Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Eπιτέλους κοιμηθείτε…

tumblr_mup7abBWzM1rq8e85o1_500
Σας έχει τύχει οι σκέψεις και τα προβλήματα να σας κρατούν ξύπνια όλο το βράδυ; 
Να στριφογυρίζετε ενώ ο σύζυγός σας ροχαλίζει δίπλα σαν να μην τρέχει τίποτα; Πόσο πολύ ζηλεύετε; Λοιπόν ήρθε καιρός να αναλάβετε δράση. Επιτέλους πρέπει να κοιμηθείτε το concealer σας όσο καλή κάλυψη κι αν προσφέρει η αϋπνία δεν κρύβεται.
Συνεπώς…
  • Ένας καλός βραδινός ύπνος βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Είναι σημαντικό να ακούμε το βιολογικό μας ρολόι, καθώς πολλές από τις μεταβολικές του λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η θερμοκρασία, ακολουθούν 24ωρο ρυθμό.
  • Βάλτε πρόγραμμα ώστε να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε πρωί. Η ρουτίνα αυτή θα ρυθμίσει κατά κάποιον τρόπο το βιολογικό σας ρολόι.
  • Να πηγαίνετε για ύπνο όταν νυστάξετε. Με το να καταπιέζεστε για να μείνετε ξύπνια, δεν θα πετύχετε τίποτα περισσότερο από το να εξαντληθείτε και να μην μπορείτε να αποδώσετε σε τίποτα. Βέβαια, εδώ ισχύει και το αντίθετο. Μην πηγαίνετε στο κρεβάτι αν δεν νιώθετε κουρασμένη, καθώς το…στριφογύρισμα θα σας κουράσει περισσότερο και θα σας δημιουργήσει εκνευρισμό.
  •  Διαμορφώστε το δωμάτιο σας κατάλληλα, ώστε να σας προδιαθέτει για ύπνο. Βάψτε τους τοίχους σε παλ αποχρώσεις, ανανεώνετε κάθε πρωί τον αέρα, αφήνοντας για αρκετή ώρα τα παράθυρα ανοιχτά, διακοσμήστε όμορφα τον χώρο, πετάξτε τα περιττά πράγματα και βάλτε απαλή μουσική σε χαμηλή ένταση. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πιθανότητες που έχετε για καλύτερο ύπνο είναι σαφώς μεγαλύτερες.
  • Δώστε προσοχή στο στρώμα. Αγοράστε ένα στρώμα που δεν είναι ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό. Καλό δεν θεωρείται ένα σκληρό ορθοπεδικό στρώμα, αλλά εκείνο που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.
  • Φροντίστε τις βραδινές ώρες, να υπάρχει καλή θερμοκρασία στο σπίτι, ώστε όταν έλθει η ώρα να κοιμηθείτε να μην κρυώνετε, ούτε να ζεσταίνεστε. Επίσης, πρέπει να υπάρχει χαμηλός έως ανύπαρκτος φωτισμός μέσα στην κάμαρα.
  • Μην πέφτετε στο κρεβάτι με την τηλεόραση συντροφιά. Δείτε την αγαπημένη σας ταινία σε κάποιον άλλο χώρο και έπειτα κατευθυνθείτε στην κρεβατοκάμαρά σας, την οποία θα πρέπει πάντα να βλέπετε ως χώρο χαλάρωσης.
  • Εάν μένετε σε σημείο όπου οι εξωτερικοί θόρυβοι είναι δυνατοί και σας ταράζουν την ώρα που προσπαθείτε να κοιμηθείτε, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ωτοασπίδες.
  • Επίσης, μέθοδοι που βοηθούν στην καταπολέμηση της αϋπνίας, είναι το χλιαρό μπάνιο, το ζεστό γάλα, αλλά και η ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου.
Αν τώρα οι παραπάνω τρόποι δεν βοηθήσουν, θα πρέπει να έρθετε πια αντιμέτωπες με τα προβλήματά σας. Η βοήθεια ενός ειδικού δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...