Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Το τζίνσενγκ μπορεί να βάλει φωτιά στο κρεβάτι σου!


Πέρα από αφροδισιακό, τώρα αποδεικνύεται πως
έχει δράση και κατά της στυτικής δυσλειτουργίας!

Ένα βότανο που αιώνες τώρα χρησιμοποιείται από τους Κινέζους
 ως αφροδισιακό, μπορεί όντως να τονώσει την ερωτική ζωή των 
ανδρών, ισχυρίζονται Νοτιοκορεάτες ερευνητές.

Όπως διαπίστωσαν, οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία μπορεί να
 βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι παίρνοντας δισκία
 τζίνσενγκ επί λίγες εβδομάδες.

Αν και ανάλογα ευρήματα είχαν και μερικές προγενέστερες
 μελέτες, οι περισσότερες είχαν πραγματοποιηθεί σε πειραματόζωα.

Η παρούσα μελέτη διεξήχθη σε περισσότερους από 100 άνδρες
, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με στυτική δυσλειτουργία.

Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα άντρες εκδηλώνει στυτική
 δυσλειτουργία κάποια στιγμή μετά την ενηλικίωσή του, με
 τον αριθμό των πασχόντων να είναι πολλαπλάσιος στις ηλικίες
 άνω των 50 ετών.

Μολονότι υπάρχουν φάρμακα που έχουν φέρει επανάσταση στην
 αντιμετώπισή της – τα γνωστά σιλδεναφίλη, ταδαλαφίλη κα
ι βαρδεναφίλη –
 την τελευταία δεκαετία, το περίπου 30% των ανδρών που τα
 παίρνουν δεν
 βλέπουν βελτίωση.

Γι’ αυτούς τους άνδρες, οι μοναδικές έως τώρα εναλλακτικές
 λύσεις είναι η έγχυση φαρμάκων απευθείας στο πέος ή η χρήση
μεθόδων, όπως οι αντλίες, που αυξάνουν τη ροή αίματος στο πέος.

Το τζίνσενγκ είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες
 από τους Κινέζους για διαφύλαξη γενικώς της υγείας, αλλά και ως
 αφροδισιακό.

Στην παρούσα μελέτη, επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής του
 Πανεπιστημίου Yonsei, στη Σεούλ, επιστράτευσαν 119 άνδρες
 με ήπια έως μέτρια στυτική δυσλειτουργία.
Οι εθελοντές χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες, με τους μισούς να
 παίρνουν
 τέσσερα δισκία που περιείχαν εκχύλισμα από κορεάτικο τζίνσενγκ
 και τους υπόλοιπους τέσσερα δισκία με μία ανενεργό ουσία
(ψευδοφάρμακο).
Έπειτα από οκτώ εβδομάδες, η στυτική δυσλειτουργία όλων των
 εθελοντών
 αξιολογήθηκε με βάση μία διεθνώς αναγνωρισμένη κλίμακα – τον
 επονομαζόμενο Διεθνή Δείκτη Στυτικής Δυσλειτουργίας (IIED).

Όπως γράφουν στην «Διεθνή Επιθεώρηση Έρευνας της
 Ανικανότητας» (IJIR), οι εθελοντές που πήραν τζίνσενγκ
 παρουσίασαν μικρή αλλά σημαντική βελτίωση όλων των
 παραμέτρων της
 σεξουαλικής λειτουργίας σε σύγκριση με όσους είχαν πάρει το
ψευδοφάρμακο.

ΠΗΓΗ:
tanea.gr

Δείξε μου το πρωινό σου, να σου πω τι σεξ έκανες χθες το βράδυ!


Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας μήπως αποκαλύπτει κι 
άλλα πράγματα;

Πάντα υπάρχουν ορισμένα σημειολογικά σημεία για να αντλήσουν
 οι «άριστα μυημένοι» κάποιες παραπάνω πληροφορίες. Μπορεί να
 σου φαίνεται περίεργο αλλά το πρωινό σου γεύμα μπορεί να 
αποκαλύψει τον τύπο σεξ που προτίμησες να κάνεις το βράδυ που 
πέρασε.

Έτσι να είσαι προετοιμασμένη καθώς αν προτιμάς να παίρνεις το
 πρωινό σου στην δουλειά, κάποια μάτια που σε παρατηρούν μπορεί
 να γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για σένα από ότι νόμιζες.

Ας δούμε όμως πως τι σημαίνει το κάθε ένα από τα παρακάτω
 φαγητά που καταναλώνονται συνήθως το πρωί:

Γιαούρτι

Χθες το βράδυ έκανες σεξ με κάποιον, τον οποίο έχεις ερωτευθεί 
αλλά δεν του το έχεις πει ακόμα!

Τηγανητά αυγά

Μάλλον έκανες σεξ με τον πρώτο που σε προσέγγισε χθες!

Βραστά αυγά

Σε έριξε στο κρεβάτι κάποιος που μισείς!

Βρώμη (κουάκερ)

Προσπάθησες πολύ χθες το βράδυ. Είχες αγοράσει καινούργια
 εσώρουχα, είχες διακοσμήσει το δωμάτιο με κεριά, έφτιαξες τα 
μαλλιά σου αλλά αυτός δεν πρόσεξε τίποτα.

Ομελέτα με τυρί

Η μέρα σε βρίσκει αγκαλιά με τον πάγο καθώς δοκίμασες
 μια καινούρια στάση χθες και παρόλο που το απόλαυσες,
 μάλλον σου άφησε ως αναμνηστικό ένα ενοχλητικό τράβηγμα
 σε κάποιον από τους μύες σου.

Ψωμί με βούτυρο

Τίποτα άλλο από να έκανες σεξ μπροστά σε έναν μεγάλο
 καθρέφτη!

Κρουασάν

Έλα παραδέξου το, βιντεοσκόπησες τα χθεσινοβραδινά…

Δημητριακά cherios

Το ποτό έκανε το θαύμα του και χθες το βράδυ και το πρωί
 ξύπνησες παρέα με τον κολλητό σου!

Μπανάνα

Σίγουρα περίμενες κάτι περισσότερο από τον συγκεκριμένο
 παρτενέρ αλλά… δεν διέθετε αυτό που έψαχνες.

Τηγανίτες

Η «πίσω πόρτα» μάλλον τέθηκε σε λειτουργία.

