Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ... <3

Τι όμορφη μέρα... κάποιες μέρες ξυπνάμε και μας φαίνονται ομορφότερες απο κάποιες άλλες..και οι λόγοι πολλοί...μια μέρα με 24 ώρες.. πολλές ή λίγες για κάποιους..24 ώρες να τις γεμίσουμε όπως γουστάρουμε..όπως μας αρέσει...
Σήμερα αγαπώ, τον κόσμο που είναι τόσο τρελός και περνιέται για λογικός  και ζητάει απ΄τη ζωή του λίγη ακόμη τρέλα!!! Αγαπούσα χθές, αγαπάω περισσότερο σήμερα  και θα αγαπώ ακόμη περισσότερο αύριο!!! Το να αγαπάς σε κάνει άνθρωπο!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να αγαπάμε ξεκινώντας από τον εαυτό μας..να τον ψάξουμε, να τον βρούμε, να μιλήσουμε μαζί του, να τον αποδεχτούμε γι αυτό που είναι κι έπειτα να τον αγαπήσουμε!!! Να αγαπάμε αυτά που κάνουμε!!! Να αγαπάμε αυτά που ονειρευτήκαμε και εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε!!!
Να αγαπάμε τον άνθρωπό μας..που υπάρχει στη ζωή μας και τον επιλέξαμε εμείς να υπάρχει.. και την ομορφαίνει καθημερινά..με αυτά τα μικρά απλά πράγματα…μπορούμε να κουβεντιάζουμε, να επικοινωνούμε, να ανταλλάσουμε απόψεις, να γελάμε, να πειραζόμαστε, να κοιταζόμαστε, να φιλιόμαστε, να αγκαλιαζόμαστε, να κάνουμε έρωτα… να μοιραζόμαστε στιγμές..οι οποίες μας ακολουθούν όταν χωριζόμαστε… και δεν είμαστε μαζί… τότε έρχονται οι στιγμές αυτές για να μας συντροφεύουν και να γεμίζουν το κενό.. ως την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε..
Να αγαπάμε τους φίλους μας.. οι φίλοι μας είναι τα αδέρφια που επιλέγουμε  στη ζωή μας… που μοιραζόμαστε τις ζωές μας… που γελάμε μαζί..κλαίμε μαζί..νιώθουμε μαζί.. Μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τις ανησυχίες μας , τους προβληματισμούς μας, τα προβλήματά μας, την λύπη μας, την χαρά μας, τα όνειρά μας..  οι φίλοι μας είναι πάντα εκεί για ΄μας, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή τους χρειαστούμε!!!!! Μας συμβουλεύουν και μας μαλώνουν γλυκά! Ότι κι αν γίνει θα είναι πάντα εκεί..στα όμορφα και στα άσχημα!!!  Οι φίλοι μας που όταν εμείς λέμε «ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ » εκείνοι κοιταζοντάς μας στα μάτια, μας λένε  « ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ » που θα μας κάνουν μια αγκαλιά γιατί το χούμε ανάγκη εκείνη την στιγμή..που θα μας κρατούν το χέρι πάντα, ότι κι αν γίνει!!!!!
Να αγαπάμε όλους τους ανθρωπούς που επιλέξαμε να υπάρχουν στη ζωή μας.. να τους γελάμε και να τους δείχνουμε την αγάπη μας με όποιον τρόπο μπορούμε!
Είναι ωραίο να ξέρεις ότι σ΄αγαπάνε και ακόμη ομορφότερο  να σου το δείχνουν!!!!
Η αγάπη μας ηρεμεί, μας γαληνεύει, μας ομορφαίνει… ας μη χαραμίζουμε λοιπόν τον πολύτιμο χρόνο μας  εστιάζοντας σε ανούσια πράγματα, αλλά στα ουσιαστικά!!! Εστιάζοντας στην ουσία των πραγμάτων και των συναισθημάτων γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι!!! Μη σας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι..να σας νοιάζει τι κάνετε εσείς για τους άλλους…
Αγαπήστε λοιπόν…χωρίς να περιμένετε να σας αγαπήσουν..δείξτε στους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σας  τι νιώθετε  και μη περιμένετε να σας το δείξουν πρώτα εκείνοι… όταν αγαπάς δεν ζητάς ανταλλάγματα…
Δίνεις απλόχερα αυτό που έχεις στον άλλον και είσαι ευτυχισμένος!!!!!!!!!! Να αγαπάτε αληθινά όλους αυτούς που επιλέξατε  να είναι μέρος της ζωής σας, και να ΄στε σίγουροι πως κι αυτοί σας αγαπούν εξίσου!!! <3
Να λεμε   Σ΄ΑΓΑΠΑΩ… μας γεμίζει πολύ!
Να αγαπάμε...να είμαστε εμείς!!!!!
Τέλος, να πώ σας ΑΓΑΠΑΩ πολύ… (ξέρετε εσείς) και σας ευχαριστώ πολύ που υπάρχετε στη ζωή μου και μου αποδεικνύεται καθημερινά ότι αξίζει να υπάρχετε μέσα σάυτήν…
Υ.Γ.   Να αγαπάτε , να χαμογελάτε, να ελπίζετε, και να ονειρεύεστε!

