Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στους άνδρες, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology. 
Οι ερευνητές με επικεφαλής την Δρ Σουζάνα Λάρσον του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης διαπίστωσαν ότι από 37.000 άνδρες των οποίων η υγεία είχε τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση επί μια δεκαετία, εκείνοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες σοκολάτας
διέτρεχαν κατά 17% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με εκείνους που δεν προτιμούσαν την εν λόγω λιχουδιά. 
Η μελέτη δεν είναι η πρώτη που συνδέει την κατανάλωση σοκολάτας με οφέλη για το καρδιοαγγειακό σύστημα καθώς αρκετές έρευνες στο παρελθόν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι λάτρεις της σοκολάτας κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. 
«Η ευεργετική επίδραση (στον οργανισμό) από την κατανάλωση σοκολάτας αναφορικά με το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να συνδέεται με τα φλαβονοειδή που περιέχει», γράφει η Δρ Λάρσον. 
Μια άλλη μελέτη που πραγματοποίησε η ίδια ερευνήτρια πέρσι κατέληξε σε παρεμφερή συμπεράσματα για τις γυναίκες.
Τα φλαβονοειδή -μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχεται σε φρούτα, λαχανικά, στη μαύρη σοκολάτα και στο κόκκινο κρασί- μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα της χοληστερόλης και την αγγειακή λειτουργία, σύμφωνα με μελέτες. 
Για τις ανάγκες της παρούσας έρευνας, 37.000 Σουηδοί ηλικίας 49 με 75 ετών κατέγραψαν τη συχνότητα με την οποία καταναλώνουν σοκολάτα και άλλα τρόφιμα. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, 1.995 από αυτούς υπέστησαν για πρώτη φορά εγκεφαλικό επεισόδιο. Ανάμεσα στο 25% εκείνων που ανέφεραν την περισσότερη κατανάλωση σοκολάτας, το ποσοστό των εγκεφαλικών επεισοδίων που σημειώθηκαν ήταν 73% ανά 100.000 άνδρες τον χρόνο, σε σύγκριση με το 85% ανά 100.000 που ισχύει για τους άνδρες που κατανάλωναν την μικρότερη ποσότητα σοκολάτας. 
Η ομάδα της Δρ Λάρσον έλαβε υπ' όψιν τις πληροφορίες που αφορούν και άλλους παράγοντες, όπως το βάρος των ανδρών και άλλες διατροφικές τους συνήθειες, αν ήταν καπνιστές και αν έπασχαν από υπέρταση. Ακόμη και λαμβανομένων υπόψη αυτών των παραγόντων, οι άνδρες που κατανάλωναν την περισσότερη σοκολάτα διέτρεχαν 17% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. 
Ωστόσο, άλλοι ερευνητές επισημαίνουν ότι καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει ότι η σοκολάτα είναι η αιτία για τον μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Όπως υποστηρίζει ο Δρ Ρίτσαρντ Λίμπμαν, αντιπρόεδρος του τμήματος Νευρολογίας στο Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης «Cushing» στο Μανχάσετ της Νέας Υόρκης, η θεωρία ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο παραμένει απλά μια θεωρία, ενώ μια ευρεία κατηγορία πιο υγιεινών τροφίμων επίσης περιλαμβάνουν φλαβονοειδή, όπως τα μήλα, το λάχανο, το μπρόκολο, η σόγια και τα καρύδια. 
«Δεν μπορεί να αρχίσουμε να συμβουλεύουμε τον κόσμο να καταναλώνει σοκολάτα με βάση αυτό. Αναλογιστείτε τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου ΙΙ», σημειώνει ο ίδιος. Τρομακτικό:Scans που δείχνουν τον πραγματικό αντίκτυπο της αγάπης


Ο εγκέφαλος  των παραμελημένων παιδιών είναι πολύ μικρότερος  από τον εγκέφαλο των παιδιών που τα φροντίζουν οι μητέρες τους. Σύμφωνα με νευρολόγους η σημαντική διαφορά στο μέγεθος μεταξύ αυτών των δύο εγκεφάλων, έχει μια πρωταρχική αιτία - το τρόπο που τα παιδιά αντιμετωπίστηκαν από τις μητέρες τους.
Η φωτογραφία δείχνει scans δύο τρίχρονων παιδιών. Ο εγκέφαλος στα αριστερά είναι αρκετά μεγαλύτερος, έχει λιγότερες κηλίδες και λιγότερες σκοτεινές περιοχές, σε σύγκριση με εκείνο στα δεξιά. Το παιδί με το μεγαλύτερο εγκέφαλο είχε παραπάνω φροντίδα και αγάπη απο τη μητέρα του. Το παιδί με το μικρότερο εγκέφαλο ήταν θύμα σοβαρής παραμέλησης και κακοποίησης. Σύμφωνα με την έρευνα ο ο εγκέφαλος στα δεξιά στερείται ανησυχητικά μερικές από τις πιο θεμελιώδεις περιοχές τις οποίες έχει αυτός στα αριστερά.
 Η αγάπη της μητέρας είναι θεμελιώδους σημασίας για το πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος ενός παιδιού. Το παιδί με το μεγαλύτερο εγκέφαλο θα είναι πιο έξυπνο και κοινωνικό. Όμως, σε αντίθεση, το παιδί με το συρρικνωμένο εγκέφαλο είναι πιο πιθανό να εθιστεί στα ναρκωτικά και να συμμετέχει σε βίαια εγκλήματα.Επίσης είναι  πολύ πιο πιθανό να είναι άνεργο και να εξαρτάται από τα κρατικά επιδόματα.
Ο καθηγητής Allan Schore, του UCLA, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Telegraph ότι αν ένα μωρό δεν αντιμετωπίζεται σωστά κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του, αυτό μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του. Όσο πιό σοβαρή η αμέλεια της μητέρας τόσο πιο έντονη ζημιά θα γίνει.
Τα παιδιά που είχαν αγάπη και στοργή από τις μητέρες τους νωρίς στη ζωή είναι πιο έξυπνα, με καλύτερη ικανότητα να μάθουν.
Η αγάπη της μητέρας είναι θεμελιώδους σημασίας για το πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος ενός παιδιού.

Ξεκαρδιστικό: Ο κλέφτης αντί μάσκα, φόρεσε ένα...κάλαθο αχρήστων! (video)
Ο 23χρονος Richard Boudreaux φέρεται να παραβίασε αρκετές επιχειρήσεις στο Slidell του LA, αλλά απ' ότι φάινεται, σε μια από αυτές ξέχασε να πάρει μαζί του τη μάσκα του, έτσι προσπάθησε να αυτοσχεδιάσει...με ένα καλαθο αχρήστων!
Ο Boudreaux νόμισε ότι κατάφερε να κρυφτεί αλλά οι κάμερες του εστιατορίου είχαν ήδη προλάβει να καταγράψουν το πρόσωπο του.

