Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

“Το παράθυρο”. Ένα συγκινητικό βίντεο για την ασθένεια και την φιλία
Το βίντεο που θα δείτε ονομάζεται “το παράθυρο”. Πρόκειται για την φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε 2 άγνωστους ασθενείς ενός νοσοκομείου που μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο. Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε 4 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα από τον χρόνο σας για να το δείτε μέχρι το τέλος...

Στο δωμάτιο του νοσοκομείου βρίσκεται ένας άνδρας που έχει τραυματιστεί στα μάτια και δεν βλέπει και στο διπλανό κρεββάτι, δίπλα από ένα παράθυρο, βρίσκεται ένας ηλικιωμένος ασθενής. Ανάμεσα στους 2 άνδρες αναπτύσσεται μια βαθιά φιλία. Καθημερινά ο ηλικιωμένος άνδρας περιγράφει στον τυφλό άνδρα τι συμβαίνει έξω από το παράθυρο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται.
Του περιγράφει ένα πάρκο και το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας εκεί. Ο ηλικιωμένος είναι τα μάτια του τυφλού άνδρα. Κάποια στιγμή του λέει ότι έξω στο πάρκο, υπάρχει ένα ζευγάρι. Του λέει ότι μοιάζει ερωτευμένο και του εξηγεί τι κάνει. Ο νεαρός μιλάει με μια κοπέλα και ξαφνικά της δίνει ένα μπουκέτο λουλούδια. Ο τυφλός που ακούει την ιστορία διαμαρτύρεται και φωνάζει ότι η κοπέλα δεν θέλει λουλούδια, αλλά περιμένει από τον νεαρό, ένα δαχτυλίδι γάμου.
“Κρίμα που δεν βλέπω” λέει ο τυφλός, την ώρα που ο ηλικιωμένος του εξηγεί ότι η κοπέλα πετάει τσαντισμένη το μπουκέτο με τα λουλούδια και φεύγει. “το ήξερα” απαντάει ο τυφλός, “το ήξερα ότι δεν ήθελε απλά λουλούδια αλλά περίμενε ένα δαχτυλίδι γιαυτό έφυγε”. Ο ηλικιωμένος γέρνει το κεφάλι του και λίγο πριν κοιμηθεί ακούει τον τυφλό να του λέει...
“Σε ευχαριστώ πολύ που κάθεσαι και μου εξιστορείς τι συμβαίνει έξω στο πάρκο. Είμαι τυφλός και είσαι τα μάτια μου” Ήταν μια κατάθεση καρδιάς.... Την επόμενη ημέρα ο ηλικιωμένος αρχίζει να εξιστορεί τι συμβαίνει έξω από το παράθυρο του στο πάρκο. Ξαφνικά του λέει ότι εμφανίσθηκε πάλι, το χθεσινό ζευγάρι. “Αυτή τη φορά μιλάνε και ο νεαρός δεν κρατάει λουλούδια” λέει ο ηλικιωμένος και συνεχίζει: “σκύβει, γονατίζει και της δίνει ένα δαχτυλίδι. Η κοπέλα κλαίει και τον αγκαλιάζει. Φεύγουν μαζί”
“Το ήξερα. Αυτό έπρεπε να κάνει από την αρχή. Στο είπα δεν στο είπα.” απάντησε ο τυφλός. Οι δυο ασθενείς κοιμήθηκαν και το πρωί έρχεται μια νοσοκόμα και λέει στον ηλικιωμένο ότι ήρθε η ώρα να πάει να εγχειριστεί. Ο τυφλός τον χαιρετάει και τον περιμένει... Οι ώρες περνούν και ξαφνικά εμφανίζεται μια άλλη νοσοκόμα που αρχίζει και στρώνει το άδειο κρεββάτι του ηλικιωμένου. Ο τυφλός κατάλαβε ότι δεν πάει καλά.
“Έφερες έναν δίσκο φαγητού. Για μένα. Ο δεύτερος δίσκος;” ρωτάει την νοσοκόμα. Εκείνη κοντοστέκεται και του εξηγεί ότι ο ηλικιωμένος φίλος του πέθανε κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Το σοκ είναι μεγάλο. Ο τυφλός μετά από λίγο παρακαλεί την νοσοκόμα να ανοίξει τις γρίλιες του παραθύρου και να του πει τι γίνεται έξω στο πάρκο σήμερα. Η νοσοκόμα τις ανοίγει και...

