Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Θέλεις να αδυνατίσεις; Oι 10 τροφές-μπαλαντέρ για να χάσεις κιλά...



Είναι κάποια τρόφιμα που μπορείς να τα βρεις παντού. Φτηνά, απλά, νόστιμα και υγιεινά τα τρόφιμα αυτά θα μπορούσαν να είναι το 10 το καλό, σε μια παρτίδα χαρτιά με έπαθλο τι άλλο; Το αδυνάτισμα. 

Ανακάλυψε δέκα «σούπερ» τροφές που θα βρεις εύκολα όλο το χρόνο και πρέπει να βάλεις με κάθε τρόπο στη διατροφή σου. Τονώνουν το μεταβολισμό, βοηθούν στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις και φυσικά προστατεύουν την υγεία σου. 

1. Πορτοκάλι
Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο και σελήνιο τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού, ενώ παράλληλα προσφέρει προστασία ενάντια στο κρυολόγημα και στις ιώσεις.

2. Σκόρδο 
Είναι πλούσιο σε αλυσίνη, η οποία έχει έντονη αντιμικροβιακή δράση και έτσι βοηθά στην μείωση των κακών λιπαρών και της χοληστερίνης. Παράλληλα θωρακίζει την υγεία σου αφού διεγείρει την παραγωγή λευκοκυττάρων.

3.Μαϊντανός
Διαθέτει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία. Mάλιστα οι επιστήμονες το εντάσσουν ανάμεσα στα 150 πιο υγιεινά τρόφιμα, που δρα αποτοξινωτικά για τον οργανισμό βοηθώντας τον να χάσει κιλά. Επιπλέον ο νωπός χυμός του μαϊντανού φαίνεται ότι κάνει καλό στον πυρετό, το βήχα, τη γρίπη καθώς και στις παθήσεις του αναπνευστικού.

4. Πιπεριά 
Είναι πλούσια στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και β-καροτένιο και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος απομακρύνοντας έτσι άχρηστες ουσίες που θα μπορούσαν να βλάψουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Και όπου ακούς αντιοξειδωτικές ουσίες, πρέπει να ξέρεις πως ενισχύεις τον οργανισμό σου να αποβάλλει τις ελεύθερες ρίζες και να ξεμπλοκάρει τον μεταβολισμό. 

5. Ελαιόλαδο 
Χαρακτηρίζεται για το υψηλό περιεχόμενό του σε μονοακόρεστα λιπαρά, σε φαινολικές ενώσεις και σε αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Τα καλά δηλαδή λιπαρά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου για να λειτουργήσει σωστά. Άλλωστε η έλλειψη αυτών των συστατικών μειώνει την άμυνα έναντι των ιών και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Κρεμμύδι 
Με αξιοσημείωτη περιεκτικότητα σε αλυσίνη και σε βιταμίνη C είναι από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορε΄ςι να βάλεις στην κουζίνα σου. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιβιοτικό και αναλγητικό. Συμβάλλει στην επούλωση των πληγών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τα κρυολογήματα.

7. Μπρόκολο 
Eίναι ο βασιλιάς ανάμεσα στα λαχανικά, αφού έχει την μικρότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες κάτι που το κάνει ιδανικό για μια δίαιτα. Πλούσιο σε αντιοξειδωτική λουτείνη και σουλφοραφάνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τον καρκίνο. Επιπλέον, δρα κατά του έλκους και αποτρέπει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

8. Μέλι 
Mπορεί να μην έχει λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη, είναι όμως φυσικό προϊόν, πλούσιο σε ένζυμα και αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Σύμφωνα με έρευνα το μέλι αντί της ζάχαρης βοηθά να χάσεις κιλά, αφού σου δίνει το αίσθημα του κορεσμού, μειώνοντας την ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις, ενώ συμβάλει και στη μείωση της χοληστερίνης. 

9. Λεμόνι 
Το ξυνό λεμονάκι, βοηθά το στομάχι στη διαδικασία της πέψης, διευκολύνοντας τη διάσπαση των τροφών. Ο χυμός του λεμονιού επιπλέον συστήνεται σε όλες τις προληπτικές και θεραπευτικές αγωγές των λοιμώξεων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επιπλέον, συμβάλλει στην αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων.

10. Γιαούρτι 
Είναι πλούσιο σε προβιοτικά και με τον τρόπο αυτό ευνοεί την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και ευνοεί την καλύτερη πέψη. Την ίδια ώρα ενισχύει ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...