Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Την πόρτα της εξόδου σε 2.000 υπαλλήλους δείχνει η Εθνική Τράπεζα


Φωτογραφία για Την πόρτα της εξόδου σε 2.000 υπαλλήλους δείχνει η Εθνική Τράπεζα


Την αποχώρηση περίπου 2.000 ατόμων από την Εθνική Τράπεζα σε ορίζοντα ενός μήνα εξήγγειλε με μήνυμά της προς τους συλλόγους των εργαζομένων η διοίκηση Οι λεπτομέρειες και οι όροι του προγράμματος θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους οι Σύλλογοι, οι οποίοι και ενημερώθηκαν ήδη για τους άξονες, τη στόχευση και τους βασικούς όρους του προγράμματος, το οποίο όπως έχει δομηθεί ουσιαστικά συνιστά πρόγραμμα εθελούσιας συνταξιοδότησης, χωρίς να προκύπτει καμία επιπλέον επιβάρυνση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και του Προϋπολογισμού.

Στο μήνυμά του ο κ. Τουρκολιάς αναφέρει ότι οι ραγδαίες αλλαγές στην ελληνική οικονομία και ο μετασχηματισμός του τραπεζικού κλάδου σε διεθνές επίπεδο επιτάσσουν κινήσεις προσαρμογής της λειτουργίας της Τράπεζας στα νέα δεδομένα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους υπαλλήλους της Τράπεζας που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και διευκολύνει, με την παροχή σημαντικών κινήτρων, την αποχώρησή τους εφόσον έχουν ήδη θεμελιώσει ή θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης, εντός της επόμενης τριετίας, και πιο συγκεκριμένα μέχρι το Μάρτιο του 2016.

Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους, τις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο. Παρά το ασταθές εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον, διασφαλίζονται τόσο τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όσο και ο οικονομικός προγραμματισμός κάθε εργαζομένου. Παράλληλα εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση ούτε των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ούτε του Προϋπολογισμού, καθώς η Τράπεζα θα επωμιστεί το σύνολο του σχετικού κόστους.
thestival.gr

Δύο νεαρές Βουλγάρες νεκρές σε τροχαίο στη Βέροια


Δύο νεαρές Βουλγάρες, ηλικίας 21 και 16 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και οδηγούσε 20χρονος ομοεθνής τους, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού. Το δυστύχημα συνέβη χθες το απόγευμα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας, στον οικισμό Καβάσιλων Ημαθίας.
Από τα συντρίμμια του Ι.Χ. αυτοκινήτου, με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, ανασύρθηκαν νεκρές οι δύο νεαρές κοπέλες (θεία και ανιψιά). Ο 20χρονος οδηγός, συγγενικό πρόσωπο των άτυχων γυναικών, είναι καλά στην υγεία του και συνελήφθη από την Αστυνομία, που διενεργεί την προανάκριση για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ξοδεύουμε τα τριπλάσια από τους Φινλανδούς για θέρμανση


Ξοδεύουμε τα τριπλάσια από τους Φινλανδούς για θέρμανση
Τρεις φορές περισσότερα χρήματα από τους Φινλανδούς δαπανούν, κατά μέσο όρο, οι Έλληνες για να θερμάνουν τα σπίτια τους και παρ΄ όλα αυτά το 60% των κατοίκων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα από το κρύο στη διάρκεια του χειμώνα.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας του γραφείου της διεθνούς οικολογικής Greenpeace στην Ελλάδα Τάκης Γρηγορίου, στη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα «Ενεργειακή φτώχεια - κατοικία και ατμοσφαιρική ρύπανση», που διοργάνωσε την Τετάρτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης η νομαρχιακή κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο του ευρωβουλευτή, Νίκου Χρυσόγελου.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Γρηγορίου η αλόγιστη σπατάλη μεγάλων χρηματικών ποσών από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, για τη θέρμανση, αλλά και για την ψύξη των κατοικιών στην Ελλάδα, αποτελεί και βραχνά για την ελληνική οικονομία και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη χώρα μας από έναν αριθμό 4 εκατομμυρίων κτιρίων τα 2.700.000 απ΄ αυτά κατασκευάστηκαν πριν από τη δεκαετία του ΄80 και δεν διαθέτουν ούτε καν τη στοιχειώδη μόνωση.
Όπως είπε το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ακαταλληλότητα των κτιρίων και επέκρινε την πολιτεία για το γεγονός ότι επικεντρώνεται σε πολιτικές «χορήγησης επιδομάτων και εξίσωσης στο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου» αντί, όπως επισήμανε, να στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση αυτών των κτιρίων. «Το 2013 θα δαπανηθούν 270 εκατομμύρια ευρώ για επιδόματα θέρμανσης και το 2014 άλλα 300 εκατομμύρια. Αν αυτά τα χρήματα κατευθυνόταν σε αναβαθμίσεις κτιρίων και σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας το κέρδος θα ήταν πολλαπλάσιο», τόνισε ο κ. Γρηγορίου.
Ο κ. Χρυσόγελος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της λεγόμενης ενεργειακής φτώχειας πλήττει και άλλες χώρες και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη Βρετανία κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 30.000 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, από το κρύο και την έλλειψη επαρκούς θερμότητας σε σπίτια και κτίρια. Είπε επίσης ότι στην Ελλάδα για την εξασφάλιση θέρμανσης και ψύξης των κτιρίων, σπαταλώνται αναίτια, κάθε χρόνο, 1,5 δις ευρώ περίπου, (επίδομα θέρμανσης, λιγνιτικό τέλος ΔΕΗ, εισαγωγές πετρελαίου κ.α.), ενώ, όπως υπογράμμισε, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μέσω της αναβάθμισης των κτιρίων, και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Βέροια: Εξάρθρωση σπείρας ανήλικων διαρρηκτών


