Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πες μου τι μέρα γεννήθηκες να σου πω τι είσαι και ποιο χρώμα σου ταιριάζει;

Πες μου τι μέρα γεννήθηκες να σου πω τι είσαι και ποιο χρώμα σου ταιριάζει;
Στη Βιρμανία, τη χώρα των μάγων και των αλχημιστών, η αστρολογία βασίζεται στις επτά ημέρες της εβδομάδας, που αντιστοιχούν στους επτά βασικούς πλανήτες: ...η Δευτέρα στη ΣΕΛΗΝΗ, η Τρίτη στον ΑΡΗ, η Τετάρτη στον ΕΡΜΗ, η Πέμπτη στο ΔΙΑ, η Παρασκευή στην ΑΦΡΟΔΙΤΗ, το Σάββατο στον ΚΡΟΝΟ και η Κυριακή στον ΗΛΙΟ.

Κάθε μέρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, αλλά και το χρώμα της. Τι θέλω να πω με αυτό; Το χρώμα είναι ενέργεια και εκείνη που εκπέμπεται από κάθε χρώμα διαφέρει, επειδή χαρακτηρίζεται από άλλο μήκος κύματος.

Αρκεί μια λεπτομέρεια του σωστού χρώματος για τον απόλυτο συντονισμό με τον πλανήτη της ημέρας, έτσι ώστε να προσελκύσετε τα δώρα του: τη διαίσθηση της Σελήνης τη Δευτέρα, τον δυναμισμό του Άρη την Τρίτη, τη συναισθηματικότητα του Ερμή την Τετάρτη, την αισιοδοξία του Δία την Πέμπτη, τη γοητεία της Αφροδίτης την Παρασκευή, τη σταθερότητα του Κρόνου το Σάββατο και, τέλος, τη χαρά της Κυριακής, μέρας του Ήλιου.


ΔΕΥΤΕΡΑ: Τρυφεροί και ονειροπόλοι. Γνωστοί για την πραότητα και την καλοσύνη σας. Έχετε την ικανότητα να προσαρμόζεστε εύκολα στις καταστάσεις, χωρίς να δημιουργείτε προβλήματα.Κάνετε παραχωρήσεις είτε για να αποδείξετε την αγάπη σας, είτε γιατί φοβάστε μη μείνετε μόνοι.

Επιθυμείτε να ζείτε αρμονικά και ο μόνος τρόπος, κατά τη γνώμη σας, για να το καταφέρετε είναι να ακολουθείτε πάντα το δρόμο της καρδιάς. Στην ημέρα της Σελήνης, αλλά και του Ποσειδώνα έρχεστε πιο εύκολα σε επαφή με τις μυστικές δυνάμεις σας, την ευαισθησία και την ικανότητα να ακούτε.

Το χρώμα της Σελήνης είναι το λευκό, που ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα και κυρίως με τα γκρι, αλλά όχι τα πολύ σκούρα, γιατί θα σας γειώνουν εκεί που εσείς πρέπει να ανοίξετε τα φτερά σας.


ΤΡΙΤΗ: Γενναιόδωροι και παθιασμένοι. Γοητεύετε με το σπινθηροβόλο πνεύμα σας, το χιούμορ, αλλά και την έντονη προσωπικότητά σας. Δύσκολα όμως θα κατακτηθείτε, καθώς έχετε μεγάλη ανάγκη από ανεξαρτησία. Πάνω από όλους αγαπάτε την ελευθερία σας και δε φοβάστε παρά ένα πράγμα: τη μονοτονία. Επιθυμείτε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, να ταξιδέψετε και να γνωρίσετε ό,τι πιο νέο κ παράξενο. Αφιερωμένη στη μαχητικότητα του Άρη, πλανήτη της πάλης και του έρωτα, αυτή η μέρα χαρακτηρίζεται από το κόκκινο. Σύμβολο ενέργειας, πάθους και ερωτισμού, θα δώσει ζωντάνια στη δράση σας.


ΤΕΤΑΡΤΗ: Ζηλευτοί για την τιμιότητα, την ευθύτητα και την απλότητα της σκέψης σας. Διακριτικοί και συγκρατημένοι, ξέρετε να κρατάτε τα προσχήματα όταν χρειάζεται και να τα βγάζετε πέρα με τις δυσκολίες ή τις ευθύνες που αναλαμβάνετε. Στην αγάπη θέλετε ασφάλεια και σταθερότητα.

