Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Πότε μια γυναίκα απεχθάνεται το σεξ;Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία και πως εμφανίζεται; Σε ποια ηλικία και με ποια συμπτώματα; Πότε μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ και πότε όταν κάνει σεξ νιώθει μια δυσφορία αντί για ευχαρίστηση και ηδονή; Διαβάστε το επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί και θα κατανοήσετε πλήρως, τη γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία, η οποία έχει και ψυχολογικές και σωματικές βάσεις....

Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία είναι μία σχετιζόμενη με την ηλικία, προοδευτική δυσλειτουργία που απασχολεί το 30-50% των γυναικών ανά τον κόσμο.
Η σεξουαλική δραστηριότητα ενσωματώνει τις ανθρώπινες σχέσεις, κάθε σύντροφος έχει μοναδική συμπεριφορά, ανάγκες και κώδικες επικοινωνίας. Διαταραχή σε κάποιον από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία. Η σεξουαλική δυσλειτουργία αποτελεί ένα πολυδιάστατο πρόβλημα καθώς επηρεάζει τις σχέσεις του ζευγαριού αλλά και την οικογενειακή γαλήνη, απομονώνει τους συντρόφους και καταστρέφει την ψυχική ηρεμία των συντρόφων.
Η Αμερικανική Ένωση Ψυχιατρικής κατηγοριοποιεί τα προβλήματα γυναικείας σεξουαλικότητας σαν:
- Ψυχικές διαταραχές-απώλεια της σεξουαλικής διάθεσης
- Δυσφορία κατά τη συνουσία
- Μειωμένη παροχή αίματος στον κόλπο
- Απέχθεια στο σεξ σχετιζόμενη με τραυματικό γεγονός
- Αδυναμία επίτευξης οργασμού
Εάν μία γυναίκα δεν έχει ερωτική επιθυμία ή δεν απολαμβάνει το σεξ, τότε πιθανόν έχει σεξουαλικό πρόβλημα. Το πλέον κατάλληλο άτομο να αποφασίσει εάν υπάρχει πρόβλημα είναι η ίδια η γυναίκα καθώς η κατανόηση του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα και για τη λύση του.
Οι αιτίες της διαταραχής αυτής είναι άγνωστες σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος γιαυτό είναι ότι η σεξουαλική επαφή και διέγερση είναι μία διαδικασία στην οποία εμπλέκονται πολλά συστήματα τα οποία πρέπει να λειτουργούν αρμονικά ώστε να φτάσει η γυναίκα στον οργασμό.. Μερικές φορές πιθανόν να εμπλέκονται πολλαπλοί παράγοντες οι οποίοι οδηγούν στην εμφάνιση της διαταραχής αυτής.
Παρακάτω αναφέρονται μερικοί εξ αυτών. Οι πιο κοινοί παράγοντες αναφέρονται πρώτοι.
- Αλκοόλ
- Άγχος
- Κατάθλιψη
- Συναισθηματικά προβλήματα
- Ασθένειες
- Αρνητική εικόνα της γυναίκας για το σώμα της
- Σεξουαλικές διαταραχές αναφέρονται επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μετά από γέννηση παιδιού ή κατά τη γαλουχία.
Μετά την εμμηνόπαυση οι γυναίκες συχνά εμφανίζουν ελάττωση της ερωτικής επιθυμίας, ξηρότητα κόλπου ή πόνο κατά το σεξ.
Κάποια φάρμακα/ουσίες θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν τέτοιου είδους προβλήματα (π.χ. αντισυλληπτικά)
- Κάπνισμα
- Βλάβες της σπονδυλικής στήλης
- Ποδηλασία
- Χειρουργεία αναπαραγωγικού και ουροποιητικού συστήματος
- Ατροφία κόλπου
- Αρτηριακή υπέρταση
- Υπερχοληστερολαιμία
- Διαβήτης
- Καρδιαγγειακές νόσοι
Τρεις τύποι θεραπείας υπάρχουν για τη γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία:
Όταν δεν υπάρχει κάποια παθολογική αιτία (ορμονική διαταραχή, ανατομικό πρόβλημα, αιματική ροή κ.ο.κ) η καλή γνώση του γεννητικού συστήματος και της λειτουργίας του οργασμού μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση πιθανόν να χρειαστεί χορήγηση φαρμακοθεραπείας (ορμονική υποκατάσταση, ή άλλη αγωγή).
Δημήτριος Μπορούσας
χειρουργός ουρολόγος- ανδρολόγος

