Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Το απόλυτο τεστ για τον ερωτευμένο άνδρα- Αν περπατάει αργά δίπλα σας, τότε είναι τσιμπημένος

Oύτε πολύπλοκες ερωτήσεις, ούτε βράδια... αγωνίας. Τώρα οι γυναίκες μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν αν ο σύντροφός τους είναι ερωτευμένος. Περπατάει αργά δίπλα τους; Τότε είναι τυχερές, ο καλός τους είναι... τσιμπημένος.

Γενικότερα, οι άνδρες έχουν την τάση να περπατούν πιο γρήγορα από ότι οι γυναίκες. Είναι θέμα «κατασκευής». Αυτό που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι ξεκάθαρο, είναι το τι συμβαίνει όταν περπατούν δίπλα σε μία γυναίκα. Ποιος από τους δύο αλλάζει ταχύτητα; Οπως προκύπτει, οι άνδρες είναι εκείνοι που «υποχωρούν».

Για να το διαπιστώσουν, οι ερευνητές από το Seattle Pacific University μελέτησαν άνδρες και γυναίκες που περπατούσαν μόνοι τους, με φίλους του ίδιου ή του αντίθετου φύλου αλλά και με το σύντροφό τους.

Ανακάλυψαν λοιπόν πως οι άνδρες επιβραδύνουν το περπάτημά τους μόνο όταν δίπλα τους βρίσκεται η... καλή τους. Από βιολογικής πλευράς, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι λογικό το γεγονός ότι οι άνδρες αλλάζουν συνήθεια για να προσαρμοστούν στην αγαπημένη τους. Το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας είναι ευαίσθητο σε ενεργειακές διαταραχές και σε κοινωνίες κυνηγών-συλλεκτών οι οποίοι περπατούσαν μεγάλες αποστάσεις, η μεγάλη σπατάλη ενέργεια θα μπορούσε να αλλοιώσει την ικανότητα μίας γυναίκας να συλλάβει.

Πηγή: Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...