Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο ρομαντικός φωτισμός στο γάμο σας

ΦΩΤΑ
Δείτε μερικές προτάσεις:
Αν επιδιώκετε ένα ρομαντικό γάμο, τότε φροντίστε η διακόσμησή σας να ακολουθεί παστέλ και καθαρά χρώματα και χαμηλό φωτισμό. Φαναράκια, κεριά, κρεμαστά φωτάκια, όλα αυτά συμβάλλουν σε ένα ζεστό και relaxed περιβάλλον.
Tips:
  • Δοκιμάστε να ντύσετε με φανεράκια το διάδρομο της δεξίωσης.
  • Τοποθετήστε κεριά στα τραπέζια των καλεσμένων.
  • Κρεμάστε πολλά φώτα πάνω από το νυφικό τραπέζι.
  • Αν στο décor του γάμου σας έχετε δεντράκια και κλαδιά, τότε κρεμάστε μικρά φωτάκια και κόκκινες καρδιές για ένα τρυφερό αποτέλεσμα.
Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες για να εμπνευστείτε:

Λαμπερή διακόσμηση

Νυφικό μακιγιάζ


Φτάνει η πιο σημαντική ημέρα της ζωής σας και ακόμα δεν αποφασίσατε τι μακιγιάζ θα κάνετε;
Το σημαντικό για το νυφικό μακιγιάζ είναι να επιλέξετε χρώματα και τεχνικές που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα σας και αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σας. Μην καταφεύγετε σε υπερβολές που αγριεύουν το πρόσωπο. Επιλέξτε ένα χαρακτηριστικό για να δώσετε ένταση ή μάτια ή χείλη.
Παρακάτω σας έχουμε μερικές προτάσεις μακιγιάζ από τις πασαρέλες και από τις διάσημες κυρίες στα βραβεία Golden Globes 2013.

Νύφη


Η ZTE ανακοίνωσε το νέο Grand S

Η ZTE ανακοίνωσε το νέο Grand S


Με οθόνη 5 ιντσών και τετραπύρηνο επεξεργαστή

Η ZTE αποφάσισε να παρουσιάσει στο MWC 2013 τη νέα της ναυαρχίδα, με το νέο «phablet» ZTE Grand S να κλέβει τις εντυπώσεις στη Βαρκελώνη.

Πρόκειται για το κορυφαίο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει η κινεζική εταιρία μέσα στο έτος, που διαθέτει οθόνη Full HD 5 ιντσών με ανάλυση 1920x1080, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm SnapDragon SnapDragon S4 Pro με χρονισμό στα 1,7GHz, 2GB μνήμης RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο, κάμερα 13 megapixel, εμπρόσθια κάμερα 2 megapixel και λειτουργικό σύστημα Android 4.1.2 Jelly Bean.

Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει στη νέα συσκευή είναι το γεγονός πως το πάχος της δεν ξεπερνά τα 7 χιλιοστά, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα (λευκό, γκρι και κόκκινο).

Η κυκλοφορία του έχει ανακοινωθεί για την αγορά της Κίνας στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, ενώ για την αντίστοιχη της Ευρώπης δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Αν και δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του, πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι

Η «μαγεία» του MYO

Η «μαγεία» του MYO


Εντυπωσιακό gadget για έλεγχο των υπολογιστών με χειρονομίες

Ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον, gadget ανακοίνωσε η Thalmic Labs, που σκοπεύει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μάθει να χειριζόμαστε τους υπολογιστές. Πρόκειται για ένα περιβραχιόνιο που μπορεί να ανιχνεύσει τις μυϊκές κινήσεις του χεριού και δίνει τον απόλυτο έλεγχο στον χρήστη.

Η σύνδεση με τον υπολογιστή ή το Mac, γίνεται μέσω Bluetooth και δεν απαιτείται εγκατάστησε επιπλέον προγραμμάτων. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί από σελίδα σε σελίδα απλά κουνώντας τα δυο του δάκτυλα, να ξεκινήσει την αναπαραγωγή πολυμέσων ή να δυναμώσει την ένταση των ηχείων περιστρέφοντας τον καρπό του.

Σε κάθε τέτοια κίνηση του χεριού, το περιβραχιόνιο αντιλαμβάνεται τη μυϊκή κίνηση του χρήστη και την αποκωδικοποιεί στέλνοντας το αντίστοιχο σήμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, που στη συνέχεια εκτελεί την εκάστοτε εντολή.

Μάλιστα για συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα iOS ή Android θα κυκλοφορήσουν και ειδικά APIs (Application Programming Interface), ώστε οι διάφοροι προγραμματιστές να μπορέσουν να αναπτύξουν εφαρμογές που να αξιοποιούν το σύστημα.



Μέχρι στιγμής η διαθεσιμότητα του MYO είναι περιορισμένη, ενώ οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για το το τέλος του 2013, στην τιμή των 149 δολαρίων (περίπου 115 ευρώ).

Η πρώτη WebOS TV της LG θα έρθει μέσα στο 2014

Η πρώτη WebOS TV της LG θα έρθει μέσα στο 2014'


«Θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε για τις τηλεοράσεις»

Οι πρώτες τηλεοράσεις της LG που θα έχουν ενσωματωμένο το WebOS, θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014, πολύ πιθανόν η πρώτη παρουσίασή τους να γίνει στην επόμενη CES. Όλα αυτά σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας της εταιρίας, John Taylor.

Ο Taylor τόνισε πως «η ανάπτυξη του WebOS γίνεται με γρήγορους ρυθμούς και πρόκειται να ενσωματωθεί σε ένα προϊόν πολύ σύντομα. Όχι μέσα στο 2013 αλλά πολύ σύντομα».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος «έξυπνων» τηλεοράσεων της LG, Samuel Chang, το WebOS θα ενσωματωθεί στις βασικές τηλεοράσεις της εταιρίας, δηλώνοντας μάλιστα πως «τα προϊόντα θα διατεθούν σε 82 χώρες, με διάφορα μεγέθη οθονών και φυσικά διαφορετικές τιμές».

Ακόμα οι Taylor και Chang έσπευσαν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα, που ήθελαν την LG να είναι διστακτική σχετικά με το σχέδιο εξαγοράς του WebOS από την HP, με το Chang να τονίζει πως «είμαστε πολύ σίγουροι για το WebOS και πιστεύουμε πως θα αλλάξει τα δεδομένα στην εμπειρία του χρήστη».

Βέβαια, και οι δύο, αρνούνται να αποκαλύψουν τα χαρακτηριστικά του WebOS που θα δώσουν αυτά τα πλεονεκτήματα στη νέα γενιά τηλεοράσεων, για λόγους ανταγωνιστικότητας. Ο Chang μάλιστα δήλωσε στο TheVerge πως ήδη υπάρχει έχει δημιουργηθεί μία συσκευή, που βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά δε μπορεί να πει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Έλληνας αστρονόμος «φωτίζει» αρχαίο αστρικό σύστημα

Έλληνας αστρονόμος «φωτίζει» αρχαίο αστρικό σύστημα

Χρησιμοποίησε το νέο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» που βρίσκεται στο Χελμό

Ένας Έλληνας και ένας βρετανός αστρονόμος χρησιμοποίησαν το νέο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», διαμέτρου 2,3 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στο όρος Χελμός της Πελοποννήσου, σε υψόμετρο 2.340 μέτρων, για να «φωτίσουν» ένα αινιγματικό αρχαίο αστρικό σύστημα, το KjPn8.

