Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Tips! για ψυχανάλυση στο σπίτι

who i am tommorrow
Δύσκολος καιρός για «ψυχαναλυτές».
Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες έχουν κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Ανασφάλεια, αβεβαιότητα, έλλειψη κινήτρων, φόβος, άγχος, θλίψη, πικρία, αγωνία, όλα έχουν μετατρέψει τους ανθρώπους σε σκυθρωπές φιγούρες που πλανιούνται μέσα στην πόλη. Πώς μπορεί κάποιος να βρει τη δύναμη να ανταπεξέλθει στην απαιτητική πραγματικότητα; Η απάντηση βρίσκεται μέσα σας. Όσο καλύτερα γνωρίζει κάποιος τον εαυτό του και αρχίζει να έρχεται σε επαφή με πτυχές του, τόσο πιο εύκολα μπορεί να διαχειρίζεται τις διάφορες καταστάσεις και να βρίσκει τις ισορροπίες του.
«Γνώθι σ” αυτόν» αυτή η ρήση που αποδίδεται στον Σωκράτη ήταν γραμμένη στην είσοδο του ναού των Δελφών και είχε στόχο να παροτρύνει τους επισκέπτες να γνωρίσουν τα όρια της φύσης τους, καθώς και να μην επιδιώκουν όσα προορίζονται μόνο για τους θεούς. Η συνείδηση της άγνοιάς μας είναι απαραίτητη συνθήκη για να δημιουργηθεί η πραγματική σοφία.
Πώς μπορείτε λοιπόν να γνωρίσετε τον εαυτό σας; 
  • Εξερευνήστε τον εσωτερικό σας κόσμο, όπου βρίσκονται όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε με πληρότητα. 
  • Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους.
  • Να ζείτε έχοντας συνείδηση των πράξεων σας και των συνεπειών σας.
  • Να είστε συνεπείς στη φύση σας, χωρίς να προσπαθείτε να φαίνεστε κάτι που δεν είστε.
Ακόμα, αντί να δίνετε σημασία στις επιφανειακές διαφορές που χρησιμεύουν μόνο για να σας απομακρύνουν, προσπαθήστε να δείτε τα κοινά που έχετε με τους άλλους: να ένα οικουμενικό μάθημα σοφίας που σας βοηθάει να πορεύεστε στον κόσμο. Μην προσπαθείτε να δείτε τις σας χωρίζει αλλά τι σας ενώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...