Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μιλήστε πριν κοιμηθείτε

ypnos
Τρέξιμο, άγχος, δουλειές, υποχρεώσεις, εκκρεμότητες και πόσα ακόμα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά. 
Ο καθένας μας βιώνει τη δική του καθημερινότητα και αντιμετωπίζει τα προβλήματά του. Τί γίνεται όμως όταν «ο καθένας» γίνεται εμείς; Θέλουμε να πούμε πως όταν ένα ζευγάρι ζει μια τόσο έντονη καθημερινότητα μπορεί και ηρεμεί στο σπίτι του; Επίσης, είναι σωστό να μεταφέρεις τα προβλήματα της δουλειάς στη σχέση σου ή την οικογένειά σου; Και πώς μπορεί κανείς να τα διαχωρίσει αυτά;
Δύσκολα ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε καθημερινά. Το τι είναι σωστό και τι όχι είναι προσωπική υπόθεση. Η κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και εξαρτάται από το «συμβόλαιο» που έχουν υπογράψει μεταξύ τους. Το θέμα όμως δεν είναι αν γυρνώντας στο σπίτι μπορείς να μεταφέρεις όλη την αρνητική ενέργεια της μέρας, τα προβλήματα, τα ερωτήματα και τους φόβους σου. Το θέμα είναι ο τρόπος που θα τα επικοινωνήσεις τελικά. Κατά πόσο ένας ρόλος μπορεί να σε εγκλωβίσει στερώντας στιγμές απ΄τη ζωή σου.
Μπορεί για παράδειγμα, να είναι κάποιος αφοσιωμένος με τη δουλειά του, είτε γιατί διανύει μια δύσκολη περίοδο είτε γιατί η καριέρα του είναι στις προτεραιότητές του, με αποτέλεσμα όταν γυρνά στο σπίτι του να αποφεύγει οποιαδήποτε ουσιαστική επικοινωνία με το σύντροφο ή τα παιδιά του. Συνεπώς, αν κάτι πρέπει να γίνει είναι ο διαχωρισμός των ρόλων για αρχή και η ενημερότητα που πρέπει να έχει ο καθένας μας για τα συναισθήματά του.
Η επικοινωνία είναι η λέξη κλειδί. Εκφράστε τα συναισθήματά και τους φόβους σας, τα όνειρά σας και τα θέλω σας. Δώστε την πρωτοβουλία στον άνθρωπό σας να σας πλησιάσει με τον τρόπο που θεωρεί σωστό. Επιλέξτε κάποιες φορές να βρείτε το θάρρος και τη δύναμη να αφήσετε για λίγο τα προβλήματα. Ζήστε στο εδώ και τώρα και περάστε όμορφα.
Τολμήστε να κάνετε κάτι διαφορετικό και να μοιραστείτε μια νέα κοινή εμπειρία που θα σας ανανεώσει και θα σας δώσει κουράγιο για να συνεχίσετε.
Όσο κάποιος επιλέγει να κλείνετε στα προβλήματά του και να εγκλωβίζετε σε άγχη του μέλλοντος τότε χάνει την ψυχική του ηρεμία αλλά και τους ανθρώπους που έχει γύρω του. Επιλέγει ασυναίσθητα την μοναξιά επειδή για κάποιο λόγο πιστεύει πως κανένας δεν μπορεί να τον καταλάβει. Δεν χρειάζεται να καταλήγει μόνος του σε τέτοια συμπεράσματα. Μην αποξενώνεστε.
Το βράδυ που θα ξαπλώσετε με το σύντροφό σας μιλήστε του πριν κοιμηθείτε. Πείτε του μια γλυκιά κουβέντα. Δώστε του ένα φιλί και ένα γλυκό χάδι. Είναι πράξεις που στέλνουν στον άλλο το μήνυμα «Πώς όσο χάλια και αν είναι τα πράγματα εκεί έξω, για μένα είσαι σημαντικός.» Δίνει στον άλλον αυτοπεποίθηση και σιγουριά για να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...