Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας: διορθώστε το λάθος


Τσίπρας: διορθώστε το λάθος
Νέα επίθεση δια ερωτήσεως αυτή τη φορά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση με αφορμή τις αναφορές περί λαθών στο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά απ' την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να απαγκιστρωθεί η χώρα από το μνημόνιοΣτην ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας ρωτά ποιο θα είναι το ύψος των μέτρων που θα αναγκαστεί να λάβει η χώρα με βάσει την αστοχία στα έσοδα.
Ολόκληρη η ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρωθυπουργό
Η άρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά να αξιοποιήσει τη δημόσια ομολογία στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί «λάθους» στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, αποδεικνύει πως σκοπεύει να πορευτεί μέχρι τέλους πιστή στο μνημόνιο και στις ολέθριες συνέπειές του. Η κυβέρνηση Σαμαρά, ωσεί παρούσα στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αξιοποίησε ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί. Επειδή η επιμονή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου, επειδή η απουσία κάθε διαπραγμάτευσης ώστε να σταματήσει το βάρβαρο και αποτυχημένο πρόγραμμα έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης, επειδή η υστέρηση εσόδων και η ύφεση προδιαγράφουν νέα μέτρα, όπως φαίνεται από τη μετάφραση του επικαιροποιημένου μνημονίου,
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
Πώς θα εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί «λάθους»;
Τι ύψους εκτιμά ότι θα είναι τα προαναγγελθέντα στο μνημόνιο νέα μέτρα, με δεδομένο ότι μόνο για το Γενάρη η υστέρηση εσόδων είναι περίπου 300 εκ ευρώ;
Πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δις ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια;

Άρθρο-κραυγή στον Guardian: Η Ελλάδα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση - Η Ε.Ε. κωφεύει

Δ. Παπαδημούλης: Ανθρωπιστική κρίση στη χώρα
Για τα στάνταρντς των ευρωπαϊκών κοινωνιών, οι ανθρωπιστικές κρίσεις θεωρούνται επακόλουθο φυσικών καταστροφών, επιδημιών, πολέμων και εμφύλιων συρράξεων.

Το ότι μια τέτοια κρίση θα μπορούσε να συμβεί σε ευρωπαϊκή χώρα, ειδικά σε κάποια που είναι μέλος της Ε.Ε., αυτό θεωρείται σχεδόν αδιανόητο, σημειώνει σε χθεσινό άρθρο της στην εφημερίδα Guardian η Αλεξάνδρα Πολιτάκη.

Και προσθέτει: «Κι ωστόσο πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πωςη Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ανθρωπιστικής κρίσης. Ο επικεφαλής των Ιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, υπήρξε από τους πρώτους που το δήλωσαν ανοικτά. Το Πέραμα λόγου χάρη, το οποίο βρίσκεται στο άκρο του λιμανιού του Πειραιά βρίσκεται εν τω μέσω ανθρωπιστικής καταστροφής. Η Ιατρική Ένωση Αθηνών, το μεγαλύτερο σώμα επαγγελματιών του είδους, έστειλε μέχρι και επίσημη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας να παρέμβει. Και εάν αυτή η κρίση έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί τόσο λίγο, αυτό οφείλεται κυρίως σε πολιτικούς λόγους».

Τι ορίζουμε όμως ως «ανθρωπιστική κρίση»;

«Αληθεύει πως δεν υπάρχει ένας γενικός ορισμός του τι συνιστά ανθρωπιστική κρίση», αναφέρει η Αλεξάνδρα Πολιτάκη και συμπληρώνει: «Ωστόσο, ο τρέχων ορισμός που χρησιμοποιείται από ειδικούς με εμπειρία στο πεδίο είναι καθαρά πρακτικός και ευθύς: η ανθρωπιστική κρίση συνοδεύεται συνήθως από αυξανόμενη φτώχεια, ανισότητα στην εκπαίδευση και την κοινωνική ασφάλεια, καθώς και από ελλιπή πρόσβαση στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Σημαντικοί δείκτες μιας τέτοιας κρίσης είναι επίσης η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης».

