Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Πρόκληση Χρυσής Αυγής: Φαντασιώνεται εξορίες και εκτελέσεις αριστερών [εικόνα]


Εξορία στη Μακρόνησο και καθημερινά γυμνάσια προτείνει η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο για τους «Ανθέλληνες Αριστερούς» όπως γράφει χαρακτηριστικά στο facebook.
Η ανάρτηση που προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις, γράφει: «Τα γυμνάσια θα εκτελούνται σε καθημερινή βάση. Στόχος του προγράμματος είναι οι Ανθέλληνες Αριστεροί να κατανοήσουν την φύση του προγράμματος μέσα απο την σωματική και ψυχική άσκηση. Αριστερά ''προϊόντα'' που δεν θα εκτελούν εντολές...θα εκτελούνται».

Απίστευτη γκάφα του Δραγασάκη στη Βουλή


Ξέχασε το μικρόφωνό του ανοιχτό και ακούστηκαν όλα!
Ανακοινώνοντας όμως την ματαίωση της συζήτησης της ερώτησης ο κ. Δραγασάκης ξεχάστηκε και άφησε ανοιχτό το μικρόφωνό του με αποτέλεσμα να ακουστεί…Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των επικαίρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια αναβλήθηκε λόγω κολλήματος υπουργού η συζήτηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού σχετικά με την εξάλειψη των αιτίων που στρέφουν τους νέους στην τρομοκρατία στους χώρους των Πανεπιστημίων.
«Γιατί δεν ήρθε ο υπουργός; Πώς είπαμε ότι τον λένε; Αν ναι, ο κ. Δένδιας, καιρό έχουμε να τον δούμε…»!
Η αναφορά αυτή του κ. Δραγασάκη σχολιάστηκε με πολλές δώσεις ειρωνείας από τους βουλευτές οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο κ. Δραγασάκης ξεχάστηκε και νόμιζε πως αντί για το προεδρείο της Βουλής βρισκόταν σε σύσκεψη στην Κουμουνδούρου.