Ο κύριος ερευνητής Παναγιώτης Μπούμης του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Τζον Μίμπερν του Κέντρου Αστροφυσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους περιοδικό «Monthly Notices» της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας της Βρετανίας, αναφέρουν, ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ένα διπλό αστρικό σύστημα, που βρίσκεται μέσα σε ένα εξωτικό νεφέλωμα.

Όπως υπολόγισαν, το εν λόγω σύστημα, που αποτελείται από δύο άστρα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6.000 ετών από τη Γη και έχει εκτινάξει υλικό στο διάστημα σε τρεις διαδοχικές φάσεις, πριν από 3.200, 7.200 και 50.000 χρόνια. Σήμερα, το εκτιναχθέν υλικό ταξιδεύει στο διαστρικό χώρο με ταχύτητα 334 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.
Άστρα που έχουν παρόμοια μάζα με τον Ήλιο μας, τελειώνουν τη ζωή τους εκτινάσσοντας το μεγαλύτερο μέρος της εξωτερικής ατμόσφαιράς τους στο διάστημα, σχηματίζοντας ένα νεφέλωμα και αφήνοντας πίσω τους ένα απογυμνωμένο πυρήνα, που τελικά μετατρέπεται σε λευκό νάνο. 

Το νεφέλωμα KjPn8 ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ΄50 από το αστεροσκοπείο Πάλομαρ, ενώ το 2000 το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» αποκάλυψε το κεντρικό άστρο του νεφελώματος, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Αυτή τη φορά, οι Μπούμης και Μίμπερν, με τη βοήθεια μιας ειδικής κάμερας που τοποθέτησαν στο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», κατάφεραν να εισχωρήσουν περισσότερο στα μυστικά του νεφελώματος και στη διαχρονική επέκτασή του. Για πρώτη φορά, όπως αναφέρουν, συνέλλεξαν στοιχεία που δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ένα μόνο άστρο, αλλά για ένα διπλό αστρικό σύστημα κρυμμένο μέσα στο νεφέλωμα. 

«Η Ελλάδα είναι μία από τις παγκόσμιες γενέτειρες της αστρονομίας, συνεπώς είναι αναμενόμενο ότι η έρευνα στο σύμπαν συνεχίζεται στον 21ό αιώνα. Με το νέο τηλεσκόπιο, αναμένουμε να συνεισφέρουμε σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια για πολλά χρόνια στο μέλλον», δήλωσε ο Μπούμης.

Good morning sex

MORNING-SEX
Για τους περισσότερους ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα δεν είναι καθόλου ευχάριστο.
Σήμερα που οι ρυθμοί είναι έντονοι και κάθε λεπτό πολύτιμο, συνηθίζουμε να πεταγόμαστε από το κρεβάτι κάθε φορά που ακούμε τον εκνευριστικό ήχο που κάνει το ξυπνητήρι. Ωστόσο, έρευνες έρχονται να δώσουν μια νέα διάσταση στο πρωινό ξύπνημα.  Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το πρωινό σεξ δεν δίνει μόνο ηδονή, αλλά ανεβάζει και την ψυχολογία. Μελέτες έδειξαν, πως τα ζευγάρια που ξεκινούν την μέρα τους με σεξ, τείνουν να είναι πιο υγιή και ευτυχισμένα. Ακόμα, η οξυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης και του έρωτα, που βοηθά το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά και νιώσει μια πιο δυνατή αγάπη και έλξη για τον σύντροφό του κατά την διάρκεια της μέρας. Επιπλέον, θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, αφού συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων των IgA αντισωμάτων, που προστατεύουν από μολύνσεις. Ακόμα, ο οργασμός απελευθερώνει χημικές ουσίες που αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων, τα οποία βελτιώνουν τον τόνο και την υφή του δέρματος και των μαλλιών. Τι περιμένετε λοιπόν; Ξυπνήστε τον ευχάριστα και δείξτε του τις προθέσεις σας. Εκείνος θα πιάσει το νόημα και θα ανταποκριθεί άμεσα. Θα σας ανανεώσει και τους δύο, χαρίζοντας σας ένα ωραίο ξεκίνημα στην μέρα σας.

Τι επικοινωνείτε στους άντρες από τον τρόπο που ντύνεστε;

SEX AND THE CITY
Το ντύσιμο σας, η στάση του σώματος σας, και γενικότερα η εξωτερική σας εμφάνιση στέλνουν κάποια μηνύματα. Έχετε αναρωτηθεί πως ερμηνεύονται αυτά από τους άντρες;
Στο μυαλό των αντρών τα πράγματα είναι λίγο πιο κατηγοριοποιημένα και ξεκάθαρα. Δείτε παρακάτω τι σκέφτονται για εσάς ανάλογα με το ντύσιμο σας και πως σας προσεγγίζουν:
 Ένα τολμηρό ντύσιμο: Η επιλογή του να τολμήσετε να φορέσετε μια mini φούστα, σε συνδυασμό με ένα σέξι τοπ το οποίο αναδεικνύει την πλάτη σας και το ντεκολτέ σας, πιθανότατα να παρεξηγηθεί από έναν άντρα. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή αυτή δείχνει ότι θέλετε μια περιπετειώδη βραδιά γεμάτη ένταση και πάθος.
• Ένα πολύ σέξι mini: Αν επιλέξετε ένα εξεζητημένο look υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστείτε ως ψηλομύτα που θέλει να προκαλέσει τα βλέμματα.
• Ένα executive ντύσιμο: Αν το ντύσιμο του γραφείου σας έχει επηρεάσει τόσο την προσωπική σας ζωή που το υιοθετείτε και στις βραδινές σας εξόδους, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι άντρες σας αντιμετωπίζουν ως ψυχρές και απόμακρες παρουσίες. Δύσκολα θα έρθουν να σας μιλήσουν γιατί τους τρομάζει το αυστηρό σας look.
 Cool και casual look: Κάνετε την ανατροπή. Στους άντρες στέλνετε ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και ενός άνετου ανθρώπου που είναι ανοιχτός να μιλήσει και να επικοινωνήσει. Οι άντρες ωστόσο θα δυσκολευτούν να έρθουν να σας μιλήσουν. Ποιος είναι ο λόγος; Συνήθως, το style αυτό το υιοθετούν οι γυναίκες που είναι ήδη σε σχέση και έχουν μια καλή σεξουαλική ζωή. Η ισορροπία αυτή στην ζωή σας φαίνεται.
• Το εναλλακτικό style: Συνήθως, οι γυναίκες που επιλέγουν αυτό το dress code είναι πιο άνετες και χαλαρές με μια διαφορετική φιλοσοφία για την ζωή. Ο τρόπος σκέψης τους πλησιάζει την αντρική σκέψη στα θέματα του σεξ. Για το λόγο αυτό έχετε πολλές πιθανότητες να σας πλησιάσουν για μια όμορφη και χαλαρή βραδιά.
• Η Diva: Η γυναικά που τρομάζει πιο πολύ τους άντρες. Διότι ξέρει ότι είναι όμορφη, με τρομερή αυτοπεποίθηση κάτι που δυσκολεύει να την πλησιάσουν, από φόβο μην τους απορρίψει. Αν κάποιος δείξει το θάρρος να σας μιλήσει, σίγουρα δεν επιθυμεί περισσότερα για το βράδυ, από το να πάρει το τηλέφωνο σας.