Μισό γκρέιπφρουτ

Έκανες σεξ με κάποιον ποοοολύ πιο αδύνατο από σένα.

Βάφλα

Σεξ με κλειστά μάτια και μάλλον σκεφτόσουν κάποιον άλλον!

Καφές φίλτρου

Το χθεσινό μάλλον ανήκει στην κατηγορία: «Ένα στα γρήγορα».

Παγωμένος καφές

Παραμένουμε στο καφέ αλλά η διαφορά που έχει από τον φίλτρου,
είναι ότι το με αυτό δείχνεις πως το χθεσινό σεξ ήταν «Ένα στα 
γρήγορα στο ντους».

Ένα ποτήρι με χυμό πορτοκάλι

Έπεσες θύμα του δικού σου άγχους επίδοσης χθες.

Ντόνατς

Καλά ήταν χθες αλλά… πως τον λέγανε; Μάλλον δεν θυμάσαι !

Κρύο smoothie

Η χθεσινή συνεύρεση μάλλον σου εξασφαλίζει επαγγελματική ανέλιξη…

Μήπως τελικά το κρύο θέλει σεξ;



Αν μας ρωτούσαν για το ποια εποχή μα
φαίνεται πιο σέξι μάλλον το μυαλό
μας θα πήγαινε κατευθείαν στο
καλοκαίρι, καθώς ο καλός καιρός και
οι διακοπές δείχνουν να αυξάνουν
τη λίμπιντό μας και την ερωτική μας
διάθεση. Είναι όμως πραγματικότητα αυτό;

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με έρευνα που 
πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ αποδείχθηκε πως
το 9% των παιδιών που γεννιούνται στην χώρα
έχουν συλληφθεί τον Δεκέμβριο κάτι που μπορεί 
εύκολα να κατανοηθεί καθώς μέσα στον μήνα αυτό
οι γιορτές φέρνουν πιο κοντά τα ζευγάρια και τα
απομακρύνουν από το στρες της καθημερινότητας.

Βέβαια εκτός από τον λόγο υπάρχει και ο αντίλογος
καθώς μια άλλη μελέτη δείχνει πως πριν από τα
Χριστούγεννα (μέσα στον Δεκέμβριο δηλαδή) τα
προφυλακτικά που αγοράζονται είναι διπλάσια από
αυτά που αγοράζονται μια βδομάδα μετά τα
Χριστούγεννα. Άρα υπάρχουν και κάποιοι που
αποφεύγουν να τεκνοποιήσουν εκείνη την εποχή.
Τα κακά νέα έρχονται για τον Αύγουστο μιας και είναι
ο μήνας με τις λιγότερες συλλήψεις παιδιών.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν όμως ότι αυτό δεν
σημαίνει πως οι άνθρωποι δεν κάνουν σεξ τον
Αύγουστο απλά πιστεύουν ότι η καλοκαιρινή ζέστη
μπορεί να βλάψει το σπέρμα και το μήκος της ημέρας
μπορεί να έχει αντίκτυπο στην λειτουργία των ωοθηκών.

Επιπλέον κάποιοι άλλοι προτιμούν να ενεργούν κάπως
διαφορετικά καθώς οι αναζητήσεις με λέξεις σχετικές με
πορνό στο google παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση
νωρίς το καλοκαίρι αλλά και γύρω από τις χειμερινές
διακοπές.

Ουσιαστικά σε αυτό που καταλήγουμε είναι ότι οι
άνθρωποι αντιμετωπίζουν καλύτερα, όσον αφορά της
σεξουαλική τους ζωή, την περίοδο των εορτών
ή των διακοπών καθώς τον υπόλοιπο καιρό δεν φαίνεται
η διάθεση τους να «χτυπάει κόκκινο»!

 Αφήσαμε όμως το καλύτερο για το τέλος καθώς μια
 Πολωνική έρευνα αποφάνθηκε πως οι άντρες βρίσκουν
 πιο ελκυστικές τις γυναίκες τον χειμώνα από ότι το
 καλοκαίρι. Οι άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα
 βαθμολογούσαν μέρη του γυναικείου σώματος σε
 διαφορετικές εποχές. Τον χειμώνα οι βαθμολογίες
 ήταν καλύτερες από κάθε άλλη περίοδο κάτι που για
 τους επιστήμονες οφείλεται στα πολλά ρούχα που
 φοριούνται το χειμώνα. Πιο συγκεκριμένα οι άντρες δεν
 έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ορισμένα μέρη του
 γυναικείου σώματος που είναι πιο ευδιάκριτα τις άλλες
 εποχές και έτσι ενθουσιάζονται περισσότερο!

5 μυστικά από τον οδοντίατρό σας


«Ένα χαμόγελο είναι η πιο κοντινή απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους» υποστήριζε ο δανοαμερικανός κωμικός και μουσικός συνθέτης, Victor Borge. Οι οδοντίατροι έχουν το πλεονέκτημα να γνωρίζουν εκ των έσω πώς μπορεί κάποιος να το αποκτήσει. Εσείς ξέρετε τι πρέπει να τρώτε για να χαρίζετε χαμόγελα;