Πρωτοφανής κατάσταση για μία χώρα σαν την Ελλάδα η οποία, σύμφωνα με τoν Πίνακα Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, το 2008 η Ελλάδα κατείχε τη 18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Τα ωμά δεδομένα της ίδιας της Ε.Ε. δείχνουν πλέον μία τελείως διαφορετική κατάσταση:

«Το 2011, το 27.3% του πληθυσμού, δηλαδή 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν στο χείλος της πτώχευσης. Στοιχεία για το 2012 δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά τα πράγματα σίγουρα δεν διαγράφονται ευοίωνα... Σημαντικός δείκτης της κατάστασης είναι επίσης η στέρηση βασικών υλικών αγαθών: θέρμανση, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, μέσο μετακίνησης, ελλιπής διατροφή σε κρέας και ψάρι σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και αδυναμία πληρωμής έκτακτων εξόδων ή ενοικίων και λογαριασμών».

Το άρθρο επισημαίνει, επίσης, ως σημαντικούς παράγοντες διαμόρφωσης της παρούσας κατάστασης, την αναποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας (το 26% έφτασε τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία), το καθημερινό κλείσιμο ενός μεγάλου αριθμού μικρών επιχειρήσεων, την αύξηση των ποσοστών των άστεγων (υπολογίζονται στις 40.000), τον ολοένα διογκούμενο ρόλο των ομάδων εθελοντών ιατρών στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας με σκοπό την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (υπηρεσίες που μόλις πριν 3 χρόνια απευθύνονταν αποκλειστικά σε μετανάστες), τέλος την καλπάζουσα αύξηση των δημόσιων συσσιτίων (ένα φαινόμενο που αφορά ολοένα και περισσότερους μαθητές σχολείου και φοιτητές).

«Η χώρα», καταλήγει το άρθρο της Αλεξάνδρας Πολιτάκη, «χρήζει ανθρωπιστικής επέμβασης και είναι ντροπιαστικό για την ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. να επιμένουν να μη βλέπουν την πραγματική κατάσταση. Απαιτείται έκτακτη ανθρωπιστική δράση τώρα».

N. Σουδάν: 1 εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι


N. Σουδάν: 1 εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι
Η συνεχιζόμενη εμφύλια διαμάχη μεταξύ Βόρειου και Νότιου Σουδάν έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά, να επιβιώνουν χωρίς νερό, φαγητό και φάρμακα, αφού ούτε οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν πρόσβαση στην περιοχή.
Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2011, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στους αντάρτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος (PLM) και την κυβέρνηση του Χαρτούμ. Μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας από την πλευρά του Νότιου Σουδάν, η εξαθλίωση είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτό που βιώνουν καθημερινά οι ένα εκατομμύριο κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά, τα οποία είναι παγιδευμένα στη φτώχεια, ενώ από πουθενά δεν φαίνεται να φτάνει ένα χέρι βοήθειας.

Η κατάσταση είναι τόσο οριακή που ο επιχειρησιακός διευθυντής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνος για τις ανθρωπιστικές αποστολές, Τζον Γκινγκς, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστήριξε ότι η μόνη πηγή τροφής εδώ και μήνες για τους κατοίκους είναι οι ρίζες και τα φύλλα των δέντρων.

Ο Μούκες Καπίλα, πρώην επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών στο Σουδάν, σε πρόσφατη συνέντευξή του, άσκησε κριτική στις ανθρωπιστικές οργανώσεις λέγοντας ότι δεν προσφέρουν βοήθεια στην περιοχή ώστε να μην διαταράξουν τις σχέσεις τους με την επίσημη κυβέρνηση του Βόρειου Σουδάν.

Ο Καπίλα, ο οποίος τον περασμένο μήνα έφτασε στην εμπόλεμη ζώνη χωρίς κυβερνητική άδεια, λέει πως στην περιοχή επικρατεί μια «περίεργη σιωπή» από τις ανθρωπιστικές αποστολές βοήθειας. «Η σιωπή σκοτώνει», προσθέτει.

