Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΣΙ ΡΕ....

8 μαθήματα αγάπης από μια μαμά στην κόρη της

1.jpg

Λόγια τρυφερά που κάθε μαμά θα ήθελε να πει στο κοριτσάκι της για αυτό το υπέρτατο συναίσθημα που λέγεται Αγάπη!

1. Άκου την καρδιά σου
Η καρδιά μας ξέρει τι είναι σωστό και ποιο είναι το καλύτερο για εμάς.


Μερικές φορές, όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι ή να είμαστε με κάποιον που δεν μας ταιριάζει, προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας και να δικαιολογήσουμε την επιλογή μας, αλλά η καρδιά μας κατά βάθος γνωρίζει. Κάνε μόνο αυτά που σε κάνουν χαρούμενη. Επίλεξε γύρω σου ανθρώπους που κάνουν την καρδιά σου να χαμογελά.

2. Μάθε να αγαπάς
Όταν μεγαλώσεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν ήμουν τόσο τέλεια όσο πίστευες. Θα αντιληφθείς ότι δεν ήμουν η καλύτερη στην καθαριότητα του σπιτιού, ούτε η καλύτερη μαγείρισσα. Ότι, όταν έλεγα πως συγύριζα την κρεβατοκάμαρα, απλώς ήθελα να μείνω για λίγο μόνη μου. Όμως, ελπίζω να ξέρεις ότι ήμουν πολύ καλή σε ένα πράγμα: Στο να σ’ αγαπώ. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που όλοι οι άνθρωποι θα θυμούνται από σένα: το πώς τους φέρθηκες, το αν τους εκτίμησες και το πόσο τους αγάπησες.

3. Πρώτα οι άνθρωποι
Τα υλικά αγαθά είναι ωραίο να τα έχεις. Πόσο μάλλον, όταν είναι πολυτελή και λαμπερά. Και, πράγματι, ορισμένα από αυτά είναι και απαραίτητα. Όμως, αυτό που δίνει αξία στη ζωή δεν είναι τα αντικείμενα, αλλά οι άνθρωποι. Οποιοδήποτε υλικό αγαθό, μπορεί να αντικατασταθεί, οι άνθρωποι όμως όχι. Αν χάσεις αγαπημένα πρόσωπα, ξαφνικά τα πάντα γύρω σου είναι μάταια και ανούσια. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για σένα να αποτελούν προτεραιότητά σου και να τους αγαπάς όσο είναι εδώ, μαζί σου.

4. Δίνε την αγκαλιά σου απλόχερα
Καθώς θα μεγαλώνεις, θα συνειδητοποιείς πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος, πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Κάποια στιγμή θα αποκτήσεις τη δική σου οικογένεια. Μέχρι τότε, για όσο ακόμα θα είμαστε μαζί, θα σε κρατάω στα χέρια μου με κάθε ευκαιρία, θα σε κρατάω για λίγο παραπάνω κάθε φορά, ακόμα κι αν το σώμα μου πονάει ή είμαι κουρασμένη… Γιατί οι στιγμές δεν γυρίζουν πίσω και το μόνο που μένει είναι οι αναμνήσεις.

5. Αγάπα τον εαυτό σου
Βλέπεις αυτό το προσωπάκι που σε κοιτάζει όταν στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη; Είναι ένα διαμάντι. Είναι «φτιαγμένο» με πολλή αγάπη. Ενώ οι άνθρωποι θα σε προσέχουν αρχικά για την εμφάνισή σου, αυτή θα είναι μόνο ένα μέρος από σένα – η ομορφιά είναι παροδική. Η ψυχή σου, ο χαρακτήρας σου και η ευγένειά σου έχουν τη δύναμη να επισκιάσουν τα σαγηνευτικά μάτια σου ή τα σαρκώδη χείλη σου. Η νοημοσύνη σου και όλα όσα έχεις να πεις και να μοιραστείς θα σημαίνουν πολλά περισσότερα από το πόσο θα κοστίζει το ντύσιμό σου. Πρέπει να καταλάβεις ότι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να τον αγαπάς. Αν γνωρίζεις την αξία σου, τότε μόνο θα ξέρεις πώς θα επιτρέπεις στους άλλους να σου φέρονται.

6. Να είσαι ο εαυτός σου
Αν μια μέρα ζητήσεις από τον μπαμπά σου μια συμβουλή για τις σχέσεις σου με το άλλο φύλο, θα χαρεί να σου πει να είσαι ο εαυτός σου. Και θα έχει δίκιο. Όταν κάποιος σε ερωτευτεί, θα ήθελες να το κάνει για αυτό που είσαι, και όχι για αυτό που εκείνος θα επιθυμούσε να είσαι. Άλλωστε, ποιος θα ήθελε να περάσει ολόκληρη τη ζωή του προσποιούμενος κάποιον άλλον, πέρα από τον αληθινό του εαυτό; Ο κατάλληλος άνθρωπος για σένα θα έχει την ικανότητα να αγαπήσει τον «ατελή» εαυτό σου ολοκληρωτικά.

7. Μη φοβάσαι την αποτυχία
Ως γονείς, πάντα ελπίζουμε ότι τα παιδιά μας θα μάθουν από τα λάθη μας, αλλά μερικές φορές πρέπει να κάνεις τα δικά σου λάθη για να πάρεις το μάθημα. Μη φοβηθείς να κάνεις λάθη. Κάποια πράγματα θα γίνουν και κάποια όχι, αλλά αν πιστεύεις βαθιά μέσα σου ότι κάτι αξίζει τον κόπο, βρες το κουράγιο να κάνεις το επόμενο βήμα. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα, αλλά το σπουδαίο με αυτά είναι ότι γίνονται μαθήματα ζωής.