«Παγίδες» για περισσότερους φόρους στις φορολογικές δηλώσεις


Περισσότερρους φόρους κρύβουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις αφού οι φορολογούμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν φέτος όλα τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012: Τόκους από καταθέσεις, κέρδη από μετοχές ή μερίσματα, κέρδη από ρευστοποιήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ακόμη και επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων θα πρέπει να καταγραφούν με λεπτομέρεια στις δηλώσεις.
Της Μαρίας Βουργάνα
«Παγίδα» έξτρα φόρων κρύβει η υποχρεωτική δήλωση όλων των εισοδημάτων που ισχύει για πρώτη φορά με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν φέτος όλα τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012: Τόκους από καταθέσεις, κέρδη από μετοχές ή μερίσματα, κέρδη από ρευστοποιήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ακόμη και επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων πρέπει να αναγραφούν στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2012.
Με την υποχρεωτική δήλωση όλων αυτών των εισοδημάτων οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%, εφόσον τα συνολικά εισοδήματά τους το 2012 ήταν μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.
Η υποχρέωση δήλωσης τόκων καταθέσεων και μερισμάτων, καθιερώθηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο. Στο άρθρο 8 ορίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση στη δήλωση αναγράφονται όλα τα εισοδήματα του υπόχρεου ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από τον φόρο εισοδήματα. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος».
Η διάταξη αυτή, έχει ισχύ από τη χρήση του 2012 και αφορά τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και ανοίγει διάπλατα το παράθυρο για την προσαύξηση του εισοδήματος επί του οποίου οφείλεται έκτακτη εισφορά. Σε καμία περίπτωση τα εισοδήματα αυτά δεν θα μετρήσουν κατά τον υπολογισμό του φόρου με βάση τις γενικές διατάξεις, δηλαδή με βάση τη φορολογική κλίμακα. Θα υπολογιστούν μόνο για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% (επί ολόκληρου του ποσού) για συνολικό καθαρό εισόδημα 20.001 έως και 50.000 ευρώ, 3% για εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ και με συντελεστή 4% για συνολικό εισόδημα από 100.001 ευρώ και πάνω.
Δύο αλλαγές
Πέραν της υποχρεωτικής αναγραφής όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων, στις διαδικασίες συμπλήρωσης και υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος επέρχονται 2 ακόμη σημαντικές αλλαγές:
  • Από φέτος καθιερώνεται η υποχρέωση όλων των φορολογουμένων, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ανεξάρτητα από το εάν υπόκεινται ή όχι σε φόρο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και νέοι 18 ετών και άνω που δεν έχουν καθόλου εισόδημα υποχρεούνται φέτος να υποβάλουν φορολογική δήλωση, να χρεωθούν με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ και να προσκομίσουν αποδείξεις αξίας 750 ευρώ (ίσης με το 25% των 3.000 ευρώ) για να μη χρεωθούν με φόρο εισοδήματος 75 ευρώ. Από την υποχρέωση αυτή αναμένεται να εξαιρεθούν τελικά οι νέοι ηλικίας 18 έως 23 ετών που δηλώνονται από τους γονείς τους ως προστατευόμενα τέκνα. Συνεπώς, οι νέοι αυτοί δεν θα χρεώνονται με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ ως υπόχρεοι υποβολής ξεχωριστής δήλωσης, καθώς θα εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται στις δηλώσεις των γονέων τους ως «προστατευόμενα τέκνα».
  • Οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν διαφέρουν ανάλογα με τις κατηγορίες εισοδημάτων που πρόκειται να δηλωθούν, αλλά ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους μία προθεσμία υποβολής, η 30ή Ιουνίου 2013.
ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ
Ποιες δαπάνες εκπίπτουν
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμη ότι:
1. Τα εισοδήματα που θα δηλώσουν φέτος θα αθροιστούν και το συνολικό ποσό που θα προκύψει θα υπαχθεί σε φόρο με βάση το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και την ενιαία φορολογική κλίμακα με τα 8 φορολογικά κλιμάκια. Για τους φορολογούμενους με παιδιά το βασικό αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 3.000 ευρώ για το τρίτο και κάθε ένα από τα επόμενα.
2. Από τον φόρο εκπίπτει το 10% των δαπανών που αφορούν:
  • Ενοίκιο κύριας κατοικίας. Το ανώτατο ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 ευρώ.
  • Ενοίκια που πληρώνουν για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής της οικογένειας. Το ανώτατο ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 ευρώ.
  • Τα ποσά που καταβλήθηκαν για ασφαλιστήρια, συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων ή ασθενείας. Το ανώτατο ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 120 ευρώ για τον άγαμο και τα 240 ευρώ για τους έγγαμους.
  • Τα δίδακτρα που καταβλήθηκαν σε φροντιστήρια μαθημάτων ή σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Για κάθε μέλος της οικογένειας για το οποίο καταβλήθηκαν δίδακτρα, το ανώτατο ποσό έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 ευρώ.
  • Οι τόκοι στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσό δανείου μέχρι 200.000 ευρώ και σε κατοικία μέχρι 120 τ.μ.
  • Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν. Το ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.
  • Οι εισφορές που καταβλήθηκαν από τον φορολογούμενο σε ασφαλιστικά ταμεία.
  • Οι δαπάνες για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου. Το ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 300 ευρώ.
3. Οι αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2012 θα πρέπει και στις φετινές φορολογικές δηλώσεις να καλύπτουν το 25% του δηλούμενου ή τεκμαρτού ατομικού ετήσιου εισοδήματος, εφόσον το εισόδημα αυτό δεν υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ. Αν το εισόδημα υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ, η συνολική αξία των αποδείξεων που πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί περιορίζεται στις 15.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του 25% του εισοδήματος με αποδείξεις, το «ακάλυπτο» ποσό θα φορολογείται με 10%.