Αστείες και δημιουργικές τσάντες ψωνίσματος


Εν τέλει η ανθρώπινη φαντασία δεν έχει όρια...δείτε αυτές τις τσάντες ψωνίσματος και πείτε μας αν συμφωνείτε

Δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μετά από το σεξ!
Πάρε μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε και να κρατήσετε αυτήν την όμορφη αίσθηση όσο μπορείτε περισσότερο...
1. Μπείτε στο ντους μαζί. Εκμεταλλευτείτε το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ σας. Τρίψτε του την πλάτη κι εκείνος τη δική σας. Η μνήμη των αισθήσεων είναι ακόμη έντονη. Κάντε του μασάζ στους ώμους, χρησιμοποιείστε το σφουγγάρι και αυξήστε την πίεση. Η τρυφερότητα σε συνδυασμό με τις χαλαρωτικές κινήσεις πραγματικά θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά.
 2. Μπορείς επίσης να το κάνεις ακόμα καλύτερο για εκείνον. Θα έχεις προσέξει ότι οι άντρες μετά το σεξ δεν έχουν καθόλου ενέργεια, σε αντίθεση με τις γυναίκες που ζωντανεύουν και είναι γεμάτες ενέργεια. Μπορείς λοιπόν να του κάνεις ένα μασάζ. Να χρησιμοποιήσεις τα μαγικά σου χέρια και την χαλάρωση του σεξ που υπάρχει ακόμα και να τον κάνεις να σε αποθεώσει μέσα στο μυαλό του.
3. Μετά από τόση... "γυμναστική" φυσικό είναι να σας ανοίξει η όρεξη. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να παραγγείλετε πίτσα, burgers ή οτιδήποτε άλλο γεμάτο λιπαρά. Θα σας βαρύνει και σίγουρα θα δυσκολέψει τον ύπνο σας. Τόσες θερμίδες κάψατε άλλωστε, γιατί να τις πάρετε διπλάσιες και τριπλάσιες;
Προτιμήστε κόκκινο κρασί συνοδευόμενο από μια ποικιλία τυριών ή φρούτα. Το κρασί θα σας χαλαρώσει, το τυρί και τα φρούτα θα σας κόψουν την πείνα και ο αισθησιασμός μεταξύ σας θα παραμείνει...
4. Βάλτε μουσική. Τραγούδια που κουβαλούν αναμνήσεις... από τις διακοπές, από την πρώτη φορά που γνωριστήκατε... Μουσική που κάτι σημαίνει για εσάς.
Είτε είστε στο κρεβάτι, είτε σηκωθήκατε η μουσική που σας φέρνει θετικές μνήμες θα δημιουργήσει μια αίσθηση μεταξύ σας χωρίς να χρειάζεται να μιλάτε. Μπορεί όμως και να ανοίξει μια όμορφη κουβέντα. Και τα δύο καλοδεχούμενα. Και τα δύο θα κρατήσουν το ερωτικό κλίμα περισσότερο...
5. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τις γυρισμένες πλατούλες αμέσως μετά το σεξ.Πλατή και ύπνο. Λάθος! Μεγάλο λάθος, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που τους δένει το συναίσθημα. Αγκαλιάστε τον, ξεκουραστείτε πάνω στο στέρνο του, βάλτε τα χέρια σας στο λαιμό του, τυλίξτε τα πόδια σας, ακουμπίστε πατούσες... κάτι να σας συνδέει. Μια αγκαλιά, πρόσωπο με πρόσωπο.
6. Το χιούμορ είναι πάντα ένας δρόμος να μας φέρει πιο κοντά. Εκεί λοιπόν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε διάφορα αυτοσχέδια παιχνίδια που θα σας κάνουν να γελάσετε. Το γέλιο πάντα μας φέρνει πιο κοντά.
7. Το διάστημα πριν το σεξ είναι όσο σημαντικό και το διάστημα μετά το σεξ. Γυρίστε τα πάντα ανάποδα και κρατήστε για μετά το σεξ μερικά πράγματα που συνήθως κάνετε πριν. Ανάψτε κεράκια, φτιάξτε ατμόσφαιρα, βάλτε μουσική όπως είπαμε και παραπάνω και διατηρείστε τον ρομαντισμό μεταξύ σας. Διατηρείστε την ατμόσφαιρα, διατηρείστε το feeling.
Θα σας κάνει καλό...
8. Απομακρύνετε τους "εχθρούς". Φροντίστε ώστε να έχετε κλείσει τα κινητά, την τηλεόραση, τους υπολογιστές. Φροντίστε να μην υπάρχει τίποτε ανοιχτό που θα σας αποσπάσει την προσοχή και θα σας φέρει σε επαφή με τον έξω κόσμο. Προφυλάξτε την ιδιωτική σας στιγμή για αρκετή ώρα μετά. Αποκλείστε οποιαδήποτε παρεμβολή και οτιδήποτε στρεσογόνο. Το να "χαθείτε" από το περιβάλλον σας για λίγο δεν είναι κακό. Το αντίθετο.
9. Αν σας προέκυψε σεξ ένα πρωινό του Σαββατοκύριακου ή κάποιο απόγευμα φροντίστε να ακυρώσετε τα ραντεβού που ακολουθούν. Οι φίλοι σας θα καταλάβουν... Αμέσως μετά το σεξ δεν είναι και ό, τι καλύτερο να αρχίσεις να τρέχεις, να βγεις αμέσως, να αρχίσεις να ντύνεσαι με την ψυχή στο στόμα... Θέλεις να χαλαρώσεις. Οπότε ακυρώστε τα ραντεβού σας ή μετατοπίστε τα αρκετή ώρα αργότερα.
10. Αν πρόκειται για πρωινό σεξ το Σαββατοκύριακο, απολαύστε το πρωινό στο κρεβάτι. Ή μείνετε αρκετή ώρα στο κρεβάτι αγκαλιά. Φτιάξτε ένα όμορφο πρόγραμμα για την υπόλοιπη μέρα. Πηγαίνετε μια βόλτα, έναν περίπατο, για φαγητό το μεσημέρι... διατηρώντας τη μνήμη του ερωτικού "καλημέρα"!

Drauzio Varella - ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ...


ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ...


Samsung XE500T1C-A01GR: Και tablet και notebook μαζίτου Χρήστου Τζώρτζη

Μπορεί ο όρος "φορητός υπολογιστής" να φέρνει στο μυαλό των περισσότερων τη λέξη laptop (ή notebook) στο μυαλό, εντούτοις ο φορητός υπολογιστής σήμερα περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες προϊόντων.

Εκτός από ένα κλασικό laptop με οθόνη 15 ή 17 ιντσών, σήμερα φορητός υπολογιστής μπορεί να είναι ένα netbook με οθόνη 10 ιντσών, ένα ultrabook με οθόνη 11"-13", ένα tablet με οθόνη 7" έως 10" και γιατί όχι ένα smartphone, αφού με αυτό μπορείτε να δείτε το email σας, να γράψετε ένα κείμενο, να σερφάρετε στο Internet ή ό,τι άλλο. 

