Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί δεν μας αρέσει να μιλάμε για το σεξ;

sex kai taboo
Είναι δυνατόν να υπάρχουν ταμπού στις μέρες μας γύρω απ΄το θέμα «σεξ»;
Κι όμως, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν ελεύθερα όχι σε τρίτους αλλά στον ίδιο τους το σύντροφο. Οι αιτίες αυτής της δυσκολίας διαφέρουν για τους άντρες και τις γυναίκες.
Αρχικά, πολλές γυναίκες δεν είναι εξοικειωμένες με το σώμα τους και άρα με τις πτυχές της σεξουαλικότητας τους, με αποτέλεσμα να μένουν ανικανοποίητες στη σεξουαλική τους ζωή, χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο. Είναι πιθανό να νιώθουν ντροπή, να έχουν αναστολές ή να μην αισθάνονται αποδεκτές από τον σύντροφό τους. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι οι ίδιες που απέχουν από τη σεξουαλικότητά τους.
Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες είναι πιθανό να ντρέπονται για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Μπορεί κάποιοι άντρες να νιώθουν αδικημένοι από τη φύση, άλλοι πάλι αγχώνονται πώς δεν ικανοποιούν τη σύντροφό τους επειδή ολοκληρώνουν γρήγορα ή δεν έχουν στύση. Εννοείται πώς αυτό για κάθε άνδρα είναι αβάσταχτο πλήγμα.  Ποιος άντρας μπορεί να μιλήσει πώς το πέος του δεν είναι παρών την πρέπουσα ώρα;  Kανένας. Η σιωπή είναι η λύση που επιλέγουν.
Το ταμπού αυτό και ο φόβος να μιλήσουμε για σεξουαλικά προβλήματα προέρχεται φυσικά από κοινωνικές επιταγές. Δεν είναι όμως κρίμα να διατηρούμε τους κοινωνικούς φόβους. Μιλάμε για τον έρωτα, το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή. Για ποιο λόγο θα πρέπει να το «μαυρίζουν» κι αυτό; Γιατί να μπλοκάρουμε τα συναισθήματά μας, να εγκλωβιζόμαστε σε κοινωνικά ταμπού και αυθαίρετες νόρμες; Είναι καιρός να απεγκλωβιστούμε απ΄όλα αυτά τα πρέπει και να αφήσουμε ελεύθερους τους εαυτούς μας να βιώσουν στο έπακρο τον έρωτα και όλα αυτά τα συναισθήματα που αναδύονται την ώρα εκείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...