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ....

ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΕΜΕ....ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!

Sex: Τα 10 λάθη που κάνουν οι άνδρες

Μπορεί σύμφωνα με έρευνες -συχνά αμφίβολης εγκυρότητας- οι Έλληνες να έρχονται πρώτοι στην λίστα των «θερμότερων εραστών» του κόσμου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και οι καλύτεροι. Η ερωτική εγκυκλοπαίδεια που οι περισσότεροι άνδρες κουβαλάνε στο πίσω μέρος του μυαλού τους συχνά περιλαμβάνει βασικά λάθη και ελλείψεις σχετικά με το τι αρέσει ή το τι θέλει μια γυναίκα. Λάθη τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε κακό σεξ, ακόμα κι αν αυτό περιλαμβάνει ως παρτενέρ τον περίφημο Greek Lover. 

Αυτό συμβαίνει, στους νεώτερους άνδρες ως επί το πλείστον, γιατί τείνουν να βγάζουν συμπεράσματα και να «κλέβουν» ιδέες από ερωτικές ταινίες, οι οποίες όλοι ξέρουμε πόσο απέχουν από την πραγματικότητα. Η εμπειρία που αποκτούν με τα χρόνια μπορεί σαφώς να βοηθήσει, όμως πολλές γυναίκες ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες, με αποτέλεσμα τα λάθη αυτά των ανδρών να μην βελτιώνονται ποτέ.

Για να μην νομίζετε, λοιπόν, κύριοι ότι τα ξέρετε όλα, συνδυάσαμε την γυναικεία άποψή μας με πληροφορίες από αναγνωρισμένους σεξολόγους, και αποφασίσαμε να σας ανοίξουμε τα μάτια (και το μυαλό) σχετικά με τα συχνότερα και χειρότερα λάθη που κάνετε όταν βρίσκεστε στο κρεβάτι με μία γυναίκα. Μην βιαστείτε να μας κατακρίνετε για υπεροψία και «εξυπνακισμό», ρίξτε μια ματιά στην λίστα μας και θα ανακαλύψετε πως και εσείς κάνετε λάθη, τα οποία είναι πιθανό να μην φαντάζεστε καν… 

Λάθος 1ο: Ξέρετε τι είναι αυτό που θέλει 
Οι περισσότεροι άνδρες συχνά συμπεραίνουν τι μπορεί να θέλει μια γυναίκα από αυτά που έχουν μάθει (και κάνει) με τις προηγούμενες. Αλλά δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες. Με τα χρόνια και την σεξουαλική ωρίμανση αναπτύσσουν ένα σεξουαλικό ρεπερτόριο, αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να πιστεύουν ότι αυτό που «έκανε» σε μία περίπτωση θα «κάνει» και σε όλες τις επόμενες. Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο στα σεξουαλικά αλλά και στα περαιτέρω θέματα μιας σχέσης.
Λάθος 2ο: Έχετε ό,τι εκείνη χρειάζεται 
Μερικές γυναίκες δε μπορούν να έρθουν σε οργασμό πολύ εύκολα. Χρειάζονται μία συγκεκριμένη ταχύτητα δόνησης και γι’αυτό δεν είναι λίγες οι γυναίκες που για να το επιτύχουν αυτό χρησιμοποιούν δονητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η γυναίκα έχει κάποιο πρόβλημα, ούτε ότι φταίτε κάπου εσείς (όταν μάλιστα έχετε κάνει ό,τι μπορείτε). Μην προσβάλλεστε με την χρήση του δονητή, δείτε τον σαν βοηθό και όχι σαν υποκατάστατό σας. Πολλά ζευγάρια χρησιμοποιούν δονητή μαζί. Οι σεξολόγοι, μάλιστα, λένε πως ενώ εσείς κάνετε ένα πράγμα ο δονητής μπορεί ταυτόχρονα να κάνει κάτι άλλο. 