Από την πλευρά τους, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγορούν την κυβέρνηση του Βόρειου Σουδάν ότι από το 2009 απελαύνει από τη χώρα οποιαδήποτε διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση παρέχει τρόφιμα στους αντάρτες του Νότου, ενώ εδώ και μήνες δεν επιτρέπει τη διέλευση γιατρών, τροφίμων και φαρμάκων από τα σύνορά της.

Η Κίτι Άριε, διευθύντρια της οργάνωσης Save the Children, περιγράφει την κατάσταση ων «πολύ δύσκολη και περίπλοκη». «Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ικανοποίηση των άμεσων αναγκών των παιδιών και στη δημοσιοποίηση των αιτιών που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση», δηλώνει.

Το Νότιο Σουδάν θεωρείται η πιο φτωχή χώρα στον κόσμο σήμερα. Ο μέσος όρος ζωής είναι τα 42 έτη ενώ ο αναλφαβητισμός ξεπερνά τα 3/4 του πληθυσμού.
Πηγή: Guardian

Μετά το άλογο, βρέθηκε και κρέας γαϊδάρου σε μπιφτέκια!


Αν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα...


πλήττουν την γηραιά ήπειρο την ώρα που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «διεθνή συνωμοσία».Oι υγειονομικές αρχές της Ευρώπης έχουν σημάνει συναγερμό μετά τον εντοπισμό κρέατος αλόγου αντί βοείου σε μπιφτέκα και προμαγειρεμένα κατεψυγμένα λαζάνια, τα οποία βρίσκονταν προς πώληση σε σούπερ μάρκετ σε Βρετανία και Γαλλία.Το καταναλωτικό κοινό της Ευρώπης έχει καταναλώσει εν αγνοία του όχι μόνο κρέας αλόγου αλλά και κρέας γαϊδάρου, σύμφωνα με τα την βρετανική εφημερίδα Independent.Οι διαστάσεις του σκανδάλου εγείρουν θέμα αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών μηχανισμών στην Ε.Ε.Το διατροφικό σκάνδαλο έχει ήδη αντίκτυπο στους διανομείς στη Βρετανία, τη Γαλλία ,τη Σουηδία ,την Ιρλανδία και την Ρουμανία, η οποία εξετάζει ισχυρισμούς είναι υπεύθυνο ένα από τα σφαγεία της.Ο υπουργός Γεωργίας της Ρουμανίας δήλωσε πριν από λίγο ότι έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν το ενδεχόμενο εξαγωγής τέτοιου κρέατος. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας θα συναντηθεί σήμερα με τον Ρουμάνο υπουργό Εξωτερικών για το θέμα.Για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων έκαναν λόγο οι κυβερνήσεις σε Βρετανία και Γαλλία.Μετά την Ιρλανδία και τη Βρετανία, το διατροφικό σκάνδαλο εξαπλώθηκε στη Γαλλία και σε άλλες 11 ευρωπαικές χώρες, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC.Επτά γαλλικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ήδη αποσύρει μοσχαρίσια προιόντα από τις εταιρείες “Findus” (εδρεύει στην Σουηδία) και “Comigel” (γαλλική εταιρεία) . Η κίνηση αυτή ακολούθησε την διαπίστωση ότι τρόφιμα που πωλούνται στην Ευρώπη και τη Βρετανία με την επιγραφή ως μοσχαρίσια, περιέχουν κρέας αλόγου.Η εταιρεία Findus έχει ήδη αποσύρει έτοιμα γεύματα σε Γαλλία και Σουηδία μετά τον εντοπισμό σε προμαγειρεμένα κατεψυγμένα λαζάνια που πουλήθηκαν στη Βρετανία έως και 100% κρέας αλόγου.Ο διευθυντής της Findus, Μαθιέ Λαμπό υποστηρίζει σε ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη καθότι όπως επισημαίνει, η εταιρεία του εξαπατήθηκε από τον Ρουμάνο προμηθευτή.Το Λονδίνο κάνει λόγο για «διεθνή συνωμοσία» ενώ ο αρμόδιος υπουργός Γεωργίας άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο το κρέας αλόγου να εμπεριέχει ουσίες επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.Η αρμόδια βρετανική υπηρεσία διευκρίνισε ότι διέταξε ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν τα λαζάνια περιείχαν και την καρκινογόνο ουσία φενιλβουλταζόνη, ένα φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα, ως παυσίπονο και αντιπυρετικό.«Φοβάμαι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μία μεγάλη εγκληματική συνωμοσία με διεθνείς διαστάσεις. Μεγάλος όγκος υλικού διακινείται όλο αυτό το διάστημα και φαίνεται πως σε κάποιο σημείο ένα σωστό προιόν αντικαταστάθηκε με κάτι που δεν είναι σωστό», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός, Όουεν Πάτερσον.«Για μένα υπήρξε ολόκληρη επιχείρηση για να στηθεί η απάτη. Θα έλεγα ότι υπάρχει μία μαφία που προσπαθεί να πλουτίσει», σχολιάζει το ευρωβουλευτής των Πρασίνων , Ζοζέ Μποβέ.protothema.gr

