Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Εύκολα tips για να διατηρείς σωστά να τρόφιμα μέσα στο ψυγείο

Εύκολα tips για να διατηρείς σωστά να τρόφιμα μέσα στο ψυγείο
Μικρά μυστικά για να μην υπάρχουν άσχημες μυρωδιές και βέβαια για να είμαστε τυπικοί από πλευράς υγιεινής.
Οι κανόνες της μαγειρικής είναι αυστηροί. Τόσο που μπορεί να κοστίσουν και την υγεία μας! Κράτα μερικές πολύ σημαντικές οδηγίες για να μην υπάρχει θέματα δυσοσμίας μέσα στο ψυγείο και βέβαια για να διατηρείται σωστή υγιεινή όσον αφορά στη συντήρησή των τροφών.

Τα ωμά τρόφιμα (φρούτα ή λαχανικά) είναι καλό να διατηρούνται σε ξεχωριστό ράφι του ψυγείου από τα μαγειρεμένα. Και τα δύο οφείλουν να είναι σκεπασμένα καλά, είτε μέσα σε χάρτινες σακούλες ή σε σωστά κλεισμένα ταπεράκια. Το κοτόπουλο και το ωμό κρέας πρέπει να συσκευάζονται ξεχωριστά και βέβαια μέσα σε σκεύος που κλείνει πολύ καλά (για να μην αναδύονται οσμές). Οι μαγειρεμένες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να κρυώσουν πριν μπουν στο ψυγείο… και να μην φυλάσσονται εκεί για περισσότερο από δύο ημέρες. Να μην παραλείψουμε βέβαια να πούμε πως είναι απαραίτητο να πλένονται σχολαστικά και τακτικά οι επιφάνειες του ψυγείου, για να υπάρχει απόλυτη καθαριότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...