Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αντικοινωνικά τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση πολλές ώρες

Αντικοινωνικά τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση πολλές ώρες
Τα πεντάχρονα παιδιά που παρακολουθούν τηλεόραση τρεις ή περισσότερες ώρες την ημέρα έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν αντικοινωνική συμπεριφορά όπως να εμπλέκονται σε καβγάδες και κλοπές μέχρι την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Disease in Childhood.
Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση των δεδομένων από 11.000 παιδιά που παρακολουθήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία μεταξύ του 2000 και του 2002.
Ωστόσο, ο εν λόγω κίνδυνος είναι πολύ μικρός υποστηρίζουν οι ειδικοί της έρευνας που υποστηρίζουν ότι οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή μιας ηλεκτρονικής κονσόλας δεν φαίνεται να επιδρούν στη συμπεριφορά.
Η παρατεταμένη τηλεθέαση έχει συσχετιστεί με διάφορα συμπεριφορικά και συναισθηματικά προβλήματα στα παιδιά και σε προηγούμενες έρευνες, αλλά στη συγκεκριμένη οι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν την επίδραση που θα έχουν στα παιδιά ηλικίας πέντε έως εφτά ετών.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο συσχετισμός ανάμεσα στην πολύωρη τηλεθέαση και την ψυχοσυναισθηματική υγεία ίσως είναι έμμεσος με την έννοια ότι αντικατοπτρίζει έντονη καθιστική ζωή, μειωμένες ώρες ύπνου, ενδεχομένως και ανεπαρκή γλωσσική ανάπτυξη.
vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...