Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Οι τρεις αγαπημένες πόλεις των γκουρού της τεχνολογίας

Οι τρεις αγαπημένες πόλεις των γκουρού της τεχνολογίας

Τα απαραίτητα gadgets για τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά πόλεις

Το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure ζήτησε από τρεις γκουρού της τεχνολογίας να επιλέξουν τις τρεις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά πόλεις, καθώς και τα gadgets, χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν.











Λος Άντζελες




Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «Chasing Cool» και πρώην dj της Jennifer Lopez, Noah Kerner, είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μάρκετινγκ Noise στη Νέα Υόρκη.



Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Εταιρείες όπως η Netflix και YouTube έχουν συνειδητοποιήσει ότι για να ξεχωρίσουν, χρειάζονται πρωτότυπο περιεχόμενο και το Λος Άντζελες είναι ένα κατάλληλο μέρος για να αντλήσει κανείς κάτι τέτοιο.



Μένω πάντα στο Casa del Mar (www.hotelcasadelmar.com) στη Σάντα Μόνικα, στο οποίο μπορείτε να ζητήσετε ένα δωμάτιο με παράθυρα από το δάπεδο έως την οροφή για να απολαμβάνετε την υπέροχη θέα στον Ειρηνικό. Για περίπου μία ώρα την ημέρα, μου αρέσει να στέκομαι δίπλα στον ωκεανό, για μένα, είναι ένα μέρος που “γεννά” ιδέες.

Πηγαίνω ακόμα στο Los Angeles County Museum of Art ( www.lacma.org ) και στο Getty Villa Malibu (www.getty.edu ), μόνο και μόνο για να περπατήσω. Η εργασιακή μου ζωή είναι τόσο χαοτική που μου αρέσει να έχω απλές, βασικές εμπειρίες στην προσωπική μου ζωή.»



Απαραίτητο Gadget: Τα «έξυπνα» ακουστικά Muzik (www.muzikofficial.com) , που κοστίζουν 220 ευρώ. Με αυτή τη συσκευή και με ένα απλό κλικ μπορείτε να μοιραστείτε ένα τραγούδι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με μια κίνηση να ρυθμίσετε την ένταση της μουσικής. Το συνοδευτικό app για το κινητό σας, σας συνδέει με ένα ολόκληρο σύστημα εύρεσης μουσικής.



Αγαπημένη εφαρμογή στο κινητό (App): Το Uber είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Android και iPhone και σας βοηθά να απαλλαγείτε από το άγχος του ταξί. Είναι μια υπηρεσία, που διατίθεται σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο. Λίγα λεπτά πριν φύγετε από μια συνάντηση, μπορείτε να καλέσετε ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα σας περιμένει ακριβώς στο σημείο που θέλετε. Να θυμάστε ότι οι οδηγοί βαθμολογούν και τη δική σας συμπεριφορά, μέσα από την εφαρμογή, οπότε επιστρατεύστε όλη σας την ευγένεια.



Που να φάτε: Στο εστιατόριο του Casa del Mar, Catch, φτιάχνουν νόστιμα παϊδάκια με σκόρδο.

Cambridge, Μασαχουσέτη




Ο Jared Schiffman είναι συνιδρυτής της Potion, μιας διαδραστικής εταιρείας σχεδιασμού κια τεχνολογίας, που συνεργάζεται με πολλές γνωστές επιχειρήσεις, όπως οι Smithsonian και Tiffany & Co.

Ο ίδιος λέει: «Στα περισσότερα μέρη, όταν οι άνθρωποι μιλούν για την τεχνολογία, αναφέρονται σε ιστοσελίδες και εφαρμογές. Αλλά όταν είσαι στο Cambridge, όλα περιστρέφονται γύρω από τις μηχανές. Το MIT και το Χάρβαρντ εμποτίζουν την πόλη με μια δημιουργική και εκλεκτική ενέργεια.

Αυτό είναι εμφανές και στο μουσείο του MIT (www.mit.edu), το οποίο επικεντρώνεται στην κουλτούρα του πανεπιστημίου.