Βέροια: Εξάρθρωση σπείρας ανήλικων διαρρηκτών
Σπείρα ανηλίκων που διέπραξε εννέα διαρρήξεις σε δημόσιας χρήσης ταξί και καταστήματα στη Βέροια, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Πρόκειται για δράστες, ηλικίας 13 έως 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.
Η "άγουρη" σπείρα κατηγορείται ότι απέσπασε από τους "στόχους" της 400 ευρώ κι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι πράξεις τελέστηκαν τους δύο τελευταίες μήνες του 2012.

Ποιο επάγγελμα σας ταιριάζει βάσει του ζωδίου σας;


Δείτε ποιο επάγγελμα σας ταιριάζει βάση του ζωδίου σας…
Κριός
Οι αρχηγικές τάσεις αυτού του ζωδίου δεν θα άφηναν απ’ έξω και την μαθητική ζωή του. Δύσκολα θα ασχοληθεί με μαθήματα που δεν του αρέσουν εξ’ αρχής ενώ σε αυτά που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον, θα διαπρέψει. Τα επαγγέλματα που συνήθως επιλέγει έχουν να κάνουν είτε με αρχηγικές θέσεις (π.χ. στρατιωτικοί) είτε με εξερεύνηση και ταξίδια (ναυτικοί, αεροπόροι, ερευνητές). Δύσκολα αντιστέκεται σε επαγγέλματα που αφορούν νέες τεχνολογίες.
Ταύρος
Η σταθερότητα, η συνέπεια και το πείσμα που διακρίνουν έναν Ταύρο από τα παιδικά του χρόνια, θα τον ακολουθήσουν και στην μετέπειτα ζωή του. Η πρόοδος του σαν μαθητής θα είναι αργή και σταθερή και η έμφυτη αγάπη του για την φύση τον οδηγεί συχνά να ασχοληθεί με σχετικά επαγγέλματα (κτηματίας, γεωπόνος ). Επίσης τομείς που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση (εκπαιδευτικοί) ή την τέχνη (ηθοποιοί, μουσικοί) τους αντιπροσωπεύουν απόλυτα.
Δίδυμοι
Άτομα με οξυμένη την περιέργεια και την τάση για ανακαλύψεις, από πολύ μικρή ηλικία εκδηλώνουν την ανυπομονησία τους να γνωρίσουν τα πάντα. Σαν μαθητές αρνούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα που τα θεωρούν βαρετά. Στον επαγγελματικό τομέα γίνονται άριστοι διπλωμάτες ή δικηγόροι ενώ η έμφυτη τάση τους προς τις ξένες γλώσσες μπορεί να τους οδηγήσει να σταδιοδρομήσουν σαν μεταφραστές ή καθηγητές.
Καρκίνος
Άτομα ήσυχα και πάντα προσαρμοσμένα σε όλες τις καταστάσεις, είναι οι αγαπημένοι μαθητές όλων των καθηγητών, αφού ποτέ δεν πρόκειται να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς. Στον επαγγελματικό τομέα, λόγω της εσωστρέφειάς τους, αποφεύγουν διευθυντικές θέσεις και προτιμούν επαγγέλματα που συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο (γιατροί, καθηγητές) ή μετατρέπουν τα χόμπι τους σε επάγγελμα (αντικέρ, διακοσμητής)
Λέων
Αρχηγικό ζώδιο, οι εκπρόσωποι του οποίου έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ότι και αν έχουν ασχοληθεί. Οι πολύ καλές οργανωτικές τους ικανότητες τους κάνουν να ξεχωρίζουν στα μαθητικά τους χρόνια και μετέπειτα τους εξασφαλίζουν τα κύρια εφόδια για μια λαμπρή καριέρα. Δύσκολα συμβιβάζονται σε μη αρχηγικές θέσεις (διευθυντές τμημάτων) και ίσως γι’ αυτό οι περισσότεροι επιλέγουν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες.
Παρθένος
Μεθοδικοί, τελειομανείς και πάντα συνεπείς οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού. Αγαπητοί σαν μαθητές, αρχικά, και σαν υπάλληλοι αργότερα για την τάξη και την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται σε δύσκολες αποστολές. Μια δουλειά γραφείου (γραμματέας, λογιστής) θα ήταν ιδανική γι’ αυτούς εκτός αν αποφασίσουν να ικανοποιήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες ακολουθώντας επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον χώρο των θεαμάτων.
Ζυγός
Φύση καλλιτεχνική και ευαίσθητη, αποτελούν τους καλομαθημένους του ζωδιακού κύκλου. Από την μαθητική τους ηλικία αποφεύγουν κάθε τι που δεν ταιριάζει στην αισθητική τους και αυτό τους διακρίνει και αργότερα. Δεν πρόκειται να επιλέξουν επάγγελμα στο οποίο δεν θα μπορούν να είναι πάντα καλοντυμένοι. Έτσι πρώτα στις προτιμήσεις τους είναι τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα (μοντέλα, ηθοποιοί, τραγουδιστές) ενώ πολύ πιθανό είναι να ασχοληθούν με την δικαιοσύνη.
Σκορπιός
Άτομα με ισχυρό χαρακτήρα και ιδιαίτερη θέληση με ότι και να ασχολούνται, διαπρέπουν στα μαθητικά τους χρόνια χάρη στην καλή μνήμη τους. Η ψυχραιμία και η σταθερότητά τους τους βοηθούν να διακριθούν σε τομείς του ιατρικού κλάδου (γιατροί, νοσοκόμοι) ενώ δεν τους αφήνουν αδιάφορους επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με εξερευνήσεις (αστυνομικοί, ντετέκτιβ) ή ταξίδια (ναυτικοί, αεροπόροι)
Τοξότης
Ένας πολυπράγμων μαθητής Τοξότης δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξελιχθεί σε έναν πολυπράγμων επαγγελματία, με όποια σταδιοδρομία και αν αποφασίσει να ασχοληθεί. Η φυσική τους ροπή προς την αναζήτηση, την περιπέτεια αλλά και την συναναστροφή τους με τον κόσμο, τους βοηθάει να ασχοληθούν με επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με δημόσιες σχέσεις (διαφήμιση, τύπος), ενώ δεν αποκλείεται η ενασχόληση τους με τομείς του αθλητισμού (προπονητής, γυμναστής)
Αιγόκερως
Από τους πιο σταθερούς εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου, οι Αιγόκεροι ωριμάζουν γρήγορα και παραμένουν ώριμοι και πειθαρχημένοι και στην υπόλοιπη ζωή τους. Σαν μαθητές αποτελούν πρότυπο υπεύθυνης συμπεριφοράς. Λόγω χαρακτήρα είναι ιδανικοί στο να ασχοληθούν με οικονομικές επιστήμες (οικονομολόγοι, λογιστές, τραπεζικοί) αλλά και με επαγγέλματα που αφορούν διαμόρφωση χώρων (αρχιτέκτονες, διακοσμητές)
Υδροχόος
Έντονες προσωπικότητες από νεαρή ηλικία, δύσκολα ανέχονται καταπίεση και εξαναγκασμό. Θα ακολουθήσουν πάντα τον δρόμο που θέλουν αυτοί και αυτή η νοοτροπία τους ακολουθεί και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί διάσημοι πολιτικοί ήταν Υδροχόοι. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η πολιτική και η διπλωματία τους ταιριάζουν, καθώς επίσης και επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με επιστήμη και ανακαλύψεις.
Ιχθείς
Ευαίσθητοι και ονειροπόλοι από την παιδική τους ηλικία οι Ιχθείς, αφήνουν αυτά τα χαρακτηριστικά να επηρεάζουν και την μαθητική αλλά και την επαγγελματική τους ζωή. Θα μπορούσαν να κάνουν ακραίες επαγγελματικές επιλογές. Από την μια τα φιλάνθρωπα και φιλόζωα αισθήματα μπορεί να τους οδηγήσουν στην ιεροσύνη ή σε φιλανθρωπικούς και φιλοζωικούς οργανισμούς. Επίσης πρώτα στις προτιμήσεις τους είναι και τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα.