Αυτή η μικρή εισαγωγή θα χρειαστεί για να "πατήσει" η παρουσίαση του Samsung XE500T1C-A01GR. Η Samsung λανσάρει ένα υβριδικό laptop και tablet καθώς χωρίς το αποσπώμενο πληκτρολόγιο είναι ένα tablet με Windows 8, αλλά όταν η οθόνη "κάτσει" στη βάση της στο πληκτρολόγιο, τότε γίνεται ένα φορητός υπολογιστής ή Smart PC όπως αρέσκεται να το αναφέρει η Samsung. 

Αυτό που κάνει η Samsung με to XE500T1C-A01GR είναι να δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη, από τη μία να εξασφαλίζει την ευελιξία που προσφέρει ένα tablet, από την άλλη να γίνει πιο παραγωγικός αφού θα μπορεί να εργαστεί με ένα πλήρες πληκτρολόγιο και με touchpad, όπως ακριβώς θα έκανε σε ένα laptop. 

Οπτικά η οθόνη του Samsung XE500T1C-A01GR θυμίζει αρκετά τα tablet της εταιρείας, ενώ το πληκτρολόγιο θυμίζει τη σειρά notebook NP της ίδιας. Η διάσταση της οθόνης είναι στις 11,6" με ανάλυση στα 1366x768 pixels, που σημαίνει ότι υπερβαίνει σε διάσταση τα περισσότερα tablet. 

Στην καρδιά της συσκευής βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Atom (Z2760) χρονισμένος στα 1.80GHz. Η μνήμη φτάνει τα 2 GB, ενώ σαν αποθηκευτικό μέσο έχει ένα Flash Drive με χωρητικότητα 64 GB. 

Εκτός από την οθόνη αφής 10 σημείων και το πληκτρολόγιο με το touchpad, μπορείτε να ελέγξετε το XE500T1C-A01GR με τη βοήθεια γραφίδας. Το ενσωματωμένο S Pen στην οθόνη της συσκευής, δημιουργεί την αίσθηση γραφής ή ζωγραφικής με το χέρι. Η ακρίβεια μάλιστα της γραφίδας θα ικανοποιήσει ακόμη και απαιτητικούς επαγγελματίες, όπως σχεδιαστές ή γραφίστες. 

Από τη στιγμή που μιλάμε για έναν φορητό υπολογιστή, είναι λογικό η επιλογή για το λειτουργικό σύστημα να είναι τα Windows. To υβριδικό laptop και tablet της Samsung τρέχει τα ολοκαίνουρια Windows 8 και παρ' όλο που στην αρχή είμασταν επιφυλακτικοί σχετικά με τις επιδόσεις των Windows 8 λόγω του επεξεργαστή Atom, το αποτέλεσμα δικαίωσε τις επιλογές της Samsung. Η συσκευή τόσο δια της αφής, όσο και δια του πληκτρολογίου ή του touchpad, αποδίδει ικανοποιητικά και φέρνει εις πέρας όλες τις εργασίες που θα της αναθέσετε. 

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι στα 304 x 89,4 x 9,9 χιλιοστά ενώ το βάρος αγγίζει τα 761 γραμμάρια. Αν ανήκετε σε αυτούς που κατά τις μετακινήσεις σας θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί, τότε το Samsung XE500T1C-A01GR θα σας δώσει λύσεις σε πολλές από τις εργασίες που θέλετε να κάνετε καθ' οδόν. 

Ταντρικό σεξ: Βαρεθήκατε όλα τα άλλα;Η μυστικιστική φιλοσοφία του Τάντρα, με ρίζες που χάνονται βαθιά στην ιστορία των ινδικών θρησκειών, αν και δύσκολο να οριστεί με μερικές κουβέντες, σκοπό έχει, όπως εξηγεί με απλά λόγια ο David Gordon White, να χειραφετήσει την εσωτερική μας ενέργειας και να μας δείξει πώς να την διοχετεύουμε στον ανθρώπινο μικρόκοσμό μας με δημιουργικούς τρόπους, απελευθερωμένη από όποιες αναστολές. Με αυτό, το άτομο που εξασκεί τον ταντρισμό, επιτυγχάνει, σύμφωνα με την θεωρία, την απόλυτη πνευματική και σωματική ολοκλήρωση. Αν υπάρχει ένας τομέας, στον ανθρώπινο μικρόκοσμο, στον οποίον θα μπορούσε να εφαρμοστεί η παραπάνω φιλοσοφία με μεγάλη επιτυχία, αυτός είναι το σεξ. Το «πείραμα» έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια και, όσοι συμμετέχουν σε αυτό, δηλώνουν… ενθουσιασμένοι!

Τι ξέρουν που δεν το ξέρουμε 
Ο Στινγκ, ο Γούντι Χάρελσον, η Σκάρλετ Γιόχανσεν είναι κάποιοι μόνο από τους διάσημους «ταντριστές», οι οποίοι ακολουθούν χρόνια τώρα έναν γενικότερο τρόπο ζωής, ο οποίος τους υπόσχεται ολοκλήρωση. Με επίκεντρο, ωστόσο, την σεξουαλική ολοκλήρωση, το Τάντρα μαθαίνει στους «πιστούς» του να χρησιμοποιούν την ενέργειά τους έτσι ώστε να απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι οργασμοί που προσφέρει το ταντρικό σεξ είναι πέρα από κάθε φαντασία. Θεωρεί, όμως, το σεξ ιερή πράξη και ως τέτοια την πραγματώνει με μία σειρά τελετουργικών, τα οποία απαιτούν άψογη συνεργασία ανάμεσα στην ψυχή, το μυαλό και το σώμα. Επιπλέον, απαιτούν χρόνο, υπομονή και αφοσίωση.

Στην πράξη 

Η «πράξη» στο ταντρικό σεξ αποτελεί μία εντελώς διαφορετική έννοια από αυτήν που έχουμε -ως δυτικοί- συνηθίσει. Αν αναζητάτε έναν τρόπο να ανανεώσετε την σεξουαλική ζωή εύκολα και γρήγορα, το Τάντρα σίγουρα δεν είναι αυτός. Καλό είναι, λοιπόν, να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως βασικός «προορισμός» του ταντρικού σεξ δεν είναι ο οργασμός, αλλά το «ταξίδι». Και αυτό γιατί παρατείνοντας την πράξη, το ζευγάρι αυξάνει την δυνατότητα της σεξουαλικής ενέργειας αλλά και του μεταξύ τους συναισθηματικού δεσίματος. Ακόμα και από ιατρικής άποψης το Τάντρα ωφελεί, όπως λένε ψυχολόγοι και ερευνητές, καθώς αυτό το δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι κατά την διάρκεια της πράξης μειώνει τις ορμόνες του στρες και αυξάνει την ευεργετική σεροτονίνη. 

