Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΠΕΘΑΙΡΑ ΜΟΝΟΛΟΓΕΙ...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΟΥΛΕΙΜΑΡΑΣ...

Επικό σόλο με "ντραμς"

Tummy Talk: An Epic Drum Solo. Τέτοια μουσική δεν έχετε ξανακούσει.
Δύσκολη η δουλειά του χάρου

"Dji. Death fails": Μία πολύ ωραία ταινία animation μικρού μήκους στην οποία ο χάρος πρέπει να πάρει τη ψυχή ενός ετοιμοθάνατου άντρα που τραυματίστηκε σε ατύχημα με το φορτηγάκι του.


El Vendedor de Humo


Πολύ ωραία ταινία animation μικρού μήκους η οποία έχει δημιουργηθεί από φοιτητές της Ισπανικής ομάδας "PrimerFrame" (www.primerframe.com).


Γλυπτά από άμμοΟι άντρες κοιτάζουν τις καμπύλες! Οι γυναίκες;


ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΩ...ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ..ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ!!!!!
Ένας άνδρας κοιτάζει τις καμπύλες σου... Εσύ τι κοιτάς σε έναν άντρα;
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Όστιν στο Τέξας, αυτό που κοιτάζουν οι γυναίκες σε έναν άντρα δεν είναι ούτε οι κοιλιακοί του, ούτε τα οπίσθιά του... αλλά το πρόσωπό του! Και ενώ οι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για το σώμα μιας γυναίκας, όταν πρόκειται για μια σύντομη σχέση, οι γυναίκες έχουν περισσότερα κριτήρια.
Συγκεκριμένα λοιπόν, οι άνδρες επικεντρώνονται στο πρόσωπο μιας γυναίκας μόνο όταν ψάχνουν σύζυγο ή σύντροφο για μακροχρόνια σχέση. Οι γυναίκες από την άλλη δεν επηρεάζονται από την προοπτική της χρονικής διάρκειας μιας σχέσης και εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπο των ανδρών

Μεθυσμένα ζώα στην Αφρική

Αυτό είναι ένα πραγματικό βίντεο από ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ για την Αφρική.
Υπάρχει ένα είδος δέντρου στην Αφρική που, μία φορά το χρόνο, παράγει ζουμερά φρούτα τα οποία περιέχουν ένα μεγάλο ποσοστό οινοπνεύματος.
Μόλις τα φρούτα είναι ώριμα και επειδή υπάρχει έλλειψη νερού, τα ζώα για να ξεδιψάσουν τα τιμούν ιδιαιτέρως.
Δείτε τι συμβαίνει μετά.Εκπληκτική διαφήμιση για προφυλακτικά...ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!!!!!! ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ...

Ο επιμένων νικά!

ΕΛΑ ΡΕ... ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!   :)
Μαθήματα επιμονής ενός μικρού καρδιοκατακτητή. Η αγάπη θέλει θυσίες και επιμονή!