«Χαρίζουν» το 80% των προστίμων στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ
Νέα διάταξη που προκαλεί
Με μια διάταξη που γεννάει ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της, οι καταθέτες της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που περιλαμβάνονται στα σχετικά αρχεία, αποκτούν τη δυνατότητα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για την απόκρυψη του εισοδήματος.
Πρόκειται για διάταξη που μεταφράζεται σε έκπτωση προστίμων και προσαυξήσεων εκατομμυρίων ευρώ καθώς με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία οι κυρώσεις για την απόκρυψη εισοδήματος είναι πολύ αυστηρές.
Οπως αναφέρει το capital.gr, οι φορολογούμενοι που ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση, μεταξύ των οποίων και οι 2.059 που περιλαμβάνονται στη λίστα Lagarde, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο ύψους έως και 45%.
Το εισόδημα που εντοπίζεται και δεν έχει δηλωθεί τοποθετείται στη φορολογική κλίμακα που ίσχυε κατά το έτος απόκτησής του και φορολογείται με βάση αυτήν. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος, ο ελεγχόμενος επιβαρύνεται με πρόστιμα και προσαυξήσεις που ανέρχονται σε 1% μηνιαίως με μέγιστο ποσό προσαύξησης το 120% του πρόσθετου φόρου. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που το 2005 απέκρυψε εισόδημα ύψους 1 εκατ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο έως και 450.000 ευρώ καθώς και προσαυξήσεις (για τα έτη 2005 έως 2012 που απέκρυψε το εισόδημα) ύψους 432.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 882.000 ευρώ.
Η υφιστάμενη φορολογική νομοθεσία (άρθρο 66 παράγραφος 9 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ) δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που ελέγχονται για φορολογικές χρήσεις πριν το 1991 να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για το εισόδημα που έχουν αποκρύψει και να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων.
Ωστόσο, με διάταξη στα... ψιλά του νομοσχεδίου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» η οποία κατατέθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη Βουλή οι ελεγχόμενοι αποκτούν το δικαίωμα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για εισόδημα που απεκρύβη έως και το οικονομικό έτος 2008, δηλαδή για τις χρήσεις έως και το 2007.
Μια σύμπτωση, σημειώνει το capital.gr: οι «καρτέλες» στη λίστα Lagarde αφορούν καταθέσεις που είχαν οι 2.059 Έλληνες καταθέτες κατά τα έτη 2005 έως και 2007. Η ακριβής προτεινόμενη διάταξη στο άρθρο 39 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου είναι: «Στην περίπτωση αυτήν οι προβλεπόμενες κατά φορολογικό αντικείμενο προσαυξήσεις ή πρόστιμα μειώνονται στο 1/5 για υποθέσεις οικονομικού έτους 2008 και παλαιότερα».
Πρακτικά η διάταξη αφορά όλους όσοι ελέγχονται την τελευταία τριετία για προσαύξηση περιουσίας που δεν έχει δηλωθεί έως και τη χρήση 2007. Όπως σημειώνουν πηγές από το ΥΠΟΙΚ σε αυτούς περιλαμβάνονται, εκτός από τους ελεγχόμενους της λίστας Λαγκάρντ, οι ελεγχόμενοι της λίστας του Λιχτενστάιν, της λίστας όσων αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο καθώς και οι περίπου 5.000 φορολογούμενοι που από το ΣΔΟΕ έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών (ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί του Κολωνακίου, δικηγόροι, κατασκευαστές κα).

Αλλάζουν οι διοικητές των νοσοκομείων! Έρχεται προκήρυξη θέσεων


Τα πρόσωπα των νοσοκομείων αλλάζει εντός
 του επόμενου διαστήματος ο Ανδρέας 
Λυκουρέντζος προκειμένου να αλλάξει και
 ο τρόπος λειτουργίας του ΕΣΥ. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος λίγο πριν φύγει από
 το υπουργείο Υγείας να είχε φροντίσει να ανανεώσει 
τη θητεία των διοικητών, αυτό όμως δε φαίνεται να
 εμποδίζει τον συνονόματό του Ανδρέα Λυκουρέντζο 
να αλλάξει όλα τα πρόσωπα. 
 
