Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μπορείς να ξαναερωτευθείς το ίδιο πρόσωπο;

erwtas
Ιδού το ερώτημα. Ποιος μπορεί να πάρει την ευθύνη της απάντησης; Ας εξετάσουμε λίγο το θέμα πριν καταλήξουμε κάπου.
Αρχικά, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, γεγονός που καθιστά τη κάθε σχέση μοναδική. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως στη φύση υπάρχει «δράση-αντίδραση». Γεγονός, που καθιστά ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα, καθώς μια συμπεριφορά, ένα βλέμμα, μια κουβέντα του συντρόφου μας μάς επηρεάζει.Πώς; Αναλόγως.
 Η απάντηση «αναλόγως» κρύβει τα εξής, καταπιεσμένα συναισθήματα, φόβους, ανησυχίες, σκέψεις κτλ. τα όποια τη στιγμή της «δράσης» ενεργοποιούνται για να συμβεί η «αντίδραση». Το θέμα είναι πως πολλές φορές άλλα μας επικοινωνεί ο σύντροφός μας και άλλα εμείς ερμηνεύουμε. Αντιδρούμε δηλαδή λάθος. Το λάθος αυτό έρχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας. Παρεξηγήσεις, κατηγόριες, απωθημένα, όλα βγαίνουν στην επιφάνεια σαν έκρηξη ηφαίστειου.
Όλη αυτή η έκρηξη δημιουργεί συναισθήματα πικρίας, θυμού, στεναχώριας, έκπληξη που κατατρώνε τη σχέση. Όταν δε μαζεύονται πολλά τα πράγματα είναι σοβαρά. Το ζευγάρι απομακρύνεται, αποκαρδιώνεται και οδηγείται στο χωρισμό.
Ένα τέτοιο ζευγάρι χρειάζεται πολύ δουλειά για να καταφέρει να είναι πάλι μαζί ή να μην χωρίσει τελικά. Ειδικά αν έχει χαθεί ο σεβασμός μεταξύ τους τα πράγματα χειροτερεύουν κι άλλο.
Τώρα, τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα, όταν το ζευγάρι ναι μεν έχει προβλήματα επικοινωνίας, αλλά ξέρει να ζητά συγνώμη. Βέβαια και στην περίπτωση αυτή, οι καθημερινοί καβγάδες, οι εντάσεις και οι παρεξηγήσεις δεν είναι ωραίο πράγμα. Η συγνώμη χάνει την αξία της από ένα σημείο και μετά.
Μοιάζει σαν να μην υπάρχει σωτηρία. Κι όμως, υπάρχει μια μαγική στιγμήπου αν το ζευγάρι συγχρονιστεί σ΄ αυτή μπορεί να είναι και πάλι μαζί. Είναι όταν ο καθένας έχει κάνει δουλειά με τον εαυτό του. Όταν έχει καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά, να κατανοήσει πράγματα, να αποδεχθεί συναισθήματα, να διαφοροποιηθεί.  Τότε μπορούν να είναι και πάλι μαζί σε ένα όμως άλλο επίπεδο. Απαλλαγμένοι από μίση, δυσαρέσκεια, ανασφάλεια, φόβο. Φυσικά, ο σεβασμός και η αγάπη δεν θα έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Μπαίνουν ουσιαστικά στη σχέση όντας διαφορετικοί.
Συνεπώς,επικοινωνία, συνεργασία, συγχρονισμός και καλή διάθεση από τους δύο χρειάζεται. Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...