Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η σχέση των αριστερόχειρων με τη σχιζοφρένεια!



Είναι πιο πιθανό να πάσχουν από ψυχωτικές διαταραχές.
Οι αριστερόχειρες είναι περισσότερο πιθανό να εμφανίσουν ψυχωτικές διαταραχές, όπως σχιζοφρένια, απ’ ό,τι διαταραχές της διάθεσής τους, όπως κατάθλιψη, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα.Βάσει αυτής ανάμεσα στους ανθρώπους με ψυχικές αρρώστιες, οι αριστερόχειρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ψυχωτικές διαταραχές, συγκριτικά με ασθένειες όπως η κατάθλιψη.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι μόνο το 11% των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με διαταραχές στη διάθεση ήταν αριστερόχειρες, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει στο 40% όταν πρόκειται για σχιζοφρένεια.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο SAGE Open και οι επιστήμονες ανέφεραν το εξής: «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν μια εντυπωσιακά υψηλότερη “επικράτηση” των αριστερόχειρων μεταξύ των ασθενών που παρουσιάζουν ψυχωτικές διαταραχές (όπως η σχιζοφρένεια και σχιζοσυναισθηματική διαταραχή), συγκριτικά με τους ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα όπως κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή».

Οι ερευνητές εξέτασαν 107 ασθενείς σε μια δημόσια ψυχιατρική κλινική σε μια χαμηλού εισοδήματος κοινότητα, για να διαπιστώσουν πόσοι ήταν αριστερόχεροι.

Βρήκαν ότι οι αριστερόχειρες ήταν περισσότεροι στις ομάδες των ανθρώπων που έπασχαν από σχιζοφρένεια, συγκριτικά με όσους υπέφεραν από κατάθλιψη.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ακόμη, σύμφωνα με τη Daily Mail, ότι οι αριστερόχειρες γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, ενώ άλλες ότι οι αριστερόχειρες είχαν τάσεις προς δυσλεξία.

http://www.newsitamea.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...