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα ή η δύναμη της συνήθειας;

ΓΑΜΟΣ
Ο γάμος έχει κατηγορηθεί πολλές φορές πως είναι η αίτια του «κακού».
Πολλά ζευγάρια ανησυχούν τι θα συμβεί όταν ο έρωτας περάσει. Υπάρχει τρόπος να διατηρήσουν τον έρωτα ζωντανό; Η καθημερινότητα επηρεάζει αρκετά τους ανθρώπους. Ακολουθείς ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο συνηθίζοντας να ζεις μ’ αυτό, ξεχνώντας πως μια στιγμή αρκεί για αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα της ζωής σου.
Πολλοί άνθρωποι ωστόσο στην ιδέα ότι θα μείνουν μαζί για την υπόλοιπη ζωή τους κυριεύονται από ένα σωρό αντιφατικά συναισθήματα. Για παράδειγμα, νιώθουν χαρά, αγωνία, αίσθηση ασφάλειας, προσμονή, άγχος και φόβο. Αναρωτιούνται «αν είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα»; ή «αν μια μέρα ξυπνήσω και δεν ανυπομονώ να ανοίξω τα μάτια μου για να δω τον άνθρωπο που παντρεύτηκα να ξυπνάει δίπλα μου»; Όλες αυτές οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά. Κάθε άνθρωπος μπροστά σε κάτι άγνωστο και καινούργιο νιώθει ανασφάλεια και φόβο γι’ αυτό που τον περιμένει. Ωστόσο, είναι στο χέρι του καθενός κατά πόσο θέλει ή όχι να αφήσει την ζωή του στην τύχη. Εσείς επιλέγετε αν θα αφήσετε τον έρωτα να χαθεί ή όχι.
Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:
• Σπάστε τη ρουτίνα: Είναι πολύ εύκολο να το λέει κάνεις αλλά πώς μπορεί να επιτευχθεί στην πράξη; Κι όμως, με λίγη προσπάθεια θα δείτε μεγάλη διαφορά. Φροντίστε τον εαυτό σας αλλά και τη συμπεριφορά σας απέναντι στον σύντροφό σας. Δεν είναι φοβερό να σας βλέπει μία στο τόσο ατημέλητες αλλά μην το κάνετε και σύστημα. Ούτε θα έρθει το τέλος αν καμιά φορά ανταλλάξετε και μια κουβέντα παραπάνω. Ποτέ όμως, δεν θα πρέπει να πέσετε στην παγίδα να αντιμετωπίζετε τους καβγάδες σας, ως παιχνίδι εξουσίας. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να μην θεωρείτε τον σύντροφό σας ως δεδομένο. Το ότι ανταλλάξατε όρκους αιώνιας αγάπης δεν σημαίνει πως κρατούν για πάντα, χωρίς αμοιβαία προσπάθεια.
• Διατηρήστε την επικοινωνία: Ένας γάμος δεν στηρίζεται μόνο στην καλή σεξουαλική σχέση αλλά και στην επικοινωνία του ζευγαριού. Ρωτήστε τον σύντροφό σας πώς ήταν η μέρα του, προσπαθήστε να μιλάτε μαζί του όσο πιο συχνά μπορείτε και να κάνετε πράγματα μαζί από το μαγείρεμα στο σπίτι μέχρι μακρινά ταξίδια. Θα πρέπει να μπαίνετε στην θέση του άλλου συχνά ώστε να μπορείτε να τον κατανοείτε.
 Να μην ξεχνάτε να γίνεστε έφηβοι πού και πού: Ξεσηκώστε τον σύντροφό σας να κάνετε κάτι «τρελό». Αποδράστε σε ένα κοντινό προορισμό χωρίς να το έχετε προγραμματίσει ή βγείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί όπως κάνατε παλιά.
 Προσωπικός χρόνος: Αυτό θα πρέπει να τηρηθεί ως απαράβατο συμβόλαιο. Ο προσωπικός χρόνος είναι αναγκαίος για όλους τους ανθρώπους. Είναι η στιγμή που χρειάζεται ο καθένας να μείνει με τον εαυτό του. Μπορεί να τον αξιοποιήσει όπως θέλει προκειμένου να αλλάξει παραστάσεις και να ανανεωθεί. Συζητήστε με τον σύντροφό σας πότε μπορεί ο καθένας να έχει τον δικό του χρόνο, ανάλογα με τις υποχρεώσεις της οικογένειας.
Να θυμάστε πως ακόμα κι αν δείτε τα πρώτα σημάδια φθοράς να πλησιάζουν απειλητικά μην τρομάξετε. Το πάνω χέρι, τουλάχιστον στη σχέση σας, το ‘χετε εσείς όχι ο χρόνος.

