Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μήπως τελικά οι ασύρματες συνδέσεις Wifi δεν είναι και τόσο ακίνδυνες για την υγεία μας;

diaforetiko.gr : plants cant grow near wifi router 600x450 Μήπως τελικά οι ασύρματες συνδέσεις Wifi δεν είναι και τόσο ακίνδυνες για την υγεία μας;
Μια ομάδα μαθητριών Γυμνασίου από τη Δανία εξετέλεσε ένα πολύ απλό πείραμα τα αποτελέσματα του οποίου έρχονται να ανατρέψουν ή να επιβεβαιώσουν αντιφατικές θεωρίες σχετικά με τις επιπτώσεις του WiFi στην υγεία του ανθρώπου και των υπολοίπων ζωντανών οργανισμών.
Αυτό που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν έξι γλάστρες με κάρδαμο δίπλα σε δύο WiFi routers και άλλες έξι σε ένα δωμάτιο χωρίς κανένα router. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε 12 μόλις ημέρες τα φυτά που βρίσκονταν στο δωμάτιο με τα router να μαραθούν ολοκληρωτικά σε αντίθεση με τα άλλα τα οποία συνέχιζαν να αναπτύσσονται φυσιολογικά.
Σύμφωνα με την Kim Horsevad, καθηγήτρια βιολογίας στο Hjallerup School:
“To εν λόγω πείραμα έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι το ασύρματο δίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου και αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο.”
Για του λόγου το αληθές, πολλοί ερευνητές έσπευσαν να ισχυριστούν ότι τα φυτά δεν μαράθηκαν λόγω της ακτινοβολίας αλλά της θερμότητας που εξέπεμπαν τα router. Όποια και αν είναι η αλήθεια το γεγονός ότι 12 μόνο ημέρες ήταν αρκετές για να μαραθούν τα φυτά είναι από μόνο του ανησυχητικό.
Η συμβουλή των επιστημόνων για τη μείωση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό είναι να διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το router μας, να κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και να μην τοποθετούμε το laptop πάνω μας αλλά στο τραπέζι, το γραφείο ή κάποια ειδική βάση στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...