Εντός των ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί ο
 διαγωνισμός για την πρόσληψη νέων προσώπων ενώ
 δεν αποκλείεται και κάποιοι να παραμείνουν.
 Άλλωστε ο υπουργός Υγείας σκοπεύει να δημιουργήσει
 ειδική επιτροπή αξιολόγησης που θα εξετάσει τόσο τα
 νέα πρόσωπα όσο και τα υπάρχοντα. 
 
Η αξιολόγηση θα στηριχθεί για τους νυν διοικητές 
στην τήρηση των μνημονίων που δόθηκαν πρόσφατα
 στα νοσοκομεία και περιλαμβάνον κυρίως την τήρηση 
των προϋπολογισμών με κατεύθυνση βέβαια τις μειώσεις
 των δαπανών σε όλα τα επίπεδα. 
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει τονίσει ότι ο
 διαγωνισμός θα είναι ανοικτός γεγονός που σημαίνει
 ότι πολλοί γνώστες του αντικειμένου θα μπορούν να
 καταθέσουν τα χαρτιά τους για να προσληφθούν. 
 
Βέβαια την τελευταία φορά που ακολουθήθηκε η
διαδικασία του open-gov όπου κατέθεσαν χιλιάδες 
ενδιαφερόμενοι αιτήσεις, τελικώς προσελήφθησαν για
 άλλη μια φορά πρόσωπα του κομματικού περιβάλλοντος. 

Να διατηρήσουν την αυτονομία τους θέλουν οι συνιστώσες

Να διατηρήσουν την αυτονομία τους θέλουν οι συνιστώσες


Αναταράξεις στην Κουμουνδούρου στο δρόμο για το συνέδριο

Τη μετάθεση του Συνεδρίου περί τα τέλη του έτους ή ακόμη και εντός του 2014 ζήτησε στη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα. 

Η στάση αυτή της μειοψηφίας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για την ηγεσία του κόμματος αφού η τελευταία γνώριζε εδώ και καιρό ότι αρκετές συνιστώσες και τα στελέχη τους που σήμερα συναποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιθυμουν να διατηρήσουν την αυτονομία τους. 

Και κυρίως δεν θέλουν να απολέσουν τη δυνατότητα να αρθρώνουν το δημόσιο λόγο τους κατά το δοκούν. Για τα στελέχη αυτά το σημερινό μοντέλο λειτουργίας του κόμματος τους επιτρέπει όχι μόνο να διαφωνούν με τις επίσημες θέσεις, αλλά και να διαθέτουν εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες προβάλλωντας τις δικές τους θέσεις και ξιφουλκώντας κατά όσων απόφάσεων της πλειοψηφίας δεν τους βρίσκουν σύμφωνους. 

Αν τον ερχόμενο Ιούνιο στο Συνέδριο πάψει και τυπικά η λειτουργία των συνιστωσών, πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι θα απολέσουν την αυτονομία τους και θα είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν την επίσημη θέση της πλειοψηφίας. 

Απ’ την πλευρά τους τα στελέχη της μειψοφίας του πάλαι ποτέ ΣΥΝ δεν έχουν κανένα λόγο να πάνε σε ένα συνέδριο με ήδη διαμορφωμένους συσχεστισμούς υπέρ της σημερινής ηγεσίας. 

Ενισχυτικά λειτουργεί και η ειλλημμένη απόφαση του Α. Τσίπρα να προχωρήσει στα ανοίγματα προς τον λεγόμενο κεντρώο χώρο. 

Σήμερα ο Α. Τσίπρας θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα μιλήσει στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση και παράλληλα θα έχει συναντήσεις με φορείς και κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση των ορυχείων Χρυσού στο Περάμα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδέκτης αιτήματος βουλευτών του να μεταβεί και στη Χαλκιδική για να σταθεί στο πλάι των κατοίκων που αγωνίζονται κατά τις αντίστοιχης επένδυσης, αλλά το αίτημα αυτό προσέκρουσε σε εισηγήσεις στενών συνεργατών του να αποφύγει κάτι τέτοιο για να μη δόσει αφορμή στη ΝΔ να τον κατηγορήσει ότι στηρίζει ακραίες και «τρομοκρατικές» ενέργειες, όπως την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Αυτή θα είναι η νέα εμφάνιση του Facebook

Αυτή θα είναι η νέα εμφάνιση του Facebook


Σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον του κοινωνικού δικτύου - Δείτε φωτογραφίες

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας, τις αλλαγές που ετοιμάζει στην εμφάνιση του γνωστού κοινωνικού δικτύου. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν τόσο στις εφαρμογές για φορητές συσκευές, όσο και στο Web.