Το σπέρμα … κάνει καλό !!


Μερικούς επιπλέον λόγους για να κάνουν περισσότερο σεξ έχουν οι γυναίκες μετά από νέα επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει πόσο καλό κάνει στον γυναικείο οργανισμό το σπέρμα.
Μόλις ένα μόριο σπέρματος είναι ικανό να μεταλλάξει μια σειρά γυναικείων γονιδίων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνοντας την όραση, αυξάνοντας τη γονιμότητα, αλλά και αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου και διατροφής.


Αν και σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν στις μύγες, οι επιστήμονες του University of East Anglia θεωρούν ότι πολλά από αυτά ισχύουν και για τους ανθρώπους, και συγκεκριμένα τις γυναίκες.
Οι έρευνές τους εστίασαν σε μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα σπερματοζωάρια, γνωστή και ως «πεπτίδιο του σεξ», η οποία επιφέρει αλλαγές και αντιδράσεις σε μια σειρά γονιδίων, οι οποίες γίνονται αντιληπτές σε διαφορετικούς χρόνους και διάφορα σημεία του σώματος μετά τη σεξουαλική επαφή.
«Εξετάσαμε τα αποτελέσματα μιας αινιγματικής πρωτεΐνης του σπέρματος και ανακαλύψαμε σημαντικές μεταβολές σε γονίδια που συνδέονται με την ανάπτυξη των ωαρίων, την πρόωρη εμβρυογένεση, την ανοσία, τη συμπεριφορά και παραδόξως τα μονοπάτια της όρασης» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Τρέισι Τσάπμαν, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πρωτεΐνη «μέγα ρυθμιστή», καθώς χαρίζει στα αρσενικά επιρροή πάνω στη συμπεριφορά και το αναπαραγωγικό σύστημα των θηλυκών.

Όσο περισσότερο ένας άνδρας κάνει δουλειές του σπιτιού, τόσο λιγότερο σεξ κάνει

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει ένας παντρεμένος στις δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα ή τα ψώνια, τόσο λιγότερο έχει σεξουαλικές σχέσεις, υποστηρίζεται σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου της Αμερικανικής Επιθεώρησης Κοινωνιολογίας.
Το αντίθετο ισχύει επίσης, αν αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο αυτοκίνητο ή τον κήπο, διαβεβαιώνει η μελέτη με τίτλο "Ισότητα, οικιακές δουλειές και συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στο γάμο", τα συμπεράσματα της οποίας "φανερώνουν τη σημασία που έχουν οι ρόλοι οι οποίοι είναι παραδοσιακά κατανεμημένοι σε κάθε φύλο, για τη συχνότητα των σεξουαλικών σχέσεων σ' έναν ετεροφυλοφιλικό γάμο".
Σύμφωνα με τον Σαμπίνο Κόρνριτς, ερευνητή του Ινστιτούτου Χουάν Μαρτς της Μαδρίτης, ο οποίος είναι ο διευθυντής της έρευνας, "τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο στις δουλειές που είναι παραδοσιακά αφιερωμένες στις γυναίκες, κάνουν λόγο για μικρότερο αριθμό σεξουαλικών επαφών".
"Κατά τον ίδιο τρόπο, τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο σε δουλειές που θεωρούνται παραδοσιακά ανδρικές --η κηπουρική, το πλήρωμα των λογαριασμών, η ενασχόληση με το αυτοκίνητο-- αναφέρουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές", από ένα μέσο όρο 5 φορών στη διάρκεια του μήνα που προηγήθηκε της μελέτης.
"Υπάρχει ένα είδος σεξουαλικού σεναρίου καλά προσδιορισμένου από το φύλο, στο οποίο η συμπεριφορά αναλόγως του φύλου είναι σημαντική για τη δημιουργία της σεξουαλικής επιθυμίας και την ολοκλήρωση της πράξης", προσθέτει ο Κόρνριτς, ο οποίος συνυπογράφει τη μελέτη με τις κοινωνιολόγους του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον Τζούλι Μπράινς και Κατρίνα Λεπ.
Όμως τα συμπεράσματα της μελέτης, η οποία βασίζεται σ' ένα ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από 7.002 πρόσωπα, δεν πρέπει να παρακινήσουν τους άνδρες να παρατήσουν την ηλεκτρική σκούπα: "Η άρνηση της συμμετοχής στις δουλειές του σπιτιού προκαλεί συγκρούσεις στο ζευγάρι και την αίσθηση του ανικανοποίητου στις συζύγους", η οποία συνδέεται επίσης με τη σεξουαλική δραστηριότητα, προειδοποιεί ο ερευνητής.