Όταν τα «κόμπλεξ» ενός ατόμου αρχίζουν να παίρνουν σοβαρή μορφή

ΦΟΒΙΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Κατά πόσο τα «κόμπλεξ» μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή κάποιου;
«Κόμπλεξ» είναι ο ξένος όρος που χρησιμοποιείται για την λέξη «σύμπλεγμα». Οι άνθρωποι την χρησιμοποιούν προκειμένου να χαρακτηρίσουν την εμμονή ενός ατόμου με κάποια σωματική ατέλεια ή κάποιο χαρακτηριστικό του. Πρόκειται για σύμπλεγμα συνειρμών ή παρορμήσεων που συνδέονται ασυνείδητα από το άτομο μ’ ένα συγκεκριμένο θέμα και κατ’ επέκταση επηρεάζουν τη συμπεριφορά του. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον ψυχολόγο Karl Jung , μαθητή του Freud.
Τα άτομα που έχουν κόμπλεξ πιστεύουν πως η ζωή τους θα ήταν διαφορετική αν δεν είχα το συγκεκριμένο ελάττωμα. Για παράδειγμα, «αν είχα άλλη μύτη, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα» ή «δεν έχω ερωτική ζωή επειδή είμαι άσχημη». Δεν πιστεύουν τους άλλους όταν τους λένε ότι είναι ιδέα τους. Περνούν άπειρες ώρες μπροστά στον καθρέφτη προσπαθώντας να καλύψουν το υποτιθέμενο ελάττωμά τους. Η αυτοεκτίμησή τους είναι εύθραυστη και νιώθουν, συχνά, αίσθημα κατωτερότητας. Τα άτομα που έχουν κάποιο κόμπλεξ ταυτόχρονα διακρίνονται από μια βαθιά αίσθηση του ανικανοποίητου με τον ίδιο τους τον εαυτό. Αισθάνονται ότι δεν είναι τέλειοι, ότι μειονεκτούν και είναι κατώτεροι από τους άλλους. Καθημερινά, περνούν μια ιδιαίτερα ψυχοφθόρα εμπειρία καθώς μπαίνουν στην διαδικασία της σύγκρισης προκειμένου να αποδείξουν στον εαυτό τους πόσο κατώτεροι είναι. Συνήθως, θέτουν υψηλούς στόχους ώστε να μην καταφέρουν να τους πετύχουν και έτσι να επιβεβαιωθούν. Μια τέτοια στάση ζωής, όμως, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο άτομο αυτό να διαπιστώσει και να χαρεί τα προτερήματά του, ενώ παράλληλα του στερεί την ευχαρίστηση των κοινωνικών συναναστροφών. Τα άτομα που διακατέχονται από κάποιο κόμπλεξ δεν μπορούν να καταλάβουν πως κανένας δεν είναι τέλειος. Αυτό όμως δεν χρειάζεται να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία και την ικανοποίηση της ζωής κάποιου. Το ότι δεν υπάρχει τελειότητα σημαίνει πως υπάρχει ευκαιρία για συνεχή βελτίωση.
Τις περιπτώσεις σοβαρών κόμπλεξ οι ειδικοί ψυχικής υγείας τις ονομάζουν «νευρώσεις παραμόρφωσης», ψυχοπαθολογικές φοβίες για φανταστικές παραμορφώσεις, με συμπτώματα όμως απολύτως αληθινά. Οι περιπτώσεις αυτές ανήκουν στην κατηγορία των «μανιοκαταθλιπτικών συμπτωμάτων» και αποδυναμώνουν τον ψυχισμό του ανθρώπου.
Τα πιο συνηθισμένα κόμπλεξ είναι:
Κόμπλεξ ανωτερότητας: Πολλοί άνθρωποι δίνουν στους γύρω τους με κάθε τρόπο την εικόνα της ατομικής τους ανωτερότητας και προσπαθούν μέσα από συνεχόμενες συγκρίσεις να αποδείξουν ότι είναι «οι καλύτεροι, δυνατότεροι, ή οι πλουσιότεροι». Οι άνθρωποι αυτοί ξεκινούν τις κοινωνικές τους συναναστροφές προσπαθώντας να αποδείξουν ότι είναι ανώτεροι από τους υπόλοιπους και να δείξουν με κάθε τρόπο στους άλλους ότι είναι κατώτεροι. Γιατί όμως επιλέγει κανείς μια τέτοια στάση ζωής; Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ακριβώς αντίθετα από αυτό που δείχνουν. Κυρίως, διακατέχονται από το αίσθημα μειονεξίας και κατωτερότητας.
Κόμπλεξ κατωτερότητας: Είναι η έντονη αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας ή η τάση να μειώνει κανείς τον εαυτό του. Η αίσθηση ανεπάρκειας προκαλείται από τη σύγκρουση ανάμεσα στο να θέλει να είναι κανείς αρεστός και να τον προσέχουν οι άλλοι και στο φόβο του μήπως τον απορρίψουν και τον ταπεινώσουν. Το άτομο με κόμπλεξ κατωτερότητας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πόλους: αντιπάθεια για τον εαυτό ή τους άλλους. Τα άτομα με κόμπλεξ κατωτερότητας τείνουν να γίνονται ιδιαίτερα επιθετικά προς τους άλλους, προκειμένου να αισθανθούν καλύτερα.
Κόμπλεξ σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση και ιδιαίτερα με το βάρος: Πολλά άτομα βασανίζονται από μια αίσθηση κατωτερότητας και μειονεξίας που σχετίζεται με την εξωτερική τους εμφάνιση, και κυρίως με τα κιλά τους. Είναι φυσικό μερικές φορές να διαμαρτύρεται κάποιος ότι δεν του αρέσει που πάχυνε, ή να κρίνει ότι χρειάζεται να «σφίξει» στο γυμναστήριο, ωστόσο η σκέψη αυτή είναι παροδική και δεν του καθορίζει τη ζωή. Τα άτομα με κόμπλεξ για την εξωτερική τους εμφάνιση, περνούν όλη την μέρα τους μπροστά στο καθρέφτη και δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την εικόνα του.
Μπορεί κάποιος να ξεπεράσει το κόμπλεξ του;
Τα κόμπλεξ μπορούν να ξεπεραστούν με την βοήθεια ενός ειδικού. Στην ουσία, ο ψυχολόγος βοηθάει το άτομο να αντικρίσει κατάματα τον εαυτό του, να αντιληφθεί και να αξιολογήσει τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Το άτομο προσπαθεί να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση του και να βελτιώσει την εικόνα του εαυτού του, στα δικά του μάτια. Είναι μια διαδικασία που θέλει συνεχή δουλειά και καλή συνεργασία και από τις δύο μεριές.