Ο καρκίνος στους όρχεις μπορεί να θεραπευτεί μέχρι και 100%Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε καρκίνους, το μυαλό μας πηγαίνει σχεδόν πάντα στο αναπόφευκτο το οποίο είναι και ανίκητο. Δηλαδή ότι ο καρκίνος δύσκολα καταπολεμάτε και συνήθως το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και αρκετές μορφές καρκίνου, μπορούν όχι μόνο να νικηθούν αλλά και να έχουμε πλήρη ίαση. Ο καρκίνος των όρχεων είναι ένας από αυτούς. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποιους χτυπάει ο καρκίνος των όρχεων και σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να θεραπευτεί πλήρως...
Του Ευάγγελου Γκανά
Χειρουργού ουρολόγου
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ 
Ο καρκίνος των όρχεων είναι μεν ένα σχετικά σπάνιο νεόπλασμα (2% όλων των νεοπλασμάτων του άνδρα), αλλά αποτελεί τον πιο συχνό όγκο στις ηλικίες 20-40 ετών, αποτελώντας την τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου στις ηλικίες αυτές. Σε άνδρες άνω των 50 είναι αρκετά σπάνιος όγκος. Σήμερα ο καρκίνος των όρχεων αποτελεί την πλέον θεραπεύσιμη μορφή ουρολογικού καρκίνου και η συνολική επιβίωση στα πρώιμα στάδια πλησιάζει το 100% ενώ σε προχωρημένη νόσο το 80%.
Αιτιολογικά έχουν συσχετισθεί πολλοί παράγοντες με τον καρκίνο των όρχεων, όμως ουσιαστικά η αιτιολογία παραμένει άγνωστη. Η κρυψορχία αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα με σαφή συσχέτιση με τον καρκίνο των όρχεων. Σε ποσοστό 10% των ασθενών με καρκίνο του όρχεως υπάρχει ιστορικό κρυψορχίας. Άλλοι παράγοντες είναι η επίδραση ουσιών με οιστρογονική ή αντιανδρογονική δράση, καθώς και πολλές βιομηχανικές τοξίνες στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, όπου υπάρχει δυνητικός κίνδυνος για το έμβρυο.
Επίσης το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του όρχεως, το ατομικό ιστορικό καρκίνου του όρχεως (ασθενείς με ιστορικό καρκίνου στον ένα όρχη έχουν πιθανότητα 1-2% να εμφανίσουν πρωτοπαθή όγκο και στον άλλο όρχη), καθώς και τα τραύματα, οι επανειλημμένες φλεγμονές και η διαρκής έκθεση ουσιών (καπνός, λιπάσματα, άσβεστος κ.α.).
Κλινικά ο καρκίνος των όρχεων μπορεί να έχει τυπική μορφή ή άτυπη μορφή. Τυπική μορφή θεωρείται η ανώδυνη διόγκωση (50%) που ανακαλύπτεται τυχαία από τον ίδιο τον ασθενή. Άλλες τυπικές μορφές κλινικής εικόνας καρκίνου των όρχεων είναι ο αμβλύς πόνος ή αίσθημα βάρους (20-30%) στο όσχεο και ο οξύς πόνος(10%) λόγω ενδοορχικής αιμορραγίας ή συνύπαρξης επιδιδυμίτιδας.
Άτυπες μορφές κλινικής εικόνας θεωρούνται η συνύπαρξη  υδροκήλης (αντιδραστική στον καρκίνο), η εμφάνιση σε έκτοπο όρχη (λόγω κρυψορχίας), η μορφή που αποκαλύπτεται από τυχόν μεταστάσεις (οσφυικό άλγος, κοιλιακό άλγος, ναυτία εμετοί, μείωση βάρους, βήχας,κ.α), η παρουσία γυναικομαστίας κλπ.
Διαγνωστικά ο καρκίνος των όρχεων απαιτεί την πλήρη κλινική εξέταση  με εστίαση στους όρχεις (ειδικά επισκόπηση και ψηλάφηση) και στο ουροποιογεννητικό σύστημα του ασθενούς και τον εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο. Εργαστηριακά, σημαντικό ρόλο παίζουν οι καρκινικοί δείκτες β-χοριακή γοναδοτροπίνη (β-hCG) και η άλφα-φετοπρωτείνη (AFP).
Οι δείκτες αυτοί παίζουν ρόλο τόσο στην διάγνωση όσο και στην παρακολούθηση των ασθενών. Απεικονιστικά, σημαντικές είναι η υπερηχοτομογραφία του οσχέου και η αξονική τομογραφία για τη διάγνωση του καρκίνου των όρχεων και την εκτίμηση  των λεμφαδένων. Η θεραπεία ξεκινά με την ριζική ορχεκτομή ακόμη και σε προχωρημένη νόσο, ενώ μετά την ορχεκτομή εξαρτάται από την ιστολογική μορφή του καρκίνου και το στάδιο που βρίσκεται. Απαιτείται τακτική παρακολούθηση του ασθενούς, και ενδεχομένως συνδυασμός ακτινοθεραπείας με χημειοθεραπεία.
Συμπερασματικά, οι νέοι άνδρες από 15 ως 40 ετών, καλό είναι να ελέγχονται περιστασιακά, κατά την ατομική τους καθαριότητα και να απευθύνονται στον Ουρολόγο για κάθε ύποπτη μεταβολή στην υφή, το μέγεθος και το σχήμα των όρχεων. Μια τέτοια απλή κίνηση μπορεί να αποβεί καθοριστική για την ριζική αντιμετώπιση, ως και 100%, μιας πιθανής κακοήθους κατάστασης.