Μακριά από γλυκά και επιδόρπια
Αποτελεί κοινή λογική, ότι η ζάχαρη συμβάλει σημαντικά στη φθορά των δοντιών. Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι, η συχνότητα και η διάρκεια της κατανάλωσης ζάχαρης είναι που κάνουν τη διαφορά.
Απολαύστε τα επιδόρπια και τις σοκολάτες, που λαχταράτε, αλλά να θυμάστε, ότι μετά πρέπει να ξεπλύνετε τα δόντια σας με νερό ή να μασήσετε μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Όταν η ζάχαρη παραμείνει στο στόμα σας, τα βακτήρια «εκμεταλλεύονται» την ευκαιρία και παράγουν οξέα. Είναι η διάρκεια της επίθεσης αυτής των οξέων, που προκαλεί τη φθορά των δοντιών.
Αν ωστόσο, αγαπάτε τα γλυκά, μπορείτε να μειώσετε τη ζημιά, εάν τα καταναλώνετε γρήγορα (κατά προτίμηση μία φορά τη μέρα) και όχι όταν τσιμπολογάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Βέβαια, το να έχετε ένα γλυκό στο στόμα σας δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά το να καταναλώνετε το ένα γλυκό μετά από το άλλο, για αρκετή ώρα, τότε ρισκάρετε να χάσετε το όμορφο χαμόγελό σας.
Αποφύγετε τα αναψυκτικά
Οι οδοντίατροι αποφεύγουν τα ζαχαρούχα, όξινα ποτά, τα οποία σιγά-σιγά φθείρουν το σμάλτο των δοντιών. Ο μεγαλύτερος ένοχος ωστόσο είναι τα αναψυκτικά. Ένα κλασικό αναψυκτικό των 330ml μπορεί να περιέχει ως και 10 κουταλιές (περίπου 50 mg) ζάχαρη.
Σύμφωνα μάλιστα με καναδούς διαιτολόγους, ένα μεγάλο αναψυκτικό από ένα εστιατόριο φαστ-φουντ περιέχει περίπου 85 mg ζάχαρης. Με απλά μαθηματικά, μπορείτε να αναλογιστείτε τη ζημιά, που προκαλείτε στην οδοντοστοιχία σας.
Και αν θεωρείτε, ότι μία σόδα διαίτης (που δεν περιέχει ζάχαρη) είναι το ιδανικό υποκατάστατο, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, αφού έστω και χωρίς ζάχαρη παραμένει όξινο ποτό.
Περιορίστε το αλκοόλ
Το αλκοόλ είναι επίσης όξινο και συμβάλλει στη διάβρωση των δοντιών. Βέβαια, αυτό δεν θα εμποδίσει κανέναν από το να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο του.
Εάν είστε από τους λάτρεις μάλιστα του κρασιού, επιλέξτε ένα κομμάτι τυρί για να το συνοδεύσετε. Το τυρί εξουδετερώνει τα οξέα του στόματος, επιβραδύνοντας την διαδικασία της διάβρωσης. Μία άλλη εναλλακτική είναι το νερό ή μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη.
Αποφύγετε τα τρόφιμα που «κολλούν»
Ο λόγος που πρέπει να αποφεύγετε τρόφιμα, που έχουν την αίσθηση της «τσίχλας» είναι, ότι παραμένουν περισσότερη ώρα μέσα στο στόμα. Οι σταφίδες και τα αποξηραμένα φρούτα, για παράδειγμα, μπορεί να έχουν θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.
Όσοι μάλιστα έχετε σιδεράκια ή κάποια άλλη ορθοδοντική «επέμβαση» στο στόμα σας, πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί. Βουρτσίστε τα δόντια σας, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιήστε οδοντικό διάλυμα και νήμα και επισκεφτείτε το οδοντίατρό σας, για να μειώσετε τις πιθανότητες της διάβρωσης των δοντιών σας.
Καταναλώστε μαλακά φαγητά
Έχουν υπάρξει αρκετές «ιστορίες τρόμου» που αναφέρουν, ότι κάποιοι έσπασαν τα δόντια τους προσπαθώντας να καταναλώσουν μία σκληρή τροφή. Αυτό ενδέχεται να το πάθετε, εάν έχετε μεγάλα κενά ανάμεσα από τα δόντια σας.
Εάν πάλι, δαγκώνετε δυνατά σκληρά τρόφιμα, όπως είναι οι ξηροί καρποί για παράδειγμα, υπάρχει περίπτωση μέρος του σμάλτου να σπάσει από την άκρη του δοντιού σας.
Αποφύγετε τα σκληρά τρόφιμα και επιπλέον, μη δαγκώνετε παγάκια. Σε περίπτωση που σπάσετε κάποιο δόντι απευθυνθείτε αμέσως στον οδοντίατρό σας.

Αγκαλιαστείτε, φιληθείτε κάνει καλό στην υγεία


Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι όλα συγκλίνουν στην ορμόνη οξυτοκίνη. Έστω και μία απλή αγκαλιά φαίνεται, ότι αυξάνει τα επίπεδα της «ορμόνης της αγάπης», όπως είναι γνωστή η οξυτοκίνη, η οποία ευθύνεται για τη μείωση του στρες. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οφέλη.
Αγκαλιαστείτε
Η αγκαλιά (όσο πιο μεγάλη τόσο πιο καλά) αυξάνει την παραγωγή οξυτοκίνης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τα επίπεδα του άγχους και της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, η αγκαλιά βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπων. Η μη λεκτική επικοινωνία μπορεί να αποδειχτεί πολύ ισχυρός σύμμαχος στην υγεία βελτιώνοντας στο σύνολο την αίσθηση ασφάλειας, που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος.
Μιλήστε
Μιλώντας για επικοινωνία, ακόμα και κάποιες στιγμές λεκτικής επικοινωνίας με τον σύντροφό σας, συμβάλλουν στη μείωση του στρες και της αρτηριακής πίεσης. Η επικοινωνία (λεκτική ή μη) βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει το άγχος, να αναπνέει καλύτερα, επιτρέποντας την ομαλή ροή του αίματος, βελτιώνοντας παράλληλα τη λειτουργία της καρδιάς.
Φιληθείτε
Έρευνες έχουν δείξει, ότι το φιλί επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα των ορμονών οξυτοκίνης και κορτιζόλης. Η αύξηση της πρώτης συμβάλλει στη μείωση του άγχους. Το άγχος με τη σειρά του αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία επιβραδύνει το κάψιμο του λίπους και αυξάνει την αποθήκευσή του, από τον οργανισμό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι, ότι η αύξηση της παραγωγής σιέλου όταν φιλιέστε, ξεπλένει τα βακτήρια του στόματος, καταπολεμώντας την πλάκα.
Ωστόσο, το φιλί είναι ευεργετικό και για όσους θέλουν να χάσουν κιλά, καθώς, όταν φιλιέστε καταναλώνετε δύο με έξι θερμίδες το λεπτό. Τελευταίο και καλύτερο βέβαια, είναι ότι το φιλί έχει και...αντιγηραντική δράση. Όταν φιλιέστε με τον/τη σύντροφό σας, ενεργοποιούνται διάφοροι μυς του προσώπου, οι οποίοι με την εκγύμνασή τους μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων.
Σεξ
Εκτός από το γεγονός, ότι είναι χαλαρωτικό και συμβάλει στο κάψιμο αρκετών θερμίδων, το σεξ καταπολεμά και τα μικρόβια. Άρα μπορείτε να πείτε αντίο στη γρίπη, δεδομένου ότι ο/η σύντροφός σας δεν είναι άρρωστος. Επιπλέον, έρευνα έχει δείξει, ότι το σεξ μπορεί να ενισχύσει ένα συγκεκριμένο αντίσωμα, που διώχνει μακριά τα κρυολογήματα. Ένα ακόμα όφελος ωστόσο από το σεξ είναι, ότι συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, εξαιτίας της χαλαρωτικής ορμόνης οξυτοκίνης.
Bonus: Μία ιαπωνική έρευνα έδειξε, ότι τα ζευγάρια, που φιλιούνται για περισσότερο από μισή ώρα, έχουν χαμηλότερα επίπεδα των αλλεργιογόνων IgE (ανοσοσφαιρίνη Ε), αυτών δηλαδή που προκαλούν ενοχλητικά συμπτώματα, όπως είναι το φτέρνισμα.