Τα βάσανα του άντρα


Τα βάσανα του άντρα

Η αβάσταχτη δυστυχία του να είσαι άντρας...
ΕΡΓΑΣΙΑ
Αν δουλεύεις πολλές ώρες, την παραμελείς.
Αν δουλεύεις λίγες ώρες, είσαι αχαΐρευτος!
ΧΡΗΜΑΤΑ
Αν παίρνει λιγότερα χρήματα από σένα στην δουλειά, της πίνουν το αίμα!
Αν παίρνεις λιγότερα χρήματα από εκείνη, είσαι άχρηστος και καλά θα κάνεις να βρεις κάτι καλύτερο, γιατί αρκετά σε ανέχτηκε.
ΚΟΜΠΛΙΜΕΝΤΑ
Αν της πεις ότι είναι όμορφη, πας να την ρίξεις στο κρεβάτι.
Αν δεν της κάνεις κομπλιμέντο, αδιαφορείς για κείνη, και δεν θα φταίει αν πάει με τον πρώτο τυχόντα που θα της πει ένα γλυκόλογο.
ΚΛΑΜΑ
Αν κλάψεις, είσαι μαμούχαλος.
Αν δεν κλάψεις, είσαι ένας αναίσθητος.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Αν γυμνάζεσαι και προσέχεις τη διατροφή σου, είσαι κόκορας κι επιδειξίας.
Αν δεν γυμνάζεσαι, είσαι γουρούνι.
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Αν της αγοράσεις λουλούδια, έχεις λερώσει την φωλιά σου.
Αν δεν της πάρεις λουλούδια, είσαι άξεστος.
ΣΤΟΧΟΙ
Αν νιώθεις περήφανος για τους στόχους που έχεις καταφέρει, είσαι επιδειξίας.
Αν είσαι μετριοπαθής, δεν έχεις φιλοδοξίες.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Αν εκείνη έχει πονοκέφαλο, είχε μία δύσκολη μέρα.
Αν εσύ έχεις πονοκέφαλο, είναι μόνο μία πρόφαση, γιατί δεν την αγαπάς πια.

H Toshiba παρουσιάζει ένα νέο chipset ασύρματης φόρτισης


Να μπορείτε να επαναφορτίσετε το smartphone σας ή άλλη συσκευή χωρίς να χρειάζεται να παιδεύεστε με τα καλώδια είναι πολύ βολικό. Υπάρχουν μια σειρά από ασύρματους φορτιστές στην αγορά σήμερα για smartphones και άλλες συσκευές. Συνήθως, τα εξαρτήματα αυτά περιλαμβάνουν μια θήκη και ένα μαξιλάρι φόρτισης που επιτρέπει την μπαταρία στο εσωτερικό του smartphone να φορτιστεί απλά τοποθετώντας το στο μαξιλάρι φότρισης
Πολλά από αυτά τα προϊόντα στην αγορά σήμερα απαιτούν από εσάς να τοποθετήσετε το smartphone σε μια συγκεκριμένη περιοχή για να φορτιστούν. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος μετακινήσει το μαξιλάρι φόρτισης ή το τηλέφωνο θα διακοπή η φόρτιση. Η Toshiba America Electronic Components ανακοίνωσε ένα νέο chipset ασύρματης φόρτισης.
Αυτό το chipset είναι πλήρως συμβατό με το Wireless Power Consortium Qi interface προδιαγραφών A4, A8, A12, και A14. Το chipset περιλαμβάνει TB6865FG power transmitter καιTB6860WBG receiver. Το chipset χρησιμοποιεί δύο πηνίων ελέγχου αρχιτεκτονική και υπόσχεται οικονομική και αποδοτική φόρτιση της μπαταρίας. Το TB6865FG τσιπ είναι σε θέση να ανιχνεύει τη θέση της κινητής συσκευής και ένα από τα πηνία και επιτρέπει στο χρήστη να τοποθετήσει τη συσκευή οπουδήποτε στο χαλί φόρτισης.
Το chipset επιτρέπει επίσης σε κινητές συσκευές να φορτίζονται την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι επιτρέπει τον ανεξάρτητο έλεγχο των δύο πηνίων. Το σύστημα είναι σε θέση να επιτύχει 74% απόδοση σε όλη την επιφάνεια της περιοχής φόρτισης. Το chipset θα αρχίσει την πορεία του το Q1 του 2013 στην τιμή των πέντε δολάρια για το TB6865FG και τρία δολάρια για το TB6860WBG
http://siteseeing.gr

Τα όπλα εναντίον του καρκίνου είναι στο σώμα μας!


Ανατρεπτικές όσο ποτέ οι τελευταίες ανακαλύψεις.