Ο CEO της εταιρείας, δήλωσε πως ένας στόχος αυτής της αλλαγής είναι «να δώσουμε στους χρήστες μας την καλύτερη προσωπική εφημερίδα στον κόσμο».

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο «News Feed», που πλέον θα χωρίζεται σε κατηγορίες, όπως «μουσική», «φωτογραφίες», «βίντεο» και «νέες δημοσιεύσεις». 

Η νέα μορφή των ενημερώσεων, επίσης θα περιλαμβάνει περισσότερες και μεγαλύτερες φωτογραφίες και βίντεο, κάτι που θα πρέπει να αναμένεται να γίνει και για τις διαφημίσεις φυσικά.

Η νέα αναβάθμιση είναι φανερά επηρεασμένη από τις mobile εκδόσεις, με την κεντρική σελίδα του Facebook.com, πλέον να μοιάζει πολύ περισσότερο με αυτήν που συναντάμε στις εφαρμογές.

Οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου υποστηρίζουν πως οι χρήστες τους θέλουν ολοένα και περισσότερες επιλογές αλλά και καλύτερο έλεγχο, των δημοσιεύσεων που βρίσκουν στο «News Feed». 

Έτσι, τοποθέτησαν ένα μενού στη δεξιά πλευρά της οθόνης, μέσω του οποίου θα μπορούν να πλοηγηθούν ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες ενημερώσεων.

Θα πληρώνουμε για να αφαιρέσουμε τις διαφημίσεις από το Facebook

Θα πληρώνουμε για να αφαιρέσουμε τις διαφημίσεις από το Facebook


Νέα πατέντα θέλει κατοχυρώνει το γνωστό κοινωνικό δίκτυο

Το Facebook ψάχνει συνεχώς για νέους τρόπους να μεγαλώσει τα έσοδα και φυσικά τα κέρδη του. Σε αυτή τη λογική κινείται και η νέα πατέντα που ήρθε στη δημοσιότητα, που θα ζητά από τους χρήστες χρήματα αν θέλουν να αφαιρέσουν υλικό διαφημίσεων.

Ο κάθε χρήστης που θα καταβάλλει το αντίστοιχο ποσό θα μπορεί να διαμορφώσει τη δεξιά στήλη των διαφημίσεων όπως θέλει εκείνος. Φυσικά αφαιρώντας όλες τις διαφημίσεις και βάζοντας φωτογραφίες τραγούδια, η μηνύματα, που εκείνος επιλέγει.

Η νέα πατέντα έχει τίτλο «Paid Profile Personalization» και δεν είναι ακριβώς καινούρια. Είχε κατοχυρωθεί από το 2011, ενώ εμπνευστής της φαίνεται να είναι ο ίδιος ο Zuckerberg.

Στην έκθεση που συνοδεύει την πατέντα γίνεται ξεκάθαρο πως «ο κάθε χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ένα ή και περισσότερα αντικείμενα για να αντικαταστήσει τις διαφημίσεις ή και άλλα στοιχεία, που εμφανίζονται στους επισκέπτες του προφίλ του και που μέχρι σήμερα επιλέγονταν από το σύστημα του κοινωνικού δικτύου».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή αυτή η λειτουργία,κ με τους υπευθύνους του Facebook να αρνούνται να σχολιάσουν τις διαρροές.