Οι 10 πιο ακριβοί πίνακες ζωγραφικής: πόσο κόστισαν;


Από τους «Χαρτοπαίχτες» του Paul Cézanne μέχρι τον Roy Lichtenstein και το «Αριστούργημα», πίνακας ο οποίος βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή, η τέχνη είναι ένα πολύ ακριβό σπορ. Ποια είναι η δεκάδα με τους πίνακες, που χτύπησαν κόκκινο στην τιμή και πόσο τελικά έφτασε η αξία τους σε δημοπρασίες και ιδιωτικές πωλήσεις, σύμφωνα με το περιοδικό τέχνης artwolf.com;



1.Paul Cézanne «The Card Players», 1892/93
267 εκ. δολαρίων
Τον Απρίλιο του 2011, ο πίνακας του Paul Cézanne «The Card Players» περνά από τα χέρια του έλληνα πλοιοκτήτη Γιώργου Εμπειρίκου, στα χέρια της Βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, έναντι του αστρονομικού ποσού των 267 εκ. δολαρίων. Με αρχική τιμή στα 259 εκ. δολάρια, οι κριτικοί τέχνης επιμένουν, ότι η υπέροχη ψυχολογική ένταση, που αποτυπώνεται στα πρόσωπα των παικτών, κάνουν τον συγκεκριμένο πίνακα αριστούργημα της μετα-ιμπρεσιονιστής τέχνης.

2. Jackson Pollock, « Νο.5», 1948
160,8 εκατ. δολάρια
Ο αμερικανός παραγωγός και φιλάνθρωπος, David Geffen πούλησε στις 2 Νοεμβρίου του 2006, τον πολύτιμο πίνακα του Jackson Pollock, «Νο.5». Η αρχική τιμή του πίνακα ήταν 140 εκ. δολάρια, αλλά τελικά ο νέος άγνωστος ιδιοκτήτης του, μέσω του οίκου Sotheby’s κατάφερε να πλειοδοτήσει και τον απέκτησε δίνοντας 160,8 εκατ. δολάρια. Ωστόσο υπάρχει ένας μύθος, ότι ίσως η τιμή αυτή είναι πλασματική και ότι ο νέος ιδιοκτήτης της έδωσε κάτι παραπάνω για τον πιο ακριβό εκπρόσωπο της σύγχρονης τέχνης. Φήμες βέβαια υπάρχουν και για το όνομα του ιδιοκτήτη. Λέγεται όμως, ότι ο πίνακας ανήκει στον μεξικανό επιχειρηματία, David Martinez.









3. Willem de Kooning «Woman III» 1952/1953
157.9 εκατ. δολάρια
Δεκαέξι μέρες μετά το «No.5», ο David Geffen αποφάσισε να πουλήσει άλλον έναν πίνακα – σύμβολο. Πρόκειται για τον «Woman III» του Willem de Kooning, ο οποίος πουλήθηκε 157.9 εκατ. δολάρια, κάτι παραπάνω από 20 εκατ. δολάρια, της αρχικής του τιμής (137.5 εκα. δολάρια). Πρόκειται για τη μόνη «γυναίκα» του δημιουργού, που βρίσκεται ακόμα σε ιδιωτική συλλογή. Και συγκεκριμένα σε εκείνη του Steven A. Cohen.






4. Gustav Klimt «Adele Bloch-bauer I», 1907
154 εκατ.δολάρια
Με αρχική τιμή 135 εκατ. δολάρια ο μεγιστάνας των καλλυντικών Ronald Lauder και η Neue Galerie απέκτησαν τον πίνακα «Portrait of Adele Bloch-Bauer I» στις 18 Ιουανίου του 2006. Ο πίνακας, που φιλοτέχνησε ο Gustav Klimt το 1907 είχε αρχική τιμή τα 135 εκα. δολάρια και η πώλησή του προκάλεσε σοκ στην αγορά των έργων τέχνης, όχι μόνο για το αστρονομικό ποσό που καταβλήθηκε αλλά και για την απόλυτη μυστικότητα με την οποία έγινε η πώληση. Ο πίνακας ήταν μέρος από μία ομάδα πέντε καμβάδων, που είχε πρόσφατα επιστρέψει στους κληρονόμους του Ferdinand Bloch-Bauer. Οι Ναζί είχαν κατασχέσει τα έργα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μετά τον πόλεμο, οι πίνακες τοποθετήθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη της Αυστρίας το 1948. Ο πίνακας ήταν στην κατοχή Maria Altmann, μία εβραίας προσφυγοπούλας από τη ναζιστική Αυστρία.

5. Vincent van Gogh, «Portrait of Dr.Gachet», 1890
147,8 εκ. δολάρια
Η οικογένεια Siegfried Kramarsky έγινε κατά 147,8 εκ. πλουσιότερη, όταν στις 15 Μαΐου του 1990 πούλησε στον Royoei Saito τον πίνακα του van Gogh «Portrait of Dr.Gachet». Ο νέος τότε κάτοχος του πίνακα ήταν γνωστός για την πανάκριβη «ενασχόλησή» του με τις αγορές τέχνης. Ο Royoei Saito πέθανε στις 30 Μαρτίου του 1996 και εικάζεται, ότι πίνακας ανήκει σε έναν από τους κληρονόμους του. Η αρχική τιμή του πίνακα ήταν 82,5 εκ. δολάρια.