Κατηγοριες μισθών στην Ελλάδα


Οι νέες κατηγορίες μισθών:
1. "Ο μισθός πρόωρη εκσπερμάτιση", μόλις τον βάζεις στην τσέπη τελειώνει!
2. "Ο μισθός κρεμμύδι", μόλις τον παίρνεις βάζεις τα κλάματα.
3. "Ο μισθός καταιγίδα", ξοδεύεται αστραπιαία.
4. "Ο μαγικός μισθός", ξοδεύεται με μαγικό τρόπο.
5. "Ο μισθός δίαιτα" σε αδυνατίζει δωρεάν.
6. "Ο μισθός φάντασμα" αυτόν θα παίρνουν οι περισσότεροι Έλληνες!

Πηγή: kouinet.gr

Όταν οι αρχαίοι Έλληνες ξεφάντωναν στις... ταβέρνες


Όταν ο Αριστοφάνης βάζει στο στόμα του δούλου Παφλαγόνα την αλαζονική φράση «Μόλις φάω ζεστές παλαμιδοφέτες και πιω από πάνω σκέτο κρασί,θα κάμω λιώμα εγώ τους στρατηγούς της Πύλου» κι όταν ο ρήτορας Υπερείδης σημειώνει πως «οι Αρεοπαγίτες απαγόρευαν σε οποιονδήποτε είχε γευματίσει σε καπηλείο να επισκεφθεί τον Αρειο Πάγο»,μιλούν, εκτός των άλλων, για έναν λαϊκό θεσμό της αρχαίας Αθήνας ευρύτατα διαδεδομένο και δημοφιλή.
Γιατί αν η αριστοκρατία διασκέδαζε στα συμπόσια τρώγοντας και κυρίως πίνοντας, το αντίστοιχο για τους απλούς ανθρώπους ήταν οι ταβέρνες και τα καπηλειά, στα οποία ήταν ελεύθερη η είσοδος για όλους. Κρασί, φαγητό, ενίοτε και τυχερά παιχνίδια- έτσι εξηγείται και η κακή φήμη τους- ήταν οι παροχές αυτών των χώρων. Και επειδή ο κάπηλος μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και λιανοπωλητής, οι αρχαίες πηγές λένε ότι τα εμπορεύματά του ήταν το κρασί, το ξύδι και οι πυρσοί με τους οποίους οι πελάτες φώτιζαν τον δρόμο για το σπίτι τους τη νύχτα, ώστε να προστατεύονται από τους κλέφτες μανδυών. Μια τέτοια ταβέρνα εντοπίστηκε στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 από τον αμερικανό αρχαιολόγο Τ. Λέσλι Σιρ Τζούνιορ κατά τις ανασκαφές της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Την απόδειξη μάλιστα για την ύπαρξη της ταβέρνας, η οποία προφανώς ήταν ένα απλό κτίσμα σε μια σειρά καταστημάτων της Αγοράς, την έδωσε ακριβώς η ύπαρξη μεγάλου αριθμού αγγείων για την πόση οίνου αλλά και κατάλοιπα τροφίμων!
Τι χρειάζεται μια ταβέρνα; Πρωτίστως καλό κρασί. Δευτερευόντως καλό φαγητό. Και τότε η επιτυχία της είναι εξασφαλισμένη. Ο,τι ισχύει δηλαδή σήμερα, το ίδιο ακριβώς ήταν απαραίτητο και τότε: τον 5ο, τον 4ο, τον 3ο αιώνα π.Χ. και... ως τις μέρες μας. Τόσο στην κωμωδία όσο και στους δικανικούς λόγους επιβεβαιώνεται μάλιστα η ύπαρξη του «καπηλείου της γειτονιάς», τόσο πολλά ήταν διασπαρμένα στο άστυ. Στα ανατολικά της Αγοράς αποκάλυψε ο Τ. Λέσλι Σιρ Τζούνιορ την ταβέρνα που επρόκειτο να δώσει με τα ευρήματά της πλήθος πληροφοριών για ό,τι έπιναν και έτρωγαν οι άνθρωποι μεταξύ του 400 και 380 π.Χ. στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο επομένως που αυτή η ταβέρνα αναφέρεται σήμερα στις επιστημονικές μελέτες για τη ζωή των ανθρώπων εκείνη την εποχή.

ΑΡΧΑΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
Πηγή όλων των πληροφοριών, ένα πηγάδι. Γεμάτο με εκατοντάδες αντικείμενα, τα οποία αφού είχαν χρησιμοποιηθεί, απορρίφθηκαν από τους χρήστες των καταστημάτων μέσα σε αυτό, γιατί στην εποχή τους είχε ξεραθεί, άρα λειτουργούσε ως χωματερή. «Πολλά από αυτά μπορεί να συνδεθούν με συγκεκριμένες οικιακές και εμπορικές δραστηριότητες και αν συνδυάσουμε τα στοιχεία που προκύπτουν μας προσφέρεται μια μοναδική δυνατότητα να παρατηρήσουμε τον μικρό έμπορο της κλασικής Αθήνας στον φυσικό του χώρο» γράφει ο ανασκαφέας στο αρχαιολογικό δελτίο της Αμερικανικής Σχολής «Ηesperia» (τεύχος 44) του 1975 με τίτλο «Κλασικά καταστήματα κάτω από τη Ρωμαϊκή Στοά».
Το συγκεκριμένο πηγάδι είχε βάθος 17,42 μέτρα και στον πάτο υπήρχε υγρός μαλακός πηλός, σαν αυτόν που βρίσκεται σε όλη την περιοχή. Κάποια στιγμή που τα τοιχώματά του κατέρρευσαν και σταμάτησε η άντληση νερού άρχισαν να ρίχνουν μέσα ό,τι τους ήταν άχρηστο: κεραμεική, ψαροκόκαλα και οστά ζώων.
Ενα μεγάλο μέρος της κεραμεικής είναι προφανώς κατάλοιπα της λειτουργίας μιας κουζίνας που ήταν απαραίτητα για τη μαγειρική της κλασικής εποχής. Είναι η λοπάς ή κατσαρόλα με καπάκι, η εσχάρα όπου έψηναν κρέατα ή τα ψάρια, τα γουδιά για χρήση παρόμοια με τη δική μας, λεκάνες, χωνιά, κανάτες διαφόρων ειδών. Αλλα σκεύη του αθηναϊκού τραπεζιού βρέθηκαν επίσης σε πληθώρα: πιάτα, μικρά μπολ, αλατιέρες και ασκοί. Ολα αυτά υποδεικνύουν μαγειρική σε μεγάλη κλίμακα, δηλαδή ένα μέρος του κτιρίου λειτουργούσε ως πλούσια ταβέρνα.
Δίπλα, ίσως μάλιστα σε συνεργασία με την ταβέρνα, υπήρχε ένα καπηλειό, το οποίο πετούσε στο πηγάδι τους άδειους και σπασμένους αμφορείς του. Και αν κρίνουμε από τους τύπους των αμφορέων ο ιδιοκτήτης είχε ένα καλό κελάρι που ειδικευόταν σε εισαγόμενα κρασιά από τη Μένδη, τη Χίο, την Κόρινθο, τη Σάμο, τη Λέσβο, όπως και τοπικό αττικό οίνο.
 
ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΒΕΡΕΣΕ
ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ αγαπούσαν πολύ το κρασί,απόδειξη ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευρημάτων του πηγαδιού αποτελείται από μελαμβαφείς κύλικες και οινοχόες,πράγμα που υποδηλώνει ότι τα αγγεία πετάχτηκαν στο πηγάδι από τη γειτονική ταβέρνα αλλά και τμήματα από 350 μεγάλους χονδροειδείς αμφορείς,οι οποίοι χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για τη μεταφορά κρασιού.
Το κρασί στην ταβέρνα το αραίωναν σε ξεχωριστό δοχείο για κάθε πελάτη,που έπινε από ξεχωριστό κύπελλο. «Εχουμε έναν ταβερνιάρη στη γειτονιά μας και όποτε μου έρχεται η διάθεση για κανένα κρασάκι,πάω εκεί κι αυτός ξέρει αμέσως - μόνον αυτός- πώς το θέλω αραιωμένο» όπως λέει ο Βελψίδημος στονΠλούτο.Οι δεσμοί άλλωστε ανάμεσα στους ταβερνιάρηδες και τους τακτικούς πελάτες φαίνονταν και από την πρακτική του βερεσέ,άλλωστε στην Αθήνα ο δανεισμός ήταν διαδεδομένη συνήθεια.
 
ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ
ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑτης γευστικής ποικιλίας μιας σύγχρονης ελληνικής ψαροταβέρνας δείχνει η μεγάλη ποσότητα από ψαροκόκαλα και οστρακοειδή (στρείδια μύδια,αχιβάδες) καθώς και πτερύγια από μεγάλα ψάρια (στην αρχαία Ελλάδα έτρωγαν και μικρά σκυλόψαρα) που βρέθηκαν μέσα στο πηγάδι της ταβέρνας. Αποδείξεις για άλλες εμπορικές δραστηριότητες δίνουν και τα σκελετικά υπολείμματα από ποικιλία ζώων που βρέθηκαν στο ανώτερο στρώμα του πηγαδιού: οστά από αγελάδες, χοίρους, πρόβατα και κατσίκες που δείχνουν σημάδια σφαγής αλλά και οστά ποδιών από βοοειδή και ημιόνους ή μικρά άλογα.

ΣΩΣΤΟ!!!!!!!!!!!

ΝΟΣΤΑΛΓΩ....

Ακόμη ένα βράδυ χαμένη στις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου. Χαμένη στα όνειρα που ίσως να μην δω να παίρνουν σάρκα και οστά.. Τα λεπτά περνούν γρήγορα, και οι σκέψεις εναλλάσσονται. Από τη μία φοβάμαι και τρομάζω για το τέρας αυτό που ήρθε να μας κατασπαράξει, και από την άλλη νοσταλγώ τα χρόνια που πέρασαν..τα χρόνια της αθωότητας που λίγο πολύ όλοι προλάβαμε.

Νοσταλγώ τις μέρες που παίζαμε αμέριμνοι στις αλάνες της γειτονιάς μας, κλέφτες και αστυνόμους. Συνάμα, φοβάμαι που αυτό το παιχνίδι έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας.

Νοσταλγώ το σχολείο! Ναι το σχολείο. Που διαβάζαμε, και μαθαίναμε πράγματα. Που ήταν μέρες χαράς ακόμη και για όσους δεν ήθελαν να διαβάσουν. Το άγχος που σε έπιανε, όταν ο δάσκαλος ρωτούσε: «ποιος θα πει το μάθημα σήμερα»; Και εσύ που δεν είχες διαβάσει, σήκωνες το χέρι σου δειλά δειλά, γιατί φοβόσουν μήπως ήσουν εσύ ο τυχερός! 8 ώρες περνούσες στα θρανία, και όπως ήταν φυσικό δεν έλειπαν και οι φάρσες στους δασκάλους. Τα γέλια, οι χαρές με τους συμμαθητές σου, τα όνειρα που κάνατε μαζί, τα λευκώματα.. Ακόμη τα έχω κρατήσει και όταν πηγαίνω στο πατρικό μου σπίτι, τα ανοίγω και τα διαβάζω. Διαβάζω τις σκέψεις των παιδικών μου φίλων..και τώρα τους διαβάζω μέσω των social media. Τι τρομερό!

Νοσταλγώ τους εφηβικούς έρωτες. Για την ακρίβεια τους αληθινούς.τους αυθεντικούς έρωτες. Οι ματιές που ανταλλάσσαμε, τα μπλουζ στα πάρτυ! Θυμάστε φαντάζομαι όλοι την «μπουκάλα»! Τι ήταν και αυτό. Θυμάμαι σαν τώρα, στα πάρτυ που συγκεντρωνόμασταν, μεταξύ μας οι κοπέλες λέγαμε ποιος μας αρέσει και με ποιον θα θέλαμε να ανταλλάξουμε φιλί στο παιχνίδι. Από μικρές πονηρές! Καθόμασταν λοιπόν, απέναντι σε αυτόν που μας άρεσε και τσουπ..γυρνούσε το μπουκάλι και έπεφτε το φιλί. Άλλο επίσης πονηρό παιχνίδι ήταν η «Πυθεία». Τι να κάνει ο κύριος στην κυρία; Και εκεί γινόταν κόλαση. Έρωτες, χωρίς πάρε δώσε, έρωτες χωρίς συμφέρον, έρωτες από την πρώτη ματιά. Έρωτες που ποτέ κανείς μας δεν θα ξεχάσει. Το πρώτο καρδιοχτύπι, οι αγκαλιές, τα φιλιά..

Νοσταλγώ, τις παιδικές φιλίες. Με αυτούς τους φίλους μεγαλώσαμε, μοιραστήκαμε προσωπικά μας πράγματα και στιγμές, κάναμε όνειρα, είχαμε προσδοκίες και στόχους. Είναι οι φίλοι που μας ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, ίσως και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Χτισμένες σε γερά θεμέλια που δύσκολα γκρεμίζονται. Είναι φιλίες που κατέχουν ένα σημαντικό μέρος της καρδιά μας. Μας γυρνούν στα χρόνια της αθωότητας. Στα χρόνια που ήμασταν άνθρωποι.

Νοσταλγώ, την αυθεντικότητα , την ειλικρίνεια την αγάπη. Τις αρετές. Κάποτε ότι κάναμε το κάναμε γιατί το θέλαμε, χωρίς να έχουμε δεύτερες σκέψεις. Τώρα οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ή καλύτερα γίναμε καχύποπτοι. Όλα γυρίζουν γύρω από τη λέξη συμφέρον. Μας πλησιάζει ένας άνθρωπος και αντί εμείς να δούμε τα θετικά αμέσως αναρωτιόμαστε γιατί να μας πλησιάζει; Τι θέλει από εμάς; Και έτσι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αφεθούν, τα συναισθήματά τους είναι κλειδωμένα, και οι σχέσεις οδεύουν ολοταχώς προς την καταστροφή.

Νοσταλγώ, τα όνειρα. Ναι τα όνειρα. Αυτά που όταν πέσεις στο κρεβάτι και αφού κάνεις την προσευχή σου, σε παίρνουν μαζί τους σε μία άλλη διάσταση. Τα όνειρα που σε ηρεμούν και όχι οι εφιάλτες που σε ξυπνούν βίαια μέσα στη νύχτα για να σου θυμίσουν τι έχεις να πληρώσεις και που. Τα όνειρα που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, που σε πάνε ένα βήμα μπρος, που σου αφήνουν μία αίσθηση γαλήνης στην ψυχή σου.

Νοσταλγώ, την επικοινωνία. Την εποχή που δεν υπήρχαν Iphone και γκατζετάκια. Και πριν με πείτε οπισθοδρομική, δεν εννοώ τα επιτεύγματα της τεχνολογίας που σε πάνε μπροστά. Νοσταλγώ την εποχή που όταν πηγαίναμε για ποτό με τους φίλους, τους κοιτούσαμε στα μάτια, συζητούσαμε, γελούσαμε, ενίοτε κλαίγαμε! Τώρα, κοιτάμε στα μάτια το κινητό και γελάμε μόνοι μας, γιατί διαβάσαμε κάτι αστείο στο facebook ή στο twitter. Κολλημένοι σε μία οθόνη.