Με ένα απλό αντίσωμα, από τα χιλιάδες που παράγει το ανθρώπινο σώμα κάθε στιγμή, οι επιστήμονες στο εργαστήριο κατάφεραν να εξοντώσουν, να συρρικνώσουν και όντως να εξαφανίσουν καρκινικούς όγκους επτά διαφορετικών τύπων καρκίνου. Της ουροδόχου κύστης, του εγκεφάλου, του μαστού, του ήπατος, των ωοθηκών και του προστάτη, αποδεικνύοντας για πρώτη φορά ότι τα αληθινά όπλα εξάλειψης της φοβερής ασθένειας βρίσκονται στον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα πειράματα της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, σε αυτήν την αρχική φάση πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, πήραν όμως αμέσως πράσινο φως για τα επόμενα δύο χρόνια για να συνεχίσουν τις κλινικές μελέτες σε ασθενείς με την ελπίδα ο μηχανισμός του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος θα αξιοποιηθεί στο μάξιμουμ για να επιτίθεται και να εξοντώνει μόνος του τα καρκινικά κύτταρα. Τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα του ανθρώπου όταν αρχίζουν να αναπτύσσονται δέχονται επίθεση από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού που ονομάζονται μακροφάγοι. Σ΄ αυτή την πρώτη αναμέτρηση άμυνας του οργανισμού και καρκινικής ανάπτυξης, τα καρκινικά κύτταρα απενεργοποιούν τα κύτταρα των μακροφάγων στέλνοντας κυτταρικά «μηνύματα»,όπως για την ακρίβεια περιγράφονται τα σήματα «Μην με τρως» (don’t eat me signals) που προέρχονταιι από μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη του οργανισμού, την CD47, που ευνοεί όπως αποδεικνύεται την εγκατάσταση και εξάπλωση του καρκίνου.

To είδος του αντισώματος που δοκιμάστηκε στα εργαστήρια του Στάφορντ είναι το anti-CD47 που αναχαιτίζει ακριβώς την δράση της πρωτεΐνης CD47 και απενεργοποιεί τα μηνύματα «don’t eat me» ώστε οι μηχανισμοί εξαφάνισης των βλαπτικών καρκινικών κυττάρων να συνεχίζουν να αποδίδουν στο μέγιστο δυνατό. Το anti-CD47 αντίσωμα έδειξε, με τρόπο « δραματικό» όπως το χαρακτήρισαν οι ερευνητές, ότι μπορεί να προκαλέσει και εξαφάνιση των καρκινικών όγκων στα 7 διαφορετικά είδη καρκίνου που είναι και τα πιο συχνά στον σύγχρονο κόσμο. Είναι η πρώτη θεραπεία αντισωμάτων που εμφανίζει, με έγκριτες επιστημονικές αποδείξεις, αποτελεσματική εως και θεαματική εξάλειψη των καρκινικών όγκων, και μάλιστα πολλαπλών τύπων καρκίνου που χτυπούν στην σύγχρονη καθημερινότητα. Απρόσμενη έκπληξη ήταν και το γεγονός ότι στα εργαστήρια το anti-CD47 έπαυσε θεαματικά και τις μεταστάσεις, στο σώμα τουλάχιστον των ποντικών που δοκιμάστηκαν στα πειράματα . Πολλές ήταν επίσης και οι περιπτώσεις που τα πειραματόζωα εμφάνισαν πλήρη ίαση από τους όγκους και την ασθένεια. Ο καθηγητής Robert Weinberg του Ινστιτούτου Βιομετρικής έρευνας Whitehead στην Μασαχουσέτη, την Μέκκα της Ιατρικής, θεωρεί δεδομένο ότι η αποκαλυπτική μελέτη αποτελεί σημείο –σταθμό στη θεραπεία του καρκίνου που είναι σίγουρο, όπως σχολίασε, ότι θα προκαλέσει μια παγκόσμια εγρήγορση για να μεταφραστούν τα ευρήματα αυτά σε χρήσιμες εφαρμόσιμες θεραπείες. Σε περιπτώσεις λευχαιμίας και λεμφώματος η ερευνητική ομάδα του Robert Weinberg είχε επίσης δείξει σε ποντίκια ότι συνδυάζοντας την θεραπεία anti-CD47 παραγόντων και με δεύτερο αντίσωμα που θεριεύει την φονική δράση των μακροφάγων, επετύγχαναν θεραπεία και ίαση στα πειραματόζωα . Οι επαναστατικές έρευνες κατέγραψαν ότι κάθε καρκινικό κύτταρο ενεργοποιεί από την ώρα που υπάρχει στο σώμα, σαν έναν πολεμικό μανδύα, την πρωτείνη CD47 (και άρα τα don’t eat me σήματα), σε τριπλάσια τουλάχιστον συχνότητα σε σχέση με τα υγιή κύτταρα. Έτσι επιβιώνει στο σώμα ο καρκίνος.

