Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Φτιάξτε μόνες σας λάδι για την κυτταρίτιδα που κάνει θαύματα...

Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο κι έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία γύρω από την καταπολέμησή της.
Θεωρείται μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο  με  εναπόθεση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό, που έχει σαν αποτέλεσμα να... δημιουργεί κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.

Το λάδι που σας προτείνουμε σε συνδυασμό με ήπια άσκηση και σωστή διατροφή, θα έχει καταπληκτικά αποτελέσματα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Υλικά :

Πήλινγκ σώματος

Ελαιόλαδο
Ψιλό σιμιγδάλι

Λάδια μασάζ

200 ml αμυγδαλέλαιο
1 κ.σ. φύλλα σημύδας
1 κ.σ. φύλλα κισσού
1 κ.σ. φύλλα δυόσμου
1κ.σ λεβάντα
3 κ.σ. λάδι jojoba
3 κ.σ. καροτέλαιο
Αιθέριο έλαια: γκρέιπφρουτ, λεμόνι, άγριο κυπαρίσσι, μάραθος, γιασεμί από 16 σταγόνες.

Σημ: Τα αιθέρια έλαια πωλούνται σε σκούρα βαζάκια. Θα τα φυλάξετε σε δροσερό μέρος και θα τα χρησιμοποιείτε για την παρασκευή του λαδιού.

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 1 και τοποθετούμε επάνω τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει το αμυγδαλέλαιο και τα φύλλα σημύδας, κισσού, δυόσμου και την λεβάντα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φύλλα τα οποία θα πλύνετε καλά και θα τα στεγνώσετε.

Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3 τουλάχιστον ώρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Επειδή η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Αφού βγάλουμε το λάδι από την φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια, ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε σκούρο μπουκάλι, το οποίο φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Τρόπος χρήσης

Αλείφοθμε με το ελαιόλαδο τα σημεία που έχουν κυτταρίτιδα και στη συνέχεια τρίβουμε την περιοχή με το σιμιγδάλι, κάνοντας πήλινγκ.Μ΄αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί υπεραιμία και προετοιμασία της επιδερμίδας για το λάδι μασάζ. Ζεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Σκουπίζουμε καλά την περιοχή και κάνουμε έντονο μασάζ με το λάδι που φτιάξαμε. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται καθημερινά.

Δεν θέλει κόπο - θέλει τρόπο!

Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας χρειάζεται συνδυαστικές κινήσεις. Παράλληλα με το μασάζ και για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα βάλτε στη διατροφή σας φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως. Πίνετε πολύ νερό και επιλέξτε όποιο είδος αερόβιας άσκησης σας ευχαριστεί. Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο ή αερόβια προγράμματα στο γυμναστήριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...