Ευάγγελος Γ. Γκανάς
mail: vagelisganas@yahoo.co.uk
Χειρουργός Ουρολόγος
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ 

Από πόσα εκατοστά και πάνω ένα πέος μπορεί να ικανοποιήσει μια γυναίκα;


Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα αποτελεί ένα πεδίο που έχει κατακλυστεί από μύθους, σοφιστείες και ψευδείς πεποιθήσεις. Οι μύθοι συμβάλλουν στο να δημιουργούνται μη ρεαλιστικές προσδοκίες, γύρω από την έκφραση και εμπειρία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Η επιστήμονες που μελετούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα έχουν χρέος να συμβάλλουν στην κατάρριψη των μύθων που μας εμποδίζουν να βιώνουμε τη σεξουαλικότητά μας με αίσθημα ελευθερίας και ασφάλειας. Ο καθ. Ουρολογίας Α.Π.Θ. Δημήτρης Χατζηχρήστου και η Εύη Κυράνα Ψυχολόγος Υγείας, Σεξολόγος, απομυθοποιούν τους αστικούς μύθους γύρω από το σεξ.  
Το μέγεθος του πέους
Τα προβλήματα στην εικόνα σώματος των αντρών αφορούν κυρίως στο μέγεθος του πέους τους. Η εικόνα σώματος αναφέρεται στις σκέψεις που κάνει κάποιος για το σώμα του, καθώς και στις πεποιθήσεις του για το πώς οι άλλοι το αντιλαμβάνονται.
Πολλοί άντρες, επηρεασμένοι από κοινούς μύθους ή από πορνογραφικές ταινίες, διαμορφώνουν μη ρεαλιστικές αντιλήψεις σχετικά με το «φυσιολογικό» μέγεθος του πέους. Επίσης, ο μύθος ότι το μέγεθος παίζει καταλυτικό ρόλο στην ευχαρίστηση της γυναίκας ενισχύει τη σημασία που αποδίδουν οι ίδιοι στο μέγεθος του πέους.
Η εικόνα σώματος επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία κυρίως μέσα από τις σκέψεις που κυριαρχούν κατά τη διάρκεια της επαφής . Όταν, δηλαδή, οι ανησυχίες για το σώμα είναι τόσο έντονες, που διασπούν την προσοχή από τα σεξουαλικά ερεθίσματα, τότε είναι πολύ πιθανή η μείωση της ικανοποίησης και η εμφάνιση δυσλειτουργίας.
Σε πρόσφατη μελέτη, το 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος και 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό.
Οι διακυμάνσεις στο μήκος του πέους καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, κυρίως φυλετικούς. Το μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. (ο μέσος όρος για τη λευκή φυλή είναι τα 13 εκ.). Η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος πέους αυτό κάτω από 7 εκ. (το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκ.).
Ωστόσο, οι μελέτες συμφωνούν στο ότι το πώς νιώθουμε για το σώμα μας επηρεάζει τη σεξουαλική μας ικανοποίηση πολύ περισσότερο από ό,τι τα αντικειμενικά σωματικά χαρακτηριστικά.
Ο αυνανισμός σταματά
Η δοξασία ότι ο αυνανισμός είναι επιβλαβής για την υγεία έχει καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν πως η αυτοϊκανοποίηση είναι φυσιολογική συμπεριφορά, μόνο εφόσον δεν υπάρχει σεξουαλική σύντροφος και δυνατότητα επαφών.
Ωστόσο, τα δεδομένα διαψεύδουν το μύθο αυτό. Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες έδειξε πως άνω του 60% των αντρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Όταν το δείγμα περιορίστηκε σε άτομα που συζούσαν και είχαν σταθερή σχέση, τα ποσοστά ήταν ακόμη μεγαλύτερα: 85% των αντρών και 45% των γυναικών αυτοϊκανοποιούνταν. Επιπλέον, τα δεδομένα προοπτικής μελέτης που παρακολούθησε τη συχνότητα αυτοϊκανοποίησης σε διάρκεια 8 ετών έδειξε πως παραμένει σταθερή στο χρόνο, παρότι αυξάνεται η συχνότητα των επαφών.