Οι τελευταίες έρευνες ρίχνουν φως στα σοφά, κρυμμένα ακόμη, μυστικά της υγείας , που το σώμα μας γνωρίζει καλύτερα από μας και ίσως ζητά να το εμπιστευτούμε συνειδητά για να συνεχίζει να μας κρατά υγιείς .

Σοφά λόγια μεγάλων και ταλαιπωρημένων αντρών για τις γυναίκες


Σοφά λόγια μεγάλων και ταλαιπωρημένων αντρών για τις γυναίκες

Μετά το γάµο, άνδρας και γυναίκα γίνονται δύο πλευρές ενός νοµίσµατος, δεν µπορούν να συναντηθούν, αν και βρίσκονται πάντα µαζί.
Hemant Joshi
Παντρέψου οπωσδήποτε. Αν πάρεις καλή γυναίκα θα είσαι ευτυχισµένος, αλλιώς θα γίνεις φιλόσοφος
Σωκράτης
Οι γυναίκες µας εµπνέουν µεγάλα πράγµατα και µας έµποδίζουν να τα αποκτήσουµε...
Dumas
Το µεγάλο ερώτηµα, που δεν µπόρεσα να απαντήσω είναι, «Τι θέλει µια γυναίκα;»
Sigmund Freud
Είπα µερικές λέξεις στη γυναίκα µου και µου απάντησε µε µερικές παραγράφους.
Ανώνυμος
Κάποιοι ρωτούν για το µυστικό του µακροχρόνιου γάµου µου. Διαθέτουµε χρόνο να πηγαίνουµε δυο φορές την εßδοµάδα σ’ ένα εστιατόριο. Λίγο φως των κεριών, δείπνο, χαµηλή µουσική και χορό. Εκείνη πηγαίνει τις Τρίτες, εγώ τις Παρασκευές.
Henny Youngman
Δεν ανησυχώ για την τροµοκρατία. Ηµουν παντρεµένος δυο χρόνια…
Sam Kinison
Υπάρχει ταχύτερος τρόπος να µεταφέρεις χρήµατα από το e-banking. Ονοµάζεται γάµος.
James Holt McGavran
Ήµουν άτυχος και µε τις δυο γυναίκες µου. Η πρώτη µ’ εγκατέλειψε και η δεύτερη δεν το έκανε.
Patrick Murray
Δυο µυστικά για να κρατήσεις τον γάµο σου:
1. Όταν έχεις άδικο, παραδέξου το…
2. Όταν έχεις δίκιο σώπαινε!
Nash
Ο αποτελεσµατικότερος τρόπος να θυµάσαι τα γενέθλια της γυναίκας σου είναι να τα ξεχάσεις µια φορά…
Ανώνυμος
Ξέρετε τι έκανα πριν παντρευτώ;
Ό,τι µου άρεσε.
Henny Youngman
Η γυναίκα µου κι εγώ ήµασταν ευτυχισµένοι για 20 χρόνια. Μετά συναντηθήκαµε.
Rodney Dangerfield
Η καλή γυναίκα συγχωρεί τον άντρα της όταν αυτή έχει άδικο.
Milton Berle
Ο γάµος είναι ο µοναδικός πόλεµος που κάποιος κοιµάται µε τον εχθρό του.
Anonymous
Κάποιος έßαλε αγγελία και ζητούσε γυναίκα. Την επόµενη µέρα έλαßε 100 γράµµατα. Όλοι του έλεγαν το ίδιο πράγµα: «Μπορείς να πάρεις την δικιά µου»
Ανώνυμος
Πρώτος άντρας (υπερήφανα): «Η γυναίκα µου είναι ένας άγγελος».
Δεύτερος άντρας (λυπημένα): «Τυχερέ, η δικιά µου ζει ακόµα».
Ανώνυμος