Λάθος 3ο: Το σεξ είναι το ίδιο είτε είσαι άντρας ή γυναίκα 
Οι σεξολόγοι λένε πως στην πραγματικότητα υπάρχει μεγάλο χάσμα σχετικά με το τι σημαίνει «καλό σεξ» ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες. Όταν ένας άνδρας βρίσκεται σε επαφή με μία γυναίκα και ξεκινάει την διείσδυση, η αίσθηση που προκαλεί σε εκείνον είναι πολύ πιο έντονη από αυτήν που προκαλείται στην γυναίκα (ναι, πιστέψτε το!). Και αυτό γιατί το εσωτερικό του κόλπου, στις περισσότερες γυναίκες, είναι λιγότερο ευαίσθητο από τα εξωτερικά του μέρη. Επίσης, όταν η διείσδυση φτάνει στο τέρμα, συχνά η γυναίκα δεν νιώθει όσο έντονη ευχαρίστηση πιστεύετε (ειδικά αν το όργανο του άνδρα είναι αρκετά μακρύ). Μπορεί ακόμα και να πονέσει, να νιώσει ότι δέχεται γροθιά στο στομάχι, ή να νιώσει ναυτία. 

Λάθος 4ο: Ξέρετε τα πάντα για την γυναικεία ανατομία 
Οι περισσότεροι άνδρες ξέρουν, σε γενικές γραμμές, τι είναι η κλειτορίδα και πού βρίσκεται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό. Περισσότερα από 30 χρόνια πριν, στις αρχές της «σεξουαλική επανάστασης», ένα best seller αμερικανικό βιβλίο με τίτλο «Η Χαρά του Σεξ» άνοιξε σε πολλούς άνδρες τα ματιά σχετικά με την οργασμική «αξία» της κλειτορίδας. Παρ’όλα αυτά, η πεποίθηση ότι οι γυναίκες πρέπει να έρχονται σε οργασμό μέσω της διείσδυσης συνεχίζει να υπάρχει πεισματικά. Οι σεξολόγοι δέχονται συχνά ερωτήσεις ανδρών τύπου «Η γυναίκα μου δε μπορεί να έρθει σε οργασμό από την διείσδυση, χρειάζεται να ερεθιστεί κλειτοριδικά. Βοηθήστε με». Η απάντησή τους; «Και ποιο είναι το πρόβλημα;». Για την πλειοψηφία των γυναικών απλά δεν γίνεται αλλιώς. Πολλοί άνδρες, επίσης, δεν ξέρουν πώς να αγγίξουν την κλειτορίδα ή πόσο ευαίσθητη είναι. Ένα άγγιγμα, λοιπόν, που μπορεί να είναι ιδανικό για μία γυναίκα, για μία άλλη μπορεί να μην σημαίνει τίποτα ή να είναι ακόμα και επίπονο. Πώς μπορείτε να μάθετε τι της αρέσει; Απλά ρωτήστε την. 

Λάθος 5ο: Υγρή = Ερεθισμένη 
Πολλοί άνδρες συχνά απογοητεύονται όταν μία γυναίκα δεν είναι αρκετή υγρή, ώστε να γίνει η διείσδυση πιο εύκολα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αυτό μπορεί να είναι και μύθος, λένε οι σεξολόγοι. Κάποιες γυναίκες «υγραίνονται» περισσότερο από άλλες ή η υγρασία τους αλλάζει από φορά σε φορά. Αυτό έχει να κάνει με τον κύκλο της περιόδου της ή να επηρεάζεται από το στρες και από κάποια φάρμακα (ακόμα και αντισυλληπτικά) που μπορεί να παίρνει η γυναίκα. 

Λάθος 6ο: Η σιωπή είναι χρυσός 
Πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι κατά την διάρκεια του σεξ πρέπει να είναι αμίλητοι, αλλά αν δεν μιλήσετε η παρτενέρ σας θα πρέπει να μαντέψει τι σας αρέσει και τι όχι, σε τι κατάσταση είστε. Αν το σκεφτείτε, μια γυναίκα που θέλει να σας ευχαριστήσει θα θέλει να έχει κάποιες οδηγίες για το τι να κάνει και τι όχι. Και δεν λέμε να αρχίσετε να την σπρώχνετε για να της δείξετε τι θέλετε, ένα απλό «αυτό μου αρέσει» είναι αρκετό. 

Λάθος 7ο: Τα προκαταρκτικά δεν αρχίζουν (μόνο) στο κρεβάτι 
Η πρόκληση του σεξ μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι ανάγκη να φτάσετε στο κρεβάτι για να αρχίσετε να είστε τρυφερός μαζί της. Στις γυναίκες, άλλωστε, αρέσει να ερωτοτροπούν και να «παίζουν» οποιαδήποτε στιγμή. Το σεξ είναι σε μεγάλο βαθμό ένα εγκεφαλικό παιχνίδι και κάθε γυναίκα θέλει να ξέρει πως δε μπορείτε να την βγάλετε από το μυαλό σας οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Όταν ξέρουμε ότι είμαστε επιθυμητές από τον άνδρα που μας ενδιαφέρει, μας βοηθάει πολύ να «ζεσταθούμε» ταχύτερα. 