Οι γονείς ως πρότυπο

ΠΑΙΔΙΑ
Τα μικρά παιδιά αναπτύσσονται και ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσα από τη διαδικασία της μίμησης. Οι γονείς είναι οι πρώτοι άνθρωποι που βοηθούν το παιδί να μάθει να μιλάει, να περπατάει και να συμπεριφέρεται.
Συνήθως, τα μικρά παιδιά μέσα από το παιχνίδι των ρόλων μαθαίνουν για τον κόσμο των ενηλίκων. Προσποιούνται ότι οδηγούν ένα αμάξι, τα κορίτσια φορούν τις γόβες και τα ρούχα των μαμάδων, κοιμίζουν το μωρό τους. Η μίμηση λοιπόν σημαίνει γνώση για τα παιδιά σας. Αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα στάδια στην πορεία της ανάπτυξής του, αφού δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι αλλά μια οδός που οδηγεί σε νέες εμπειρίες, προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες.
Στα μάτια του παιδιού, οι γονείς του φαντάζουν σαν ήρωες. Καθώς, εκείνοι του μαθαίνουν πράγματα, το βοηθούν όταν έχει κάποιο πρόβλημα και γενικότερα ξέρουν τα πάντα. Τα παιδιά θαυμάζουν τόσο πολύ τους γονείς τους, που θέλουν να τους μοιάσουν. Αποτελείτε λοιπόν το πιο σημαντικό πρότυπο συμπεριφοράς και είναι λογικό να επαναλαμβάνει τις κουβέντες σας και γενικότερα τον τρόπο που συμπεριφέρεστε. Τώρα, λοιπόν που το παιδί σας είναι πιο δεκτικό από ποτέ είναι η κατάλληλη περίοδος, να του δώσετε τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα σας, ώστε να διαμορφώσει τη προσωπικότητα του. Μέσα από τη συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής σας μπορείτε να προσφέρετε στον πρωταγωνιστή της ζωής σας πλούσια ερεθίσματα και κατάλληλες-σωστές πληροφορίες για να «πλάσετε» έναν σωστό χαρακτήρα.
Όπως επισημαίνουν οι ψυχολόγοι, τα παιδιά μικρής κυρίως ηλικίας υιοθετούν πολύ πιο εύκολα συνήθειες που βλέπουν από εσάς παρά όσα τα συμβουλεύετε να κάνουν.
 Δείτε παρακάτω μερικές γενικές αρχές, που θα θέλετε να υιοθετήσουν τα παιδιά σας αλλά εσείς θα πρέπει παραμένετε πρότυπο:
• Να φορά ζώνη στο αυτοκίνητο όταν εσείς την ξεχνάτε συνεχώς. Αντιλαμβάνεται πως, αφού δεν τη φοράτε εσείς, δεν είναι και τόσο απαραίτητη. Μια καλή ιδέα είναι να εφαρμόσετε το νόμο της ζώνης σε όσους επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο ακόμα και για μια μικρή απόσταση.
• Να μη βλέπει πολλή τηλεόραση όταν εσείς παρακολουθείτε με τις ώρες. Αφού δείτε μαζί την εκπομπή ή τη σειρά που θέλετε, κλείστε την τηλεόραση και παίξτε, κουβεντιάστε, πηγαίνετε βόλτα. Αν η τηλεόραση παραμένει ανοιχτή όλη μέρα στο σπίτι, είναι δύσκολο για το παιδί να κατανοήσει αυτό που του λέτε.
• Να μην τρώει πολλά γλυκά, γιατί θα χαλάσουν τα δοντάκια, όταν εσείς εφοδιάζετε το σπίτι με σοκολάτες τις οποίες απολαμβάνετε καθημερινά. Είναι άδικο να σας βλέπει, να τρώτε γλυκά ενώ παράλληλα του κάνετε κήρυγμα.
• Να αγαπά και να μη χτυπά τα άλλα παιδάκια όταν εσείς χρησιμοποιείτε το ξύλο κάθε φορά που σας φέρνει αντίρρηση. Το ξύλο δεν είναι σε καμιά περίπτωση μέσο διαπαιδαγώγησης. Αντιθέτως, μαθαίνετε στο παιδί πως είναι μέθοδος εξουσίας και πειθούς.
• Να χρησιμοποιεί άσχημο λεξιλόγιο, ενώ αυτό ακούει από εσάς. Προσπαθήστε να διαχειρίζεστε το θυμό σας αλλά και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε.
• Να λέει την αλήθεια. Θα πρέπει και εσείς να το τηρείτε. Ακόμα και η δικαιολογία για να αναβάλετε μια συνάντηση φαντάζει στα μάτια του τεράστιο ψέμα.
• Να είναι ευγενικό όταν δεν χρησιμοποιείτε και τόσο συχνά τις λέξεις «ευχαριστώ», «παρακαλώ», «συγνώμη». Αν έχει καθημερινά τέτοια ακούσματα από εσάς, είναι σίγουρο πως θα τα εντάξει στο λεξιλόγιό του.

Τα αξεσουάρ των μαλλιών για τη μεγάλη μέρα


Στολίστε τα μαλλιά σας την ημέρα του γάμου σας.
Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε με τα μαλλιά σας εκείνη την ημέρα, φροντίστε να προσθέσετε ένα όμορφο αξεσουάρ στο κεφάλι σας. Μη σας φαίνεται υπερβολικό, νύφες είστε πρέπει να ξεχωρίσετεΑνάλογα με το στυλ νυφικού επιλέξτε και τα κατάλληλα αξεσουάρ για το κεφάλι σας. Μπορείτε να βάλετε και περισσότερα από ένα από τα παρακάτω, σε καμία περίπτωση όμως μην αποφύγετε να βάλετε έστω και ένα.
Πέπλο: Το συγκεκριμένο αξεσουάρ που φοριέται στα μαλλιά σας είναι σχεδόν πάντα απαραίτητο. Είναι ένα ‘σήμα κατατεθέν’ θα λέγαμε για να ξεχωρίζετε ως νύφη εκείνη την ημέρα. Ταιριάζει με κάθε στυλ νυφικού και μαλλιού. Μην ξεχάσετε μόνο να το βγάλετε για το τραπέζι.
Τιάρα:  Είναι ένα πριγκιπικό αξεσουάρ που ταιριάζει κυρίως σε εντυπωσιακό look. Μην το προτιμήσετε σε περίπτωση που επιλέξετε ένα απλό, minimal νυφικό εκτός αν διαλέξετε κάτι πολύ μικρό και διακριτικό. Ταιριάζει σε νυφικά με όγκο κυρίως.
Τσιμπιδάκια για τα μαλλιά: Είναι ωραίο να στολίσετε τα μαλλιά σας ή τον κότσο που έχετε φτιάξει με τσιμπιδάκια που έχουν μία μικρή λεπτομέρεια.  Μπορείτε ακόμα να βάλετε αληθινά λουλούδια. Είναι άκρως ρομαντικό στοιχείο και θα σας κάνει ξεχωριστές.
Κορδέλα στα μαλλιά: Για τις εναλλακτικές νύφες, ένα κομμάτι λευκής κορδέλας στο κεφάλι σας με δέσιμο εμπνευσμένο από τους χίπις είναι τέλειο. Οι υπόλοιπες φορέστε τη όπως φοράτε τις στέκες σας.
Λουλούδι: Μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας από τη μία πλευρά και από την άλλη να βάλετε ένα μεγάλο λουλούδι ή να το στερεώσετε πάνω στον κότσο σας. Είναι εντυπωσιακό και ταιριάζει σε κάθε στυλ. Απλά διαλέξτε το λουλούδι που σας εκφράζει.
Βέλο: Ξεχωρίστε με το συγκεκριμένο αξεσουάρ. Ταιριάζει συνήθως σε νυφικά με στυλ εποχής, ωστόσο μπορεί να κάνει ιδιαίτερο ένα κλασσικό, απλό νυφικό. Δεν το επιλέγουν πολλές κοπέλες αν και είναι κάτι που θα σας κάνει να διαφέρετε από κάθε άλλη νύφη που έχουν δει οι καλεσμένοι σας και ο άντρας σας.
Tip: Είναι πολύ ωραία ιδέα να αλλάξετε το στυλ των μαλλιών σας για το τραπέζι. Μπορείτε να αφαιρέσετε το πέπλο για παράδειγμα και να τοποθετήσετε ένα λουλούδι. Πρωτοτυπήστε και ανατρέψτε το αναμενόμενο.



