Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΟΤΟΕ: Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στις τρεις συνεταιριστικές

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των τριών τραπεζών -Δωδεκανήσου, Ευβοίας και Δυτικής Μακεδονίας- που ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας τους ζητάει η ΟΤΟΕ με ανακοίνωση της.

ΟΤΟΕ: Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στις τρεις συνεταιριστικές
«Μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, εκείνο που προέχει και αποτελεί μείζον ζήτημα για την ΟΤΟΕ, είναι η προστασία της απασχόλησης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, μαζί με τη διασφάλιση των καταθέσεων και του κλίματος ηρεμίας που πρέπει να επικρατήσει στους πελάτες των Συνεταιριστικών Τραπεζών και στις τοπικές κοινωνίες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΤΟΕ.
Η Alpha Bank στην οποία μεταφέρεται το σύνολο των καταθέσεων των τριών Συνεταιριστικών που από αύριο τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης, πρέπει να διασφαλίσει την εργασία στο σύνολο των εργαζομένων στις Τράπεζες αυτές. Η ΟΤΟΕ θα παράσχει με όλα τα μέσα την απαιτούμενη προστασία στην απασχόληση των εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα ζητήσει από την Alpha Bank καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Κυβέρνηση να παράσχουν σχετικές εγγυήσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επίσης επισημαίνεται ότι «οι πολιτικές, οι κοινωνικές και οι οικονομικές παρενέργειες αυτών των επιλογών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζει η πατρίδα μας, πρέπει να προβληματίζουν και να απασχολούν ιδιαίτερα τους αρμόδιους φορείς που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις».
Εξάλλου, σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση η Alpha Bank αναφέρει ότι αναδέχεται το σύνολο των καταθέσεων τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών και οι σχετικές καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες.
«H εν λόγω αναδοχή αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις και όχι σε άλλα στοιχεία ενεργητικού ή / και παθητικού των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών. Οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων των εν λόγω Τραπεζών θα ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα αρχίσει η εξυπηρέτησή τους από το δίκτυο Καταστημάτων της Alpha Bank, αμέσως μετά την ενσωμάτωση των απαραίτητων δεδομένων των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών στα συστήματα της Τραπέζης» αναφέρει η Alpha Bank.
Η Alpha Bank θα διατηρήσει φυσική παρουσία μέσω Καταστημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν οι εν λόγω Συνεταιριστικές Τράπεζες, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιοχών αυτών, ενώ όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της, «προτίθεται να προσφέρει ευκαιρίες απασχολήσεως στο Προσωπικό των Συνεταιριστικών Τραπεζών, μετά από διαδικασία επιλογής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...