Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Η Google ανακοίνωσε το Chromebook Pixel

Η Google ανακοίνωσε το Chromebook Pixel


Υψηλές επιδόσεις και ξεχωριστός σχεδιασμός

Η Google ανακοίνωσε χθες το βράδυ τον πρώτο φορητό της υπολογιστή με υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, που μπορεί να σταθεί αντάξια απέναντι από το MacBook Pro της Apple.

Το Chromebook Pixel, λοιπόν, διαθέτει οθόνη αφής 12,85 ιντσών με ανάλυση 2560 x 1700 (την μεγαλύτερη σε notebook αυτή τη στιγμή) και πυκνότητα εικονοστοιχείων 239ppi, επεξεργαστή Intel Core i5 με χρονισμό στα 1,5GHz και κάρτα γραφικών της Intel, ενώ θα έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης αναπαραγωγής πολλών βίντεο ανάλυσης 1080p. 

Επιπλέον θα έχει ενσωματωμένο το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της εταιρείας.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει, είναι η κομψή του εμφάνισή, που με τις στρογγυλεμένες άκρες, το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και τη γυάλινη επιφάνεια για trackpad, καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις.Η Google διαφημίζει την ποιότητα των κλήσεων VoIP, καθώς η λειτουργία του μικροφώνου του διασφαλίζει καθαρότερο ήχο και την απομάκρυνση του θορύβου. Επίσης, εστιάζει στο γεγονός πως η οθόνη ανοίγει χωρίς να χρειαστεί να σηκώσει ο χρήστης το notebook από το τραπέζι.

Από σήμερα κιόλας θα είναι διαθέσιμη η απλή έκδοση με WiFi και τα 32GB αποθηκευτικού χώρου στην τιμή των 1.299 δολαρίων (περίπου 985 ευρώ), ενώ τον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει και η έκδοση με LTE και 64GB σκληρού δίσκου. Για παραγγελίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στηνιστοσελίδα της Google για το Chromebook Pixel.


Τον Απρίλιο θα παρουσιάσει η Microsoft το Xbox 720

Τον Απρίλιο θα παρουσιάσει η Microsoft το Xbox 720


Έτοιμη η νέα παιχνιδομηχανή

Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τον Απρίλιο την επόμενη γενιά της κονσόλας βίντεο-παιχνιδιών της, Xbox 720, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Sony αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο Playstation.

Η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με τη νέα «παιχνιδομηχανή» σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Η ιστοσελίδα VG247, επιβεβαίωσε την πληροφορία. 

Αρχικά, η Microsoft είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τη νέα κονσόλα κατά την έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, Electronic Entertainment Expo (E3), που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, αλλά τελικά επέλεξε να το κάνει δύο μήνες νωρίτερα. 

Η Sony αποκάλυψε, την Τετάρτη στους δημοσιογράφους, τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη κονσόλα της και ανακοίνωσε ότι η διάθεσή της αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους. 

Εκδήλωση του ΑΤΕΙΘ για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»Εκδήλωση του ΑΤΕΙΘ για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Οι ομιλητές ανέδειξαν τις συνέπειες της κατάργησης της ειδικότητας του μάρκετινγκ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης-συζήτησης του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) του Α.Τ.Ε.Ι.Θ με θέμα: «Σχέδιο ΑΘΗΝΑ και κατάργηση της ειδικότητας του Μάρκετινγκ» την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, μεταξύ 10.00 και 13.30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12, Λαδάδικα). Ομιλητές ήταν οι: Θ. Καργίδης, καθηγητής, Προϊστάμενος του Τμήματος, Χ. Σαρμανιώτης, καθηγητής του Τμήματος, Τ. Κοκκάρης, απόφοιτος του Τμήματος, εκπρόσωπος του Marketing Club, Α. Κατσαβάκης, Διαφημιστής, Εκπρόσωπος της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιριών Β. Ε. , Α. Κουτσιμανής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος Ε.Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Δ. Βαλασίδης , Γ. Γ. Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων και Γ. Φωτιάδης, Οικονομικός Επόπτης, Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Παρεμβάσεις έγιναν από εκπροσώπους πολιτικών και κοινωνικών φορέων, από εκπροσώπους επιχειρήσεων και από καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος. Οι απόφοιτοι του Τμήματος Μάρκετινγκ του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. παρουσίασαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την αξία των γνώσεων που απέκτησαν από τις σπουδές τους στο Τμήμα Μάρκετινγκ του ΑΤΕΙΘ. 

Οι καθηγητές εξήγησαν τη φύση και τη σπουδαιότητα του μάρκετινγκ για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και για την ίδια την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Υποστηρίχθηκε τεκμηριωμένα η μοναδική προσφορά των Τμημάτων Μάρκετινγκ των ΤΕΙ στην οικονομία της χώρας, με στελέχη εξοπλισμένα με υψηλό επίπεδο θεωρητικών γνώσεων αλλά και γνώσεων αμέσου εφαρμογής.