Το Wii mini έρχεται στην Ελλάδα στις 15 Μαρτίου

Το Wii mini έρχεται στην Ελλάδα στις 15 Μαρτίου


Προσθέτει στη συλλογή Nintendo Selects 4 επιπλέον τίτλους

Το Wii mini είναι ο μικρός αδερφός της γνωστής παιχνιδοκονσόλας της Nintendo. Πρόκειται για μία ανανεωμένη έκδοση, που εκτός από το μικρότερο μέγεθος, έχει τη δυνατότητα να «τρέξει» τους περισσότερους από 1.200 τίτλους παιχνιδιών του κλασσικού Wii, προσφέροντας πολλές ώρες διασκέδασης στους χρήστες του.

Η νέα κονσόλα έρχεται σε μαύρο χρώμα με κόκκινο περίγραμμα, ένα κόκκινο χειριστήριο, ένα κόκκινο nunchuck, ενώ θα μπορεί να συνδεθεί με όλα τα ασύρματα περιφερειακά του Wii. 

Η κυκλοφορία του Wi mini ανακοινώθηκε από τη Nintendo για τη χώρα μας στις 15 Μαρτίου 2013.

Εκτός από την κυκλοφορία του Wii mini, όμως η Nintendo ανακοίνωσε πως θα εμπλουτίσει τη συλλογή παιχνιδιών Nintendo Selects, με τέσσερις ακόμα κλασσικούς τίτλους, φτάνοντας έτσι τους δέκα στο σύνολο.

Πλέον ολόκληρη η συλλογή θα διαθέτει τα Mario Party 8, Wii Sports Resort, Mario Power Tennis, Super Paper Mario, Super Mario Galaxy, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Maria Strikers Charged, Wii Sports, Animal Crossing: Lets Go To the City και WarioWare: Smooth Moves. Οι τέσσερις πρώτοι τίτλοι αποτελούν τις νέες προσθήκες της Nintendo.


Η Samsung «καίει» τα Windows 8

Η Samsung «καίει» τα Windows 8


Μία ακόμα αρνητική κριτική στο νέο λειτουργικό της Microsoft

Τα άσχημα νέα συνεχίζονται για το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft,Windows 8. Μετά τα πολύ χαμηλά ποσοστά απορρόφησης τους από την αγορά, τώρα έρχεται και η αρνητική κριτική από πλευράς Samsung για δώσει ένα ακόμα χτύπημα στη νέα πλατφόρμα.

Ο πρόεδρος του τμήματος καρτών μνήμης της Samsung, Jun Dong-soo, είχε πολλά αρνητικά σχόλια για τη Microsoft και τα Windows 8, σε μία συνάντηση με δημοσιογράφους.

Ο Dong-soo ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας το προφανές, ότι δηλαδή «η παγκόσμια βιομηχανία των ηλεκτρονικών υπολογιστών συνεχώς συρρικνώνεται, ακόμα και μετά την κυκλοφορία των Windows 8», σύμφωνα με τους Times της Κορέας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «το σύστημα των Windows 8 δεν είναι καλύτερο από την προηγούμενη πλατφόρμα των Windows Vista». Μία πλατφόρμα που χαρακτηρίστηκε ως η η μεγαλύτερη αποτυχία της Microsoft, δείχνοντας τη χαμηλή εκτίμηση της Samsung στο νέο σύστημα.

«Με τα Windows Surface tablet η Microsoft συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη χαμηλή ζήτηση, με την εταιρία να αποτυγχάνει να κυκλοφορήσει τα πιο λεπτά ultrabooks που είχε ανακοινώσει, γεγονός που πιστεύω οφείλεται στη νέα πλατφόρμα», πρόσθεσε ο Dong-soo.

Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ότι η αγορά των PC συρρικνώνεται, καθώς οι χρήστες αγοράζουν smartphones και tablets αντί των νέων υπολογιστών. 

Είναι δεδομένο πως τα smartphones και τα tablets δε μπορούν να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά είναι αρκετά καλά «υποκατάστατα», αναιρώντας την ανάγκη για άμεση αγορά PC, ειδικά για χρήστες που χρησιμοποιούν τους υπολογιστές για πολύ βασικές εργασίες.

Η ουσία είναι πως τέτοιες δηλώσεις, ερχόμενες από τη Samsung, είναι ιδιαίτερα επιζήμιες. Η Samsung έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία αυτοκρατορία βασιζόμενη στο Android για smartphones. 

