Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

12 σοκαριστικά στοιχεία για το σεξ

12 σοκαριστικά στοιχεία για το σεξ
Ο William Masters και η Virginia Johnson έγιναν γνωστοί για την πρωτοποριακή έρευνά τους γύρω από το σεξ, την οποία διεξήγαγαν στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Έγιναν, μάλιστα, τόσο διάσημοι που η ιστορία και τα ευρήματά τους μεταφέρθηκαν πρόσφατα σε αμερικανική τηλεοπτική σειρά (Masters of Sex), η οποία ήδη γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

Στα συμπεράσματα των ερευνών τους έρχονται τώρα να προστεθούν ακόμα περισσότερα στοιχεία, από νεώτερες επιστημονικές έρευνες γύρω από το σεξ (βλέπε εδώ και εδώ), πολλά εκ των οποίων μας αφήνουν πραγματικά με το στόμα ανοιχτό!

Οι γυναίκες μπορούν να μείνουν έγκυοι ακόμα και οκτώ ημέρες μετά το σεξ


Έρευνες έχουν δείξει ότι το πολύ δυνατό σπέρμα μπορεί να ζήσει στον τράχηλο της μήτρας, πριν «κατέβει» το ωάριο που θα γονιμοποιηθεί, ακόμα και για οκτώ ημέρες μετά το σεξ.

Τα ψηλά τακούνια μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον οργασμό μιας γυναίκας

Κάποιες εταιρίες πολυτελών υποδημάτων προσπάθησαν να δημιουργήσουν τακούνια που να προσομοιάζουν την καμάρα που δημιουργεί η λεκάνη της γυναίκας όταν έρχεται σε οργασμό. Ωστόσο, τα πολύ ψηλά τακούνια (τα περισσότερα τουλάχιστον) δημιουργούν συστολή στο πυελικό έδαφος, η οποία δεν επιτρέπει στην γυναίκα να απολαύσει τον οργασμό της στο μέγιστο.

Οι κύκλοι φωτός επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα

Τα πολύ-πολύ παλιά χρόνια, οι γυναίκες συνήθιζαν να έχουν περίοδο κατά το νέο φεγγάρι (όταν ο ουρανός ήταν σκοτεινός) και ωορρηξία τις μέρες γύρω από την πανσέληνο. Από τη στιγμή που εφευρέθηκε το τεχνητό φως, όμως, και ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι γυναίκες βρίσκονται διαρκώς μπροστά από φωτεινές οθόνες, δεν υπάρχει πλέον σύνδεση μεταξύ της βιολογίας και τη φύσης τους. Υπάρχουν, πάντως, γυναίκες που δοκιμάζουν τη μέθοδο «lunaception» (σύλληψη με το φεγγάρι), παραλλάσσοντας τα φώτα στο δωμάτιό τους, ανάλογα με το φως του φεγγαριού για να επηρεάσουν την ωορρηξία τους.

Οι οργασμοί κάνουν τις γυναίκες πιο δημιουργικές


Μελέτες έχουν δείξει ότι οι οργασμοί μπορούν να κάνουν τις γυναίκες να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, να είναι πιο παραγωγικές και πιο δημιουργικές. Μάλιστα, αυτό λειτουργεί και αντίστροφα: Όταν οι γυναίκες είναι δημιουργικές, πετυχαίνουν και καλύτερους οργασμούς!

Τα αντισυλληπτικά μειώνουν τη φυσική λίμπιντο


Κάθε ορμονική μέθοδος αντισύλληψης έχει αυτή την ψυχολογική παρενέργεια. Μερικές φορές, μάλιστα, οι γυναίκες που σταματούν τα αντισυλληπτικά δυσκολεύονται να συλλάβουν, γιατί χωρίς αυτές τις επιπλέον ορμόνες δε νιώθουν -βιοχημικά- ερωτική έλξη προς τον σύντροφό τους.

Οι καρέκλες μπορούν να διεγείρουν τις γυναίκες

Κάτω από τα οπίσθια, στα κόκαλα που ακουμπούν όταν καθόμαστε, υπάρχουν τα νεύρα του αιδοίου, τα οποία συνδέονται με τους ιστούς διέγερσης (στη μήτρα, την κλειτορίδα, τον πρωκτό κ.λ.π.). Έτσι, όταν μία γυναίκα κάθεται σε συγκεκριμένης μορφής καρέκλα, έτσι ώστε να πιέζονται τα νεύρα του αιδοίου της, υπάρχει πιθανότητα να της προκληθεί σεξουαλική διέγερση!

...αλλά μπορούν και να ατονήσουν τους οργασμούς τους

Από την άλλη, το να κάθεται μία γυναίκα για ώρες μπορεί να συμπιέσει το πυελικό της έδαφος και τους μύες της περιοχές που βοηθούν στον οργασμό. Όταν, λοιπόν, οι μύες αυτοί «σφίγγουν» από τις πολλές ώρες καθισιού, η γυναίκα μπορεί να δυσκολευτεί να έρθει σε οργασμό.

Οι γυναίκες έχουν τρεις ερωτογενείς ζώνες

...την κλειτορίδα, το σημείο G KAI το άνοιγμα του τραχήλου. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι στη λίστα αυτή θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι θηλές.

Οι νευρικές απολήξεις είναι διαφορετικά διανεμημένες στον κόλπο κάθε γυναίκας

Οι επιστήμονες λένε ότι οι νευρικές απολήξεις στα γεννητικά όργανα της κάθε γυναίκας είναι διανεμημένες διαφορετικά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γυναίκα μπορεί να χρειάζεται τον δικό της «τρόπο» προκειμένου να έρθει σε οργασμό.

Οι παλμοί που νιώθει η γυναίκα κατά την διάρκεια του οργασμού είναι στην πραγματικότητα η προσπάθεια της μήτρας να συλλέξει το σπέρμα

Οι κυκλικοί σύνδεσμοι που καταλήγουν στα μεγάλα χείλη «λικνίζουν» τη μήτρα πίσω και μπρος, κατά τη διάρκεια του οργασμού, έτσι ώστε ο τράχηλος να έχει τη δυνατότητα να συλλέξει δυνητικά όλο το σπέρμα που μπορεί να συγκεντρώνεται στον κόλπο, προκειμένου να ενισχύσει τη γονιμότητα.

Η καλή ενυδάτωση φέρνει καλύτερους οργασμούς

Επειδή το σώμα αποτελείται κυρίως από υγρά, το να είναι ενυδατωμένοι οι άνθρωποι ενισχύει την ικανότητά τους να έρθουν σε οργασμό.

Όλες οι γυναίκες μπορούν να έρθουν σε οργασμό

Σχεδόν καμία γυναίκα δεν έχει γεννηθεί με αδυναμία να έρθει σε οργασμό. Οι ειδικοί λένε πως οι γυναίκες είναι έμφυτα προγραμματισμένες να έχουν οργασμούς. Απλά δεν ξέρουν όλες πώς να «χρησιμοποιούν» τον μηχανισμό αυτόν στο μέγιστο.

Πηγή: healthland.time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...