Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Έχεις αλλάξει τίποτα στη ζωή σου;

ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
Πώς τα καταφέρατε; 
Κάποιοι θα πουν πως άλλαξα ως άνθρωπος. «Σκέφτομαι πλέον διαφορετικά». «Δεν με ενοχλούν τα πράγματα που με ενοχλούσαν παλιότερα, είμαι πιο διαλλακτικός». Κάποιοι άλλοι θα πουν πως «πλέον θα κοιτώ τον εαυτό μου, αφού κανένας δεν ενδιαφέρεται για εμένα, θα το κάνω εγώ». Άλλοι πάλι, δειλιάζουν. Φοβούνται τις αλλαγές. Προτιμούν να βιώνουν μια κατάσταση που τους στεναχωρεί και τους θλίβει, απλά και μόνο επειδή το άγνωστο τους τρομάζει.Δύσκολη αποστολή η ανακάλυψη του καινούριου.
Έτσι, επιλέγουν να μένουν σε μια σχέση που δεν τους προσφέρει τίποτα πια, αλλά και οι ίδιοι δεν μπορούν να δώσουν τίποτα πίσω. Ζουν σε ένα σπίτι βυθισμένοι στη δυστυχία τους, απλά και μόνο επειδή φοβούνται ανοίξουν την πόρτα και να φύγουν. Το ίδιο βέβαια ισχύει και σ” άλλους τομείς της ζωής τους. Ανέχονται μία δουλειά που τους προσφέρει «καλά χρήματα» για την εποχή, χωρίς όμως να είναι ευχαριστημένοι, ούτε από την απόδοση τους αλλά ούτε από τις συνθήκες εργασίας. Ζουν ένα συμβατικό τρόπο ζωής, χωρίς έντονες συγκινήσεις και ανατροπές. Δεν ρισκάρουν. Ζουν όσο το δυνατόν πιο προστατευμένα και ακίνδυνα.
Σας μελαγχολεί η παραπάνω περιγραφή; Σας θυμίζει κάτι από τη ζωή σας;Έχετε πει ποτέ πως θέλετε να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας και τα καταφέρατε; Τι έγινε τότε που σας έκανε να συνειδητοποιήσετε πως χρειάζεστε κάτι άλλο; Κάτι νέο. Ένα άσχημο γεγονός, μια αναγκαστική αλλαγή που δεν ήταν επιλογή σας, συσσωρευμένα συναισθήματα σας οδήγησαν να πείτε «ως εδώ, φτάνει, κάτι πρέπει να αλλάξει». Και τότε τι;
Μήπως, τότε είναι η στιγμή που πιστέψατε στον εαυτό σας. Καταλάβατε πως μέσα σας υπάρχουν τεράστια αποθέματα ενέργειας και δύναμης, τα οποία αγνοούσατε εν γνώσει σας. Ο φόβος, η ανασφάλεια, το άγχος, η «βολή» που κανείς δεν θέλει να χάνει, επισκιάζουν και σαμποτάρουν τη δύναμη μας. Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη δική του μοίρα και μπορεί να την αλλάξει όποτε το αποφασίσει και το πιστέψει. Ναι, είναι δύσκολο. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως το μετά θα είναι καλύτερο ή ότι το να το ρισκάρεις είναι σοφό αλλά κανένας δεν μπορεί να σου πει πως και η στασιμότητα, ο συμβιβασμός, τα καταπιεσμένα συναισθήματα και θέλω, είναι σοφότερα. Διάλεξε εσύ, όχι η τύχη, όχι οι άλλοι, όχι οι συγκυρίες. Μη φοβάσαι απλά τόλμησε και πάλεψε για όσα έχεις ονειρευτεί. Γιατί απλά μπορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...