6. Pierre-Auguste Renoir, «Bal du Moulin de la Galette», 1876
139,9 εκ. δολάρια
Με αρχική τιμή μόλις τα 78,1 εκ. δολάρια, ο πίνακας του Renoir, «Bal du Moulin de la Galette», εκτόξευσε την αξία του στα 139,9 εκ. δολάρια στις 17 Μαΐου του 1990, όταν ο Ιάπωνας Royoei Saito...ξαναχτύπησε και τον απέκτησε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Η προηγούμενη ιδιοκτήτρια του πίνακα ήταν η πρώην σύζυγος του γιου του αμερικανού προέδρου Franklin D. Roosevelt, Betsey Whitney.

7. Pablo Picasso, «Garçon a la pipe», 1904
127,5 εκ. δολάρια
Στις 4 Μαΐου του 2004, η οικογένεια Whitney του ιδρύματος Greentree, πούλησε τον πίνακα του Pablo Picasso, «Garçon a la pipe», κερδίζοντας 127,5 εκ.δολάρια. Η αρχική τιμή του πίνακα ήταν 104,2 εκ. δολάρια και η πώληση του νεαρού καπνιστή αποτέλεσε ορόσημο στον κόσμο των δημοπρασιών της τέχνης. Έσπασε το ρεκόρ, που κατείχε ο Vincent van Gogh από το 1990 και ήταν η πρώτη φορά, που έργο τέχνης «έσπαγε» το φράγμα των 100 εκ. δολαρίων. Αν και το όνομα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε, μερικές πηγές λένε ότι θα μπορούσε να είναι Guido Barilla, ο Ιταλός μεγιστάνας των ζυμαρικών.



8. Edvard Minch, «The scream», 1895
120,7 εκατ. δολάρια
Στις 2 Μαΐου του 2012 η «Κραυγή» του Munch πέρασε από την κατοχή του Petter Olsen, ση συλλογή του Leon Black. Η αρχική τιμή ήταν στα 119,9 εκατ. δολάρια αλλά τελικά πωλήθηκε 120,7 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το ακριβότερο έργο ζωγραφικής, που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Το έργο είναι το πιο πολύχρωμο από τις τέσσερις εκδόσεις του Edvard Munch «Η Κραυγή» και το μόνο, που εξακολουθεί να σε ιδιωτικά χέρια.





9. Pablo Picasso, «Nude, green leaves and bust», 1932
118,2 εκ. δολάρια
Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s της Νέας Υόρκης πλειοδότησε για λογαριασμό άγνωστου αγοραστή, στις 4 Μαίου του 2010 και απέκτησε τον πίνακα ««Nude, green leaves and bust», που δημιούργησε ο Pablo Picasso το 1932. Η αρχική τιμή ήταν στα 106,5 εκ. δολάρια αλλά η εταιρεία ακινήτων Frances Lasker Brody κατάφερε να τον πουλήσει στα 118,2 εκ. δολάρια. Το πολύχρωμο και αισθησιακό αυτό αριστούργημα, το οποίο στο παρελθόν άνηκε στη συλλογή της κυρίας Sidney F. Brody, δεν είχε ποτέ εκτεθεί στο κοινό από το 1961 και παραμένει μέχρι σήμερα το πιο ακριβό έργο του Πικάσο, που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.


10. Vincent van Gogh, «Portrait of Joseph Roulin», 1889
110 + εκ. δολάρια
Ο 10ς πιο ακριβός πίνακας, που πωλήθηκε στην ιστορία της ζωγραφικής τέχνης, δεν έχει ξεκάθαρη τιμή. Εικάζεται, ότι κόστισε κάτι παραπάνω από 110 εκ. δολάρια, ενώ η αρχική του τιμή ήταν μόλις 58 εκ. δολάρια μαζί με ανταλλαγή κάποιων άλλων έργων. Από τον Αύγουστο του 1989 έχει περάσει στη δικαιοδοσία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, ενώ μέχρι τότε βρισκόταν σε ιδιωτική συλλογή στη Ζυρίχη.
Αλήθεια ή ψέματα;





Leonardo Da Vinci, «Madonna dei fusi», 1501
Ο πίνακας αποδίδεται στον Leonardo Da Vinci και εκτιμάται, ότι κόστισε περίπου 150 εκ. δολάρια. Πωλήθηκε στα τέλη του 1990 σε ιδιώτη στη Νέα Υόρκη.
Το ιδιαίτερο στην περίπτωση αυτού του πίνακα, είναι, ότι ακόμα οι κριτικοί διαφωνούν για το εάν ανήκει όντως στον Da Vinci ή πρόκειται για κάποιον μαθητή του, που το φιλοτέχνησε.









Vincent Van Gogh, « Self-portrait with bandaged ear», 1889
Από ιδιωτική συλλογή αγνώστου πλουσίου, λέγεται ότι στα τέλη του 90 το διάσημο πορτραίτο του van Gogh, πέρασε στα χέρια της οικογένειας Νιάρχου, έναντι 90 εκ. δολαρίων.
Οι φήμες λένε ότι ο «άγνωστος πλούσιος» ήταν ο Leigh B. Block από το Σικάγο, ο οποίος πούλησε «σιωπηλά» και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον πίνακα στην ελληνική οικογένεια. Ωστόσο το τελικό ποσό, αν και δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, είναι αντικειμενικό της αξίας του πίνακα.

7+1 παραδοσιακά ποτά που πρέπει να δοκιμάσετε έστω μία φορά


Βαρεθήκατε να καταναλώνετε μπίρα και κρασί; Δικαιολογημένα μάλλον. Ευτυχώς όμως, για τους λάτρεις του ποτού, υπάρχει αφθονία επιλογών ανά τον κόσμο, με αμέτρητες ποικιλίες και είδη αλκοολούχων ποτών.