Προτιμάτε να χτίζετε με υπομονή τις σχέσεις σας, διδάσκοντας στους άλλους ότι οι υποχωρήσεις είναι η καλύτερη συνταγή για μια επιτυχημένη συμβίωση. Την ημέρα του Ερμή, που αφιερώνεται στα ταξίδια, στις σπουδές και στα παιχνίδια, η σκέψη τρέχει γρηγορότερα και ο λόγος ρέει πιο αυθόρμητα και εύγλωττα. Δώστε, λοιπόν, προτεραιότητα στο πορτοκαλί. Όμως δεν χρειάζεται μονοχρωμία.


ΠΕΜΠΤΗ: Είστε ενθουσιώδεις και ανυπόμονοι. Συχνά χάνεστε μέσα σε όνειρα, κυρίως εξαιτίας του τρόμου που σας προκαλεί η οικογενειακή δέσμευση.

Σας έλκει η περιπέτεια και οι καινούριες εμπειρίες, και θέλετε συνεχώς να επαναπροσδιορίζετε τα σημεία αναφοράς σας. Συχνά γίνεστε ασταθείς, όχι όμως από επιπολαιότητα, αλλά από φόβο μην οδηγηθείτε στη ρουτίνα. Με ιδιαίτερη έφεση στις Τέχνες, ασκείτε στο άλλο φύλο ακαταμάχητη γοητεία.

Στη μέρα του Δία, βασιλιά των θεών, το ιδανικό χρώμα είναι το μοβ, σύμβολο μυστικισμού, βάθους, επιβολής και, σε πορφυρή απόχρωση, επιτυχίας. Άλλο ένα ισχυρό χρώμα είναι το βαθύ μπλε της νύχτας, που δείχνει αυτονομία, ιδεαλισμό και γαλήνη.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Θεωρείται η ελκυστικότερη μέρα της εβδομάδας. Όσοι γεννήθηκαν Παρασκευή είναι οι πιο τυχεροί και εκπέμπουν μια μαγνητική και ακαθόριστη γοητεία. Ρομαντικοί, συναρπάζονται από την ιδέα της ομορφιάς και δίνουν την αίσθηση με τον τρόπο που κινούνται, κοιτάζουν ή μιλούν πως έχουν την αρμονία μέσα τους.

Η τρυφερότητα, ο αισθησιασμός και η υπερευαισθησία είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους. Μεγαλύτερη φιλοδοξία τους είναι να ζήσουν μια πραγματικά γεμάτη με απολαύσεις ζωή.

Στην Αφροδίτη, κυρία του έρωτα και της ομορφιάς, είναι αφιερωμένη η Παρασκευή. Της ανήκει το πράσινο, που μιλάει για ελπίδα και αναγέννηση, ευημερία και αυθορμητισμό.


ΣΑΒΒΑΤΟ: Μυστηριώδεις και μυστικοπαθείς. Δεν εκφράζετε εύκολα τα συναισθήματά σας, παρά τα φιλτράρετε μέσα από τον ανεξιχνίαστο χαρακτήρα σας. Με έντονη φαντασία, αλλά και ευδιάκριτο εγωισμό. Στον έρωτα δυσκολεύεστε να βρείτε τις ισορροπίες, καθώς διχάζεστε από τη διάθεση να μοιραστείτε τα πάντα με τον άλλον ή να τα κρατήσετε όλα για εσάς. Καλό θα ήταν να αφήσετε μια ενδιαφέρουσα σχέση να δοκιμαστεί στο χρόνο και κατόπιν να περάσετε σε σοβαρότερη δέσμευση. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το μαύρο, που σημαίνει βάθος και σοφία, μελαγχολία και μυστήριο.
Εναλλακτικά, το καφέ, που μιλάει για σθένος, ορθολογισμό.


ΚΥΡΙΑΚΗ: Με ισχυρή, φωτεινή θέληση. Έχετε ανάγκη να νιώθετε περήφανοι για το σύντροφό σας, ενώ δυσκολεύεστε να συμβιβαστείτε ή να θυσιάσετε έστω και λίγη απ' την ελευθερία (επιλογών) σας. Δυναμικοί και γεμάτοι ενέργεια, συχνά γίνεστε η κινητήρια δύναμη στις σχέσεις σας. Γενικά, είστε απαιτητικοί με τους άλλους και με τον εαυτό σας, τελειομανείς και ακραία αυστηροί.

Έχετε μεγάλο απόθεμα αγάπης μέσα σας, που συχνά δεν ξέρετε πώς να εκφράσετε, με αποτέλεσμα να μοιάζετε απόμακροι και ψυχροί, χωρίς να είστε. Στη μέρα που δοξάζει τον Ήλιο, όλα πρέπει να είναι φωτεινά, δηλαδή, κίτρινα. Συμβολίζει την αυτοεκτίμηση, τη γενναιοδωρία, την εξωστρέφεια, την ειλικρίνεια.

kamikazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...