Μετά τη νοσταλγία, μου χτύπησε την πόρτα ο φόβος.Τα χρόνια πέρασαν. Το τέρας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι προ των πυλών. Η ψυχολογία μας στα τάρταρα. Πανικός. Κατάθλιψη. Μιζέρια. Στενοχώρια. Και εκεί που λίγο πολύ όλοι τα έχουμε βιώσει και τα έχουμε περάσει, σκέφτομαι κάτι που με φέρνει στα ίσα μου και σταματώ να παραπονιέμαι. «Αν ξυπνήσω ένα πρωί, και αυτό που έχω σαν δεδομένο, και είναι η υγεία μου, και πια δεν την έχω, τότε τι θα κάνω; Πόσο μάταια θα μου φαίνονται όλα». Τότε λοιπόν, παίρνω τα πάνω μου και λέω, θα το παλέψω. Θα το παλέψουμε. Και όταν θα τα καταφέρουμε, μετά από χρόνια, θα συμπληρώσω και κάτι ακόμα στις νοσταλγίες μου. Τι θα είναι αυτό; «Νοσταλγώ», τη δύναμη και το σθένος που είχαμε, όταν το «τέρας» μας χτύπησε την πόρτα και εμείς το νικήσαμε!

Μαρκέλλα Σαράιχα

ΑΝ...
ΑΝ...
ΕΧΘΕΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΕΣ..ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ..ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ..ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ..ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!!!!!! ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ... ΑΝ ΣΑΣ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΗ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ!!! ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ !!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!! ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ.... ♥

Σε ποια διόδια μειώνονται οι τιμές

Σε ποια διόδια μειώνονται οι τιμές


Μειώσεις στις τιμές για όλους τους οδηγούς και εκπτώσεις έως 60% για συχνούς χρήστες περιλαμβάνει η δέσμη αναπροσαρμογών των τελών διοδίων για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.
Ακόμη τίθεται σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο. Οι αναπροσαρμογές γίνονται στο πλαίσιο των συμβάσεων παραχώρησης του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του ΠΑΘΕ και τίθενται σε εφαρμογή απο την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν τα εξής:
  • Την έναρξη είσπραξης διοδίων στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Κλειδιού (Αιγινίου) και προς τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Τα διόδια θα κοστίζουν 2,20 ευρώ για τα ΙΧ.
  • Μείωση της τιμής των διοδίων, έως και 50%, στον σταθμό Μαλγάρων. Για τα Ι.Χ. θα κοστίζει πλέον 1,20 ευρώ αντί 2,40 ευρώ.
  • Μείωση της τιμής στα διόδια Λεπτοκαρυάς που θα κοστίζουν για τα Ι.Χ. 2 ευρώ από 3,10 ευρώ στον μετωπικό σταθμό και 1,80 ευρώ στον πλευρικό σταθμό.
  • Μείωση της τιμής στα διόδια Πυργετού που πλέον θα κοστίζουν για τα ΙΧ 2 ευρώ από 2,30 ευρώ.
  • Αύξηση της τιμής στα διόδια Μακρυχωρίου σε 1,40 ευρώ από 1,10 ευρώ για τα ΙΧ. Αύξηση επίσης στους πλευρικούς σταθμούς Μακρυχωρίου και Γυρτώνης που θα κοστίζουν πλέον 1,10 ευρώ και 0,70 ευρώ, από 0,80 ευρώ και 0,50 ευρώ αντίστοιχα.
  • Τιμαριθμική προσαρμογή στον σταθμό Μοσχοχωρίου. Τα ΙΧ θα πληρώνουν 3,10 ευρώ από 3,00 ευρώ. Το ίδιο θα ισχύσει και τα διόδια Πελασγίας όπου τα ΙΧ θα πληρώνουν 2,70 ευρώ από 2,60 ευρώ.
  • Εκπτωτική πολιτική, με διάθεση εμπορικών πακέτων για συχνούς χρήστες των κατηγοριών μοτοσικλετών και ΙΧ με έκπτωση κλιμακούμενη έως τις 60 διελεύσεις ανάλογα με το μηνιαίο αριθμό τους: Εκπτωση 0% έως την 10η διέλευση, 15% από 11-20 διελεύσεις, 30% από 21-30 διελεύσεις και 60% από 31-60 διελεύσεις.
  • Αντικατάσταση των καρτών των κατοίκων Πελασγίας με πομποδέκτες ενταγμένους στο προσφερόμενο εμπορικό πακέτο για συχνούς χρήστες, εντός 45 ημερών από την έναρξη ισχύος των μέτρων αυτών.

...

ΕΡΩΣ...