Αλκοολούχα, με έντονη ή μη γεύση, συνοδευτικά του γεύματος ή απλά σαν απεριτίφ, τα ποτά ανά τον κόσμο, έχουν τη δική τους περίοπτη θέση στην παράδοση των λαών. Εμείς μένει να δούμε ποιο από τα παρακάτω 8 παραδοσιακά ποτά, ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία και το κέφι μας και να αλλάξουμε για λίγο τις παραδοσιακές μας συνήθειες…
Sake, Ιαπωνία
Χαρακτηριστικά γεύσης: Το Sake είναι αλκοολούχο ποτό που παράγεται από ρύζι. Η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι 18 με 20%. Η γεύση του είναι κάπως περίπλοκη… αλλά διακρίνεται για την απαλή υφή και τη γλυκιά του γεύση. Όπως συμβαίνει και με το κρασί, διαφορετικές ποικιλίες και διαφορετική ποιότητα από το ποτό Sake, έχουν και διαφορετική γεύση.
Πώς πίνεται: Συνήθως σερβίρεται ζεστό, ενώ οι Γιαπωνέζοι το προτιμούν είτε χλιαρό είτε παγωμένο, ανάλογα με την εποχή και την ποιότητά του. Είναι πολύ καλό συνοδευτικό για γεύματα ιαπωνικής ή κινέζικης κουζίνας και σερβίρεται όπως και ο γνωστός μας επιτραπέζιος οίνος.
Arak, Λίβανος-Συρία-Ιορδανία
Χαρακτηριστικά γεύσης: Συγγενεύει μάλλον, με το ελληνικό ούζο! Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και έντονη γεύση από γλυκάνισο. Είναι άχρωμο, με έντονη φλογερή γεύση. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο για το αψέντι γρήγορα όμως, διαδόθηκε ευρύτατα.
Πώς πίνεται: Το αποκαλούμενο «γάλα των λιονταριών», συνοδεύει άριστα ορεκτικά -τα περίφημα « mezza»-που περιλαμβάνουν πίτες, χούμους, σαλάτες, τουρσί ή ακόμα και ποικιλίες κρεάτων. Είναι απαραίτητο συνοδευτικό ποτό για κάθε καλό γεύμα.

Mezcal, Μεξικό
Χαρακτηριστικά γεύσης: Είναι ένα ποτό που παράγεται από την «καρδιά» του φυτού agave (κάτι σαν τις δικές μας φραγκοσυκιές), με ισχυρή «καπνιστή» γεύση. Ανήκει στην οικογένεια της τεκίλας. Η βασική διαφορά με αυτή όμως, είναι ότι το mezcal έχει κι ένα μικρό σκουληκάκι στον πάτο του μπουκαλιού...
Πώς πίνεται: Μια μικρή δόση Mezcal, μια φέτα λεμονιού και ελάχιστο αλάτι είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να πιεί κανείς το συγκεκριμένο ποτό, όπως ακριβώς και την τεκίλα. Είναι το παραδοσιακό ποτό των Μεξικανών, καθώς αυτό επιλέγουν να σερβίρουν στις κοινωνικές εκδηλώσεις, στις διάφορες θρησκευτικές τελετές και σχεδόν μετά από κάθε γεύμα τους.




Porto, Πορτογαλία
Χαρακτηριστικά γεύσης: Είναι πυκνό, με ελαφρώς γλυκιά γεύση και μοιάζει με το κόκκινο κρασί. Η γλυκιά του γεύση, ποικίλει και είναι διαβαθμισμένη. Να σημειώσουμε ότι το αυθεντικό Porto, παράγεται μόνο στην Πορτογαλία, τα υπόλοιπα γλυκά κόκκινα κρασιά είναι… απομιμήσεις.
Πώς πίνεται: Λόγω της έντονης γλυκιάς του γεύσης, σερβίρεται μετά από κάθε γεύμα. Ταιριάζει απόλυτα με κάτι αλμυρό, όπως λίγο τυρί ή κράκερ.





Pisco, Περού-Χιλή
Χαρακτηριστικά γεύσης: Το Pisco είναι ένα είδος κονιάκ. Προέρχεται από την απόσταξη μιας ποικιλίας λευκών σταφυλιών, που ευδοκιμούν στη Χιλή και το Περού. Η γεύση του μοιάζει με εκείνη του κρασιού, έχει επίγευση εσπεριδοειδών και έντονη γεύση από πιπέρι. Έχει δε, αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, σε ποσοστό 42%.
Πώς πίνεται: Σερβίρεται παγωμένο απευθείας σαν απεριτίφ, ενώ συνηθίζεται να «ανακατεύεται» και με άλλα ποτά, φτιάχνοντας νόστιμα cocktails. Στη Χιλή πολύ γνωστό είναι το Pisco Sour, μία μίξη από pisco, λεμόνι, ζάχαρη, λίγο ασπράδι αυγού και bitters.





Grappa, Ιταλία
Χαρακτηριστικά γεύσης: Το παραδοσιακό αλκοολούχο ιταλικό ποτό, παράγεται από τη ζύμωση των φλοιών και των σπόρων των σταφυλιών, που απομένουν μετά την απόσταξη. Έχει απαλή γεύση, έντονο άρωμα από λουλούδια και λεπτό τελείωμα. Όπως και στην περίπτωση του κρασιού, η γεύση του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την ποικιλία των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που φτάνει μέχρι και το 50%
Πώς πίνεται: Σερβίρεται σκέτο πριν από το φαγητό ή σαν συνοδευτικό του καφέ, μετά από κάθε καλό γεύμα. Μπορεί να σερβιριστεί είτε μετά από σύντομη ψύξη, είτε σε θερμοκρασία δωματίου προκείμενου ν’ απελευθερωθεί όλη η γεύση που περικλείει.



