Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

To πιο παρεξηγημένο αξεσουάρ του σεξ στο στόχαστρο των επιστημόνων

To πιο παρεξηγημένο αξεσουάρ του σεξ στο στόχαστρο των επιστημόνων

Η ύπαρξη του λιπαντικού είναι γνωστή στον περισσότερο κόσμο, όμως η χρησιμοποίησή του συχνά αποφεύγεται. Οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν φως στην υπόθεση και να εξηγήσουν τον λόγο που πρέπει να χρησιμοποιείται:
«Η λίπανση είναι ο τρόπος του σώματός σας για να σας ειδοποιήσει ότι  είστε σε λειτουργία»,  λέει η Mary Jane Minkin, κλινική καθηγήτρια  μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Yale School of Medicine, και τονίζει πως: «Δεν μπορείς να έχεις άνετο ή επιτυχημένο σεξ χωρίς αυτό».

Η αλήθεια είναι πως για την κάθε γυναίκα τα πράγματα, όσον αφορά την λίπανση, είναι πολύ διαφορετικά. Αν αισθανθείτε κάποια στιγμή πως ο οργανισμός σας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μην αγχωθείτε και μην ανησυχήσετε. Απλά θα πρέπει να ανακαλύψετε πρώτα τους λόγους και στην συνέχεια τις λύσεις για να μπορέσετε να δώσετε ένα τέλος στο πρόβλημα.

Περίπου το ένα τρίτο των νεαρών γυναικών λένε ότι βιώνουν κολπική ξηρότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Κέντρο για την Προαγωγή της Σεξουαλικής Υγείας που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Η κλινική σεξολόγος Patti Britton  αναφέρει πως πολλοί από τους ασθενείς της βιάζονται χωρίς να δίνουν έμφαση στα ερωτικά παιχνίδια που λειτουργούν ως «ορεκτικά» και έτσι δεν είναι πλήρως έτοιμοι όταν φτάνουν στο «κυρίως πιάτο». Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος καθώς μια διείσδυση χωρίς την απαραίτητη λίπανση μπορεί να αφήσει αρκετό πόνο στις γυναίκες αλλά και διάφορες μολύνσεις. Η Britton συμβουλεύει πως: « Είναι προτιμότερο ο σύντροφός σας να σας κάνει να φτάσετε στον πρώτο οργασμό με το χέρι του, το στόμα του ή κάποιο ερωτικό βοήθημα καθώς ο δεύτερος γύρος θα γίνει πολύ πιο ευχάριστος λόγω της λίπανσης».

Παράγοντες όπως το στρες, τα αντισυλληπτικά χάπια, οι αδιάγνωστες μολύνσεις, ο θηλασμός και μερικά αντισταμινικά και αντικαταθλιπτικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λίπανση του κόλπου.

Η Britton συνεχίζει υποστηρίζοντας πως ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα λίπανσης είναι καλό να χρησιμοποιείται το λιπαντικό καθώς κάνει το σεξ πιο «καυτό». Βέβαια προειδοποιεί πως οι ποσότητες πρέπει να είναι ελεγχόμενες καθώς αν ξεφύγουν τότε θα υπάρξει το αντίθετο αποτέλεσμα κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου επιθυμητό.

Λιπαντικά μπορείτε να βρείτε στα ράφια πολλών καταστημάτων. Τα πιο γνωστά παρασκευάζονται με βάση το νερό, το πετρέλαιο ή το λάδι.

Αυτό που προτείνεται κυρίως στα περισσότερα ζευγάρια είναι το λιπαντικό που έχει ως βάση του το νερό. Είναι πολύ ασφαλές για τα προφυλακτικά και ξεπλένεται εύκολα μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες της πρόκλησης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Επιπλέον δεν αφήνει κανέναν λεκέ στα σεντόνια. Αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό τότε θα πρέπει να αποφύγετε τα λιπαντικά που έχουν ως βάση το πετρέλαιο καθώς μπορούν να διαβρώσουν και να προκαλέσουν ζημιά στο λατέξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...