Λάθος 8ο: Αφήστε την να είναι «άτακτη» 
Πολλοί άνδρες δε μπορούν να διανοηθούν ότι αυτά που κάνουν οι γυναίκες στις αισθησιακές ταινίες, μπορεί (ή πρέπει) να τα κάνει και η δική τους γυναίκα και όταν τα κάνει συχνά σοκάρονται. Κι όμως, μερικές φορές, για να διεγερθεί μια γυναίκα, χρειάζεται να έρθει σε επαφή με την (άγνωστη σε μερικούς) πρόστυχη πλευρά της. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες διεγείρονται περισσότερο με τις λεπτομερείς (πιο hard core) φαντασιώσεις παρά με τις ρομαντικές. Όχι τόσο με τον πρίγκιπα στο άσπρο άλογο, δηλαδή, αλλά με τι μπορεί ο πρίγκιπας να κάνει… 

Λάθος 9ο: (Από την άλλη όμως) δεν είστε πορνοστάρς 
Κάποιοι, βέβαια, φτάνουν στο άλλο άκρο και αυτά που βλέπουν στα πορνό περιμένουν (και προσπαθούν) να τα εφαρμόσουν και στην πράξη. Θυμηθείτε πως το πορνό είναι η φαντασίωση όχι απαραίτητα η πραγματικότητα. Δεν είναι δίκαιο, λοιπόν, να περιμένετε από την γυναίκα σας (ειδικά αν δεν είναι ο τύπος της) να φέρεται σαν πορνοστάρ. Και αυτό, φυσικά, ισχύει και για τους άνδρες. Άσχετα με αυτό που μπορεί να προβάλλεται σαν ανδρικό πρότυπο μέσω των XXX ταινιών, οι περισσότερες γυναίκες δεν ονειρεύονται έναν άνδρα με… τρία πόδια. Είναι απολύτως ικανοποιημένες με ένα φυσιολογικό μέγεθος, γι’αυτό μην επιδιώξετε να γίνετε κάποιος που δεν είστε. 

Λάθος 10ο: Ένας οργασμός δεν είναι πάντα αρκετός 
Πολλές γυναίκες δεν «ηρεμούν» τόσο γρήγορα όσο οι άνδρες μετά το σεξ. Πολλές είναι σε θέση, ακόμα και μετά τον πρώτο οργασμό, να συνεχίσουν, ενώ όλες λαχταρούν πάντα περισσότερη δράση (και περισσότερους οργασμούς), ακόμα κι αν και με μία μόνο φορά δείχνουν ικανοποιημένες. Δεν λέμε ότι πρέπει να συνεχίσετε με το ζόρι, απλά να το έχετε υπ’όψιν σας για το μέλλον… 

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια

Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ 19 φορές τη μέρα!Θυμάστε εκείνη την έρευνα που είχε τυπωθεί και σε γιγαντοαφίσες πριν από μερικά χρόνια, για λογαριασμό της καμπάνιας του Old Spice, και έλεγε ότι οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα; Ξεχάστε την. Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνδρες σκέφτονται το σεξ 19 φορές την ημέρα, σχεδόν δηλαδή 8.000 φορές λιγότερο απ’ ότι νομίζαμε. 

Σκέφτονται, επίσης, το φαγητό σχεδόν εξίσου συχνά (18 φορές την ημέρα) ενώ την δεύτερη θέση στις σκέψεις τους καταλαμβάνει ο ύπνος, με 11 φορές την ημέρα.

Οι γυναίκες, αντιθέτως, σκέφτονται το σεξ μόνο 10 φορές την ημέρα, ενώ το φαγητό και ο ύπνος περνούν από το μυαλό τους 15 και 8,5 φορές την ημέρα αντίστοιχα. 

