Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ - Τι προβλέπει

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ - Τι προβλέπει

Η νέα ανώνυμη εταιρεία για την νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση φέρει το όνομα ΝΕΡΙΤ ΑΕ «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση) με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το κράτος.

Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα.

Οι εκπομπές της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα περιλαμβάνουν ποικίλα προγράμματα που θα μεταδίδουν με αντικειμενικότητα και πληρότητα τις ειδήσεις, θα διασφαλίζουν την πολυφωνική ανταλλαγή απόψεων με κάλυψη όλων των πολιτικών ρευμάτων και φορέων σκέψης, θα επιδιώκουν την κοινωνική συνοχή, θα αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό, θα προβάλουν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία, θα διαφυλάσσουν την ποιότητα της ελληνικής γλώσσας και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτές των προσώπων με προβλήματα ακοής και όρασης.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου το Εποπτικό Συμβούλιο καταρτίζει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας, το οποίο είναι δεκαετές, ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ

Πόροι της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα είναι τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, από διαφημίσεις και από κάθε άλλη πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...