10 κακίες των γυναικών για τους άντρες


10 κακίες των γυναικών για τους άντρες
1. Τι κάνει τους άντρες να κυνηγούν γυναίκες τις οποίες δεν πρόκειται να παντρευτούν;
Ο ίδιος λόγος που κάνει τα σκυλιά να τρέχουν πίσω από ένα αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται να το οδηγήσουν!
2. Τι πρέπει να κάνει ένας άντρας με πολλά χρήματα;
Να δώσει σε γυναίκα τη διαχείριση.
3. Σε τι μοιάζει και σε τι διαφέρει ένας άντρας και ένας υπολογιστής;
Και οι δύο είναι δύσκολοι στον χειρισμό, σε εκνευρίζουν συνέχεια αλλά τους έχεις ανάγκη. Ο υπολογιστής όμως έχει μνήμη.
4. Πως φαίνεται ένας άντρας που ενδιαφέρεται να σχεδιάσει το μέλλον του;
Αγοράζει δύο μπουκάλια ουίσκι αντί για ένα.
5. Ποια η διαφορά ενός άντρα και ενός σκύλου;
Μετά από ένα χρόνο, ο σκύλος ενθουσιάζεται ακόμα όταν σε βλέπει.
6. Γιατί οι άντρες αποφεύγουν την επαφή με τα μάτια;
Το στήθος δεν έχει μάτια.
7. Πόσοι άντρες χρειάζονται για να αλλάξουν το χαρτί υγείας σε μία τουαλέτα;
Άγνωστο, δεν έχει συμβεί ποτέ.
8. Γιατί ο άντρας μοιάζει με το ξύλινο πάτωμα;
Αν το φτιάξεις καλά από την αρχή, μπορείς να πατάς πάνω του για χρόνια.
9. Πως ονομάζεται ο άντρας που έχει μισό εγκέφαλο;
Χαρισματικός.
10. Γιατί είναι δύσκολο για τις γυναίκες να βρούνε άντρες εμφανίσιμους, ευαίσθητους, και ειλικρινείς;
Γιατί αυτοί οι άντρες έχουν ήδη γκόμενο.