Γιατί, όμως, να είναι σωστή αυτή η έρευνα, και όχι η προηγούμενη; Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο που πραγματοποίησαν την τελευταία έρευνα λένε ότι οι προηγούμενες ήταν «πιασιάρικες» ως τίτλοι ειδήσεων, αλλά πρόχειρες: για τις περισσότερες από αυτές, είχε ζητηθεί από τους εθελοντές να απαντήσουν στην ερώτηση πόσες φορές την ημέρα σκέφτονται το σεξ, χωρίς να γίνει καμία καταγραφή των σκέψεών τους.

Η ομάδα των ερευνητών ζήτησε, για τις ανάγκες αυτής της έρευνας, από 160 γυναίκες και 120 άνδρες ηλικίας από 18 έως 25 ετών να καταγράψουν τις σκέψεις τους κατά τη διάρκεια μίας ημέρας. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τυχαίες ομάδες: σε 59 από αυτούς ζητήθηκε να μετρήσουν πόσο συχνά σκέφτονταν το φαγητό, σε 61 τον ύπνο και στους υπόλοιπους 163 το σεξ. 

Πριν την έναρξη του πειράματος, οι ερευνητές έθεσαν στους εθελοντές ερωτήματα για τη σχέση τους με το σεξ, το φαγητό και τον ύπνο. Τους ζητήθηκε επίσης να απαντήσουν πόσες φορές την ημέρα πιστεύουν ότι σκέφτονται το καθένα από αυτά, πριν ξεκινήσουν την καταγραφή. 

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Sex Research, έδειξαν πως οι άνδρες σκέφτονται το σεξ από μία έως 388 φορές την ημέρα, με μέσο όρο τις 18 φορές, και οι γυναίκες από μία έως 140 φορές την ημέρα, με μέσο όρο τις 10 φορές. 

Οι ερευνητές δήλωσαν πως για τις γυναίκες «το εύρος ήταν μεγαλύτερο από το αναμενόμενο». Οι γυναίκες που δήλωσαν άνετες με την σεξουαλικότητά τους στις συνεντεύξεις που προηγήθηκαν του πειράματος σκέφτονταν το σεξ περισσότερες φορές την ημέρα σε σχέση με εκείνες που δήλωσαν ότι προτεραιότητά τους είναι να τις βλέπουν ως «κοινωνικά αποδεκτές». 

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι οι εθελοντές πίστευαν ότι σκέφτονται το σεξ, το φαγητό και τον ύπνο πολύ περισσότερες φορές απ’ ότι τα σκέφτονται στην πραγματικότητα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις προηγούμενες έρευνες, που έχουν καταφέρει να πείσουν πολύ κόσμο ότι όντως σκέφτεται το σεξ κάθε λίγα δευτερόλεπτα. 

«Για να υπολογίσεις με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια πόσο συχνά σκέφτεται ένας άνθρωπος το σεξ αυτό που πρέπει να γνωρίζεις, τελικά, είναι πώς αισθάνεται για τη σεξουαλικότητά του, και όχι αν είναι άνδρας ή γυναίκα» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Οχάιο, Terri Fisher.

Απιστία..90% απο όσους απιστούν είναι για να πάρουν εκδίκηση!


Οι κυριότεροι 3 λόγοι που απιστά κάποιος είναι όταν δεν έχει σεξουαλικές επαφές με το συντροφό του.
Ο δεύτερος λόγος είναι για εκδίκηση. Δηλαδή τα άτομα που πέφτουν θύματα απιστίας, απιστούν με τη σειρά τους για να εκδικηθούν. Ερευνα έχει δείξει ότι 57% των γυναικών που απιστούν είναι για εκδίκηση ,ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες είναι 43%
Και τέλος απιστά κάποιος που νοιώθει παραμελημένος από τον συντροφό του.
Οι περισσότεροι που απιστούν είναι άτομα μεταξυ 25 και 34 χρονών.
Είναι απίστευτο τι άλλο έδειξε έρευνα που έγινε σε 3000 παντρεμένα ζευγάρια. 95% των γυναικών και 83% των ανδρών δήλωσαν σε κάποια φάση της ζωής τους είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις οι οποίες δεν έγιναν αντιληπτές από τους συντρόφους τους.
Ο διάσημος ψυχολόγος David Holmes υποστηρίζει ότι οι γυναίκες όταν απατούν έχουν σχέδιο και στρατηγική και μπορούν να πουν καλύτερα ψέματα γιατί είναι πιο εξελιγμένες ψυχολογικά σε αντίθεση με τους άνδρες που είναι πιο παρορμητικοί.