8. Υπάρχει ζωή (και αγάπη) μετά από μια απογοήτευση
Όταν ήμουν έφηβη, ονειρευόμουν ότι θα παντρευτώ καθένα από τα αγόρια με τα οποία έβγαινα. Φυσικά, όταν όλα τέλειωναν, πίστευα ότι ερχόταν το τέλος του κόσμου. Έπεφτα σε βαθιά θλίψη, έκλαιγα ασταμάτητα και νόμιζα ότι δεν θα βρω ποτέ κανέναν άλλον. Αλλά, τελικά, τα δάκρυα σταματούσαν. Θα δεις ότι η ζωή συνεχίζεται - και μαζί της και η αγάπη. Και παρόλο που λιώνω στην ιδέα μιας ερωτικής σου απογοήτευσης, θέλω να ξέρεις ότι εγώ θα είμαι πάντα εδώ για σένα. Η αγκαλιά μου θα είναι πάντα το πιο ασφαλές καταφύγιό σου! 

ΣΕΞ: Τελικά το μέγεθος μετράει; Τι απάντησαν οι Ελληνίδες...Δόθηκε η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα.

Με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου 
Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας
 (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου 
Θεσσαλονίκης, ο ιδρυτής του Δημήτρης
 Χατζηχρήστου, καθηγητής Ουρολογίας στο
 ΑΠΘ, και η υπεύθυνή του Εύη Κυράνα,
 ψυχολόγος υγείας-σεξολόγος, ξεδιάλυναν
 μερικούς από τους πιο συνηθισμένους μύθους.

Ένας από τους μύθους που ξεδιαλύθηκε,
 λοιπόν, είναι το κατά πόσο το «μέγεθος»
 μετράει για τη γυναίκα. Είναι γνωστό πως το
 μέγεθος του πέους αποτελεί πηγή άγχους για
 πολλούς άντρες, που είναι πεπεισμένοι ότι έχει
 πολύ μεγάλη σημασία για τις γυναίκες.

Ωστόσο, σε πρόσφατη μελέτη, μόλις το 21%
 των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το 
μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και
 μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ
 σημαντικό». Όσον αφορά το πάχος του πέους,
 μόλις το 32% των γυναικών είπαν πως είναι σημαντικό.

Η αγωνία των ανδρών πηγάζει από τις λανθασμένες
 απόψεις που έχουν και για το ποιο ακριβώς είναι το
φυσιολογικό μέγεθος. Το μήκος του πέους σε στύση
 κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. (ο μέσος όρος είναι τα 13 εκ.),
ενώ ως παθολογικό είναι το μήκος κάτω από τα 7 εκατοστά,
δεδομένου ότι το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκατοστά.

Ποια είναι η καλύτερη στάση ύπνου;

Εσείς σε ποια στάση ύπνου κοιμάστε; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η καλύτερη για το σώμα μας;... Δυστυχώς υπάρχουν ορισμένες στάσεις που μπορούν να μας βλάψουν και άλλες που μας ξεκουράζουν καλύτερα. Δείτε τα υπέρ και τα κατά κάθε στάσης… Μπρούμυτα: πρόκειται για τη χειρότερη στάση ύπνου. Ενώ πρόσκαιρα μπορεί να ανακουφίζει όσους έχουν πρόβλημα χαμηλά στη μέση (ή μετά από μια μέρα που την περάσατε σκυφτοί) γιατί μοιάζει με το τέντωμα της γάτας, μακροπρόθεσμα είναι πολύ βλαβερή. Υποχρεώνει τη σπονδυλική στήλη να πάρει μία αφύσικη στάση και επιβαρύνει τον αυχένα, μιας και το κεφάλι μένει γυρισμένο από τη μία ή την άλλη πλευρά όλο το βράδυ.
Ανάσκελα: Η στάση αυτή κατανέμει σωστά το βάρος του σώματος και βοηθάει στην ευθυγράμμιση των εσωτερικών οργάνων. Καλό θα ήταν βέβαια να χρησιμοποιούμε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα για να έρχεται η σπονδυλική μας στήλη στη φυσική της θέση. Από την άλλη βέβαια, η στάση αυτή δεν ενδείκνυται σε όσους έχουν προβλήματα του αναπνευστικού, και φυσικά σε όσους ροχαλίζουν!

Στο πλάι: Η εμβρυακή στάση στο πλάι είναι πράγματι η καλύτερη στάση για τον ύπνο. Ανακουφίζει τη σπονδυλική στήλη και τα εσωτερικά όργανα, ιδίως αν βάζετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα από τα πόδια σας. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η στάση που συστήνουν οι γιατροί στις εγκύους.

pistepseto.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,1 ΡΙΧΤΕΡ στη Φλώρινα ταρακούνησε και τη Βέροια!!!ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ!!! 
Στις 18.48, σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4,1 ρίχτερ, που έγινε
 ιδιαίτερα αισθητή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πτολεμαιδα 
και τις γύρω περιοχές. Από τη δόνηση... ταρακουνήθηκε 
και η Βέροια!!! Η τελική εκτίμηση του συνόλου των 50
 περίπου σεισμογράφων, 

Η ομάδα αίματος δείχνει ποιoς κινδυνεύει από καρδιοπάθειες

Η ομάδα αίματος δείχνει ποιoς κινδυνεύει από καρδιοπάθειες


Μεγαλύτερη προστασία έχουν όσοι ανήκουν στην Ο

Σημαντικά υψηλότερα ποσοστά προστασίας έναντι της εκδήλωσης καρδιοπαθειών απολαμβάνουν όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο, συγκριτικά με τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος A, B και AB. Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύετεια στην ιατρική επιθεώρηση «Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology», πιο ευάλωτοι σε καρδιοπάθειες είναι όσοι ανήκουν στην ομάδα AB, καθώς έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες έναντι της ομάδας O.

Η έρευνα κατέδειξε, επίσης, ότι σε ανθρώπους που ανήκουν στην ομάδα αίματος B ο κίνδυνος καρδιοπάθειας αυξάνεται κατά 11% και στην ομάδα A, κατά 5%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Lu Qi, από το Harvard School of Public Health στη Βοστόνη, είναι καλό να γνωρίζουν οι άνθρωποι την ομάδα αίματος στην οποία ανήκουν, όπως τα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης. Αν γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο, υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως καλή διατροφή, άσκηση και αποχή από το κάπνισμα.