Η ομοφυλοφιλία είναι παθολογική συμπεριφορά
Από το 1974, η Αμερικάνικη Ψυχιατρική Εταιρεία έπαψε να χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ως ψυχική διαταραχή. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ανθρώπου συνήθως δε βιώνεται ως επιλογή αλλά ως ψυχολογική ώθηση να αναπτύξει σχέση συναισθηματική και σωματική με άτομα του ίδιου ή του άλλου φύλου. Ωστόσο, η έκφραση αυτής της ανάγκης προϋποθέτει το να μπορεί κανείς να νιώθει ελευθερία και ασφάλεια. Στις κοινωνίες που χαρακτηρίζονται από προκαταλήψεις και χαμηλό δείκτη ανοχής στη διαφορετικότητα, το αίσθημα της ελευθερίας και της ασφάλειας είναι σε χαμηλά επίπεδα. Ένα τέτοιο περιβάλλον, όμως, δυσχεραίνει την έκφραση των προσωπικών αναγκών. Το δικαίωμα να απολαμβάνει κανείς τις σεξουαλικές του σχέσεις έχει αναγνωριστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και όλες οι κοινωνίες οφείλουν να διασφαλίζουν ένα περιβάλλον που σέβεται και προστατεύει τη σεξουαλικότητα του κάθε ανθρώπου. Μόνο μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορούμε να διερευνήσουμε, να κατανοήσουμε και να βιώσουμε τα πρόσωπα της σεξουαλικότητάς μας, χωρίς ενοχές και αρνητικά συναισθήματα.
Η επιλογή συντρόφου στηρίζεται στη σεξουαλική επίδοση
Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι η σεξουαλική επίδοση είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να τους προτιμήσει μία γυναίκα. Ωστόσο, η εξελικτική ψυχολογία έχει δείξει ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τους άντρες στους οποίους διακρίνουν χαρακτηριστικά που οι ίδιες αξιολογούν ως σημαντικά για την ανατροφή των παιδιών τους.
Σειρά μελετών του DavidBuss σε 37 χώρες του κόσμου έδειξε πως η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντική και για τα δύο φύλα, αλλά οι άντρες τη θεωρούν σημαντικότερη από ό,τι οι γυναίκες. Όσον αφορά στις οικονομικές δυνατότητες του ή της συντρόφου, η ίδια σειρά μελετών έδειξε ότι θεωρούνται περισσότερο σημαντικές για τις γυναίκες από ό,τι για τους άντρες. Αυτό συνδέεται με την επιθυμία της γυναίκας να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της.
Οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ
Πολλοί άντρες πιστεύουν πως μπροστά σε μία ελκυστική γυναίκα πρέπει πάντα να είναι σε θέση να έχουν στύση. Αυτό δεν είναι αλήθεια, π.χ. μπορεί ο άντρας να αισθάνεται κόπωση, μπορεί να επιθυμεί να αναπτύξει πρώτα οικειότητα και συναισθηματική σχέση με τη γυναίκα, μπορεί να μην επιθυμεί να απιστήσει, να έχει ενοχές ή να μην του αρέσουν οι συγκυρίες κ.ά..
Επίσης, συμβαίνει συχνά να προκαλείται στύση, αλλά να χάνεται κατά τη διείσδυση ή κατά τη διάρκεια της επαφής, πριν από την ολοκλήρωση. Πολλά μπορεί να συμβαίνουν: δεν είχε αρκετή επιθυμία, είχε άγχος να εντυπωσιάσει τη γυναίκα ή απλώς επέδρασαν τυχαίοι λόγοι. Μάλιστα, πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι άντρες που πιστεύουν ότι «πρέπει» πάντα να είναι έτοιμοι είχαν μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης προβλημάτων στύσης, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν αυτήν την πεποίθηση.
Το σεξ είναι καθημερινό για τα περισσότερα ζευγάρια
Ο μύθος ότι το σεξ είναι καθημερινή δραστηριότητα δεν ισχύει για την πλειοψηφία των ζευγαριών. Φαίνεται πως τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα .
