Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε πώς επηρεάζει το αλκοόλ τη σεξουαλική μας ζωή

Δείτε πώς επηρεάζει το αλκοόλ τη σεξουαλική μας ζωή
Το αλκοόλ είναι ένα κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και δρα αναστέλλοντας μέρη του κεντρικού νευρικού συστήματος σημαντικά για τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό – την αναπνοή, την κυκλοφορία και την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων.
Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα, ενώ η σεξουαλική διέγερση χρειάζεται ένα ορισμένο όγκο του αίματος για να οξυγονωθεί και την μεγαλύτερη αίσθηση στα γεννητικά όργανα. Η διαδικασία αυτή σχετίζεται με τη στύση στους άνδρες και την λίπανση στις γυναίκες.
Με λιγότερο όγκο υγρού στο σώμα και με το νευρικό σύστημα σε καταστολή, το σώμα αγωνίζεται με τη σεξουαλική επίδοση.
Ωστόσο το αλκοόλ δεν έχει πάντα αρνητικά αποτελέσματα στην στις σεξουαλικές μας επιδόσεις.  Έχει τη φήμη ότι είναι αφροδισιακό και η απάντηση βρίσκεται στη μετριοπάθεια! Ένα ή δύο ποτήρια μπορεί όντως να έχουν κατευναστική και αγχολυτική δράση. Μελέτες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ μπορεί να επιτρέψει σε ορισμένους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις σεξουαλικές αναστολές ή τα αισθήματα ανεπάρκειας.
Αλλά εάν καταναλώσουμε μερικά περισσότερα ποτά  η κατευναστική δράση αρχίζει να αναστέλλει την ικανότητα του σώματός μας να ανταποκριθεί σεξουαλικά με αποτέλεσμα να δυσκολεύται η στυτική λειτουργία, να καθυστερεί η εκσπερμάτιση και στις γυναίκες να παρουσιάζεται κολπική ξηρότητα.
Ωστόσο η είδηση δεν φαίνεται να είναι όλες οι παραπάνω αρνητικές συνέπειες του αλκοόλ, αλλά ότι ορισμένοι ερευνητές συνιστούν το αλκοόλ ως θεραπεία για τον έλεγχο της εκσπερμάτισης! Αν και το αλκοόλ μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση, υπάρχουν πιο αποτελεσματική και μόνιμη θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτιση.
Το αλκοόλ αυξάνει την υποκειμενική ευχαρίστηση στις γυναίκες. Σύμφωνα με μελέτες οι μεθυσμένες γυναίκες  έχουν περισσότερη δυσκολία επίτευξης οργασμού. Ωστόσο μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερη ευχαρίστηση, η οποία μπορεί πιθανόν να εξηγηθεί ότι το αλκοόλ τις χαλαρώνει συναισθηματικά και σπάει τις αναστολές τους.
Τελικά η απάντηση για το αλκοόλ είναι : το μέτρο . Ένα δυο ποτηράκια μας χαλαρώνουν και απολαμβάνουμε τις σεξουαλικές μας επαφές, ωστόσο η υπερβολή μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
πηγή:boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...