Καταδείχθηκε η αδυναμία των πανεπιστημίων αλλά και των ιδιωτικών κολεγίων να προσφέρουν ισάξιο έργο στην ειδικότητα του μάρκετινγκ μέχρι σήμερα. Όλοι οι ομιλητές ανέδειξαν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κατάργησης της ειδικότητας του μάρκετινγκ από τα ΤΕΙ μέσω της απορρόφησης του Τμήματος από ένα Τμήμα ασαφούς ειδικότητας (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Συστημάτων και Οργανισμών ;;;) του ΤΕΙ Σερρών.

Αποφασίσθηκε η κοινή συντονισμένη δράση καθηγητών, φοιτητών, αποφοίτων και γονέων με τις εξής ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΡΑΣΕΙΣ:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ (υπεύθυνος Χ.Σαρμανιώτης)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΚΤ ΤΕΙ (υπεύθυνος Θ.Μπελίδης)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (υπεύθυνος Θ. Καργίδης)
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ http://www.marketingclub.gr/sos-marketing
ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (υπεύθυνη Α. Δελησταύρου)
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (υπεύθυνος Σ. Βλαχάκης)
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ (υπεύθυνος Α. Γκούνας)
ΟΜΑΔΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (υπεύθυνος Λ. Γκιουζέπας)

Όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε:
• Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΝΑ ΜΗ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
• ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΤΕΙΘ.

Πιο ευεργετικό το περπάτημα από την έντονη προπόνηση

Πιο ευεργετικό το περπάτημα από την έντονη προπόνηση


Προστατεύει σε μεγαλύτερο βαθμό την καρδιά

Περισσότερο από την έντονη προπόνηση στο γυμναστήριο προστατεύουν την καρδιαγγειακή υγεία οι παρατεταμένες, χαμηλής εντάσεως δραστηριότητες, όπως το περπάτημα.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ που μελέτησαν τη συμπεριφορά 18 εθελοντών, ηλικίας 19-24 ετών, οι οποίοι δεν γυμνάζονταν, αφού πρώτα τούς χώρισαν σε τρεις ομάδες.

Από τους νέους της πρώτης ομάδας ζήτησαν να συνεχίσουν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας τους καθιστοί.

Από εκείνους της δεύτερης ζήτησαν να περνούν καθιστοί 13 ώρες την ημέρα και να προπονούνται σκληρά στο γυμναστήριο επί μία ώρα.

Τέλος από τους εθελοντές της τρίτης ομάδας ζήτησαν να περνούν καθιστοί 6 ώρες την ημέρα, να κάνουν τις μετακινήσεις τους με τα πόδια ούτως ώστε να συμπληρώνουν 4 ώρες περπάτημα την ημέρα, και να στέκονται όρθιοι άλλες 2 ώρες.

Όπως διαπίστωσαν, αν και με την σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο και με το παρατεταμένο περπάτημα και την ορθοστασία οι νέοι έκαιγαν παραπλήσιο αριθμό θερμίδων, όσοι περπατούσαν παρουσίασαν πολύ μεγαλύτερες βελτιώσεις στη χοληστερόλη και τα άλλα λιπίδια, καθώς και στην ευαισθησία του οργανισμού τους στην ινσουλίνη.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χανς Σάβελμπεργκ, «Μία ώρα σκληρή προπόνηση την ημέρα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες που έχει η παρατεταμένη ακινησία στα επίπεδα των λιπιδίων και στην ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η μείωση της ακινησίας με χαμηλής εντάσεως δραστηριότητες, όπως το περπάτημα με χαλαρό βήμα επί πολλή ώρα, είναι πιο αποτελεσματική για την βελτίωση αυτήν των δεικτών».

VIDEO: Φυτό καταπίνει ολόκληρα ποντίκια

Τον γύρο του κόσμου κάνει το video που αναρτήθηκε στο YouTube με το ποντίκι που πέφτει στην παγίδα ενός σαρκοφάγου φυτού.
Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας όμως όντως υπάρχει ένα σαρκοφάγο φυτό που «τρώει» ποντίκια και αρουραίους, ενώ χωνεύει ακόμα και τα δόντια ή τα κόκαλά τους.
Το φυτό, με την επιστημονική ονομασία Nepenthes spathulata, φύεται στην Ιάβα και τη Σουμάτρα.
Ο κορμός του φτάνει σε μήκος τα πέντε μέτρα. Το φυτό δελεάζει τα ζώα και όταν αυτά μπουν στο «λουλούδι» του τα αιχμαλωτίζει με αποτέλεσμα να πεθάνουν από εξάντληση και «διαλυθούν» από τα πεπτικά του ένζυμα.


Tι πραγματικά ζητούν οι άντρες στο sex!