Για να πραγματοποιηθεί με τη μέγιστη επιτυχία, το ταντρικό σεξ προϋποθέτει κάποιους «κανόνες», όλοι εκ των οποίων είναι εξίσου σημαντικοί. Ποιοι είναι αυτοί; 
Η δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας
: Ένα άνετο, χαλαρό, «ζεστό» περιβάλλον, το οποίο θα είναι καθαρό, θα μυρίζει ωραία, θα έχει απαλά σημεία (έπιπλα, υφάσματα, μαξιλάρια), θα πλημμυρίζει χαλαρωτική μουσική, αποτελεί ιδανικό σκηνικό για το ζευγάρι.


Η αναπνοή: Έχετε δοκιμάσει να αναπνεύσετε την ανάσα του συντρόφου σας; Ο εναρμονισμός της αναπνοής είναι ο πιο εύκολος τρόπος να συγχρονιστείτε με τον παρτενέρ σας. Βάλτε την ανάσα του μέσα σας, καθώς εκείνος θα εκπνέει και κάνετε και εσείς το ίδιο με την δική σας ανάσα. Καθώς θα εκπνέετε προσπαθήστε να βάλετε ενέργεια στην ανάσα σας, με αυτόν τον τρόπο μοιράζετε όλον σας τον εαυτό με τον άλλον. 

Μάτια ερμητικά ανοιχτά: Η οπτική επαφή είναι βασική στο ταντρικό σεξ γιατί, όπως και η ανάσα, δημιουργεί ισχυρό δεσμό με τον παρτενέρ κατά την διάρκεια του σεξ. Δεν είναι, βέβαια, πάντα όσο εύκολο ακούγεται, αλλά διατηρώντας τα μάτια συνεχώς ανοιχτά, κανείς βλέπει εικόνες και βλέμματα του συντρόφου του που δημιουργούν μία ακόμα καλύτερη οπτική για το ποιος πραγματικά είναι. Είναι όμως, σημαντικό, να χρησιμοποιεί κανείς όλες τις αισθήσεις για να απολαύσει το σεξ στο έπακρο. 

Απόλαυση με διάρκεια: Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, όσο πιο πολύ καθυστερήσει η κορύφωση, τόσο πιο έντονη θα είναι. Συγκεκριμένος χρονικός κανόνας δεν υπάρχει -π.χ. ο Στινγκ είπε κάποτε πως καθυστέρησε την κορύφωσή του για 36 ώρες- αλλά η ένταση πρέπει να κλιμακώνεται σταδιακά. Πάρτε, λοιπόν, βαθιές αναπνοές και συνεχίστε να κάνετε αυτό που βλέπετε πως ευχαριστεί τον άλλον (προσέξατε το «βλέπετε»;). 

17 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγείαΤο σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία. Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την κρεβατοκάμαρά σας.
 
1. Καλή ψυχική υγεία Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας. 

2. Θεραπεία ομορφιάς Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός σώμα διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.

3. Μακροζωία Δεκαετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 εθελοντών μέσης ηλικίας από το Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ. 

4. Θεραπεία δέρματος Ο ιδρώτας που εκκρίνουμε κατά το σεξ, καθαρίζει τους δερματικούς πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.


5. Απώλεια βάρους Το σεξ μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κιλά - ή τουλάχιστον να κάψουμε τις θερμίδες από το ρομαντικό δείπνο που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής… συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο! 

6. Ενδυνάμωση μυών 
Είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, αφού οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι. 

7. Αύξηση ελκυστικότητας Όσο περισσότερο ενεργή είναι η σεξουαλική ζωή μας, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο. Το συχνό σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου. 

8. Όξυνση της όσφρησης Μετά τον οργασμό, η άνοδος των επιπέδων της προλακτίνης ευνοεί τον σχηματισμό νέων νευρώνων στον οσφρητικό βολβό, οξύνοντας την αίσθηση της όσφρησης. 

9. Παυσίπονη δράση 
Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το… 

10. Καλή στοματική υγιεινή Οι ανταλλαγές φιλιών με τον σύντροφό μας σημαίνουν λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τα φιλιά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα τροφών και μειώνει την οξύτητα μέσα στο στόμα, τον κυριότερο παράγοντα της οδοντικής φθοράς. 

11. Καλό αναπνευστικό σύστημα Το σεξ είναι σαν ένα φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά από το συνάχι έως την καταπολέμηση του άσθματος και του υψηλού πυρετού. 

12. Αντιμετώπιση χοληστερόλης Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, εξισορροπώντας την κακή με την καλή χοληστερόλη. 

13. Ορμονική προστασία Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ευεργετικές και για τα δύο φύλα. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα ενισχύουν την καρδιά, ενώ στις μακροχρόνιες επιδράσεις ανήκει η προστασία από το Αλτσχάιμερ και την οστεοπόρωση. Στους άντρες, η τεστοστερόνη ενδυναμώνει κόκαλα και μυς. 

14. Καλό κυκλοφορικό σύστημα Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο. 

15. Κατά της ακράτειας Το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενδυναμώνοντας τους πυελικούς μυς. 

16. Καλή ποιότητα ύπνου Μετά τον οργασμό, το σώμα χαλαρώνει τελείως, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε βαθύτερα και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο. 

17. Αντικαρκινική δράση Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που εκσπερματίζουν 13-20 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 14% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με όσους δεν ξεπερνούσαν τις 7 φορές μηνιαίως.του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Προκαλούν τριχόπτωση; Προστατεύουν από τον καρκίνο; Παχαίνουν; Ποια θεωρούνται πιο ελαφριά; Πώς δρουν; Οι συζητήσεις και οι απορίες γύρω από την χρήση των αντισυλληπτικών χαπιών για τις γυναίκες δεν έχουν τέλος και απασχολούν μια μεγάλη μερίδα αυτών, όπως παρατηρούμε στο σχετικό forum του iatronet, το οποίο αφορά την γυναικολογία.  

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τις αρνητικές και θετικές τους επιδράσεις δεν υπάρχουν προς το παρόν, με τις πιο πρόσφατες έρευνες να μιλούν για προστασία από τον καρκίνο των ωοθηκών, αλλά και μικρή αύξηση των πιθανοτήτων για καρκίνο του μαστού. Οι ειδικοί πάντως συνιστούν προσοχή κατά την λήψη τους και σε καμία περίπτωση να μην τα καταναλώσετε προτού συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τι είναι; 
Πρόκειται για δισκία τα οποία περιέχουν τις τεχνητές γυναικείες ορμόνες οιστραδιόλη και προγεστερόνη σε χαμηλή δοσολογία. Χωρίζονται σε συνδυασμένα, τα οποία περιέχουν και τις δύο ορμόνες και σε αυτά που έχουν μόνο προγεστερόνη. Τα συνδυασμένα είναι αυτά που έχουν διαδοθεί περισσότερο και είναι ευρέως γνωστά ως «το χάπι». Το «χάπι» είναι παραπάνω από 99% αποτελεσματικό, εφ’ όσον χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες. Εν ολίγοις, αν εκατό γυναίκες χρησιμοποιήσουν το χάπι για ένα χρόνο, λιγότερο από μια θα μείνει έγκυος. 