Η έρευνα δεν εξέτασε γιατί οι διάφορες ομάδες αίματος φαίνεται να συνδέονται με διαφορετικό κίνδυνο καρδιοπάθειας, ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με τον καθηγητή Qi, η ομάδα αίματος είναι πολύπλοκη, επομένως μπορεί να υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί που θα έπρεπε να διερευνηθούν.

Αυτό που είναι γνωστό, πάντως, είναι ότι η ομάδα AB έχει συνδεθεί με φλεγμονές, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη βλάβη των αρτηριών. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η ομάδα αίματος A συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

Πηγή: healthpress.gr

Αντιμετωπίστε την ακμή στο στήθος ή στην πλάτη

Αντιμετωπίστε την ακμή στο στήθος ή στην πλάτη


Μία θαυματουργή λύση

Αν παρουσιάζετε ακμή στο στήθος ή στην πλάτη πέραν από τις αντίστοιχες θεραπείες προσώπου που μπορείτε να κάνετε, μια θαυματουργή λύση είναι η εξής. 

Αναμείξτε δύο ταμπλέτες ασπιρίνης με λίγο νερό και λίγο μέλι ώστε να γίνει μια πάστα. 

Εφαρμόστε στο σημείο που θέλετε και αφήστε το να δράσει για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. 

Στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Πηγή: myworld

Smartphone αξίας 6 χιλιάδων δολαρίων

Smartphone αξίας 6 χιλιάδων δολαρίων


Το Ti της εταιρείας Vertu έχει προσωπικό «θυρωρό»

Ούτε χίλια, ούτε δύο χιλιάδες, αλλά έξι χιλιάδες δολάρια κοστίζει νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας ιστοσελίδα informationweek.

Ο λόγος για το νέο μοντέλο Ti της εταιρείας Vertu. Η συσκευή χρησιμοποιεί λειτουργικό Android, διαθέτει επεξεργαστή 1,7 GHz, μνήμη 64 GB, κάμερα με ανάλυση 8MP και οθόνη από ζαφείρι, η οποία, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Vertu, Πέρι Όστινγκ, είναι τέσσερις φορές πιο ανθεκτική από τις κοινές οθόνες «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Το περίβλημα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο.

Τα συνολικά 184 κομμάτια που αποτελούν το νέο μοντέλο συναρμολογούνται από έναν και μόνο Βρετανό τεχνίτη, ο οποίος υπογράφει μάλιστα την κάρτα SIM, μόνο όταν θέλει να δηλώσει εμπράκτως ότι αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα!

Το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει το Ti είναι αισθητά ανώτερο από τα λοιπά κινητά τηλέφωνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρέχεται δωρεάν τεχνική υποστήριξη όλο το 24ωρο, είτε μέσω γραπτού μηνύματος, είτε μέσω φωνητικών εντολών, είτε ακόμη, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ο προσωπικός «θυρωρός», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η συγκεκριμένη υπηρεσία της Vertu, είναι πάντοτε στη διάθεση του χρήστη, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και να δώσει απαντήσεις σε ενδεχόμενες απορίες του.

Ωστόσο, τόσο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών κοστίζει ακριβά. Για την ακρίβεια, η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους πρώτους 12 μήνες με την αγορά της συσκευής. Ωστόσο, οι πελάτες που επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον προσωπικό «θυρωρό» θα πρέπει να πληρώσουν ένα μάλλον αλμυρό αντίτιμο. Συγκεκριμένα, η κλασική έκδοση κοστίζει 2.900 δολάρια ετησίως, η «αφοσιωμένη» έκδοση 4.000 ενώ η «απεριόριστη» παρέχεται μόνο κατόπιν διαπραγμάτευσης.

«Πρόγευση» του χειριστηρίου του Playstation 4

«Πρόγευση» του χειριστηρίου του Playstation 4


Εξοπλίζεται με οθόνη αφής και λειτουργία Playstation Move

Λιγότερο από μία εβδομάδα απέμεινε για να μάθουμε τι θέλει να πας παρουσιάσει η Sony γα την νέα κονσόλα της, Playstation 4. 

Να θυμίζουμε πως σε διαφημιστικό βίντεο, η εταιρεία μας είχε προσκαλέσει στις 20 Φεβρουαρίου «να δούμε το μέλλον» της νέας κονσόλας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μία φωτογραφία, από την ιστοσελίδα Kotaku, που δείχνει ένα χειριστήριο, που θυμίζει τα παλαιότερα DualShock της Sony. 

Ενώ σχεδιαστικά έχει πολλές ομοιότητες με τα παλιά χειριστήρια, είναι εμφανείς οι νέες προσθήκες, που έχουν να κάνουν με μία οθόνη αφής στο κέντρο του και μία φωτιζόμενη, μπλε, επιφάνεια στο επάνω μέρος

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως, η φωτιζόμενη επιφάνεια θα δίνει τη δυνατότητα στο νέο χειριστήριο να ενσωματώνει τη λειτουργία Playstation Move, ενώ η οθόνη αφής θα δίνει νέες επιλογές ελέγχου της κονσόλας.

Σίγουρα, ακόμα και αν αληθεύουν οι φήμες, πρόκειται για ένα χειριστήριο που ακόμα είναι στάδιο εξέλιξης, οπότε είναι πολύ πιθανόν να διαφέρει αρκετά από την τελική του έκδοση, ωστόσο μας δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση στην οποία κινείται η εταιρεία, θέλοντας να συνδυάσει την εργονομία με τη λειτουργικότητα.

Νέα σειρά τετραπύρηνων tablets από την Archos


Archos Platinum Series με οθόνες 8, 9.7 και 11.6 ιντσών

Μετά την παρουσίαση της σειράς Titanium στην διεθνή έκθεση CES 2013, η Archos ανακοίνωσε επίσημα και την κυκλοφορία της νέας σειράς Platinum. Πρόκειται για τρία τετραπύρηνα tablets, που θα καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς σε όλα τα μεγέθη.