Αν συνεχίσει να βλέπει μικρή επιτυχία με το λογισμικό της Microsoft, στο μέλλον ίσως να αλλάξει πορεία, ρίχνοντας όλο το βάρος στο λογισμικό της Google, τόσο για τα tablets της όσο και για τους φορητούς υπολογιστές της.

Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του Galaxy S IV

Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του Galaxy S IV


Εμφάνιση που παραπέμπει στην προηγούμενη γενιά για τη νέα ναυαρχίδα

Μόλις λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του Galaxy S IV, διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες που δείχνουν τη νέα συσκευή τα Samsung. Η κορεατική εταιρία είχε καταφέρει, με μεγάλη επιτυχία, να κρατήσει μυστικό το σχεδιασμό τη νέας συσκευής, μέχρι να τον αποκαλύψει ένα κινεζικό φόρουμ πριν λίγη ώρα.

Το να παρουσιαστούν φωτογραφίες κινητών συσκευών σε κινεζικές ιστοσελίδες, δεν αποτελεί έκπληξη, ενώ συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ωστόσο, η σημερινές αποκαλύψεις δείχνουν απόλυτα αληθινές, παρουσιάζοντας τη νέα συσκευή της Samsung.

Στο σχεδιασμό, παρατηρούνται πολλές ομοιότητες με το Galaxy S III, με μεγαλύτερη οθόνη και λεπτότερο περίβλημα. Το μοντέλο που κάνει την εμφάνισή του στις φωτογραφίες έχει κωδική ονομασία Samsung GT-I9502, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε με σιγουριά ότι πρόκειται για το Galaxy S IV. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει να κάνει με κάποια άλλη συσκευή που ετοιμάζει η εταιρία ή με κάποιο παλαιότερο πρωτότυπο μοντέλο που πλέον θα έχει εξελιχθεί.

Από την άλλη, στις μετρήσεις του συστήματος, φαίνονται ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά της συσκευής, που παραπέμπουν σε αυτά που έχουν ήδη γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για το Galaxy S IV.

Απομένουν μόλις τρεις ημέρες μέχρι την επίσημη παρουσίαση του, στις 14 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, από τη Samsung, όπου και θα μάθουμε με βεβαιότητα αν οι συγκεκριμένες φήμες επιβεβαιωθούν, ή εάν η Samsung θα μας εκπλήξει με κάτι εντελώς διαφορετικό.Το μέλλον των τηλεοράσεων είναι ο διαχωρισμός της οθόνης

Το μέλλον των τηλεοράσεων είναι ο διαχωρισμός της οθόνης


Ταυτόχρονη θέαση δύο ή και περισσοτέρων προγραμμάτων

Οι τηλεοράσεις τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιάσει μία στασιμότητα στον τομέα της καινοτομίας. Βεβαίως υπάρχει εξέλιξη στην ποιότητα της εικόνας, με τις αναλύσεις να έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα που δεν υπάρχει ακόμα το αντίστοιχο υλικό για να τις αξιοποιήσει. Από την άλλη όμως, κάτι το εντελώς καινούριο, δεν έχει παρουσιαστεί, με τους κατασκευαστές απλά να βελτιώνουν τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες.

Αυτό άλλαξε τη στιγμή που παρουσιάστηκε η ιδέα διαχωρισμού της οθόνης για ταυτόχρονη θέση δύο ή και περισσοτέρων προγραμμάτων ταυτόχρονα. Φυσικά μία τέτοια δυνατότητα δεν είναι κάτι καινούριο, αφού το λεγόμενο split screen υπάρχει από την εποχή του Super Mario!

Ωστόσο, αυτό που είναι καινούριο, είναι η δυνατότητα για ταυτόχρονη θέαση χωρίς να χωρίζεται η οθόνη στη μέση (ή σε όποια άλλη αναλογία θελήσει κανείς). Πρόσφατα παρουσιάστηκαν κάποιες πρωτότυπες τηλεοράσεις από εταιρίες όπως η Sharp, η LG και η Samsung, που έχουν τη δυνατότητα dual-view χωρίς να χρειάζεται να γίνει ο διαχωρισμός της οθόνης.