Πως δρουν; Κύρια δράση των αντισυλληπτικών χαπιών είναι η καταστολή της ωοθυλακιορρηξίας, δηλαδή της παραγωγής ωαρίων. Αυτό γίνεται με την αλλαγή της σύστασης της βλέννας του τραχήλου, χάρη στην οποία το σπέρμα δεν μπορεί να εισχωρήσει στον τράχηλο και να εισέλθει στην μήτρα. Επίσης, με την χρήση αντισυλληπτικών επιτυγχάνεται η ύπαρξη σταθερών συγκεντρώσεων οιστρογόνων στο αίμα και έτσι ο οργανισμός «ξεγελιέται» και δεν απελευθερώνει ωάρια. Τέλος, εμποδίζουν την παραγωγή ορμονών από τις ωοθήκες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εγκυμοσύνη.
Πού αλλού χρησιμοποιούνται; 
Πλην της αντισύλληψης, οι ορμόνες των αντισυλληπτικών χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για την θεραπεία της ακμής και της έντονης τριχοφυΐας σε γυναίκες, σε δυσμηνόρροια και διαταραχές της περιόδου, σε ενδομητρίωση και κύστεις ωοθηκών.
 
Πότε δεν θα πρέπει να τα πάρω; Φυσικά αν δεν έχετε συνταγή ιατρού, αλλά και είστε καπνίστρια, υπέρβαρη ή έχετε ξεπεράσει το 35ο έτος της ηλικίας σας. Επίσης αν έχετε ή είχατε στο παρελθόν κίνδυνο θρόμβωσης, προβλήματα του κυκλοφορικού ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ημικρανίες και έντονους πονοκεφάλους, διαβήτη με επιπλοκές, καρκίνο του μαστού και ηπατική νόσο. 

Πώς λαμβάνονται; 
Το χάπι λαμβάνεται κάθε μέρα την ίδια ώρα, χωρίς καμία διακοπή για 21 ημέρες. Ύστερα γίνεται διακοπή για επτά ημέρες, κατά τις οποίες παρατηρείται μια «ψευτοπερίοδος» με σαφώς λιγότερο αίμα σε ποσότητα και σε διάρκεια από την κανονική περίοδο. Το επόμενο κουτί με αντισυλληπτικά το αρχίζετε την 8η ημέρα. 

Τι συμβαίνει αν ξεχάσω να το πάρω; Αν περάσουν 24 ώρες από την ώρα που θα έπρεπε να πάρετε το χάπι τότε αυτό δεν λαμβάνεται, απλά συνεχίστε να παίρνετε τα υπόλοιπα χάπια ακριβώς την ώρα που τα παίρνατε. Τώρα, αν λείψει ένα χάπι από τα 21 ή καθυστερήσετε να τα αρχίσετε, τότε το αποτέλεσμα θα είναι περίπου το ίδιο, απλά μειώνεται ελάχιστα η αντισυλληπτική ικανότητα του χαπιού. Τέλος, αν λείψουν περισσότερα από δύο χάπια, μειώνεται αρκετά η αντισυλληπτική του ικανότητα και πιθανώς να υπάρξει μικρή ποσότητα αίματος ή ακόμα και αιμορραγία αν διακοπεί η λήψη τους. 

Αν κάνετε εμετό μέχρι και δύο ώρες μετά την λήψη του χαπιού, τότε καλό θα ήταν να πάρετε ακόμα ένα χάπι. Σε περίπτωση όμως, που έχουν περάσει πάνω από τέσσερεις ώρες από την ώρα της λήψης, τότε δεν χρειάζεται να πάρετε άλλο γιατί έχει απορροφηθεί. 

Υπάρχουν παρενέργειες; Όπως αναφέρει ο κ. Λιβαδάς Σαράντης, Ειδικευόμενος Ενδοκρινολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών στο iatronet, στους αρχικούς κύκλους λήψης αντισυλληπτικών μπορούν να παρουσιαστούν ναυτία και μικρή ποσότητα αιμόρροιας. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρονται διαταραχές στην ερωτική διάθεση, πονοκέφαλοι, κατάθλιψη ή έντονη αλλαγή διάθεσης. Αν παρατηρήσετε τέτοια φαινόμενα, τότε καλό θα ήταν ύστερα από την συμβουλή του γυναικολόγου σας, να αλλάξετε τα χάπια με άλλα περισσότερο ανεκτά από τον οργανισμό σας. 

Τι «παίζει» με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου; Συζητήσεις επί συζητήσεων και έρευνες από μεγάλα ιατρικά πανεπιστήμια έχουν γίνει κατά καιρούς σχετικά με την σύνδεση των αντισυλληπτικών χαπιών και τον καρκίνο του μαστού. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, η χρήση αντισυλληπτικών αυξάνει ελάχιστα τις πιθανότητες εμφάνισης αυτής της μορφής καρκίνου σε γυναίκες άνω των πενήντα ετών ή σε όσες βρίσκονται σε προεμμηνοπαυσιακό στάδιο. Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για την λήψη αντισυλληπτικών και την εμφάνιση καρκίνου θα βρείτε εδώ

Σύμφωνα με πρόσφατη καθησυχαστική έρευνα ερευνητών του σκωτσέζικου πανεπιστημίου του Αμπερντίν πάντως , η οποία παρακολούθησε 46.000 γυναίκες για περίπου σαράντα χρόνια, οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά μπορούν να περιμένουν ότι θα ζήσουν περισσότερα χρόνια και έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και της καρδιοπάθειας σε σχέση με όσες δεν παίρνουν. Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ.

Μια άλλη έρευνα, έδειξε πως η χρήση αντισυλληπτικών μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του ενδομητρίου κατά 25%. Μάλιστα, η προστασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και τριάντα χρόνια μετά την διακοπή της λήψης τους, χάρη στη προγεστερόνη που περιέχουν και η οποία συμβάλλει στην μείωση της κυτταρικής υπερανάπτυξης στο ενδομήτριο. Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα εδώ.

