Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο άντρας μου ξενοκοιτάζει. Πώς να συμπεριφερθώ;

Ο άντρας μου ξενοκοιτάζει. Πώς να συμπεριφερθώ;
Τον βλέπω να κοιτάζει άλλες και με ενοχλεί. Γιατί το κάνει αυτό; Πώς να το διαχειριστώ; Η ψυχολόγος Εύα Λύχρου απαντά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μου κάνουν αυτή την ερώτηση και πραγματικά πιστεύω οτι υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να αντιδράσετε απέναντι σε αυτό.

Αρχικά θα σας συμβούλευα απο μόνη σας να αξιοποιήσετε την «αφορμή» αυτή και να αναρωτηθείτε αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία στην σχέση σας, και απο τις 2 πλευρές, όχι μόνο απο την δική του, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να δικαιολογήσει αυτή την διαφορετική συμπεριφορά. Για παράδειγμα αν εσείς απο την μεριά σας έχετε πέσει με τα μούτρα στην δουλειά παραμερίζοντας άθελα σας ενδεχομένως για λίγο τον σύντροφο σας, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα εκείνος να αντιδρά κατά αυτό τον τρόπο.

Αν δυσκολευτείτε να καταλήξετε απο μόνη σας σε κάποιο συμπέρασμα θα σας πρότεινα να κάνατε μια απευθείας κουβέντα με τον σύντροφο σας και να μοιραστείτε μαζί του την διαφορά στην συμπεριφορά του, τονίζοντας όχι τόσο το περιστατικό αλλά αντιθέτως το τι συναίσθημα σας προκαλείται όταν βλέπετε οτι η προσοχή του δεν είναι στραμένη πάνω σας, (για παράδειγμα άγχος, ανασφάλεια, φόβο, θυμό, κτλ). Ο στόχος σας μέσα απο αυτή την κουβέντα είναι να μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά και να επικοινωνήσετε περισσότερο ουσιαστικά το συναίσθημα σας, και εκείνος απο την δική του πλευρά, έτσι ώστε να καταλάβετε και οι δύο τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά την επόμενη φορά.

Επίσης με αυτό τον τρόπο θα έχετε καταφέρει να βελτιώσετε το κλίμα που επικρατεί στην σχέση σας, και να δείξετε οτι είστε έτοιμοι να κάνετε οτι καλύτερο μπορείτε για να διαφυλάξετε αυτή την σχέση. Θα ήταν πολύ χρήσιμο στην προκειμένη περίπτωση να είστε έτοιμη και πρόθυμη να ακούσετε οτιδήποτε έχει να σας πει, και να του δείξετε ουσιαστικά με την στάση σας οτι έχει πολύ μεγάλη σημασία για εσάς να κατανοήσετε την στάση του όπως αντίστοιχα ζητάτε και εσείς απο την μεριά σας να καταλάβει οτι σας ενοχλεί η συμπεριφορά του τελευταία.


Τέλος αν αισθάνεστε οτι δυσκολεύεστε να κάνετε αυτή την κουβέντα μαζί του, και εφόσον είναι μια σχέση που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, θα σας συμβούλευα να ζητούσατε την βοήθεια κάποιου ψυχοθεραπευτή, σύμβουλου γάμου, κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...