Ο μικρότερος εκπρόσωπος θα ονομάζεται Archos 80 Platinum και θα διαθέτει οθόνη IPS 8.0 ιντσών με ανάλυση 1024 x 768, τετραπύρηνο επεξεργαστή με χρονισμό στα 1,2GHz, 2GB μνήμης RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης microSD, κάμερα 2 megapixel και λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean. Η τιμή του αναμένεται να είναι στα 199 ευρώ, με την κυκλοφορία του να είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του μήνα.

Το Archos 97 Platinum HD, θα κυκλοφορήσει επίσης μέσα στο Φεβρουάριο και θα είναι εξοπλισμένο με οθόνη IPS 11,6 ιντσών με ανάλυση 2048 x 1536, τετραπύρηνο επεξεργαστή με χρονισμό στα 1,2GHz, 2GB μνήμης RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης, κάμερα επίσης 2megapixel και λειτουργικό το Android 4.1 jelly Bean.

Τέλος, το Archos 116 Platinum θα είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις αφού η οθόνη του θα φτάνει τις 11,6 ίντσες, ενώ στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δε διαφέρει από τ προηγούμενα δύο. Η κυκλοφορία του αναμένεται για τον ερχόμενο Απρίλιο με την τιμή του να ανεβαίνει στα 349 ευρώ.


Νέα σειρά τετραπύρηνων tablets από την Archos

Ρωσία: Μετεωρίτης σκορπά τον τρόμο


Η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμη και τα καλύτερα σενάρια ταινιών επιστημονικής δράσης και φαντασίας. Κομμάτια από μετεωρίτη σκίζουν τον ουρανό.
Τρόμο, πανικό, χάος, τραυματίες και καταστροφές προκάλεσαν οι καυτές πέτρες του μετεωρίτη στην ευρύτερη περιοχή των Ουραλίων στην κεντρική Ρωσία.
Με δέος οι κάτοικοι τουλάχιστον έξι πόλεων παρατηρούσαν τα ίχνη από τη βροχή των κομματιών που έπεφταν διαρκώς.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές ότι παρενέβη η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας με ομοβροντία πυραύλων που έσπασε τον τεράστιο μετεωρίτη σε μικρότερα τμήματα σε υψόμετρο 20 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες.
Πέραν των εμφανών υλικών ζημιών σε δεκάδες κτίρια οι αρχές χτενίζουν σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων με επίκεντρο το Τσελιαμπίσκ για να εντοπίσουν υπολείμματα.
Μονάδες ραδιοβιοχημικής προστασίας τέθηκαν σε συναγερμό κάνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετρήσεις για τα επίπεδα ραδιενέργειας.
Την ώρα της καταιγίδας μετεωριτών σημειώθηκε προσωρινή διακοπή κάθε τηλεπικοινωνιακού μέσου, τα οποία επανήλθαν αργότερα.
Ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει η Ρωσία από την πτώση μετεωρίτη στην πόλη Τσελιαμπίνσκ κοντά στα Ουράλια.
Τα όσα είδαν και έζησαν οι κάτοικοι της πόλης ξεπερνούν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Το τι συνέβη την ώρα της πτώσης κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο από σχολική τάξη στην πόλη, την στιγμή μάλιστα που ήταν γεμάτη με παιδιά.
Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι υπήρξαν καταστροφές σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Διέταξε άμεση διερεύνηση του περιστατικού καθώς και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης των υποδομών που υπέστησαν ζημιές.
Οι κάτοικοι της πόλης δηλώνουν συγκλονισμένοι από αυτό που έζησαν.
Υπολογίζεται ότι 1.200 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 200 παιδιά, από τα γυαλιά που έσπαγαν όταν τα θραύσματα του μετεωρίτη έπεφταν σε κτίρια της πόλης.
Τριακόσια κτίρια υπέστησαν φθορές, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής έκανε λόγο για ζημιές που ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια δολάρια.
Ένα κομμάτι του μετεωρίτη διέσχισε τον πάγο της λίμνης Τσερμπακούλ μια μεγάλη τρύπα στην επιφάνεια του πάγου.


25 παιδιά μιλούν για την αγάπη

Kids React to Valentine's Day: 25 αξιολάτρευτα παιδάκια δίνουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικές με την αγάπη.
10 Famous Tree Tunnels


ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...

tree tunnel is a road, lane or track where the trees on each side form a more or less continuous canopy overhead, giving the effect of a tunnel. The effect may be achieved in a formal avenue lined with trees or in a more rural setting with randomly placed trees on each side of the route. It can create a beautiful setting.

1. Jacarandas Walk, South Africa
link
Over 10 million trees keep South Africa’s largest city green. According to several unofficial sources, Johannesburg is home to the world’s largest man-made forest.
link
There are at least 49 species of Jacaranda, most of them native to South America (particularly in Uruguay, Brazil, Peru & Argentina), and the Caribbean basin. The tropical trees were imported to South Africa over one hundred years ago. October is the month when the flowers of thousands of Jacaranda trees are in full blossom.
link
This spectacular tree tunnel is located either in Johannesburg or Pretoria, the Jacaranda City where 70,000+ Jacarandas add vivid splashes of purple-blue to the urban landscape. 
2. Tunnel of Love, Ukraine
link
One of the most beautiful tree tunnels in World can be found near the city of Klevan in Ukraine - The Tunnel of Love. This is in fact a train tunnel of trees. It's the main attraction in the area and also one of the most beautiful places in Ukraine.


During the warm months of the year the trees planted next to each other form a fairy green tunnel along one kilometer (0.6 mi) long section of the railway. Not a lot of people seem to know very much about the tunnel, or have ever heard of it at all, making it a well-kept secret. 