Ή τελοσπάντων η συντριπτική πλειοψηφία!
Το sex όπως όλοι παραδέχονται είναι ωραίο, ερεθιστικό, χαλαρωτικό και αναζωογονητικό! Μπορεί η εκάστοτε σεξουαλική εμπειρία να διαφέρει με την προηγούμενη ή την επόμενη, αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η καθεμία αξίζει για τη διαφορετικότητά της! Και μπορεί λοιπόν, όπως ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, ξεχωριστά και μοναδικά να κάνουμε sex, μα η τεχνική, μα η ανατομία, μα ο τρόπος, ωστόσο, υπάρχουν και κάποια θεματάκια στα οποία αν όχι όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού συμφωνεί! Για παράδειγμα, αν ζητήσουμε από 10 άντρες να πουν ποια είναι τα 5 πράγματα που λατρεύουν και αποζητούν στο sex, οι 9 σίγουρα θα δώσουν ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις! Ας πάμε λοιπόν να δούμε τι πράγματικά ζητάνε οι άντρες από ένα... κρεβάτι!
1. Στοματικό: Μα τι νομίζατε; Ότι δεν θα είναι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων; Όπως και να το κάνουμε, ο άντρας λατρεύει το στοματικό sex και συχνά πυκνά, αν δεν το ζητά το... απαιτεί! Δεν θα μάθουμε ποτέ πως είναι η αίσθηση, διότι στερούμεθα πέους, αλλά μπορούμε κάλλιστα να τους προφέρουμε απλόχερα τις περιποιήσεις και φροντίδες μας! Ειδικά αν έχετε και μεγάλο ταλέντο, μην σας κάνει εντύπωση που μπορεί τα προκαταρκτικά να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από το κυρίως πιάτο! Είπαμε, τους αρέσει...
2. Από... πάνω: Μπορεί να έχουμε αναλύσει πολλές φορές το συγκεκριμένο θέμα αλλά όπως και να το κάνουμε οι άντρες την θέλουν τη γυναίκα από πάνω! Μπορεί η απόλαυση και η ένταση να μην είναι η ίδια, και μπορεί η ευχαρίστηση να είναι αρκετά μεγαλύτερη για τη γυναίκα, αλλά το γεγονός ότι έχει πλήρη θέα του στήθους σας και γενικότερα του κορμιού σας δεν το αλλάζει με τίποτα! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο όταν λένε ότι μία γυναίκα ξέρει να κάνει sex όταν... πετάει στην από πάνω στάση! Τα συμπεράσματα δικά σας...
3. Να είστε... γλυκές: Εδώ θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Κατά γενική ομολογία, αυτός που κάνει κοπλιμέντα κατά τη διάρκεια του sex είναι σχεδόν πάντα ο άντρας. Μία θα πει για τον... πισινό της καλής του, μία για το δέρμα και μία για το πόσο όμορφα μυρίζει! Δεν είναι κρίμα λοιπόν που αυτοί δεν ακούνε ούτε έναν καλό λόγο; Και όταν λέμε καλό λόγο, δεν εννοούμε να του πείτε για τα προσόντα του, αλλά μπορείτε να του πείτε για τα μπράτσα του, τις πλάτες του, ακόμα και για τα οπίσθιά του αν είναι αξιοπρεπή. Προσοχή στα σχόλια για την κοιλιά του γιατί μπορεί να δημιουργηθεί παρεξήγηση!
4. Άκρα του τάφου σιωπή: Καλά δεν είπαμε να πιάσετε και ψιλή κουβεντούλα, αλλά ο άντρας λατρεύει να μιλάει στο κρεβάτι και το ίδιο θέλει και από την παρτενέρ του! Το να τη βγάλετε στα μουγκά, πιστέψτε μας, προκαλεί πολύ περισσότερη αμηχανία ακόμα και από το να πετάξετε μία ατάκα όχι και τόσο πετυχημένη, η οποία στην χειρότερη να σας κάνει να... γελάσετε! Μη διστάσετε λοιπόν να μιλήσετε και κυρίως να αναστενάξετε και να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο. Προσοχή μην το παρακάνετε και σας φέρουν την αστυνομία οι γείτονες. Αλλά τελοσπάντων, και λίγο θόρυβο να κάνετε ας κάνουν κι αυτοί υπομονή! Sex κάνετε και καλώς ή κακώς είναι μία θορυβώδης πράξη!
5. Μεταμφιέσεις: Οι άντρες κατά γενική ομολογία είναι αρκετά πιο... ανώμαλοι από τις γυναίκες. Πιθανότατα εμείς κουβαλάμε ακόμα εκείνη την προκατάληψη που ισχυρίζεται ότι όποια γυναίκα κάνει περίεργα πράγματα στο κρεβάτι είναι αυτομάτως και... ελαφρών ηθών για να το πούμε περιφραστικά. Ελπίζουμε όλοι πια να έχουν πειστεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως όλα αυτά είναι λόγια των παππούδων μας. Αφού λοιπόν λύσαμε αυτό το θέμα, μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε και κάποιες... μεταμφιέσεις ή ρόλους. Μπορείτε να ντυθείτε από καλόγρια μέχρι... βασίλισσα της νύχτας ή μπορείτε να παίξετε τη δασκάλα και τον μαθητή ή και το αντίστροφο. Φαντασία να υπάρχει!


Πηγή: http://www.queen.gr/