Νυφικά εσώρουχα για μία ξεχωριστή νύχτα γάμου

WEDDING
Μετά το μυστήριο και το τραπέζι έρχεται η στιγμή που μένετε επιτέλους μόνοι σας με το σύντροφό σας .
Η γνωστή σε όλες σας πρώτη νύχτα του γάμου απαιτεί μία προετοιμασία από εσάς. Όταν θα μπείτε στο δωμάτιο με το σύντροφό σας και θα βγάλετε το νυφικό, θα πρέπει να φοράτε από μέσα κάτι μοναδικό, ξεχωριστό, που θα τον ενθουσιάσει και θα τον διεγείρει.Η παράδοση λέει ότι τα εσώρουχα σας για εκείνη την ημέρα πρέπει να είναι λευκά, για να συμβολίζουν τηναγνότητα. Δεν υπάρχει λόγος να πάτε ενάντια σε αυτό, για πρακτικούς λόγους κυρίως. Το νυφικό σας θα είναι σε κάποια απόχρωση του λευκού, οπότε το μόνο χρώμα που δε θα διαγράφεται από μέσα είναι το άσπρο ή το μπεζ. Επίσης είναι ένα ‘must’ χρώμα για την περίσταση, ούτε ο σύντροφός σας θα θέλει να αντικρίσει ένα μαύρο ή ένα χρωματιστό βρακάκι.
Θα πρέπει να σκεφτείτε ότι εκείνη την ημέρα θα είστε αρκετές ώρες όρθιες, πιθανότατα να ιδρώσετε λόγω χορού ή καιρού, θα φοράτε ένα νυφικό που θα έχει αρκετό ύφασμα. Γι αυτούς τους λόγους λοιπόν και όχι μόνο, επιλέξτε να φορέσετε άνετα εσώρουχα. Αποφύγετε τα πολύ στενά και τις υπερβολικές δαντέλες και φροντίστε να είναι βαμβακερά, είναι το μόνο ύφασμα που δεν επηρεάζει την επιδερμίδα.
Εκτός λοιπόν από το βρακάκι που θα επιλέξετε και το σουτιέν- το οποίο μπορεί να μη χρειασθεί καν να φοράτε λόγω της ενίσχυσης του νυφικού σας- έχετε πολλές ακόμα επιλογές για ένα τέλειο βράδυ πολλά υποσχόμενο.Ζαντιέρες, καλτσοδέτα, κορσές, κορμάκι είναι κάποια sexy εσώρουχα που θα τρελάνουν το σύντροφό σας. Μπορείτε ακόμα να φορέσετε και κορσέ, εκτός του ότι είναι sexy, σε περίπτωση που έχετε παραπάνω κοιλίτσα σας βοηθάει να την καλύψετε.Μπορείτε ακόμα να φορέσετε και ένα όμορφο κοντό baby doll. Σε περίπτωση που το νυφικό σας είναι ριχτό ή σε γραμμή άλφα δε θα σας ενοχλήσει καθόλου να το φοράτε από μέσα.
Συνδυάστε πολλά μεταξύ τους ή και όλα μαζί, φροντίστε όμως να έχουν όλα την ίδια λευκή απόχρωση. Σε πολλά μαγαζιά θα βρείτε σετ εσωρούχων για εκείνο το βράδυ.
Επιλέξτε κάτι ρομαντικό και sexy και καλά να περάσετε.



Μία γλυκιά βάπτιση

SWEETS
Γλυκάνετε τους καλεσμένους σας και εντυπωσιάστε τα μικρά παιδιά στη βάπτιση του παιδιού σας.
Με απλά και οικονομικά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τέλειο στολισμό στο τραπέζι της βάπτισης του παιδιού σας. Ανεφοδιαστείτε με καραμέλες, σοκολάτες, γλειφιτζούρια, μπισκότα και ότι άλλο γλυκό snack μπορείτε να βρείτε ή να φτιάξετε. Αγοράστε οικονομικές διάφανες γυάλες, minimal πιατέλες και καλαθάκια. Γεμίστε τις γυάλες με καραμέλες και τοποθετείστε όμορφα τα μπισκότα και τα γλυκά στις πιατέλες και φτιάξτε έναν μπουφέ γεμάτο γλυκά. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε τα καλαθάκια με καραμέλες, και γλειφιτζούρια και να τα τοποθετήσετε πάνω στα τραπέζια σας. Πείτε στους μικρούς καλεσμένους σας ότι όλα τα ζαχαρωτά, είναι για αυτούς.Κάνετε τα μικρά παιδιά να εντυπωσιαστούν και αφήστε σε όλους τους καλεσμένους μία γλυκιά ανάμνηση από τη βάπτιση του παιδιού σας.
Πάρτε ιδέες για τη διακόσμησή σας από τις φωτογραφίες που ακολουθούν







Beauty tips για νύφες

ΝΥΦΗ
Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή, οργανώστε το πρόγραμμα ομορφιάς από τώρα.
Σε λίγους μήνες είναι γάμος σας, μην αφήσετε την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών για τις τελευταίες μέρες, αρχίστε από τώρα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία, αντίθετα οργανωθείτε και αφιερώστε μερικές ώρες την εβδομάδα για να κάνετε mini spa στο σπίτι, μόνη σας ή με τις φίλες σας.
Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα:
1. Μάσκα καθαρισμού και απολέπισης, για να είναι το δέρμα καθαρό και λαμπερό και να μπορεί εύκολα να δεχτεί τα προϊόντα της εντατικής περιποίησης. Δοκιμάστε την DIY μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό ή κάντε μια μάσκα με σκόνη αργίλου που μπορείτε να βρείτε σε φαρμακεία.
2. Μάσκα αναζωογόνησης και ενυδάτωσης, για να είναι το δέρμα μαλακό, λείο και σφριγηλό. Μόνο η ενυδατική κρέμα δεν φτάνει, χρειάζεστε και μια εντατική περιποίηση, δοκιμάστε την DIY μάσκα αναζωογόνησης.
3. Εντατική περιποίηση ματιών, μην ξεχνάτε την φροντίδα των ματιών, την ώρα που κάνετε μια μάσκα προσώπου απλώστε στα μάτια κρύες φέτες αγγουριού ή κομπρέσες εμποτισμένες με τσάι και χαλαρώστε.
4. Απολέπιση χειλιών, για να είναι τα χείλη σας ζουμερά, μαλακά και να μην ξεφλουδίζουν. Δοκιμάστε το DIY μαλακτικό scrub για χείλη.
5. Απολέπιση σώματος, για να είναι το δέρμα σας λαμπερό και σφριγηλό την ημέρα του γάμου. Επικεντρωθείτε περισσότερο στα σημεία του σώματος που παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα όπως αγκώνες, γόνατα, χέρια, παρανυχίδες και πέλματα. Δοκιμάστε το DIY μαλακτικό scrub.
6. Μάσκα μαλλιών, για να είναι τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά. Χρησιμοποιήστε χλιαρό οργανικό ελαιόλαδο ή οργανικό έλαιο καρύδας, απλώστε το έλαιο στις ρίζες και κατά μήκος των μαλλιών, αφήστε το να δράσει για 1-2 ώρες ή για όλη την νύχτα και λουστείτε κανονικά. Σταδιακά θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών σας.
7. Λοσιόν λάμψης για τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε οργανικό, ακατέργαστο μηλόξυδο για να φτιάξετε μια σπιτική λοσιόν. Αναμείξτε 1 μέρος μηλόξυδο και 2 μέρη νερό, αφού ξεπλύνετε τα μαλλιά σας από το σαμπουάν, ρίξτε την λοσιόν στις ρίζες και κατά μήκος των μαλλιών. Αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά μην ξεπλυθείτε, αν όμως σας ενοχλεί ξεπλύνετε με λίγο νερό. Το μηλόξυδο μειώνει την πιτυρίδα και την έντονη λιπαρότητα.