3. Cherry Blossom Tunnel, Germany
link
Cherry Blossom Tunnel (Heerstrabe) is located in the German city of Bonn. It is a peaceful street over which, a series of beautiful trees of cherry blossoms droop. Spring becomes alive when the blossoms are in full bloom overhead.
link
Two such roads in Bonn has cherry trees planted around but the mostly travelled isHeerstrabe. Cherry blossoms are said to last for 7- 10 days on average and it greatly depends on weather conditions. [linkmap]

4. The Dark Hedges, UK

This tunnel of beech trees is known locally as "the dark hedges" are thought to be around 300 years old. There are over 100 beech trees which line the Bregagh Road which is near the village of Stranocum in County Antrim,  Northern Ireland. They form an arc over the road and there have been concerns that some of the trees present a risk to road users because of their condition.


It is a much photographed scene and is a popular location for Northern Ireland photographers and international visitors. It has featured in the UK Landscape Photographer of the Year book in each of the first 4 years. Regrettably the character of the site has now been spoiled by the recent construction of a bright green sheep fence built inside the tree line. 
5. Rua Gonçalo de Carvalho, Brasil
link
A green tunnel, formed by the crowns of more then 100 trees of the tipuana species, is the main attraction of Gonçalo de Carvalho street, at the south side of Porto Alegre, which recently gained the nick name of the “most beautiful in the world”.
link
The status was given by a Portuguese biologist who, amazed by the pictures on the internet, wrote an excited post regarding the place. Now, with almost 500 wooded meters (1,640 ft), it is the newest tourist point in the city.


Whoever visits the city always wants to see the street, but very few know that the fight to preserve it was immense. Plans by various business to remove some of the trees for development have been thwarted by the active community and in 2006, the road was officially declared a Heritage Environment in Latin America, the first time such an honour has been bestowed on an urban street. 

6. Oak Alley Plantation Tree Tunnel, USA
link
Oak Alley Plantation is a historic plantation located on the Mississippi River in the community of Vacherie, Louisiana. It is protected as a National Historic Landmark.


It is named after its distinguishing feature, an alley (tree tunnel) created by a double row of live oaks about 800 feet (240 meters) long that was planted in the early 18th century, long before the present house was built. The tree tunnel runs between the house and the Mississippi River. 
7. Natural Tree Tunnel, USA


This amazing tree tunnel is located in Mendocino County, CaliforniaThrough  tunnel passes U.S. Highway 1, just north of Seaside beach. It is the most popular part of the highway between the local drivers.

8. Autumn Tree Tunnel, USA


This tree tunnel is simply astonishing. Its real beauty comes in autumn.  Autumn Tree Tunnel is located on the way up to Smuggler’s Notch, a Vermont state park. The eye-catching foliage starts changing its color in the northern region, in response to many environmental factors, and spreads south as the fall season advances. 
9. Ginkgo Tree Tunnel, Japan
link
Gingko biloba is a highly venerated tree in Japanese culture. Six ginkgo trees survived the Hiroshima bombing, continuing to grow despite facing so many challenges, and are still alive today. Therefore, the Japanese regard the gingko as “the bearer of hope”. It is also known as “the survivor” or “the living fossil.”
link
Around 65,000 ginkgoes grace Tokyo’s streets, gardens and parks today. According to some people who visited Tokyo, the tunnel you see in the above pictures is located in the outer garden of Meiji Shrine. 

10. Yew Tree Tunnel, UK
link
The medieval Aberglasney House features one of the most beautiful gardens in Wales, UK. They have been an inspiration to writers since 1470. The Yew Tunnel is a popular tourist attraction in this area. Believe it or not, it took nine years of pruning to restore this unique archway.


The Yew Tunnel is thought to have been planted by the Dyer family during the eighteenth century, and it is possibly unique in the U.K. When they had grown tall they were bent over to form an extended arch. Their trunks have spread and their branches have fused so that today it is hard to count how many separate trees commingle in the vast mass of this venerable growing gallery.