Παχαίνουν τα αντισυλληπτικά; 
Τα αντισυλληπτικά χάπια τέταρτης γενιάς με χαμηλά οιστρογόνα δεν προκαλούν αύξηση του βάρους, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε δροσπιρενόνη, μια ορμόνη που μιμείται την δράση της προγεστερόνης στα νεφρά και εξασφαλίζει την ισορροπία στην κατακράτηση υγρών. Η όποια αλλαγή στο βάρος μπορεί να υπάρξει τους πρώτους μήνες της λήψης τους και οφείλεται στην είτε στην μικρή κατακράτηση υγρών, είτε στην αυξημένη όρεξη. Επίσης, αρκετές γυναίκες ξεκινούν την λήψη αντισυλληπτικών σε μια περίοδο που συμπίπτει και με άλλες αλλαγές στο σώμα τους, άρα και στο βάρος τους. Τέλος, η περίπτωση τα αντισυλληπτικά χάπια να επηρεάσουν τον μεταβολισμό είναι εξαιρετικά σπάνια και αντιμετωπίζεται εύκολα με την αλλαγή τους.

Σεξ και νούμερα: Νέα έρευνα αποκαλύπτει…

                                          

Οι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο δέκα σεξουαλικές παρτενέρ στη ζωή τους, ενώ οι γυναίκες κοιμούνται με λιγότερους από πέντε άνδρες, λέει νέα έρευνα. 

Μία στις τέσσερις γυναίκες έχει μόνο έναν σεξουαλικό σύντροφο σε όλη της τη ζωή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 17%, σύμφωνα με την Βρετανική Έρευνα Υγείας.

Τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν από το Κέντρο Πληροφόρησης του Βρετανικού Οργανισμού Υγείας, δείχνουν ότι 27% των ανδρών ισχυρίζεται πως είχαν διψήφιο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων στη ζωή τους, σε σχέση με το 13% των γυναικών που δήλωσαν ότι ξεπέρασαν τους δέκα παρτενέρ του αντίθετου φύλου. 

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης σταθερή αύξηση του αριθμού των κοριτσιών που κάνουν για πρώτη φορά σεξ πριν κλείσουν τα 16. Περισσότερες από μία στις τέσσερις γυναίκες από 16 έως 24 ετών έκαναν για πρώτη φορά σεξ πριν φυσήξουν 16 κεράκια στην τούρτα –για τους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι ένας στους πέντε.

Στο ηλικιακό γκρουπ των 55 έως 69, το ποσοστό ήταν σημαντικά χαμηλότερο: μόλις 15% των ανδρών και 4% των γυναικών δήλωσαν πως έκαναν σεξ για πρώτη φορά πριν κλείσουν τα 16. 

Ένας στους δέκα νεαρούς συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσε πως είχε δέκα ή περισσότερους σεξουαλικούς παρτενέρ. Όμως, το ένα τέταρτο των γυναικών και το ένα τρίτο των ανδρών ηλικίας 16 έως 24 ετών δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ! 

Η.Κ.
Πηγή: Telegraph.co.uk

Τι κάνουν καθημερινά τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Όσο γλυκανάλατο κι αν ακούγεται -ειδικά στους περισσότερους άνδρες- μια ευτυχισμένη σχέση, μία σχέση που διέπεται από ρομαντισμό, τρυφερά λόγια και μικρές εκπλήξεις, μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας. Όπως γράφει και η σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου How to Be a Couple and Still Be Free,Tina Tessinaμία ευτυχισμένη σχέση πρέπει να τρέφεται καθημερινά με μικρά ή μεγάλα «τελετουργικά». Συμπληρώνει πόσο σημαντικό είναι να ενισχύουμε με θετική ενέργεια την σχέση μας και να θυμίζουμε στον σύντροφό μας πόσο χαρούμενοι είμαστε που μοιραζόμαστε την ζωή μας μαζί του. Λειτουργώντας έτσι συστηματικά, λέει η Tessina, δημιουργούμε υποσυνείδητα έναν προστατευτικό ιστό, ο οποίος θα γίνεται εμφανής κάθε φορά που η σχέση μας περνά κάποια κρίση.

Η εμπειρία της Tessina ως σύμβουλος γάμου, η οποία αποτυπώνεται και ως έρευνα στο παραπάνω βιβλίο της, λέει πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις -αστείες; υπερβολικές; ντροπιαστικές;- συνήθειες, τις οποίες επιστρατεύουν σχεδόν καθημερινά τα περισσότερα ευτυχισμένα ζευγάρια. Πάνω στο ίδιο θέμα έχει αναπτύξει κάποιες αντίστοιχες θεωρίες και έτερος σύμβουλος γάμου, ο Αμερικανός Mark Goulston. Πάρτε ιδέες…

Μιλάνε: Προφανώς μιλάνε, αλλά αυτό που εννοούμε είναι ότι βρίσκουν χρόνο για να εξιστορήσουν ο ένας στον άλλον πώς ήταν η μέρα τους στην δουλειά, τι τους συνέβη, πώς νιώθουν. Θα αναρωτηθούν κάποιοι «πού βρίσκουν τον χρόνο;». Η κ. Tessina φέρνει σαν παράδειγμα ένα ζευγάρι πελατών της, οι οποίοι συνηθίζουν κάθε βράδυ να λένε τα «νέα της ημέρας» μέσα στο ιδιωτικό τους «igloo», το οποίο δεν είναι τίποτε παραπάνω από το κρεβάτι τους με τα σκεπάσματά του. Ξεκίνησαν την συνήθεια αυτή πριν χρόνια, ένα βράδυ που η σύζυγος γύρισε πολύ στεναχωρημένη από την δουλειά και ξάπλωσε στην αγκαλιά του συντρόφου της. Ξεκίνησε να του μιλά για το πώς έβλεπε τους κακούς συναδέλφους της σαν πολικές αρκούδες που ήθελαν να της κάνουν κακό και κάπως έτσι καθιερώθηκε το κρεβάτι τους σαν το «igloo» που θα τους προστατεύει πάντα από τις «πολικές αρκούδες». 

Φυσικά, λέει η κ. Tessina, δεν χρειάζεται να βρει το ζευγάρι ένα μεγάλο έπιπλο και να του δώσει ένα χαριτωμένο όνομα για να βελτιώσει την μεταξύ τους επικοινωνία. Άλλα ζευγάρια, για παράδειγμα, απλά μιλάνε κατά την διάρκεια της βραδινής βόλτας του σκύλου. Το μήνυμα που σκοπό έχει να περάσει το παραπάνω παράδειγμα είναι ότι το ζευγάρι πρέπει να αφιερώνει καθημερινά λίγο χρόνο για να θυμίζει, ο ένας στον άλλον, για ποιο λόγο επέλεξαν να είναι μαζί. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να γίνει αυτό. Η Tessina μιλά στο βιβλίο της και για ένα ακόμα ζευγάρι, το οποίο δεν περιμένει μέχρι το βράδυ για να μιλήσει. Τηλεφωνιούνται αμέτρητες φορές μέσα στην ημέρα για να πουν διάφορα νέα. «Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό», λέει η Tessina, «αλλά αν μετά από δέκα χρόνια γάμου θες ακόμα να μιλάς με τον σύντροφό σου τόσες φορές μέσα στη μέρα, αυτό δείχνει κάτι.» Το συγκεκριμένο ζευγάρι υποστηρίζει ότι απλά ο ένας είναι ο καλύτερος φίλου του άλλου.