Φωτιστικά από μπουκάλια κρασιού

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Απλό και ασυνήθιστο!
Μετατρέψτε τα άδεια μπουκάλια κρασιού σε όμορφα, απλά φωτιστικά, για μία ασυνήθιστη διακόσμηση.Μπουκάλια λευκάεντελώς διαφανή ή πολύχρωμα. Η λογική κατασκευής ενός τέτοιου φωτιστικού ή πολυελαίου από μπουκάλια κρασιού είναι σχετικά απλή, ωστόσο, επειδή η μετατροπή των μπουκαλιών απαιτεί κάποιες πιο εξιδεικευμένες γνώσεις, ενδεχομένως να χρειαστεί να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού.
Δείτε εδώ φωτιστικά και πολυελαίους από μπουκάλια κρασιού για να πάρετε ιδέες


8+1 tips για να οργανώσετε το βρεφικό δωμάτιο

ΒΡΕΦΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Συνδυάστε διακόσμηση και λειτουργικότητα.
Οργανώστε το βρεφικό δωμάτιο με τρόπο απόλυτα λειτουργικό, που εξυπηρετεί εύκολα, τόσο τις ανάγκες του μωρού σας, όσο και τις δικές σας. Διαβάστε παρακάτω μερικά tips:
  1. Τοποθετήστε συρτάρια με διαχωριστικά. Για να γίνει η οργάνωση του δωματίου πιο λειτουργική, διαχωρίστε τα ρούχα και τα μικρά αντικείμενα στα συρτάρια, χρησιμοποιώντας κουτιά ή καλαθάκια.
  2. Αντί για την κλασική αλλαξιέρα, είναι προτιμότερο να επιλέξτε μία συρταρέρια και να τοποθετήσετε ένα στρωματάκι αλλαξιέρας για οικονομία χώρου.
  3. Δίπλα στη συρταρέρια-αλλαξιέρα βάλτε ένα καλαθάκι για τα άπλυτα του μωρού σας.
  4. Εφόσον τα νούμερα των βρεφικών ρούχων δεν είναι πάντοτε στάνταρ, οργανώστε τα ρούχα ανάλογα με το μήκος και όχι με το νούμερο που αναγράφεται στο καρτελάκι.
  5. Κρεμάστε τσέπες τοίχου για να τοποθετήσετε διάφορα μικροαντικείμενα.
  6. Ξεσκαρτάρετε τα ρούχα που δεν κάνουν πλέον στο μωρό σας και αποθηκεύστε τα στην ντουλάπα ή χαρίστε τα.
  7. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρώτο συρτάρι της συρταριέρας για να τοποθετήσετε τα προϊόντα και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε καθημερινά, έτσι ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά.
  8. Δεδομένου ότι τα βρεφικά ρούχα και αξεσουάρ είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος, είναι προτιμότερο να οργανώσετε την ντουλάπα τοποθετώντας αρκετά ράφια και κουτιά, για να εκμεταλλευτείτε όσον περισσότερο χώρο μπορείτε.
  9. Οι ανάγκες οργάνωσης θα αλλάξουν με τον χρόνο. Έτσι, καλό θα είναι να υπάρχει ευελιξία στον τρόπο χρήσης και οργάνωσης του χώρου.



Playroom: Το βασίλειο των παιδιών


Ένας δικός τους ξεχωριστός χώρος στο σπίτι.
Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά πλημμυρίζουν το σπίτι με τα παιχνίδια τους. Πολλές φορές το δωμάτιό τους δεν αρκεί για να εξωτερικεύσουν την ενέργειά τους. Αν λοιπόν υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος στο σπίτι -είτε είναι δωμάτιο είτε μία γωνιά- διαθέστε το για τα παιδιά. Μερικά κουτιά αποθήκευσης, λίγα ράφια, ένα τραπεζάκι με μικρά καρεκλάκιαείναι τα βασικά που χρειάζεστε ώστε να έχουν κι εκείνα το βασίλειό τους.
Δείτε μερικά πολύ όμορφα playrooms που θα λάτρευαν τα παιδιά:
Πηγή: jenny.gr

Φωτεινά γραφεία στο σπίτι


Με στυλ και προσωπικότητα.
Ένα γραφείο στο σπίτι δίνει ένα ξεχωριστό ύφος στο χώρο. Συνήθως τα γραφεία είναι προσωπική υπόθεση, γι’ αυτό διακοσμούνται κι εξοπλίζονται με βάση το προσωπικό γούστο. Αν όμως χρησιμοποιούνται απ’ όλη την οικογένεια καλό θα είναι αν ακολουθούν τη διακόσμηση του σπιτιού. Είτε σας αρέσει η απλότητα είτε προτιμάτε πρωτότυπα έπιπλα για γραφεία υπάρχει τρόπος να τα συνδυάσετε στο χώρο σας. Μην παραλείψετε να έχετε μία όμορφη κι αναπαυτική καρέκλα και μερικά πρακτικά μικροαντικείμενα που θα ομορφύνουν το χώρο και θα δώσουν κάτι από την προσωπικότητά σας.
Δείτε μερικά όμορφα και φωτεινά γραφεία σε διάφορα δωμάτια του σπιτιoύ.
Πηγή: jenny.gr

Απόπειρα απάτης σε τράπεζα με έμβασμα «μαμούθ» 650 εκατ. ευρώ

Προσπάθησαν να κλέψουν 650.000.000 ευρώ! - Παρουσίασαν έμβασμα – μαϊμού σε τράπεζα


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ένας 63χρονος Γερμανός, ένας 60χρονος Ρουμάνος και ένας 61χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος τράπεζας.
Προηγήθηκε καταγγελία αντιπροσώπου της τράπεζας στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.
Η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα ξένης τράπεζας, ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος ήταν σε τράπεζα της Καλύμνου.
Στις 26 Φεβρουαρίου οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί την τράπεζα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, υποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και μετά  από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από την τράπεζα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εν νέου για τον ίδιο λόγο.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Α) στην κατοχή του 63χρονου
Μία μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
Δύο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)
Τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)
Δύο κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες sim
Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση
Β) στην κατοχή του 60χρονου
Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Δύο κινητά τηλέφωνα
Ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση
Δυο σημειωματάρια με τηλέφωνα
Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.



Αυτό είναι το πρώτο smartphone με δύο οθόνες!

Αυτό είναι το πρώτο smartphone με δύο οθόνες!


Το YotaPhone έκανε μερικές guest εμφανίσεις στην MWC 2013και σας δίνουμε μία πρώτη γεύση. 
Το YotaPhone μας έρχεται από τη Ρωσία και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός οτι διαθέτει δύο οθόνες.
 
Μία LCD οθόνη αφής 4.3 ιντσών στο μπροστινό μέρος και μία E-ink στο πίσω μέρος η οποία δεν είναι αφής και σίγουρα μοιάζει μ’ αυτήν που χρησιμοποιεί το Kindle της Amazon, ενώ καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία σε συγκριση με την LCD.’
 