Μάθετε γιατί το μασάζ κάνει καλό στο ανθρώπινο σώμα- είναι θέμα DNAΟι αθλητές και φυσικά όχι μόνο αυτοί, μπορούν να βεβαιώσουν ότι το μασάζ αναζωογονεί το κορμί μας και ανακουφίζει από τους σωματικούς πόνους. Καναδοί και Αμερικανοί επιστήμονες για πρώτη φορά, αποκάλυψαν ποιο είναι το μυστικό του μασάζ και γιατί δρα θετικά επάνω μας. Ποιοι μηχανισμοί ενεργοποιούνται; Τελικά το μασάζ δεν είναι μόνο θέμα έμπειρων χεριών αλλά και DNA.
Ειδικοί επιστήμονες σε θέματα νευρομεταβολισμού από το Αμερικάνικο ινστιτούτο Buck που ασχολείται με θέματα γήρανσης αλλά και από το πανεπιστήμιο του Οντάριο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μασάζ σε κυτταρικό επίπεδο μειώνει τις φλεγμονές και διευκολύνει την ανάπτυξη νέων μιτοχονδρίων στους σκελετικούς μύες.
Εξέτασαν τους τετρακέφαλους από 11 νεαρούς άνδρες που προηγουμένως είχαν κάνει εξαντλητική ποδηλασία. Επέλεξαν στην τύχη το ένα από τα δυο πόδια των ανδρών και έκαναν γενετική ανάλυση και βιοψία των μυών τους. Στη συνέχεια έκαναν μασάζ και εκ νέου ακολούθησαν πάλι βιοψίες δειγμάτων από τους μυϊκούς ιστούς.
Οι συγκριτικές μελέτες πριν και μετά το μασάζ έδειξαν ότι οι χειρομαλάξεις καταπολεμούν την εμφάνιση των κυτοκινών (των ουσιών που προκαλούν φλεγμονή στα μυικά κύτταρα) ενώ παράλληλα προωθούν τη βιογένεση των μιτοχονδρίων (των μονάδων παραγωγής ενέργειας μέσα στα κύτταρα).
Στα πόδια που έγινε μασάζ εμφανίσθηκε μέχρι και 30% περισσότερο το γονίδιο PGC1A που βοηθά το μυικά κύτταρα να παράξουν μιτοχόνδρια, και παράλληλα υπήρχαν μέχρι και 3 φορές λιγότερο τα γονίδια που σχετίζονται με τη φλεγμονή. Την ίδια στιγμή η έρευνα δεν διαπίστωσε ότι με το μασάζ απομακρύνεται το γαλακτικό οξύ από τους μύες.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι με τις χειρομαλάξεις ενεργοποιείται ο ίδιος μηχανισμός ανακούφισης που επιφέρουν τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Η έρευνα έρχεται να προσδώσει επιστημονική τεκμηρίωση σε μια πανάρχαια πρακτική που γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής.
Ο επικεφαλής της έρευνας Μαρκ Ταρνοπόλσκι διευκρίνισε ότι : “Τα δυνητικά οφέλη του μασάζ μπορεί να αποβούν χρήσιμα σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων όπως οι ηλικιωμένοι, όσοι υποφέρουν από μυοσκελετικά τραύματα και όσοι πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις”

Ανθρώπινο DNA ηλικίας 30.000 ετών


Γερμανοί επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα το γονιδίωμα ενός εξαφανισμένου είδους, συγγενικού των σύγχρονων ανθρώπων. Το είδος ονομάζεται Ντενίσοβαν και ήταν στενοί συγγενείς των ανθρώπων του Νεάντερταλ.
Η ανάγνωση της γενετικής αλληλουχίας, είναι για πρώτη φορά τόσο αναλυτική σε μια αρχαϊκή προανθρώπινη ομάδα και έγινε από την ανάλυση ενός και μόνο δαχτύλου. Οι Νεάντερταλ και οι Ντενίσοβαν θεωρούνται ότι πιο συγγενές με τον σύγχρονο άνθρωπο, με τους δεύτερους μάλιστα να θεωρούνται στενότεροι συγγενείς.
Ήδη επιστήμονες ερευνούν το γονιδίωμα για να συμπεράνουν ποια ακριβώς γονίδια του ανθρώπινου γονιδιώματος προέρχονται από το DNA των Ντενίσοβαν. Το 2008 η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών μελέτησε ένα κοριτσάκι που είχε ανακαλυφθεί στη Σιβηρία στο σπήλαιο Ντενίσοβα. Το κοριτσάκι αυτό έζησε πριν από περίπου 30.000 χρόνια. Για την αποκωδικοποίηση του γενετικού υλικού άρκεσαν μόλις 10 χιλιοστόγραμμα από το οστό του δαχτύλου του κοριτσιού.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι σύγχρονοι άνθρωποι (homo sapiens), έχουν κληρονομήσει περίπου το 4% του DNA από τους Ντενίσοβαν. Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου εξελικτικής ανθρωπολογίας της Λειψίας, δημοσίευσαν την ανάλυση του αρχαίου DNA, την οποία μάλιστα ανέβασαν και στο ίντερνετ προκειμένου ο κάθε επιστήμονας να μπορεί να “κατεβάσει” δωρεάν το γονιδίωμα και να το μελετήσει αποτελεσματικότερα.

