Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Ψαλίδι 3 δισ. στα ταμεία με κυβερνητική υπογραφήΥλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για κάλυψη "τρύπας" 3 δισ. στα ταμεία το 2014 ζητάει η τρόικα, πέραν των δρομολογημένων περικοπών σε επικουρικές και εφάπαξ, καθώς και των μέτρων για το δημοσιονομικό "κενό" των 2-3 δισ.
* Σε πλήρη ανάπτυξη τα σχέδια για νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αύξηση ορίων ηλικίας και "πέναλτι" 20%-30% στις συντάξιμες αποδοχές
Δραματικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό μέχρι το τέλος του έτους, που ουσιαστικά ισοδυναμούν με νέο συνταξιοδοτικό πλαίσιο, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και θα τεθούν στο τραπέζι της αυριανής συνάντησης με την τρόικα. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει υπογράψει και πρέπει άμεσα να θέσει σε εφαρμογή μέτρα για να καλυφθούν: Απώλειες 800 εκατ. από την κατάργηση του λεγόμενου κοινωνικού πόρου, μείωση 1,8 δισ. στο κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για τις συντάξεις και απώλειες 1 δισ. σε βάθος τριετίας από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, απώλειες που, αν επιμερισθούν, ισοδυναμούν με 350 εκατ. για το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου