Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Όσα λέμε με ένα χαμόγελο

smile
Τι μπορεί να κρύβει; 
Συναισθήματα χαράς, αμηχανία, αγάπη, συμπαράσταση, λύπη μπορούν να κρύβονται πίσω από αυτό.
1. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, επειδή to πλαίσιο δεν μας επιτρέπει. Επιλέγουμε λοιπόν ένα μειδίαμα ή ένα χαμόγελο. Φυσικά, από πίσω κρύβονται συναισθήματα πικρίας, δυσαρέσκειας, αδικίας κτλ. 
2. Μπορεί να είναι μεταδοτικό. Ακόμα κι αν είναι ασυνείδητο μπορεί να δημιουργήσει όμορφα συναισθήματα στους γύρω σας, οι οποίοι μάλλον θα χαμογελάσουν κι αυτοί.
3. Μπορεί να είναι πονηρό. Να κρύβει μια σκανταλιά ή ζαβολιά. Το χαμόγελο αυτό ξεγελά. 
4. Το χαμόγελο ενθαρρύνει την έκφραση συναισθημάτων. Βοηθά να συνδεθούμε με τον άλλον και να νιώσουμε οικειότητα. 
5. Το χαμόγελο καταφέρνει να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Μπορεί το φταίξιμο να είναι δικό σας αλλά ένα χαμόγελο αληθινό που παραδέχεται την ενοχή και σηματοδοτεί μια νέα αρχή, μπορεί να σας κάνει να ξεγλυστρίσετε.
6. Αυθόρμητο ή ψεύτικο χαμόγελο; Ένα ψεύτικο χαμόγελο μπορείτε να το καταλάβετε από το γεγονός ότι μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φυσικό, αυθόρμητο χαμόγελο κρατάει λίγο και είναι επαναλαμβανόμενο.
7. Ένα χαμόγελο μπορεί να σας δείξει αν πρόκειται για αληθινό έρωτα ή στιγμιαία σεξουαλική έλξη. Οι ερωτευμένοι χαμογελάνε φυσικά ο ένας στον άλλο πολύ συχνά, ενώ όταν το ενδιαφέρον περιορίζεται στη σεξουαλική όρεξη τότε το χαμόγελο αντικαθίσταται με άλλες κινήσεις των χειλιών, όπως το δάγκωμα.
Με αλλά λόγια το χαμόγελο είναι μέσα στη ζωή μας. Ας γελάμε περισσότερο μεταδίδοντας στους άλλους συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας. Όσο δύσκολα κι είναι τα πράγματα το γέλιο το έχουμε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...