Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αρχαία ελληνική κατάρα – Βρέθηκε γραμμένη σε πάπυρο



Μια αρκετά περίεργη ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ. Βρήκαν έναν πάπυρο που εντοπίστηκε σε ανασκαφή σε ρωμαϊκής εποχής σπίτι στον οποίο ήταν γραμμένη στα ελληνικά μια κατάρα.

Η κατάρα, σύμφωνα με το DiscoveryNews γράφτηκε για να βοηθήσει τον έναν απ' τους αντιδίκους μιας δίκης.
Η μάγισσα Κυρίλλα, λοιπόν, επικαλείται τους θεούς Ερμή, Περσεφόνη, Πλούτωνα και Εκάτη, αλλά και θεότητες της ανατολής όπως Ερεσιγκαλ και Αρμπαχαλ για να καταραστεί τον άνδρα με το όνομα Λένις.
Για να μπορέσει ο... πελάτης της Κυρίλλας να έχει το πωθιτό αποτέλεσμα στη δίκη η μάγισσα γράφει στην κατάρα:“σφυροκοπώ και χτυπάω δυνατά και καρφώνω τη γλώσσα, τα μάτια, την οργή, το θυμό, την αναβλητικότητα, την αντιπολίτευση του Λένις”.

Αν και ο χριστιανισμός είχε πλέον διαδοθεί ευρύτατα η μεσαία τάξη στις Ρωμαϊκές επαρχίες εξακολουθούσε να πιστεύει στους παλιούς θεούς και φυσικά να κάνει χρήση της μαγείας.
Φαίνεται πως οι αρχαιολόγοι που ερεύνησαν το χώρο όπου κατασκευάζεται ένα πάρκινγκ έκαναν μια ανακάλυψη που ως τώρα δεν είχε εντοπιστεί παρά στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...