Κατά τα άλλα, το YotaPhone διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 στο 1.5GHz, 2GB RAM, 32 ή 64GB αποθηκευτικό χώρο, οπίσθια κάμερα στα 12MPixels, μπαταρία 2.100mAh και υποστήριξη LTE.

Ρυθμίζονται όλα τα δάνεια για εισόδημα έως 25.000 ευρώ


Ρυθμίζονται όλα τα δάνεια για εισόδημα έως 25.000 ευρώ
Την επαναβεβαίωση της συμφωνίας των τραπεζών για το νομοσχέδιο ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών επιδίωξε να αποσπάσει χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να πειστεί η τρόικα και να δώσει την έγκρισή της.
Μετά το τέλος σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τους υφυπουργούς Θανάση Σκορδά και Κυριάκο Βιρβιδάκη και τη διοίκηση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, οι δύο πλευρές έκαναν ξανά γνωστή τη συμφωνία τους στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου.
Ο κ. Χατζηδάκης μάλιστα έκανε λόγο για προσπάθεια χάραξης κοινής διαπραγματευτικής γραμμής με τις τράπεζες ώστε να επιχειρηματολογήσουν στους εκπροσώπους της τρόικας για την αναγκαιότητα της ρύθμισης.
Το ακανθώδες θέμα για την τρόικα είναι το ενδεχόμενο οι τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή τους στην περίπτωση που περάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το ισοζύγιο για τις τράπεζες θα ισοσκελιστεί, καθώς ιδίως για τα δάνεια που είναι στο «κόκκινο» η ρύθμιση θα φέρει έσοδα στα γκισέ.
Ερχεται η τρόικα
Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας έρχονται στην Αθήνα την Κυριακή και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου όπου μεταξύ άλλων θα τεθεί το ζήτημα. Βέβαια πρέπει να υπογραμμιστεί πως για την τελική έγκριση του νομοσχεδίου θα χρειαστεί και η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν τη ρύθμιση των ενυπόθηκων δανείων κοινωνικών ομάδων με εισόδημα έως 25.000 ευρώ, το οποίο έχει προκύψει κατόπιν μείωσης 35% από το 2010. Η διευκόλυνση περιλαμβάνει την τετραετή περίοδο καταβολής δόσεων ύψους στο 30% του εισοδήματος με επιτόκιο 1,5%. Αφορά ακίνητα αξίας έως 180.000 ευρώ.
Εξάλλου, οι δύο πλευρές ασχολήθηκαν και για τα προγράμματα του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και ιδίως γι' αυτό που αφορά στη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης στις επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών. Οι εκπρόσωποι της Ενωσης διαβεβαίωσαν την ηγεσία του υπουργείου πως θα «τρέξουν» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ για τις χρηματοδοτήσεις μέσω του Jeremie διαπιστώθηκε η αδυναμία κάποιων περιφερειών να το προωθήσουν.
Την ερχόμενη εβδομάδα φτάνει στην Αθήνα και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προκειμένου να γίνει καλύτερος συντονισμός με το υπουργείο και τις τράπεζες για τη χορήγηση των δανείων της ΕΤΕπ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

7 τροφές που "καίνε" το λίπος

Τα 4 tips που θα σας κάνουν να κάψετε περισσότερο λίπος
Η φύση έχει προβλέψει και μας προστατεύει με επτά θαυματουργές τροφές με... διπλή ενίσχυση!

Καίνε το λίπος πιο γρήγορα και επιπλέον δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, άρα χορταίνετε και καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Ας δούμε ποιες είναι οι φυσικές μας ασπίδες ενάντια στα λίπη:

-Πορτοκάλια
Ένα πορτοκάλι καταρχήν έχει μόλις 56 θερμίδες και αν μη τι άλλο είναι σε αφθονία αυτήν την εποχή. Βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, στη λίστα με τα 38 φαγητά που περιέχουν το μεγαλύτερο "δείκτη κορεσμού' και οι ίνες του καταπολεμούν το λίπος.
Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που καταναλώνουν φαγητά με ίνες έχουν λιγότερα παχάκια.

-Αυγά
Τα αυγά, με μόλις 78 θερμίδες το ένα, όχι μόνο προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά αλλά σας "γεμίζουν" πρωτεΐνες που δίνουν την αίσθηση ότι έχετε χορτάσει.
Ένα πρωινό με αυγά θα σας ικανοποιήσει αρκετά και θα έχετε "πάρει" περίπου 330 θερμίδες λιγότερες από ότι να τρώγατε κάτι άλλο.
Και εάν θέλετε ένα υγιεινό τηγανητό αυγό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο πρώτα έχετε ψεκάσει με λίγο λάδι. Με τον τρόπο αυτό το πρωινό σας θα είναι τραγανό, γευστικό και λιγότερο «αμαρτωλό».

-Σκούρα σοκολάτα
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν φάτε σκούρα σοκολάτα, στο αμέσως επόμενο γεύμα σας θα φάτε λιγότερο. Ο λόγος είναι ότι τα συστατικά της σοκολάτας επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.
Επιπλέον δε, ένα κομμάτι σοκολάτας, με 170 θερμίδες, μπορεί να περιορίσει την όρεξη για κάτι αλμυρό, γλυκό ή λιπαρό.

-Κουκουνάρι
Αν και δεν έχουμε συνηθίζει να τα τρώμε, ίσως τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε.
Τα 15 γραμμάρια, περίπου 84 σπόροι από κουκουνάρια, έχουν μόλις 95 θερμίδες, διαθέτουν οξέα που είναι φιλικά για την καρδιά και παράγουν ορμόνες που "ξεγελούν" την αίσθηση της πείνας.

-Τυρί
Η φέτα και το κατσικίσιο τυρί δουλεύουν…υπέρ σας. Τα 15 γραμμάρια έχουν μόλις 76 θερμίδες, χορταίνουν και συμβάλλουν δυναμικά στο κάψιμο περισσότερου λίπους.

-Άπαχο γάλα
Έχει μόλις 86 θερμίδες η κούπα και αν και οι περισσότεροι θεωρούμε ότι είναι ιδανικό μόνο για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, έρευνες δείχνουν ότι ωφελεί ιδιαίτερα τους ενήλικες, και συγκεκριμένα όσους προσπαθούν να "κάψουν" ορισμένες θερμίδες.
Οι πρωτεΐνες που περιέχει δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση ικανοποίησης στον οργανισμό από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, που περιέχει ζάχαρη.

-Πατάτες
Η πατάτα ως γνωστόν, περιέχει υδατάνθρακες, γεγονός που την κατατάσσει στα μη διαιτητικά φαγητά. Κι όμως μία πατάτα αν και έχει 161 θερμίδες, δίνει την αίσθηση του κορεσμού, τρεις φορές περισσότερο από ότι μία φέτα λευκό ψωμί.
Και μην ξεχνάτε βέβαια ότι το ανθεκτικό άμυλο της πατάτας βοηθάει τον οργανισμό να κάψει λίπος.
Αυτό που παχαίνει δεν είναι η ίδια η πατάτα αλλά ο τρόπος μαγειρέματός της.

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...