Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Και θα θέλω boom boom, σαν τρελός να boom boom», απαντάει ο Βολταίρος στη Σαμπρίνα


Voltaire-e1349011961839Θέση στη διαμάχη που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη δημόσια υποστήριξη που εκδήλωσε ο Νότης Σφακιανάκης προς τη Χρυσή Αυγή αποφάσισε να πάρει ο Φρανσουά Μαρί Αρουέ (σ.σ. Βολταίρος). Ο Γάλλος συγγραφέας, μπλέχτηκε άθελα του στην υπόθεση, όταν η τραγουδίστρια Σαμπρίνα, χρησιμοποίησε τη διάσημη φράση του «μπορεί να μην συμφωνώ με ό,τι υποστηρίζεις, μα θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να διατυπώνεις ελεύθερα τις απόψεις σου» προκειμένου να πάρει το μέρος του πετυχημένου αοιδού στην κόντρα του με τη Δέσποινα Βανδή.
Συγκινημένος, ο διακεκριμένος Διαφωτιστής δέχθηκε να πει στο «Κουλούρι» δυο κουβέντες για την παράξενη αυτή υπόθεση. «Αρχικά απόρησα, αφού δεν πίστευα ποτέ ότι μια καλλιτέχνις του διαμετρήματος της Σαμπρίνας θα γνώριζε την ύπαρξη μου. Είναι τιμή μου να χρησιμοποιεί τις φράσεις μου μια τέτοια προσωπικότητα και δεν σας κρύβω ότι στίχοι όπως «Άσε και θα δεις τι σου ετοίμασα, για τα δυο ματάκια σου τ’ατίθασα» και «Άλα της όλο φωνάζεις, άλα της κι αναστενάζεις, άλα της όπα τα τέλια, άλα της και να τα τσιφτετέλια» με έχουν κατά καιρούς εμπνέυσει», μας εξομολογείται ο θεμελιωτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχολιάζοντας τους στίχους της Σαμπρίνας, για να συνεχίσει:
«Δεν θα ήθελα να πάρω θέση στη διαμάχη που έχει δημιουργηθεί, ωστόσο μου είναι δύσκολο να μην μεροληπτώ υπέρ της γλυκύτατης Σαμπρίνας. Θυμάμαι πως όταν είχε χωρίσει με τον Παναγιώτη Λιαδέλη, αυτόν τον εξαιρετικό αθλητή, είχα στεναχωρηθεί ιδιαίτερα. Μακάρι η δήλωση της αυτή να αποτελέσει μια καλή αφορμή για να γνωριστούμε. Σκοπεύω σύντομα να επισκεφτώ την Ελλάδα για να την απολαύσω από κοντά…κι ίσως και να boom boom» για να καταλήξει: «Θα ήθελα επίσης να την ενημερώσω πως έχω πει κι άλλες αξιόλογες φράσεις τις οποίες μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιήσει όποτε θέλει».
Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τη Σαμπρίνα προκειμένου να την ενημερώσει για τα λεγόμενα του Βολταίρου, με την απάντηση της ωστόσο να είναι αποστομωτική: «Ντάξει πως κάνει έτσι, μια φράση του πήρα κι εγώ. Και ατάκες από τραγούδια του Ρέμου και του Χατζηγιάννη έχω δανειστεί, αλλά δεν το πήραν και τόσο πάνω τους. Ας του πείτε να ηρεμήσει. Απομυθοποιείται».
Τέλος, οι φήμες πως ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Φοίβος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να χρησιμοποιήσει τη διάσημη ατάκα του Βολταίρου σε κάποιο από τα μελλοντικά του τραγούδια προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...