Ο εγκέφαλος «προδίδει» την αληθινή αγάπη

Αν μια σχέση είναι για να κρατήσει φαίνεται στη μαγνητική τομογραφία


Ο εγκέφαλος «προδίδει» την αληθινή αγάπη
Μια αγάπη που προορίζεται να κρατήσει αφήνει ιδιαίτερα «σημάδια» σον εγκέφαλο, σύμφωνα με ερευνητέςΟυάσινγκτον 
Μόλις ερωτευθήκατε και θέλετε να μάθετε αν η αγάπη σας θα κρατήσει για πάντα: Μπείτε στον εγκεφαλικό τομογράφο και θα έχετε την απάντηση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές οι οποίοι θεωρούν ότι ανακάλυψαν το «αποτύπωμα» το αληθινού έρωτα στον εγκέφαλό μας.
Εξετάζοντας ερωτευμένους εθελοντές οι επιστήμονες εντόπισαν στον εγκέφαλό τους διαφορετικά μοτίβα δραστηριότητας τα οποία φάνηκαν να «οδηγούν» σε διαφορετική έκβαση την ερωτική ιστορία που μόλις είχαν ξεκινήσει: το ένα δείχνει να συνδέεται με «ακλόνητα» συναισθήματα και σταθερότητα στη σχέση ενώ το άλλο μάλλον αποτελεί δυσάρεστο οιωνό, προαναγγέλλοντας ότι το αρχικό πάθος σύντομα θα… ξεφουσκώσει.
Η τομογραφία του σφοδρού έρωτα
Ο καθηγητής Αρθουρ Αρόν, κοινωνικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Στόνι Μπρουκ στο Λονγκ Αιλαντ της Νέας Υόρκης εξέτασε μαζί με τους συνεργάτες του 12 εθελοντές, εκ των οποίων οι επτά γυναίκες, με τη τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας. Ολοι δήλωναν σφόδρα ερωτευμένοι και ήταν σε σχέση με τους συντρόφους τους περίπου για ένα χρόνο.
Οι ερευνητές έδειξαν στους εθελοντές φωτογραφίες των συντρόφων τους και τους ζήτησαν να φέρουν στο μυαλό τους αναμνήσεις που είχαν από αυτούς/αυτές. Τους έδειξαν επίσης φωτογραφίες άλλων γνωστών τους προσώπων με τα οποία όμως δεν είχαν ερωτική σχέση και κατέγραψαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα σε όλες τις περιστάσεις.
Τρία χρόνια αργότερα οι ειδικοί ανέλυσαν τις εγκεφαλικές τομογραφίες των εθελοντών με βάση την έκβαση της ερωτικής σχέσης του καθενός από αυτούς. Οι μισοί είχαν χωρίσει, οι άλλοι μισοί εξακολουθούσαν όμως να είναι μαζί με τον/την σύντροφό τους.
Μια αγάπη που προορίζεται να κρατήσει ενεργοποιεί διαφορετικές περιοχές στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τους ερευνητές: αριστερά η τομογραφία ενός ερωτευμένου εθελοντή που η σχέση του διήρκεσε, δεξιά ο εγκέφαλος ενός εθελοντή ο οποίος χώρισε στο επόμενο διάστημα Πηγή Neuroscience Letters
Το μοτίβο της αληθινής αγάπης
Η ανάλυση των τομογραφιών ανέδειξε δυο ξεχωριστά μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας που φάνηκε να συνδέονται με τη διαφορετική έκβαση των σχέσεων. Το πιο «έντονο» χαρακτηριστικό σε όσους εξακολουθούσαν τρία χρόνια μετά να είναι μαζί με τον σύντροφό τους ήταν ότι, όταν τον σκέφτονταν κατά τη διεξαγωγή του πειράματος, είχαν εμφανίσει έντονη δραστηριότητα στον κερκοφόρο πυρήνα, μια περιοχή που συνδέεται με τη συναισθηματική αντίδραση στα οπτικά ερεθίσματα της ομορφιάς.
Επί πλέον οι «σταθεροί» εθελοντές είχαν (συγκριτικά με τους μη σταθερούς) μικρότερα επίπεδα δραστηριότητας στον μέσο κογχομετωπιαίο φλοιό, περιοχή η οποία σχετίζεται με την κριτική – κάτι το οποίο σημαίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι ήταν λιγότερο επικριτικοί απέναντι στους συντρόφους τους. Τα επίπεδα δραστηριότητας των συγκεκριμένων εθελοντών ήταν επίσης μικρότερα στα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον εθισμό και την ανταμοιβή – τα συγκεκριμένα κέντρα, όπως τόνισαν οι ειδικοί, απενεργοποιούνται όταν νιώθουμε ικανοποιημένοι και «γεμάτοι».
«Ολοι όσοι μετείχαν στη μελέτη ένιωθαν πολύ ερωτευμένοι με τους συντρόφους τους και αυτό αντανακλάται στις τομογραφίες, υπάρχουν όμως μερικές λεπτές ενδείξεις που δείχνουν πόσο σταθερά ήταν τα αισθήματά τους» τόνισε ο καθηγητής Αρόν. Από την πλευρά του ο Σιαομένγκ Σου, κύριος συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Neuroscience Letters», πρόσθεσε: «Παράγοντες που είναι παρόντες στα πρώτα στάδια του έρωτα φαίνονται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και τη μακροβιότητα της σχέσης. Οι περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται υποδηλώνουν ότι οι λειτουργίες της ανταμοιβής μπορούν να είναι ενδεικτικές για τη σταθερότητα μιας σχέσης».

Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!