Επίσης, πάντα υπάρχει χρόνος για το Toscanini ( www.tosci.com), ένα παγωτοπωλείο κοντά στην κεντρική πλατεία, με γεύσεις που ποτέ δεν θα περιμένατε να βρείτε, όπως για παράδειγμα παγωτό με μαύρο πιπέρι».



Απαραίτητο Gadget: Η μηχανική πένα, που γίνεται και μολύβι, Muji, (www.muji.us), που κοστίζει μόλις 4 ευρώ. Μπορείτε να την μετατρέψετε από πένα σε μολύβι με το πάτημα ενός κουμπιού.



Αγαπημένη εφαρμογή στο κινητό (App): 
Πενήντα χρόνια πριν ο Josef Albers, διακεκριμένος καλλιτέχνης και καθηγητής στο Yale, έγραψε το βιβλίο «The Interaction of Color», ένα μοναδικό εγχειρίδιο για τη θεωρία του χρώματος. Με την αντίστοιχη διαδραστική εφαρμογή, δωρεάν για IPad μπορείτε εύκολα να παίξετε με το χρώμα και μάθετε τρόπους να το χρησιμοποιείτε.



Διαμονή: Το Le Meridien διαθέτει δωρεάν Wi-Fi και θέα στην κεντρική πλατεία, η οποία διαθέτει μια μοναδική ατμόσφαιρα ελευθερίας, που δύσκολα συναντά κανείς. Παρότι η Βοστώνη είναι γνωστή για το συντηρητισμό της, η κεντρική πλατεία είναι το ακριβώς αντίθετο.



Λονδίνο



Ένα πρώην στέλεχος των εταιρειών Google και Amazon, ο Sukhinder Singh Cassidy είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Joyus, μιας ιστοσελίδας αγορών, που χρησιμοποιεί βίντεο για να αναδείξει τα προϊόντα της.

«Το Λονδίνο είναι πάντα εφευρετικό. Για παράδειγμα, έγιναν δεκτές οι πιστωτικές κάρτες σε ταξί, πολύ πριν από οποιαδήποτε άλλη πόλη.» λέει χαρακτηριστικά. «Είναι επίσης μία από τις κορυφαίες αγορές στον κόσμο για την κοινωνική δικτύωση και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σας συστήνω να μείνετε στο Zetter (www.thezetter.com), ένα boutique ξενοδοχείο, όπου, αντί για υπηρεσία δωματίου, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν ένα σνακ ή ποτό, μέσω μιας ειδικής κάρτας.



Απολαύστε τουλάχιστον ένα γεύμα στο ασιατικό εστιατόριο Inamo ( www.inamo-restaurant.com ), στο Soho. Όλα τα τραπέζια είναι γιγαντιαίες οθόνες αφής, όπου μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα πιάτα, να κάνετε την παραγγελία σας, ακόμη και να παίξετε παιχνίδια».



Απαραίτητο Gadget: 
Η θήκη Eyn για το iPhone (www.eynproducts.com ), κοστίζει 22 ευρώ και θα σας χρησιμεύσει και ως πορτοφόλι, καθώς διαθέτει θήκες για τα μετρητά και τις πιστωτικές σας κάρτες.



Αγαπημένη εφαρμογή στο κινητό (App): 
Το Kindle διατίθεται δωρεάν για Android και IPhone και σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε 20 βιβλία στο κινητό σας.



Τι να κάνετε:
 Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Μουσείο Επιστημών. Αν έχετε παιδιά θα ξετρελαθούν με την εναλλαγή από το παλιό στο νέο. Στο ένα θα ανακαλύψουν όλα τα καινούρια gadgets, ενώ στο άλλο θα εξερευνήσουν τον κόσμο των δεινοσαύρων.



Διαμονή:
 Το Lanesborough, στο Knightsbridge είναι ένα από τα παλαιότερα της πόλης, το οποίο όμως συνδυάζει άψογα τα σύγχρονα με τα παραδοσιακά στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...