Cachaça, Βραζιλία
Χαρακτηριστικά γεύσης: Η γεύση της μοιάζει με εκείνη που έχει το ρούμι. Έχει έντονο άρωμα από ζαχαροκάλαμο και ουσιαστικά, όπως και το ρούμι, είναι το απόσταγμα από το χυμό του ζαχαροκάλαμου. Για να γίνει η κατάλληλη ζύμωση, απαιτείται να βράσει το υγρό τρεις φορές, ώστε να διατηρηθεί η μοναδικότητα της γεύσης και του αρώματός του.
Πώς πίνεται: Οι Βραζιλιάνοι απολαμβάνουν συνήθως Cachaça, σαν βασικό συστατικό της Caipirinha, που συνδυάζει το ποτό αυτό με lime, ζάχαρη και τριμμένο πάγο. Τα ωριμασμένα ποτά Cachaça, σερβίρονται και σκέτα.
Ούζο, Ελλάδα
Χαρακτηριστικά γεύσης: Τέλος, το ούζο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα πιο χαρακτηριστικά ποτά του κόσμου που πρέπει να δοκιμάσετε, αν και ως Έλληνες σίγουρα θα το έχετε γευθεί μία τουλάχιστον φορά. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι! Είναι υψηλό σε περιεκτικότητα αλκοόλ που ξεπερνάει το 40% κι έχει έντονη γεύση από γλυκάνισο. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο στο αψέντι, όταν η καλλιέργεια του αρωματικού ποώδους φυτού, της αψιθιάς, κρίθηκε παράνομη και απαγορεύτηκε.
Πώς πίνεται: Παραδοσιακά οι Έλληνες το συνοδεύουν με μεζέδες θαλασσινών ή κρεατικών, σαλάτα ή λαχανικά ανάλογα με την περίσταση. Οι πιο μυημένοι το πίνουν και… σκέτο, ενώ οι περισσότεροι το διαλύουν με λίγο νερό, για να μην είναι πολύ δυνατό. Το ούζο σερβίρεται συνήθως, κρύο σαν απεριτίφ ή σαν συνοδευτικό του φαγητού, ενώ τελευταία συναντάται και σαν βάση για cocktails.
** Να θυμάστε πάντα: Kαθένα από τα ποτά αυτά μπορεί να μην σας αρέσει στη γεύση με την πρώτη δοκιμή. Με τον καιρό όμως, μπορεί να ανακλύπτετε τη γεύση τους σε βάθος και να σας αρέσει όλο και περισσότερο. Οι Ευρωπαίοι για παράδειγμα, προτιμούν την έντονη γεύση των ποτών, σε σύγκριση με τους βόρειο-αμερικανούς που θέλουν πιο ανάλαφρα ποτά. Κάτι που είναι τυπικό και αρεστό σ’ εμάς, δεν συμβαίνει κατ’ ανάγκη και στους άλλους λαούς. Τολμήστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και μπορεί η γεύση του να σας αποζημιώσει…

Βλαβερό για τον οργανισμό το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων-Δείτε το λόγο...



Το σουβλάκι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και των τουριστών είναι γνωστό πως...δεν φημίζεται για τις λίγες θερμίδες του. 

Οι λόγοι για τη μεγάλη θερμιδική του αξία αλλά και τις ενδεχόμενες βλαβερές συνέπειές του στην υγεία, είναι πολλοί, κυρίως τα λίπη και το λάδι (συνήθως φοινικέλαιο).

Οι διατροφολόγοι αφού πρόσθεσαν τις θερμίδες των υλικών που περιέχονται σε ένα σουβλάκι, διαπίστωσαν πως είναι θερμιδική βόμβα! O λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως οι ψήστες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους.
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια τεράστια θερμιδική ψαλίδα από σουβλάκι σε σουβλάκι, αφού η τιμή έναρξης δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες μπορεί όμως να «εκτιναχτεί» και στις 710.
«Αυτό συμβαίνει όταν γεμίζουμε τη βουτηγμένη στο λάδι πίτα με πατάτες, γύρο, και σος- πλούσιες πηγές λιπαρών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε 15 γραμμάρια λίπους- όσο δηλαδή χωράει σε ένα κουτάλι- αντιστοιχούν 135 θερμίδες», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γρηγόρης Ρίσβας, διαιτολόγος- διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.
Πιο συγκεκριμένα, η πίτα που απορροφά το λάδι κατά το ψήσιμο έχει περίπου μία κουταλιά της σούπας λίπος. Αντίστοιχα οι μεγάλες ποσότητες σος και πατάτας ανεβάζουν τη συνολική ποσότητα λιπαρών που καταναλώνει κανείς με ένα και μόνο σουβλάκι στις τρεις κουταλιές. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αμέσως “φορτώνουμε” τον οργανισμό μας με περίπου 400 θερμίδες επιπλέον».
Η ποσότητα του λίπους στο κρέας που θα περιέχει μία πίτα σουβλάκι εξαρτάται πάντα από τον εστιάτορα, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί.
«Αρκετοί χρησιμοποιούν ένα μικρό κομμάτι λίπος για να νοστιμίσει το καλαμάκι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα. Γενικά όμως όσο περισσότερο λίπος χρησιμοποιείται τόσο πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι για τους ψήστες. Όχι όμως και για τους καταναλωτές που σε αυτή την περίπτωση βλέπουν τις θερμίδες να χτυπούν… κόκκινο», λέει ο κ. Ρίσβας, ο οποίος προσθέτει πως δυστυχώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να ελέγξει πόσο λιπαρό είναι το κρέας που του σερβίρουν.
Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι λάτρεις του «πίτα με απ΄ όλα» δεν μπορούν να παραγγείλουν μια πιο λάιτ εκδοχή. «Αυτό που συνιστούμε είναι κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας- είτε είναι αυτό χοιρινό είτε κιμάς- καθώς έχει λιγότερες θερμίδες και μικρότερη ποσότητα λίπους. Παράλληλα, όμως, αποφεύγοντας εντελώς τις πατάτες και τις διάφορες σάλτσες και επιλέγοντας πίτα ψημένη στα κάρβουνα, μειώνει κανείς σημαντικά την πρόσληψη έξτρα θερμίδων».
Σειρά μελετών, άλλωστε, έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρέας επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό. «Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 500 χιλιάδων πολιτών για οχτώ χρόνια, συνυπολογίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει από 30% έως και 60% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», υπογραμμίζει ο καθηγητής της Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.
Διατροφικό αγκάθι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς και το λάδι που χρησιμοποιείται στα ταχυφαγεία, συνεπώς και σουβλατζίδικα, το οποίο σπανίως είναι ελαιόλαδο. Το φοινικέλαιο, μια από τις συνηθέστερες επιλογές των επιχειρηματιών εξαιτίας του χαμηλού κόστους, περιέχει σε ποσοστό 80% κορεσμένα -δηλαδή «κακά»- λιπαρά.
Αντίστοιχα, η κατανάλωση σπορέλαιου έχει συσχετισθεί ύστερα από έρευνες με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και τα καρδιαγγειακά», συμπληρώνει ο κ. Καφάτος.
Δεν έχει, όμως, σημασία μόνο τι είδους λάδι χρησιμοποιούν στα σουβλατζίδικα αλλά και πόσες φορές το αλλάζουν -κυρίως στο τηγάνισμα- καθώς η συχνή χρήση χρησιμοποιημένων λαδιών αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν οι καταναλωτές σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.