Το να κατοικείται μια γέφυρα είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο και πολύ πέρα από τη βασική λειτουργία της που δεν είναι άλλη από τη γεφύρωση φυσικών εμποδίων, διευκολύνοντας την εκτέλεση οικιστικών αλλά και εμπορικών λειτουργιών. Για το λόγο αυτό οι έξι γέφυρες που θα δείτε στη συνέχεια είναι όχι μόνο σπάνιες στον κόσμο αλλά καθεμία ξεχωριστά αποτελεί τουριστική «ατραξιόν» στον τόπο της εξαιτίας της ιστορίας που κρύβει πίσω της.
1. Ponte Vecchio, Ιταλία
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Είναι η παλαιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας, η δημιουργία της οποίας ανάγεται στο 1345, όταν κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει μια προηγούμενη γέφυρα που καταστράφηκε από πλημμύρα. Σπίτια χτίστηκαν πάνω στη γέφυρα, ως αποτέλεσμα μια κοινής πρακτικής που υπήρχε σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ως εργαστήρια και καταστήματα κρεοπωλών και βυρσοδεψών της εποχής. 
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Το 1593, ο δούκας Ferdinand I αποφάσισε να τους αντικαταστήσει με χρυσοχόους, εξαιτίας της δυσωδίας που επικρατούσε στην περιοχή, ενώ μέχρι και σήμερα τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία της πόλης βρίσκονται στη γέφυρα, η οποία αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της Φλωρεντίας.
2. Krämerbrücke, Γερμανία
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Η Krämerbrücke είναι μια γέφυρα στην πόλη Erfurt της Γερμανίας η οποία «καλύπτεται» εξ ολοκλήρου με ξύλινα κτίρια και στις δύο πλευρές της. Επί του παρόντος, κυρίως τεχνίτες και καταστήματα με αντίκες «στεγάζονται» στα 32 σπίτια της γέφυρας, τα περισσότερα από τα οποία είναι δημοτική ιδιοκτησία.
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης αλλά και μοναδικό ιστορικό μνημείο, το οποίο συγκεντρώνει την προσοχή των επισκεπτών, ενώ πολλές εκδηλώσεις και γιορτές γίνονται κατά καιρούς στους κόλπους της.
3. Pont de Rohan, Γαλλία
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Βρίσκεται στην περιοχή Landerneau της βορειοδυτικής Γαλλίας, επάνω από τον ποταμό Elorn, και κατοικείται από το 1336, όταν και κατασκευάστηκε για πρώτη φορά. Ένα ελαιοτριβείο και ένα σωφρονιστικό κατάστημα χτίστηκαν εκεί, ενώ το 1510, όταν αποκαταστάθηκε από τον Jean II de Rohan (ευγενή του 15ου αιώνα), απέκτησε και ορισμένα άλλα καταστήματα.
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Σήμερα η γέφυρα Pont de Rohan περιέχει δύο σειρές σπιτιών και από τις δύο πλευρές και αποτελεί «ορόσημο» της περιοχής, καθώς διακρίνεται για τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, τον οποία διατηρεί αναλλοίωτο, αλλά και για το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει στους επισκέπτες.
4. Covered Bridge, Βουλγαρία
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Η Covered Bridge είναι -όπως υποδηλώνει και το όνομά της- μια σκεπαστή γέφυρα στην πόλη Lovech της Βουλγαρίας, που διασχίζει τον ποταμό Osam, ο οποίος συνδέει τα παλιά και νέα τμήματα της πόλης – ίσως το πιο αναγνωρίσιμο σημείο στην ευρύτερη περιοχή. Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης το 1872 από πλημμύρα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας διέταξε τον περίφημο πρωτομάστορα της Βουλγαρίας Kolyu Ficheto να κατασκευάσει μια ξύλινη γέφυρα.
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Κάθε πολίτης της πόλης συμμετείχε στην κατασκευή, η οποία ολοκληρώθηκε το 1874.  Ωστόσο, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της από πυρκαγιά το βράδυ της 2-3 Αυγούστου 1925, μια πιο σύγχρονη γέφυρα πήρε τη θέση το 1931, η οποία απέκτησε τη μορφή που έχει σήμερα κατά την περίοδο 1981-1982. Η σημερινή γέφυρα είναι μήκους 106 μέτρα και στεγάζει 14 καταστήματα.
5. Pont des Marchands, Γαλλία
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Το Pont des Marchands είναι μια ιστορική γέφυρα στην πόλη Narbonne της νότιας Γαλλίας, που στεγάζει σπίτια και μαγαζιά πάνω από το Canal de la Robine, το οποίο διασχίζει την παλιά πόλη. Η γέφυρα έχει ένα μικρό άνοιγμα, μόλις 15 μέτρα ύψος, το οποίο επιτρέπει σε μικρές βάρκες να κάνουν τους τουρίστες μια βόλτα κατά μήκος της πόλης.
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Αποτελεί τουριστική «ατραξιόν» των επισκεπτών αλλά και σήμα-κατατεθέν της πόλης, ενώ η θέα που προσφέρει προς το κανάλι είναι εντυπωσιακή. Το χειμώνα η πρόσβαση είναι αδύνατη, καθώς ο ποταμός «φουσκώνει», καθιστώντας απαγορευτική την κίνηση στο κανάλι.
6. Pulteney Bridge, Ηνωμένο Βασίλειο
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Διασχίζει τον ποταμό Avon στην πόλη Μπαθ της Βρετανίας, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε το 1773. Η γέφυρα σχεδιάστηκε από τον Robert Adam και είναι μία από τις μόλις τέσσερις γέφυρες με καταστήματα σε όλο το εύρος και στις δύο πλευρές που υπάρχουν στον κόσμο.
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Ανθοπωλεία, αντικερί αλλά και μπιστρό θα συναντήσει ο επισκέπτης κατά μήκος της Pulteney Bridge, απολαμβάνοντας παράλληλα μια εντυπωσιακή διαδρομή στο ιστορικό παρελθόν της πόλης.
perierga.gr

Οι πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου !!!


Επτά από τις δέκα βρίσκονται στη Λατινική Αμερική ...

Είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου και θα περίμενε κανείς να έχει και τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους.

Επίσης, θα περίμενε κανείς ότι μιας και οι Γιαπωνέζοι έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, θα ήταν και οι πιο αισιόδοξοι.

Όμως τα πλούτη και η μακροζωία δεν εγγυώνται την ευτυχία, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, καθώς οι δύο παραπάνω χώρες δεν είναι καν στην πρώτη δεκάδα των πιο χαρούμενων χωρών του κόσμου.

Ύστερα από δημοσκόπηση που έγινε σε 150.000 ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο, οι επτά από τις 10 πιο χαρούμενες χώρες βρίσκονται στη Λατινική Αμερική.

Η εταιρεία Gallup ρώτησε περίπου 1.000 ανθρώπους από 148 χώρες αν ξεκουράζονται αρκετά, αν τους συμπεριφέρονται με σεβασμό, αν γελούν και χαμογελούν αρκετά, αν είχαν μάθει κάτι ενδιαφέρον πρόσφατα και αν έχουν αισθήματα χαράς από την προηγούμενη μέρα.

Το 85% των ερωτηθέντων στον Παναμά και την Παραγουάη απάντησαν θετικά σε όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας. Ακολουθούν το Ελ Σαλβαδόρ, η Βενεζουέλα, το Τρινιδάδ και Τομπάγκο, η Ταϊλάνδη, η Γουατεμάλα, οι Φιλιππίνες, το Εκουαδόρ και η Κόστα Ρίκα.

Εκείνοι που έδωσαν τις λιγότερες θετικές απαντήσεις ζουν στη Σιγκαπούρη, μια πλούσια χώρα που είναι στην κορυφή της λίστας των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Η Γερμανία και η Γαλλία ισοβάθμισαν με την αφρικανική χώρα Σομαλιλάνδη στην 47η θέση.

Ανάμεσα στις εννιά τελευταίες χώρες βρίσκονται το Ιράκ, η Υεμένη, το Αφγανιστάν και η Αϊτή. Ακόμη, η Αρμενία, η Γεωργία και η Λιθουανία. 

Amazing Tron Dance performed by Wrecking Orchestra


Τα 8 πιο «επικίνδυνα» αεροδρόμια στον κόσμο!