Στην ουσία χρησιμοποιούν την τεχνολογία του 3D, που δίνει διαφορετικές πληροφορίες για το δεξί και το αριστερό μάτι ενός θεατή, χωρίζοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την οθόνη σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Για να εκμεταλλευτεί κανείς αυτή τη δυνατότητα απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών.

Επίσης, ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η ενδεχόμενη πρόταση της Apple στον χώρο των τηλεοράσεων, αφού μετά τις διάφορες δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τον CEO, Tim Cook αλλά και άλλα στελέχη της εταιρίας, είμαστε αισιόδοξοι πως η AppleTV θα αλλάξει τόσο τα δεδομένα στον χώρο, όσο άλλαξε τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας το iPhone.Εντυπωσιακό alley-oop σε αγώνα NBA

Πολύ εντυπωσιακή φάση από αγώνα του NBA. Οι παίκτες Jamal Crawford και Blake Griffin συνεργάζονται για να δώσουν ένα απίστευτο alley-oop.


Απίστευτο: 70χρονη φυτοφάγος ανακάλυψε το μυστικό της νεότητας! Μοιάζει σαν να είναι μόλις 40 ετών!Γνωρίστε μια 70χρονη η οποία φαίνεται να έχει βρει το μυστικό της αιώνιας νεότητας, μόνο που αυτό δεν έχει να κάνει με..χρήση αυξητικών ορμονών ή υποβολή σε πλαστικές εγχειρήσεις.

Η Annette Larkins δεν φαίνεται μια μέρα πάνω από 40 ετών, χάρη στην διατροφή και τρόπο ζωής που διατηρεί. Φαίνεται τόσο νέα που οι άνθρωποι όταν είναι έξω με τον 54χρονο σύζυγό της νομίζουν ότι είναι κόρη του, αλλά υποθέτω ότι αυτός δεν έχει παράπονο γι’ αυτό…

Η Larkins λέει ότι το μυστικό για την ομορφιά της βρίσκεται πρώτα απ’ όλα στην διατροφή της ως φυτοφάγος, που αποτελείται από βιολογικά λαχανικά, φρούτα, σπόρους και ξηρούς καρπούς που καλλιεργούνται στο δικό της κήπο, τον οποίο αποκαλεί «πηγή της νεότητας». Η γυναίκα δεν αγγίζει τίποτα που έχει μαγειρευτεί. Και ένα άλλο περίεργο πράγμα που κάνει είναι η συλλογή των ομβρίων υδάτων, για να ποτίζει τον κήπο της, αλλά και για να πίνει. Όμως, η κάτοικος του Μαϊάμι-Dade County, Florida, δεν είχε πάντα έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Στην πραγματικότητα κατανάλωνε κρέας τακτικά, αφού ο σύζυγός της είχε στην κυριότητά του ένα εργοστάσιο κρέατος στη δεκαετία του 1960. Τότε ήταν που αποφάσισε να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες της για πάντα. Και ήταν μια καλή απόφαση τελικά! Απλά κοιτάξτε την!Όταν ξεκίνησε, η κα Larkins ήθελε απλά να βελτιώσει λίγο την υγεία της και ποτέ δεν περίμενε ότι θα μοιάζει με μια 40χρονη στην ηλικία των 70 ετών. Στα 27 αυτά χρόνια που τρώει ωμά φαγητά, η κα Larkins έχει γράψει δύο βιβλία που ονομάζονται “Ταξίδι στην Υγεία” μαζί με ένα DVD που περιέχει όλα τα μυστικά της υγιεινής της διατροφής. Ο σύζυγός της, ο κ. Larkins, εύχεται και ο ίδιος να είχε ακολουθήσει το παράδειγμά της, γιατί τώρα φαίνεται πολύ γέρος και, επίσης, πάσχει από διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Παίρνει συνταγογραφούμενο φάρμακο κάθε μέρα, αλλά η Annette δεν έχει πάρει καν ασπιρίνη.