Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ONE LOVE...


Σκυλιά εντοπίζουν τον καρκίνοΈνα Λαμπραντόρ ειδικά εκπαιδευμένο, εντοπίζει με την όσφρηση του, με μεγάλη επιτυχία τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα ποσοστά του μάλιστα είναι όμοια με εκείνα της κολονοσκόπησης, και αγγίζουν το 95%, εάν μυρίσει την αναπνοή του πάσχοντος και 98%, εάν μυρίσει δείγμα κοπράνων. Μπορεί επίσης να διακρίνει τους καλοήθεις από τους κακοήθεις καρκίνους, κάτι που η κολονοσκόπηση δεν δύναται.

Η επιτυχία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν πρόκειται για τα πρώτα στάδια της νόσου. Όλα αυτά συμβαίνουν στην μακρινή Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κιούσου στη Φουκουόκα.
Το Λαμπραντόρ, είναι ένα 8χρονο θηλυκό, και πριν οι επιστήμονες αρχίζουν να το χρησιμοποιούν, το πέρασαν από 74 διαγνωστικά τεστ όσφρησης. Το κάθε τεστ περιελάμβανε την αξιολόγηση πέντε δειγμάτων αναπνοής (100 έως 200 ml το καθένα) ή κοπράνων (50 ml), από τα οποία μόνο το ένα προερχόταν από καρκινοπαθή. Τα δείγματα προέρχονταν από 48 ασθενείς με καρκίνο του εντέρου σε διάφορα στάδια εξέλιξης της νόσου, καθώς και από 258 υγιείς εθελοντές.
Οι επιστήμονες αύξησαν τον βαθμό δυσκολίας για το σκυλί και φρόντισαν, περίπου τα μισά μη καρκινικά δείγματα να προέρχονται από ανθρώπους με πολύποδες εντέρου, που είναι καλοήθεις, αλλά θα μπορούσαν κάποια στιγμή να γίνουν κακοήθεις. Το 6% των δειγμάτων αναπνοής και το 10% των δειγμάτων κοπράνων προέρχονταν από άτομα με άλλα εντερικά προβλήματα, όπως έλκος ή σκωληκοειδίτιδα.
Το λαμπραντόρ εντόπισε σωστά όλα τα καρκινικά δείγματα σε 33 από τα 36 τεστ αναπνοής (ποσοστό επιτυχίας 95%), καθώς επίσης σε 37 από τα 38 τεστ κοπράνων (επιτυχία 98%). Τα πήγε θαυμάσια στον εντοπισμό των ατόμων στα πρώτα στάδια της νόσου και δεν μπερδεύτηκε από τα δείγματα που προέρχονταν από άλλα εντερικά προβλήματα, αλλά όχι καρκίνο.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν επίσης να μυρίσουν άλλες μορφές καρκίνου (ουροδόχου κύστης, πνευμόνων, ωοθηκών, μαστού).
Με την έρευνα αυτοί οι επιστήμονες προσανατολίζονται στην ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού αισθητήρα που θα ανιχνεύει συγκεκριμένες πτητικές αρωματικές χημικές ουσίες στην αναπνοή ή τα κόπρανα και θα προλαμβάνει στα αρχικά στάδια, καρκίνους διαφόρων μορφών.