Η απογείωση και η προσγείωση είναι πάντα το πιο επικίνδυνο σημείο της πτήσης για τα αεροσκάφη. Όταν όμως, αυτές πραγματοποιούνται σε αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες, τότε η επικινδυνότητα μεγαλώνει. Παρόλα αυτά ψηλά βουνά και απότομα βράχια, πολυσύχναστες παραλίες και κεντρικοί δρόμοι δεν φαίνεται να πτοούν τους πιλότους, πόσω μάλλον τους ταξιδιώτες! Καλού κακού, όμως, όταν πρόκειται να βρεθείτε στα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου… φορέστε διπλή ζώνη ασφαλείας!
 1. Princess Juliana Airport (Saint Martin)
Ο διάδρομος προσγείωσης είναι πολύ κοντά στην παραλία, όπου οι τουρίστες απολαμβάνουν το μπάνιο τους και κάνουν ηλιοθεραπεία. Ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό ατύχημα αλλά τα αέρια από τους κινητήρες των αεροσκαφών είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τον κόσμο. Στο ερώτημα «για ποιο λόγο οι Αρχές του St. Martin δεν μεταφέρουν κάπου αλλού το αεροδρόμιο» η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Είναι το ασφαλέστερο σημείο του νησιού για τις πτήσεις!».
perierga.gr - Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!
 2. Juancho Ε. Yrausquin Airport (Νησί Σάμπα, Καραϊβική)
Ο διάδρομος προσγείωσης περιβάλλεται από ψηλά βράχια, ενώ ένα σημείο του βρίσκεται σε μια απότομη πλαγιά που καταλήγει κατευθείαν στον ωκεανό! Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια, καθώς το αεροσκάφος που προσγειώνεται κινδυνεύει να «χτυπήσει» στα βράχια, ενώ μια λανθασμένη εκτίμηση του πιλότου κατά την απογείωση μπορεί να οδηγήσει το αεροπλάνο… στην άβυσσο.
perierga.gr - Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!
3. Courchevel Airport (Γαλλία)
H πόλη της Courchevel βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις και είναι ένα από τα γνωστότερα θέρετρα σκι στον κόσμο. Το αεροδρόμιο βρίσκεται μέσα στα βουνά και είναι διάσημο όχι μόνο για την επικινδυνότητά του αλλά και για το γεγονός ότι έχει… πρωταγωνιστήσει στην ταινία του James Bond «Tommorow never dies», όπου ο  Pierce Brosnan προσγείωσε το αεροπλάνο του με επιτυχία. Ο διάδρομος προσγείωσης είναι πολύ στενός και χρησιμοποιείται κυρίως από μικρά αεροπλάνα τσάρτερ ή ελικόπτερα, ενώ απαιτούνται εκπαιδευμένοι πιλότοι.
perierga.gr - Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!
4. Gustaf III Airport (Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική)
Ο μικρός διάδρομος του αεροδρομίου Gustaf ΙΙΙ στο νησί Άγιος Βαρθολομαίος της Καραϊβικής καταλήγει… στη θάλασσα. Στο χώρο αυτό εξυπηρετούνται μόνο μικρά αεροσκάφη, χωρητικότητας μέχρι 20 άτομα, κυρίως από τα τριγύρω νησιά. Βασικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι ο διάδρομος είναι στενός, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να κινδυνεύουν να χτυπήσουν στις πλαγιές των παρακείμενων ορεινών όγκων ή να καταλήξουν στον ωκεανό.
perierga.gr - Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!
5. Barra International Airport (Μπάρα)
Είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στον κόσμο που χρησιμοποιείται και ως… παραλία! Για την ακρίβεια, μάλιστα, οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Μπάρα γίνονται μέσα στην παραλία. Μάλιστα καλά διαβάσατε. Και το παράδοξο δεν σταματά εδώ: Όταν η παλίρροια πλημμυρίζει το διάδρομο προσγείωσης κατά τις βραδινές ώρες έρχονται πολλά αυτοκίνητα με αναμμένα φώτα για να βοηθήσουν τον πιλότο! Προειδοποιητικές πινακίδες ενημερώνουν τον κόσμο που κάνει το μπάνιο του για τις αναμενόμενες πτήσεις!
perierga.gr - Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!
6. Madeira Airport (Μαδέρα)
Το αεροδρόμιο της Μαδέρα βρίσκεται κοντά στην πόλη Φουντσάλ και εξυπηρετεί εγχώριες και διεθνείς πτήσεις. Ο διάδρομος του αεροδρομίου ήταν στενός, γεγονός που δημιουργούσε πολλά προβλήματα κατά τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αεροσκαφών, ενώ το 1977 συνέβη ένα τραγικό ατύχημα. Τότε ήταν που οι Αρχές της πόλης αποφάσισαν να επεκτείνουν τον διάδρομο προς την παραλία, αφού από την άλλη πλευρά υπάρχουν απότομα βράχια. Έτσι το αεροδρόμιο ξαναχτίστηκε, ενώ ο διάδρομος με αυξημένο μήκος πια στηρίζεται σε τεράστιους πυλώνες που καταλήγουν στην παραλία.
perierga.gr - Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!
7. Lukla Airport (Νεπάλ)
Βουνά από τη μία πλευρά και γκρεμός από την άλλη. Αυτή είναι η εικόνα που συναντά κανείς όταν ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Lukla στο ανατολικό Νεπάλ. O διάδρομος βρίσκεται σε υψόμετρο 2.900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ορειβάτες, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σημείο εκκίνησης για την ανάβαση στο Έβερεστ.
perierga.gr - Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!
8. Giblartar Airport (Γιβλαρτάρ)
Είναι το πέμπτο πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο και ένα από τα πλέον πολυσύχναστα! Ο διάδρομος απο/προσγείωσης περνάει μέσα από τους δρόμους της πόλης, και πιο συγκεκριμένα η κεντρική οδός Winston Churchill (με κατεύθυνση προς τα χερσαία σύνορα με την Ισπανία) «τέμνει» το διάδρομο του αεροδρομίου, οπότε η κυκλοφορία των οχημάτων σταματάει κάθε φορά που προσγειώνεται ή απογειώνεται ένα αεροπλάνο.
perierga.gr - Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!
perierga