Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σε 5 πόλεις της επαρχίας θα ανοίξουν σύντομα γερμανικές τράπεζες

Σε 5 πόλεις της επαρχίας θα ανοίξουν σύντομα γερμανικές τράπεζες

3 γερμανικές τράπεζες στη βόρεια Ελλάδα και δύο στην Πελοπόννησο θα αναλάβουν να χρηματοδοτήσουν τις μικρές επιχειρήσεις. H επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε αναμένεται να επιταχύνει την ίδρυση γερμανικής τράπεζας στην Ελλάδα, ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τη συνεργασία με γερμανικές περιφερειακές τράπεζες οι οποίες και στη Γερμανία είναι ένα σημαντικό όπλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στόχος των συγκεκριμένων τραπεζών είναι να χρηματοδοτήσουν τις μικρές οικονομίες και τις μικρές επιχειρήσεις με δάνεια, τα οποία δεν θα υπερβαίνουν τα κεφάλαια σε καταθέσεις. Αυτό ακριβώς το σχέδιο υπάρχει και στη Γερμανία και θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένο. 

Όπως έγινε γνωστό μετά την επίσκεψη του κ. Σόιμπλε στην Αθήνα, τέτοιες γερμανικές τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά σε πόλεις της περιφέρειας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σχεδιασμός για τη λειτουργία αρχικά πέντε υποκαταστημάτων της Ένωσης Γερμανικών Περιφερειακών Τραπεζών στο Κιλκίς, τη Βέρεοια, την Κατερίνη, την Πάτρα και την Καλαμάτα. 

Πηγή: Newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...