Πρόσφατα, δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα μελέτης, η οποία κατέγραψε κατά πόσο τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση είναι ικανοποιημένα από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών . Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, διότι μόνο το 46% των αντρών και το 58% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ικανοποιημένοι/ες από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.
Η συντριπτική πλειονότητα των αντρών που δεν ήταν χαρούμενοι με τη συχνότητα των επαφών τους θα ήθελε να κάνει σεξ πιο συχνά. Από τις γυναίκες που δεν ήταν ικανοποιημένες, τα 2/3 ήθελαν σεξ πιο συχνά και μόνο το 1/3 ήθελε σεξ πιο αραιά.
Το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών δεν ήταν ικανοποιημένο με τη συχνότητα των επαφών δείχνει ότι υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στις προσδοκίες των ανθρώπων και σε αυτό που τελικά καταφέρνουν να βιώνουν στη σχέση τους.
Το ότι η δυσαρέσκεια ήταν κοινή στα δύο φύλα δείχνει πως το πρόβλημα προκύπτει όχι από διαφορετικά επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας, αλλά από το ότι άλλες ασχολίες και υποχρεώσεις καταλαμβάνουν τον κοινό χρόνο που το ζευγάρι θα μπορούσε να περνάει μαζί.
Ο άντρας πρέπει να φέρνει τη γυναίκα πάντα σε οργασμό
Ο άντρας μπορεί μέσω σεξουαλικών πρακτικών και της σχέσης του με τη γυναίκα να συμβάλλει στην ευχαρίστησή της, αλλά δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Σημαντικό ρόλο στην ευχαρίστηση της γυναίκας έχει και η ίδια, π.χ. πόσο χαλαρή και ξεκούραστη είναι, πόσο γνωρίζει τι της αρέσει και πόσο άνετα νιώθει να το δείξει στο σύντροφό της, αν κάνει σεξουαλικές σκέψεις κ.ά.. Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, επηρεάζει την ατομική του ευχαρίστηση, καθώς και του ή της συντρόφου του.
Η επίμονη προσπάθεια επίτευξης οργασμού και η επικέντρωση σε αυτόν μπορεί να μειώσει την ευχαρίστηση και των δύο συντρόφων, ακόμη και να καταστρέψει τη σεξουαλική σχέση.
Η γέννηση του παιδιού ευνοεί τη σεξουαλική ζωή και τη σχέση του ζευγαριού
Μελέτη σε ζευγάρια που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί έδειξε πως, 8 μήνες μετά τον ερχομό του παιδιού, το 50% ανέφερε πως η σεξουαλική του ζωή είναι «κακή» ή «όχι πολύ καλή» και το ένα στα πέντε ήθελε βοήθεια γι' αυτό. Επίσης, το ποσοστό όσων αξιολόγησαν την ποιότητα της σχέσης τους ως «κακή» ή «όχι πολύ καλή» αυξήθηκε, από 1% πριν από τη γέννα, σε 20% 8 μήνες μετά. Τα νέα ζευγάρια πρέπει να προστατεύσουν την προσωπική τους σχέση, εξασφαλίζοντας λίγο χρόνο γι' αυτήν.
Ακόμη και η προσπάθεια για σύλληψη μπορεί να προκαλέσει σεξουαλικά προβλήματα. Η γυναίκα μπορεί να ενδιαφέρεται για σεξ μόνο τις γόνιμες ημέρες, ενώ ο άντρας να καλείται να εκτελέσει το καθήκον του συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, με πιθανό αποτέλεσμα μία ψυχογενή σεξουαλική δυσλειτουργία.
Η χρήση πορνογραφικού υλικού είναι καταστροφική για τη σχέση
Πρόσφατη μελέτη σε 8.376 άτομα έδειξε ότι η μικρή ή μέτρια σε συχνότητα χρήση πορνογραφικού υλικού έχει θετικές συνέπειες στη σχέση του ζευγαριού, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ποιότητα του σεξ, καθώς και την εγγύτητα ανάμεσα στο ζευγάρι.