Πέθανε ο μεγαλύτερος κροκόδειλος του κόσμου!


Πέθανε την Κυριακή στο οικολογικό πάρκο της Μπουναουάν ο μεγαλύτερος κροκόδειλος στον κόσμο που ζύγιζε ένα τόνο και είχε μήκος 6,17 μέτρα...

Μια ολόκληρη πόλη στις νότιες Φιλιππίνες θρηνεί για το χαμό του Λόλονγκ, οποίος μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και οι τουρίστες έκαναν ουρές για να τον δουν. Ωστόσο, στην αρχή είχε κατηγορηθεί για τους θανάτους αρκετών χωρικών.

«Όλη η πόλη στην πραγματικότητα πενθεί. Το τηλέφωνό μου χτυπάει συνεχώς και οι άνθρωποι μου λένε πόσο τους έχει επηρεάσει το γεγονός» δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής.

Οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν παραδοσιακές τελετές και θα διατηρήσουν τα λείψανα του ζώου σε ένα μουσείο, προκειμένου να κρατήσουν τους τουρίστες στην περιοχή.
star.gr

ΑΚΟΜΑ...

ΕΤΣΙ ΡΕ... ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Ελληνική Δημοκρατία(custom made) τους σημαίνει :

1. Οι πολιτικοί να έχουν 40 σπίτια και ο λαός να μένει στο ενοίκιο(!).
2. Οι πολιτικοί να παίρνουν 8,000€ το μήνα και ο λαός 600€(!).
3. Οι πολιτικοί να παίρνουν τις μίζες-δάνεια και ο λαός να τα πληρώνει(!).
4. Οι πολιτικοί να τρώνε το μέλι και ο λαός να μπαίνει φυλακή γιατί δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι(!).
5. Οι πολιτικοί να βγαίνουν στην σύνταξη με 8 χρόνια βουλευτικής εργασίας ΕΝΩ ο λαός να βγαίνει στα 67+ και με 40 χρόνια εργασίας(!).
6. Οι πολιτικοί να τρώνε χαβιάρι και ο λαός να μην έχει να ταϊσει τα παιδιά του ψωμοτύρι(!).
7. Οι πολιτικοί να έχουν ιδιωτικούς φρουρούς και ο λαός να σφάζεται απο τους εγκληματίες που κυκλοφορούν ελεύθεροι(!).
8. Οι πολιτικοί να κάνουν τις λαμογιές τους αλλά να μην τους πειράζει ο νόμος λόγο παραγραφής αδικημάτων αλλά και λόγο βουλευτικής ασυλίας(!).

Τελικά αυτή η Δημοκρατία τους ΔΕΝ μας αρέσει καθόλου.....