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα που... πέφτει πιο συχνά σεx μεταξύ συναδέλφων!


Κάτι παραπάνω από συν- αδελφικές σχέσεις έχουν αρκετοί εργαζόμενοι, όπως διαπιστώθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε ιστοσελίδα καριέρας. 


Στην έρευνα συμμετείχαν 42.000 άτομα, τα οποία απάντησαν στο ερώτημα «ποιες σεξουαλικές εμπειρίες είχατε με συνεργάτες σας». Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποκάλυψαν ότι έχουν μοιραστεί το… κρεβάτι τους με κάποιο συνάδελφο!
Σύμφωνα με την λίστα πιο επιρρεπείς στις επαφές «τρίτου τύπου» είναι:
1. Καλλιτέχνες
2. Σεφ
3. Σερβιτόροι
4. Υπάλληλοι Χρηματιστηρίου
5. Υπάλληλοι καθαριότητας και Σεκιούριτι
6. Εργάτες σε Βιοτεχνία/Εργοστάσια
7. Τεχνικοί αυτοκινήτων
8. Διευθυντές τροφίμων
9. Διαχειριστές βάσης δεδομένων/ Τεχνικοί υπολογιστών
10. Διακοσμητές

Αποκάλυψη: Να γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη!Το 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από... την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον (ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!

Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα…μέτρα της εποχή. Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέων επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες