Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Εξερευνώντας την επιστήμη στο σπίτι σας

ΚΥΡΙΑΚΗ
Μια δημιουργική Κυριακή με τα παιδιά στο σπίτι ανακαλύπτοντας πως λειτουργεί ο κόσμος.
Το σπίτι είναι ιδανικό μέρος για επιστημονικά πειράματα αρκεί να έχετε φαντασία και όρεξη. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!
  • Βουλιάζει ή επιπλέει: Ζητήστε από το παιδί σας να βρει ποια αντικείμενα από τα παιχνίδια του πιστεύει ότι επιπλέουν στο νερό και ποια όχι. Γεμίστε μια λεκάνη με νερό και δείτε μαζί αν μάντεψε σωστά.
  • Μαγνήτης:  Σε ένα καλάθι επιλέξτε διάφορα αντικείμενα μερικά από τα οποία θα μαγνητίζονται και μερικά όχι. Δώστε στο παιδί ένα μαγνήτη και αφήστε να ανακαλύψει μόνο ποια είναι εκείνα τα αντικείμενα που έλκονται από το μαγνήτη.
  • Φυτολογία: Βγάλτε απαλά ένα φυτό από το χώμα μαζί με τις ρίζες του. Εξηγείστε στο παιδί γιατί το φυτό τις χρειάζεται και πως γίνεται η πρόσληψη των θρεπτικών ουσιών του από το έδαφος.
  • Φτιάξτε βαρκούλες: Κρατήστε μερικά καρυδότσουφλα και στο εσωτερικό τους βάλτε λίγη πλαστελίνη. Δείξτε στα παιδιά πως θα φτιάξουν ένα τριγωνικό πανί από χαρτί. Περάστε μια οδοντογλυφίδα έτσι ώστε η βάρκα να επιπλέει. Γεμίστε μια λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάλτε τις βαρκούλες μέσα και φυσήξτε να σαλπάρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...