Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις ζητά το Βερολίνο από τις ΗΠΑ

Εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις ζητά το Βερολίνο από τις ΗΠΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε σήμερα να ριχθεί άπλετο φως «πλήρως και εντίμως» όσον αφορά την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αναμένουμε ότι εντέλει θα ριχθεί φως στην υπόθεση αυτή», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ο οποίος κάλεσε για εξηγήσεις τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Βερολίνο. «Είναι απαράδεκτο να παρακολουθείς τους στενούς εταίρους σου. Κάτι τέτοιο μας προσβάλλει. Οι άνθρωποι που έχουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους δεν βασίζονται σε παρακολουθήσεις. Αυτός που το κάνει, ακυρώνει τη φιλία» συνέχισε ο Βεστερβέλε.

Ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει εάν ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της Μέρκελ. Υπογράμμισε όμως ότι το Βερολίνο δεν θα καλούσε τον Αμερικανό πρεσβευτή για εξηγήσεις εάν δεν είχε σοβαρούς λόγους να το κάνει.

Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...