6 θανάσιμοι κίνδυνοι που «καραδοκούν» στο σπίτι σας


Μπορεί να χρησιμοποιείτε όλα τα καθαριστικά που βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ, να είστε υπόδειγμα καθαριότητας (σε σημείο μάλιστα, να σας αποκαλούν «υποχόνδριους») αλλά πόσο σίγουροι είστε ότι το σπίτι σας δεν παραμένει καταφύγιο θανάσιμων για την υγεία, κινδύνων;
Η αλήθεια είναι ότι όσο και να καθαρίσετε, πάντα θα υπάρχουν «εισβολείς» στο σπίτι σας, οι οποίοι απειλούν την υγεία σας. Δείτε τους 6 πιο θανατηφόρους αλλά και τρόπους να τους διώξετε.

  • Επικίνδυνοι σωλήνες
Η λεγιονέλλα είναι ένα βακτήριο, που αναπτύσσεται σε υδάτινα περιβάλλοντα, όπως είναι τα συστήματα ύδρευσης μεγάλων κτιριακών μονάδων και έχει περίπου 64 διαφορετικά είδη, από τα οποία το «λεγιονέλλα pneumofila» ευθύνεται για το 90% των λοιμώξεων στον άνθρωπο. Είναι αρκετά ανθεκτικό και μπορεί να επιζήσει σε ποικίλες συνθήκες περιβάλλοντος, ενώ ιδανική θερμοκρασία για την ανάπτυξή του είναι 28-40°C. Το μικρόβιο είναι αδρανές, ωστόσο, κάτω από 20 ° C και χάνει τη ζωή του σε θερμοκρασίες άνω των 60 ° C.
Η λύση: Επειδή ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι, για το τι αναπτύσσεται στους σωλήνες του σπιτιού σας, καλό είναι κάθε τρεις μήνες να αφήνετε να τρέχει νερό με θερμοκρασία άνω των 60 ° C, σκοτώνοντας τα όποια βακτήρια…καραδοκούν.
  • Φονικοί …γλόμποι
Πλέον όλοι αντικαθιστάτε τους παλιούς σας λαμπτήρες με τους νέους, ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες φθορίου, οι οποίοι είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και την …τσέπη σας. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς εάν σπάσουν, απελευθερώνουν υδράργυρο φυσικού αερίου, μια νευροτοξίνη που προσβάλλει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στα νεφρά.
Η λύση: Κρατήστε τους γλόμπους από την πλαστική βάση και όχι από το γυαλί, όταν αλλάζετε λάμπες. Έπειτα, τοποθετήστε τις καμένες λάμπες στα κουτιά τους και μετά τυλίξτε τες με σε μία πλαστική σακούλα, πριν τις πετάξετε στην ανακύκλωση.
6 θανάσιμοι κίνδυνοι που «καραδοκούν» στο σπίτι σας (2)
  • Σφουγγάρια με βακτήρια
Ακόμα και όταν είναι «σαν καινούριο», το σφουγγάρι και τα πανιά που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε επιφάνειες, πάντα κουβαλούν μαζί τους μικροοργανισμούς. Μάλιστα, οι έρευνες μιλούν για 10.000 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα. Παλαιότερα ένας τρόπος αντιμετώπισης, θεωρούνταν να βάλετε το σφουγγάρι στον φούρνο μικροκυμάτων προκειμένου η υψηλή θερμοκρασία να «κάψει» τα βακτήρια, αλλά σύντομα αποδείχτηκε ότι μαζί με τα βακτήρια έπαιρνε φωτιά και το ίδιο το σφουγγάρι.
Η λύση: Ένας πολύ καλός τρόπος για να απολυμάνετε τα σφουγγάρια σας είναι να τα βράσετε σε υψηλή θερμοκρασία ή να τα πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων μία φορά την εβδομάδα.
  • Τοξικά έπιπλα
Οι βιβλιοθήκες, που έχετε όλοι στα σπίτια σας μπορεί εκτός από τα βιβλία σας να κρατούν και …ασθένειες, καθώς οι μοριοσανίδες είναι κολλημένες μεταξύ τους με την τοξίνη φορμαλδεΰδη, οι ατμοί της οποίας μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια και το δέρμα κάποιων ανθρώπων.
Η λύση: Περάστε την επιφάνεια των ραφιών με ένα ειδικό βερνίκι, το οποίο γυαλίζει την επιφάνεια και στην ουσία παγιδεύει την φορμαλδεΰδη, εμποδίζοντάς την να «κινείται», εκθέτοντας κάποιους στον κίνδυνο των μολύνσεων.
6 θανάσιμοι κίνδυνοι που «καραδοκούν» στο σπίτι σας (3)
  • Σαλμονέλα
Γνωρίζετε ήδη ότι τα πουλερικά μεταδίδουν τη σαλμονέλα, ένα γένος παθογόνων ραβδόμορφων κινητών βακτηριδίων, που προκαλεί ποικίλες ασθένειες στα έντερα και το στομάχι. Ακόμα όμως και εάν εσείς μεταχειρίζεστε το κοτόπουλο σας, σαν να είναι…τοξικό απόβλητο, καθαρίζοντας επιμελώς τις επιφάνειες της κουζίνας σας και τα μαχαιροπίρουνα, η σαλμονέλα μπορεί να αναπτυχθεί όταν για παράδειγμα, το κρέας που αποψύχετε στο ψυγείο σας στάξει σε πορώδη προϊόντα.
Η λύση: Όταν αποψύχετε πουλερικά, καλύψτε τα με μία πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο μακριά από άλλα τρόφημα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης.
  • Θανάσιμο…έδαφος
Το σπίτι σας μπορεί να είναι όμορφο και πρακτικό από έξω, αλλά γνωρίζετε αν έχει χτιστεί σε έδαφος, το οποίο περιέχει επικίνδυνα επίπεδα σάπιου ουρανίου, που ονομάζεται ραδόνιο; Το ραδόνιο, είναι η δεύτερη αιτία εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων, μετά το κάπνισμα.
Η λύση: Το μόνο που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να ελέγξετε αν το σπίτι σας …πάσχει από ραδόνιο, είναι ένα τεστ κάθε 2 χρόνια. Αν το σπίτι σας αποτύχει, θα πρέπει να προσλάβετε έναν εργολάβο, ο οποίος θα εγκαταστήσει ειδικούς σωλήνες εξαέρωσης, μειώνοντας σταδιακά τα θανατηφόρα σωματίδια του ραδονίου.
Πηγή: clickatlife.gr