Επιπλέον, η ήπια ή μέτρια χρήση πορνογραφικού υλικού φάνηκε να συσχετίζεται με καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι.
Μελέτη σε 1.291 άτομα που βρίσκονταν σε σταθερή σχέση παρουσίασε ενδιαφέροντα δεδομένα, συγκρίνοντας τη χρήση πορνογραφικού υλικού ως ατομική δραστηριότητα ή ως δραστηριότητα του ζευγαριού .
Περισσότεροι άντρες (76,8%) παρά γυναίκες (31,6%) ανέφεραν ότι βλέπουν πορνογραφικό υλικό ατομικά, αλλά περίπου οι μισοί (44,8%) από τους άντρες και τις γυναίκες ανέφεραν ότι κάποιες φορές βλέπουν πορνογραφικό υλικό με τον/τη σύντροφό τους.
Εκείνοι που χρησιμοποιούσαν πορνογραφικό υλικό πάντα με τον/τη σύντροφό τους είχαν καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και μεγαλύτερη αφοσίωση στη σχέση, συγκριτικά με εκείνους που το χρησιμοποιούσαν πάντα μόνοι τους.
Είναι εντυπωσιακό ότι τα παγκόσμια έσοδα από τη βιομηχανία παραγωγής πορνογραφίας εκτιμώνται γύρω στα 97 δισ. δολάρια ετησίως, ποσό μεγαλύτερο από το άθροισμα των εσόδων της Microsoft, Google, Amazon, eBay, Yahoo, AppleandNetflix μαζί!
Το δεδομένο αυτό είναι χρήσιμο, όχι τόσο γιατί αναδεικνύει την υψηλή συχνότητα χρήσης πορνογραφικού υλικού, αλλά περισσότερο γιατί τονίζει πως πίσω από τα σχετικά προϊόντα υπάρχει μία τεράστια βιομηχανία που, προκειμένου να πουλήσει, κατασκευάζει ελκυστικά πρότυπα γυναικών και αντρών, που πολύ απέχουν από το μέσο άνθρωπο!
Μετά την ηλικία των 60, δεν υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα
Ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο την επιστήμη της σεξουαλικής ιατρικής είναι η σεξουαλικότητα των ηλικιωμένων. Το θέμα αυτό απασχολεί, διότι στην Ευρώπη, για παράδειγμα, το ποσοστό των ανθρώπων άνω των 60 ετών αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% στα επόμενα 30 χρόνια . Επιπλέον, η έκφραση της σεξουαλικότητας στους ηλικιωμένους έχει συσχετιστεί με καλύτερη κατάσταση της γενικής υγείας, λιγότερη χρήση υπηρεσιών υγείας, καθώς και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα δημοσιεύτηκαν σχετικά δεδομένα από τον πληθυσμό άνω των 65 ετών της Ισπανίας . Η μελέτη αυτή επιβεβαίωσε πως ένας σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων έχει ενεργή σεξουαλική ζωή.
Συγκεκριμένα, το 63% των αντρών και το 37,4% των γυναικών ανέφεραν πως είχαν σεξουαλική δραστηριότητα. Οι πιο συχνές σεξουαλικές πρακτικές ήταν τα φιλιά, οι αγκαλιές και η συνουσία.
Η μελέτη αυτή συμφωνεί με άλλες σχετικές μελέτες και δείχνει ότι, εφόσον κάποιος ηλικιωμένος άντρας ή γυναίκα έχει σύντροφο και καλή γενική υγεία, είναι πολύ πιθανό να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τη σεξουαλική του ζωή έως τα βαθιά γεράματα.
Tα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στους άντρες
Τα σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι τα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες. Απλώς, στον άντρα τα σεξουαλικά προβλήματα (π.χ., αδυναμία στύσης ή πρόωρη εκσπερμάτιση) δεν κρύβονται εύκολα.
Ανεξαρτήτως ηλικίας, 40%-50% των γυναικών, σε σχέση με 20%-30% των αντρών, αντιμετωπίζουν τουλάχιστον μία έντονη σεξουαλική δυσλειτουργία. Οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες συνδέονται με την ηλικία, αφού όλα τα οργανικά αίτια σε άντρες και γυναίκες είναι απότοκα οργανικών παθήσεων των αγγείων, των νεύρων και των ορμονών. Τα ψυχογενή αίτια, όμως, είναι συχνά σε όλες τις ηλικίες. 