Πόσο πολύ, η διαφήμιση επηρεάζει τις γυναίκες


Διαβάστε μια έρευνα που έγινε για τη διαφήμιση, τον μιμητισμό και τις γυναίκες και θα εκπλαγείτε. Θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα γιατί όχι μόνο θα δείτε πως η διαφήμιση επηρεάζει...γονιδιακά μια γυναίκα, αλλά και γιατί δεν μπορεί να αντισταθεί μια γυναίκα σε ένα προϊόν που διαφημίζεται...
Η έρευνα έγινε με ένα αποσμητικό που διαφημιζόταν. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι παρά το γεγονός πως 3 στις 4 γυναίκες δεν παρήγαγαν οσμές από τη μασχάλη τους εξαιτίας της έλλειψης ενός γονιδίου που προκαλεί οσμή στη μασχάλη, οι ίδιες αυτές γυναίκες, αγόραζαν αποσμητικό για τη μασχάλη τους για να μην μυρίζουν.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής επιδημιολογίας Ίαν Ντέι διαπίστωσαν ύστερα από έρευνα σε περισσότερες από 7000 γυναίκες, ότι η κοινωνική μίμηση μαζί με την διαφήμιση παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να επηρεάζουν τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν προϊόντα, που στην πραγματικότητα δεν τα χρειάζονται.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό δερματολογίας "Journal of Investigative Dermatology". Σε αυτή διαπιστώθηκε ότι το 2% των γυναικών στην Ευρώπη, φέρουν μια σπάνια παραλλαγή ενός συγκεκριμένου γονιδίου (ABCC11), εξαιτίας του οποίου η μασχάλη τους δεν εκλύει δυσάρεστη οσμή. Η διαπίστωση των ερευνητών ήταν ότι το 78% των γυναικών που χρησιμοπιούν αποσμητικό, απλά δεν το χρειάζονται γιατί δεν βγάζουν καμία μυρωδιά. Απλά μιμούνται και ακολουθούν τα κοινωνικο- πολιτισμικά πρότυπα.
«Οι άνθρωποι αυτοί χαλάνε τα χρήματά τους και εκθέτουν το δέρμα τους σε κάτι που μπορεί να μην τους κάνει καλό σε μερικές περιπτώσεις. Αυτό δείχνει ότι κυκλοφορούν πολλοί κομφορμιστές γύρω μας!», είπε χαρακτηριστικά ο βρετανός επικεφαλής της έρευνας και συνέχισε ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο του δυτικού κόσμου, ο μιμητισμός δηλαδή, αφού στην Νοτιο ανατολική Ασία όπου οι γυναίκες (οι περισσότερες) δεν έχουν το γονίδιο ABCC11, δεν χρειάζονται αποσμητικό, και δεν το χρησιμοποιούν.

ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ..& ΜΗ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ..ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!Δώσ’ μου λιγάκι σημασία
ένα σου βλέμμα μόνο είναι αρκετό
έχει για μένα τόση αξία
για να υπάρχω
να αναπνέω, απλά να ζω
Δώσ’ μου λιγάκι σημασία
μια λέξη νά `ξερες πως είναι ικανή
ν’ αντέξω τη δοκιμασία
στου έρωτά σου τη θανατική ποινή

Μέχρι τώρα λοιπόν
δε μιλούσα
Εγώ ήμουν παρών
και σε κοιτούσα

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!!!


SALVADOR DALI...


ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ....


ΝΑ ΖΗΣΩ ΘΕΛΩ!!!!!


ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΧΕΙΣ...Με κοιτάς χαμογελάς
έχεις κάτι φωτεινό
Μου μιλάς κι έτσι με πας
ταξίδια με το νου
σε κοιτώ κι είμαι αλλού

Πόσο ωραία μάτια έχεις
πόσο ωραία με κοιτάς
πόσο μου αρέσει να μιλάς
Πόσο ωραία χείλη έχεις
πόσο ωραία μυρωδιά
φίλα με για όλη τη βραδιά

Σε κοιτώ χαμογελώ
έχω κάτι να σου πω
Σου μιλώ μ’ακουμπάς
πες μου πόσο μ’αγαπάς

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ...

"Άνθρωποι σκλάβοι στη δουλειά τους, που αποκοιμιούνται το βράδυ εξαντλημένοι μπροστά σε μία αποβλακωτική και αυταρχική τηλεόραση δεν είναι ούτε μπορούν να είναι ελεύθεροι. Μόνο άνθρωποι ίσοι μπορούν να είναι ελεύθεροι και μόνο άνθρωποι ελεύθεροι μπορούν να είναι ίσοι. Η κατάργηση της κυριαρχίας, της ετερονομίας, συνεπάγεται την κατάργηση της εξουσίας κάθε ιδιαίτερης ομάδας, καθώς και την ρήξη με την υποδούλωση της κοινωνίας, όσον αφορά τους θεσμούς της." 
Κ. Καστοριάδη

1980 - 2000+ ...


