Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η ελληνική διατροφή στο Κογκρέσο

Η ελληνική διατροφή στο Κογκρέσο
Τα οφέλη της ελληνικής διατροφής για την υγεία θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο Κογκρέσο, αναδεικνύοντας τη θεωρία του Ιπποκράτη: «Αφήστε τα τρόφιμα να είναι φάρμακο και το φάρμακο να είναι η τροφή». Η συγγραφέας του βιβλίου «Η δίαιτα ωμέγα» Δρ 'Αρτεμις Σιμόπουλου και η Ελληνοαμερικανίδα σεφ Κατ Κόρα μαζί με μια επιλεγμένη ομάδα γαστρονομίας θα παρουσιάσουν μυστικά για εξαιρετικές γεύσεις και για καλή υγεία, της μεσογειακής και ειδικότερα της ελληνικής διατροφής.

Την εκδήλωση διοργανώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, με τη συνεργασία των βουλευτών Τζόζεφ Κρόουλι, Γκας Μπιλιράκη και Κάρολιν Μαλόνι, στις 4 Δεκεμβρίου, στον χώρο του Καπιτωλίου. «Οι αρχαίοι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων Ολυμπιακών αθλητών, αναγνώρισαν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της άσκησης» δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η σοφία τους έχει επικρατήσει μέσω των αιώνων και σε αυτή την ειδική εκδήλωση, θα παρουσιαστεί μια νέα σύγχρονη τάση από μερικούς από τους λαμπρότερους επιστήμονες και σεφ».

Στην εκδήλωση θα μαγειρέψουν, επίσης, και θα παρουσιάσουν δικές τους συνταγές οι σεφ και ειδικοί σε θέματα υγείας και διατροφής από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες: Μαρία Λόη, Νταϊάνα Κόχυλα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Μάικλ Κόστα, Μάικ Ιζαμπέλα, Γιώργος Παγώνης και Κατερίνα Στάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...