Ηλικιωμένο ζευγάρι εκτελέστηκε εξαιτίας λάθους του Google Maps


Το ηλικιωμένο ζευγάρι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο σπίτι του, επειδή, όπως φαίνεται, οι οδηγίες του Google Maps που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής ήταν λανθασμένες. Για τη δολοφονία του Ντένις Κούλα και της γυναίκας του, Μέρνα, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους από τον γιο τους, Έρικ, τον Μάιο του 2010, είχε κατηγορηθεί ο γιος τους, ο οποίος βρίσκεται έκτοτε στη φυλακή.

Ωστόσο, νέα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με ένα γείτονα του ζευγαριού, λίγο καιρό πριν από τη δολοφονία των δύο ηλικιωμένων είχε λάβει ορισμένα απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής του.

Η μαρτυρία αυτή οδήγησε τους αστυνομικούς να υποθέσουν πως η δολοφονία των δύο ηλικιωμένων προέκυψε τελικά κατά λάθος.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της έρευνας ισχυρίστηκε ότι «αν κανείς ψάξει στο Google Maps τη διεύθυνση του εν λόγω γείτονα, οι οδηγίες τον στέλνουν στο σπίτι των Κούλα».
newsbomb.gr

Απίστευτο: Σκελετοί 6.000 χρόνων βρέθηκαν αγκαλιασμένοι να φιλιούνταιΤο 6.000 ετών φιλί κάνει το γύρο του διαδικτύου αποδεικνύοντας πως μια αληθινή αγάπη μπορεί να κρατήσει για πάντα... Η απίστευτη φωτογραφία απεικονίζει δύο σκελετούς που βρέθηκαν στο Hasanlu, έναν αρχαιολογικό χώρο στο Ιράν.

Οι δύο σκελετοί βρέθηκαν όπως ακριβώς τους βλέπετε στη φωτογραφία, χωρίς κανένα άλλο αντικείμενο.

Το μόνο που υπήρχε ήταν μια πέτρινη πλάκα κάτω από το κρανίο του αριστερού σκελετού.

Φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας «απήγαγαν» τον Υπουργό Παιδείας (vid)


Οι φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

του ΤΕΙ Λάρισας απευθύνονται, μέσω βίντεο, στον υπουργό Παιδείας και του λένε: «γιατί κύριε υπουργέ;», διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά».

Έτσι έφτιαξαν ένα ξεχωριστό βίντεο στο οποίο «απαγάγουν» τον υπουργό Παιδείας

Είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ; Κάνε κλικ εδώ για να δεις τα ένσημά σου!


Μέσω της ιστοσελίδας www.ermis.gov.gr, έχετε τη δυνατότητα να δείτε αλλά και να εκτυπώσετε την καρτέλα των ενσήμων σας στο ΙΚΑ.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες είναι σε θέση να εκδώσουν on-line και τυπώσουν απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ για τα έτη 2002 έως και σήμερα.

Για να χρησιμοποιήσετε την Ηλεκτρονική Υπηρεσία, θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να συνδεθείτε στο site, δίνοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Επισκέπτεστε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για να πιστοποιήσετε την εγγραφή σας προσκομίζοντας:

• Νέα Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
• Το όνομα χρήστη (username) που εισάγατε στο ermis.gov.gr
• Το βιβλιάριο υγείας σας ή ένα απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης

Η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο μία φορά και σας επιτρέπει πρόσβαση στην καρτέλα των ενσήμων σας ανά πάσα στιγμή και για κάθε χρήση.
pelop.gr