ΑΛΦΑΛΙΣΤΑΡΙΟ!!!!


Η ΤΣΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ...


Πρωταγωνιστές: Οι κρατούμενοι της κρίσης (βίντεο)Ένας πολιτικός, ένας επιχειρηματίας, ένας τραπεζίτης, ένας «πρόεδρος», ο Λάκης και κυρία Ελένη, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τι συμβαίνει στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού;

Υπάρχουν όντως κρατούμενοι που συνεχίζουν να ζουν ως VIP;

Γιατί ακριβώς κατηγορούνται;

Γιατί αποφάσισαν την προφυλάκισή τους οι δικαστές;

Οι προφυλακίσεις «επωνύμων προσώπων» κάνουν την κοινωνία καλύτερη;

Αυτά είναι ορισμένα από...


τα ερωτήματα που απασχολήσαν τους «Πρωταγωνιστές» την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Οι ιστορίες των Άκη Τσοχατζόπουλου, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Μάκη Ψωμιάδη, Λάκη Γαβαλά, Βασίλη Μηλιώνη (σκάνδαλο Energa και Hellas Power) και των υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας που συνελήφθησαν για διαφθορά, «πρωταγωνίστησαν» στην εκπομπή, μέσα από τα στοιχεία των δικογραφιών τους και τις μαρτυρίες προσώπων.

Στην εκπομπή μίλησαν:

Ο Λάκης Γαβαλάς, προφυλακισμένος στην ΣΤ΄ πτέρυγα, για τους διάσημους συγκρατούμενούς του, τα ναρκωτικά στις φυλακές αλλά και για τον κήπο του.

Η Μαρία Γαυγιωτάκη, προϊσταμένη Δ/νσης Επιθεώρησης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ που ανακάλυψε ότι συνάδελφοί της λυμαίνονταν το ΙΚΑ Καλλιθέας. 

Η κυρία Γαυγιωτάκη αποκαλύπτει ότι η ζημιά στο ΙΚΑ Καλλιθέας ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δημοσιογράφος που παρακολούθησε από την πλευρά του αστυνομικού ρεπόρτερ τις συλλήψεις των Τσοχατζόπουλου, Λαυρεντιάδη και των υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Ο Λέανδρος Ρακιντζής, επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος εκτιμά ότι η διαφθορά στο δημόσιο συνεχίζεται καθότι για κάποιους η κρίση είναι η τελευταία ευκαιρία.

Ο Βασίλης Σαμπράκος, αθλητικογράφος, παλαιός γνώριμος του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος μιλά για την αδιαφορία των αρχών (αστυνομικών και δικαστικών) στη δράση Ψωμιάδη.

Ο Φρίξος Δρακοντίδης, δημοσιογράφος ο οποίος κατέγραψε τα ξεφαντώματα του Βασίλη Μηλιώνη τις μέρες που κατηγορείτο για το σκάνδαλο Energa και Hellas Power. 

Απίστευτο: Κινέζικη εταιρία "κατοχύρωσε" το iphone 5 και μηνύει την AppleΗ GoodPhone μόλις είδε τις πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν και απεικόνιζαν το νέο iPhone, σχεδίασε μία ολόιδια συσκευή με το όνομα GoodPhone i5.
Από άποψη σχεδίασης είναι ολόιδιο με το iPhone 5 καθώς, διαθέτει οθόνη 4 ιντσών, διχρωμία στο πίσω μέρος, κάμερα μπροστά κλπ. Ωστόσο από άποψη λογισμικού δεν δεν έχει καμμία σχέση με την συσκευή της Apple, αφού τρέχει Android 4.1 Jelly Bean.
Η συγκεκριμένη εταιρεία πρόλαβε και «πατένταρε» τον σχεδιασμό της συσκευής της στην Κίνα και τώρα ετοιμάζεται να μηνύσει την ίδια την Apple! Σύμφωνα με το cnet.com, η αμερικανική εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.