Γιατί όταν τρώμε οι σκύλοι γυροφέρνουν το τραπέζι μας;


Όποιος είναι ιδιοκτήτης σκύλου τότε σίγουρα έχει βιώσει αυτή την εικόνα. Να τρώει στο τραπέζι και το σκυλί από κάτω, συχνά κλαψουρίζοντας, να γυροφέρνει το τραπέζι, να μπλέκεται στις καρέκλες και να κοιτάζει με ικετευτική ματιά το αφεντικό του. Όπως πολλοί έχουν παρατηρήσει αυτό συμβαίνει ακόμη και όταν δεν τρώνε κρέας, αλλά κάποιο μαγειρευτό φαγητό, και πολύ συχνά συμβαίνει όταν τρώνε μακαρόνια ή ρύζι. Γιατί όμως γίνεται αυτό; και πως συνδέεται με την εξημέρωση των σκύλων;
Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι σκύλοι προτιμούν κρέας και κόκαλα, όμως αυτό που δεν γνωρίζουμε, είναι ότι το πεπτικό σύστημα του σκύλου έχει εξελιχθεί στα χιλιάδες χρόνια από τότε που εμφανίσθηκε, για να διασπά και να μεταβολίζει, το σιτάρι, τις πατάτες, το ρύζι, τα μακαρόνια και άλλες τροφές με άμυλο που χρόνια τώρα έτρωγαν οι άνθρωποι και πετούσαν τα αποφάγια.
Σουηδοί και Αμερικάνοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά εξημερώθηκαν επειδή η διατροφή που έκαναν, εξαιτίας των ανθρώπων, είχε ποικιλία. Κάτι που δεν συνέβη με τους πρόγονους των σκυλιών, τους λύκους. Σήμερα έχει περάσει στα γονίδια του σκύλου η δημιουργία κατάλληλων ενζύμων που διασπούν και μεταβολίζουν τις τροφές με άμυλο. Είναι τα ίδια ένζυμα που έχουν οι άνθρωποι, αλλά όχι οι λύκοι.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα σκυλιά εξημερώθηκαν πριν από 11.000 χρόνια και τότε ήταν που διαχωρίστηκαν από τους λύκους. Η σουηδο- αμερικάνοι ερευνητές με επικεφαλής τον εξελικτικό γενετιστή Έρικ Άξελσον του πανεπιστημίου της Ουψάλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", ανέλυσαν το DNA 12 λύκων και 60 σκύλων από 14 διαφορετικές ράτσες και από διάφορες χώρες.
Μέσα από τη σύγκριση του DNA των σκύλων και των λύκων, αναζήτησαν ποια ήσαν εκείνα τα γονίδια που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την εξημέρωση του “καλύτερου φίλου του ανθρώπου”. Διαπίστωσαν λοιπόν, 122 κοινά γονίδια που εμπλέκονται τόσο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος (εξηγώντας πιθανώς την εμφάνιση στους σκύλους των φιλικών συμπεριφορών προς τον άνθρωπο), όσο και στη διάσπαση του άμυλου στο πεπτικό σύστημά τους. Αυτά τα 122 γονίδια που υπάρχουν σε ανθρώπους και σκύλους δεν υπάρχουν στους λύκους.
Στην έρευνα τους διαπίστωσαν επίσης ότι οι σκύλοι έχουν πενταπλάσια ικανότητα κατανάλωσης τροφών με άμυλο σε σχέση με τους λύκους. Και εάν αναρωτιέστε γιατί επιμένουμε τόσο στο άμυλο και όχι σε κάποια άλλη τροφή σας λέμε ότι το άμυλο ήταν βασικό συστατικό της διατροφής των πρώτων γεωργών με τη μορφή σιταριού, ρυζιού κα. Οι άγριοι λύκοι που γυρόφερναν στους τότε ανθρώπινους οικισμούς και έτρωγαν αυτά τα αποφάγια, σταδιακά εξημερώθηκαν και έγιναν σκύλοι.