Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι «εξαντλείται» η υπομονή του

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι «εξαντλείται» η υπομονή του
Στην αντεπίθεση περνά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προσπαθώντας να κινητοποιήσει τους οπαδούς του, ενώ στέλνει τις δυνάμεις ασφαλείας με αντλίες νερού και δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές εκτός των άλλων, τον κατηγορούν πως μεταφέρει τους οπαδούς του με πούλμαν και πως καθυστέρησε ακόμα και την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη για να δώσει χρόνο στους οργανωτές.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν δεν φαίνεται πως «υποχωρεί». Αντίθετα, κατηγορεί τους διαδηλωτές πως πίνουν μπίρες μέσα σε τεμένη, πως προσβάλλουν μαντιλοφορούσες γυναίκες αλλά και πως «δολοφόνησαν έναν αστυνομικό» (εννοεί τον αστυνομικό που σκοτώθηκε πέφτοντας από γέφυρα στα Άδανα ενώ κυνηγου΄σε διαδηλωτές).

Αρχίζοντας από τα Άδανα, συνεχίζοντας στη Μερσίνα και καταλήγοντας στην Αγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατήγγειλε ενώπιον των οπαδών του τους διαδηλωτές ως «πλιατσικολόγους», «αναρχικούς», «βανδάλους» και «τρομοκράτες».

«Δείξαμε υπομονή, θα δείξουμε υπομονή, αλλά η υπομονή μας έχει όρια», προειδοποίησε καλώντας τους υποστηρικτές του να προετοιμαστούν για δυο μεγάλες συγκεντρώσεις στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Ερντογάν έβγαλε την πρώτη από τις συνολικά έξι προγραμματισμένες για χθες δημόσιες ομιλίες του στο αεροδρόμιο των Αδάνων. «Δεν απομένουν παρά επτά μήνες έως τις τοπικές εκλογές», είπε στους συγκεντρωμένους οπαδούς του. «Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικό τρόπο στις κάλπες».

«Σήμερα, είμαστε ακριβώς εκεί που βρισκόμασταν στις 27 Απριλίου 2007» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τότε ο στρατός είχε καταγγείλει τα σχέδια εκλογής του Αμπντουλάχ Γκιούλ, συνιδρυτή με τον Ερντογάν του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), στην προεδρία της Δημοκρατίας. Η κίνηση αυτή έδωσε στο AKP ευρύ έλεγχο του κρατικού μηχανισμού και των στρατηγών.«Υπάρχει ένα όριο στην υπομονή, και εκείνοι που παίζουν με την πολιτική και κρύβονται πίσω από τους διαδηλωτές θα πρέπει πρώτα να μάθουν τι σημαίνει πολιτική» είπε ο Ερντογάν.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση νερού επιχείρησαν να διαλύσουνν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από την πλατεία στην πρωτεύουσα, Άγκυρα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου μιλούσε ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μετείχε σε έξι μεγάλες συγκεντρώσεις την Κυριακή, ως αντίμετρο απέναντι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στις μεγαλύτερες και πιο έντονε ταραχές των δέκα ετών της εξουσίας Ερντογάν.

Για τεχνητή ένταση και κοινωνικό διχασμό κατηγορεί τον Ερντογάν η αντιπολίτευση


Να σταματήσει να κλιμακώνει την πολιτική ένταση κάλεσε την Δευτέρα τον ισλαμιστή Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του κοσμικού κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σε σχόλια του τα οποία δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της Δευτέρας της εφημερίδας Hurriyet, ο κ. Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι ο Ερντογάν «προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με την καλλιέργεια της έντασης και απλώνει τη φωτιά σε ολόκληρο το κοινωνικό σώμα».

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...