Κάνουν σεξ: Όταν ήμασταν μικρότεροι, και ίσως βλέπαμε τον γάμο πιο ρομαντικά, πιστεύαμε ότι όταν παντρευτούμε θα κάνουμε σεξ κάθε μέρα (μετά μεγαλώσαμε). Γιατί, όμως, να μην κάνεις σεξ κάθε μέρα; Εντάξει, δεν εννοούμε ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν απαραιτήτως κάθε μέρα σεξ, αλλά κάνουν σίγουρα συχνότερα από τα μη ευτυχισμένα, και σίγουρα παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα. Κι αν δεν κάνουν σεξ, σίγουρα μοιράζονται κάθε μέρα τρυφερές στιγμές –συχνά και ερωτικές. «Το να μιλάς ερωτικά -ή και πρόστυχα- με τον σύντροφό σου, το να αγκαλιάζεσαι και να φιλιέσαι συχνά, είναι σχεδόν το ίδιο με το να κάνεις σεξ», λέει η Tessina. Τα ζευγάρια που συμφωνούν μαζί της, υποστηρίζουν μάλιστα πως όταν τελικά έρθει η πολυπόθητη στιγμή του σεξ, τότε αυτό είναι ακόμα πιο έντονο και πιο απολαυστικό. 

«Παίζουν»: Αυτό μπορεί να μεταφράζεται απλά ως παιχνίδι μεταξύ τους, είτε κυριολεκτικό είτε μεταφορικό, ενώ μπορεί να μεταφραστεί και ως κοινές ασχολίες, κοινά χόμπι. «Ακόμα και το να βλέπουν μαζί μία σειρά στην τηλεόραση ή να παίζουν επιτραπέζια μία φορά στο τόσο είναι σημάδι υγιούς σχέσης», εξηγεί η Tessina αλλά τονίζει ότι «αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι αυτά τα μικρά ‘τελετουργικά’ πρέπει να γίνονται ρουτίνα ή με το ζόρι, γιατί τότε χάνουν το νόημά τους»

Κάνουν πράγματα μόνοι τους: Σε συνέχεια του παραπάνω, αντιπαραβάλει η Tessina και την σημασία του να αφήνει χώρο ο ένας στον άλλο για προσωπική εξέλιξη και ενδιαφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να αρέσουν πάντα και στους δύο τα ίδια πράγματα, να έχουν τα ίδια χόμπι. Για πολλά ζευγάρια το να έχουν ξεχωριστές ασχολίες προσφέρει φρέσκο αέρα ανανέωσης στην σχέση. Μια πελάτισσα της συμβούλου γάμου, για παράδειγμα, τονίζει ότι «το να βγαίνουμε συχνά χωριστά, να λείπουμε κάποιες ώρες και μετά να επιστρέφουμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου βοηθά ώστε να μην ‘τρελαινόμαστε’ και να μη σπάμε τα νεύρα ο ένας του άλλου».Και το να σπάει ο ένας τα νεύρα του άλλου δεν είναι στοιχείο ευτυχισμένου ζευγαριού. 

Πάνε μαζί για ύπνο: Η συγκεκριμένη παρατήρηση-συμβουλή έρχεται από τον Αμερικανό ψυχολόγο-σύμβουλο γάμου Mark Goulston, ο οποίος καλεί τα ζευγάρια να θυμηθούν τον πρώτο καιρό της συμβίωσής τους: «Θυμάστε τον πρώτο καιρό που ανυπομονούσατε να πάτε στο κρεβάτι για να κάνετε έρωτα; Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποφεύγουν να πηγαίνουν για ύπνο διαφορετικές ώρες, ακόμα κι αν πρέπει να ξυπνήσουν χωριστά»

Περπατούν μαζί: Είτε χέρι-χέρι ή έστω ο ένας δίπλα στον άλλον, γιατί, όπως λέει ο κ. Goulston, νιώθουν ότι είναι σημαντικό να βλέπουν τα ίδια πράγματα ή να συζητούν καθώς περπατούν. 

Εμπιστεύονται και συγχωρούν ο ένας τον άλλον: Σε περιπτώσεις που έχουν κάποια διαφωνία ή τσακώνονται για κάτι, ακόμα κι αν δυσκολεύονται να βρουν λύση, τα ευτυχισμένα ζευγάρια συνηθίζουν να εμπιστεύονται την κριτική ικανότητα του άλλου και να συγχωρούν τα λάθη του, αντί να τον κατηγορούν και να αμφιβάλλουν γι’αυτόν. Αυτό τουλάχιστον λέει η εμπειρία του Goulston. 

Λένε κάθε μέρα «σ’αγαπώ»: Ακούγεται μελό; «Υπάρχει, όμως, καλύτερο τρόπος να ξεκινήσει η μέρα σου;», λέει ο κ. Goulston. 

Έρευνα: Σεξ μία φορά την εβδομάδα και με πολλά προκαταρκτικά κάνουν οι Έλληνες
Η εταιρεία προφυλακτικών Durex, δημοσίευσε πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με τις πιο ενεργές σεξουαλικά χώρες. Στην έρευνα συμμετείχαν 26 χιλιάδες άνθρωποι από 26 χώρες, οι οποίοι απάντησαν σε ό,τι αφορά την ερωτική τους ζωή. Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, οι Νιγηριανοί είναι οι πιο σεξουαλικά ικανοποιημένοι άνθρωποι στον κόσμο, ενώ οι Έλληνες κάνουν το περισσότερο σεξ μέσα στην εβδομάδα (τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα).

Από την ίδια έρευνα, προκύπτει ότι την πρωτιά κατέχουν οι Έλληνες και στα προκαταρκτικά, καθώς αφιερώνουν κατά μέσο όρο 21,2 λεπτά για «προθέρμανση», ακολουθούμενοι από τους Βραζιλιάνους (20,8 λεπτά) και τους Μεξικάνους (20,5 λεπτά). Στο άλλο άκρο της λίστας, συναντάμε τους Ταϊλανδούς, με μόλις 11,2 λεπτά και τους Ινδούς με 13 λεπτά.

Όσον αφορά την ώρα που διαρκεί η σεξουαλική πράξη, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, οι Έλληνες και εδώ βρίσκονται ιδιαίτερα ψηλά στη διαβάθμιση, με 25,3 λεπτά. Οι αντίστοιχοι χρόνοι σε παγκόσμια διαβάθμιση είναι 19,2 λεπτά η κυρίως πράξη, έναντι των 16,9 λεπτών που διαρκούν τα προκαταρκτικά.
Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ή για πόση ώρα διαρκεί το σεξ,
 η ολοκλήρωση αποτελεί απόλαυση μόνο για το 53%
 του παγκόσμιου πληθυσμού, που δηλώνει ότι πάντα ή σχεδόν πάντα 
βιώνει οργασμό κατά την σεξουαλική επαφή. 

Τέλος, όσον αφορά τους ερωτικούς συντρόφους, η Αυστριακοί έχουν 
17 κατά μέσο όρο,
 ενώ οι γυναίκες 29. Η Ρωσία ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 17 και
 28 συντρόφους αντίστοιχα, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση
 με 10 και 28. Όπως φαίνεται, οι Ελληνίδες γυναίκες έχουν
 περισσότερους ερωτικούς παρτενέρ από τους άντρες. 

Πινακίδα Τουαλέτας

Πινακίδα Τουαλέτας

Πραγματική πινακίδα τουαλέτας. Σκεφτείτε τί αντιμετώπισαν οι άνθρωποι για να βάλουν μια τέτοια πινακίδα

ΜΑ ΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...Τα καλύτερα κυκλοφορούν με τις συγκοινωνίεςΑλκοολούχα Ποτά & Digital Επικοινωνία: Όταν η δημιουργικότητα περνά μέσα από την αυτοδέσμευσηH αναθεώρηση του κώδικα αυτοδέσμευσης για την υπεύθυνη διαφήμιση των αλκοολούχων ποτών, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον και ειδικά άρθρα για την ηλεκτρονική διαφήμιση ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη δυναμική των social media και τις ευκαιρίες που προσφέρουν στην επικοινωνία.
Ενδεικτικό της βαρύνουσας σημασίας που δίνουν οι θεσμικοί φορείς του κλάδου στον νέο κώδικα και στο γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει πλέον και τα digital μέσα, είναι το γεγονός ότι το European Forum For Responsible Drinking (ΕFRD), σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝΕΑΠ), το Σύνδεσμο Ελληνικών Αποσταγμάτων & Οινοπνευματωδών Ποτών (ΣΕΑΟΠ) και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) διοργάνωσαν πρόσφατα σεμινάριο με τίτλο “Taking responsible advertising 2.0.: A training workshop on rules governing alcohol marketing”.

Στόχος του ήταν η εξοικείωση των στελεχών του κλάδου των αλκοολούχων ποτών και της διαφήμισης, αλλά και των αρμόδιων ρυθμιστικών φορέων, με τον ανανεωμένο κώδικα αυτοδέσμευσης. Όπως τονίστηκε στο σεμινάριο εκείνο, στο πλαίσιο της υπεύθυνης δράσης του ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών επιθυμεί την διαρκή εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων μερών ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική εφαρμογή του κώδικα, συμβάλλοντας παράλληλα στην ολοκληρωμένη παρακολούθηση των διαφημιστικών ενεργειών του.

Διέξοδος στα digital media Η διείσδυση του διαδικτύου μέρα με την ημέρα διευρύνεται μεταξύ των Ελλήνων παρά την οικονομική κρίση, ενώ η διαρκής τεχνολογική εξέλιξη των PC’s, smartphones, tablets και άλλων ψηφιακών gadgets, αναδεικνύει τα digital media ως ισχυρή απάντηση στον κορεσμό των κύριων μέσων. Όπως όλοι γνωρίζουν πλέον, σε όλα τα κύρια μέσα η διαφημιστική δαπάνη έχει σημειώσει πτώση που ξεπερνάει το 50% σε πραγματικά νούμερα, ωστόσο στο διαδίκτυο η κατάσταση είναι διαφορετική: τα διαφημιστικά κονδύλια που επενδύονται σε αυτό αυξάνονται, έστω κι αν τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια μικρή «κόπωση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας του ΙΑΒ Ηellas, του θεσμικού οργάνου του διαδικτύου στη χώρα μας, η ονομαστική online display διαφημιστική δαπάνη για το πρώτο εξάμηνο του 2012 - αναμένονται τα στοιχεία του δεύτερου εξαμήνου -, ανήλθε στα 37 εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζοντας μικρή πτώση από τα 40 εκατ. ευρώ που κατεγράφησαν κατά το πρώτο μισό του 2011. Σε επίπεδο δεύτερου τριμήνου, η επένδυση κινείται ελαφρώς πτωτικά, και σε κάθε περίπτωση καταγράφει μικρότερες απώλειες από το πρώτο τρίμηνο, κυρίως ωθούμενη από την πτώση των επενδύσεων στο display από τηλεπικοινωνίες και τα λεγόμενα fast moving consumer good’s (προϊόντα ταχείας κατανάλωσης), εξισορροπούμενη από άνοδο των επενδύσεων στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Σε ένα τρίμηνο που χαρακτηρίστηκε από έντονες επισφάλειες σε πολιτικό και μακρο-οικονομικό επίπεδο, όπου η συνολική διαφημιστική δαπάνη συμπιέστηκε ακόμη περισσότερο, το online display advertising διατήρησε τις απώλειες σε χαμηλά επίπεδα. Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι η συλλογή των στοιχείων από το IAB Hellas πραγματοποιείται σε ονομαστικές τιμές και δεν αντικατοπτρίζει εκπτώσεις ή άλλες συμφωνίες συνεργασίας. Στο σύνολο του 2011 δε, η ονομαστική online display διαφημιστική δαπάνη ανήλθε στα 76 εκατ. ευρώ, κινούμενη σε σταθερά ανοδική τροχιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ & WHISKY: ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2007 – 11ΜΗΝΟ 2012
ΈτοςΔιαφημιστική δαπάνη whiskyΜεταβολή (%)Διαφημιστική δαπάνη αλκοολούχων ποτών
200716.158.494-58.420.710
200818.760.016+16,157.590.771
200914.886.956-20,648.189.483
201010.034.302-32,541.154.483
20113.797.711-62,127.875.615
11μηνο 2012 (11μηνο 2011)2.340.657 (2.472.306)-5,317.763.854 (24.176.060)


Καθίζηση της διαφήμισης whisky και αλκοολούχων ποτών στα κύρια μέσα  Η εικόνα της διαφημιστικής δαπάνης αλκοολούχων ποτών σίγουρα δεν είναι καλή, αφού η πτώση της από το 2007 στο 2011 έφτασε στο -52,2%, όπως δείχνουν τα τεκμαρτά στοιχεία της Media Services. Τη μεγαλύτερη πτώση το διάστημα αυτό είχε το whisky, με τη μείωση να φτάνει στο -76,4%. Η πτώση πάντως δείχνει να ανακόπτεται τους τελευταίους μήνες, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωσή της στο σύνολο των αλκοολούχων ποτών, την περίοδο 11μηνο 2012 με 11μηνο 2011 είναι...μόλις -26,5%. Παρά την οικονομική κρίση, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην τεράστια αυτή πτώση έχει η σχεδόν εξωπραγματική φορολόγηση που επέβαλλε η Πολιτεία στα αλκοολούχα ποτά.