Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

'Ο άνδρας είναι το πιο ΕΞΥΨΩΜΕΝΟ των πλασμάτων...
Η γυναίκα είναι το ΥΨΙΣΤΟ των ιδανικών...
Ο Θεός έκανε για τον άνδρα ένα ΘΡΟΝΟ... Για τη γυναίκα ένα ΒΩΜΟ...
Ο θρόνος ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ, ο βωμός ΑΓΙΑΖΕΙ...
Ο άνδρας είναι ΔΥΝΑΤΟΣ με τη λογική... Η γυναίκα είναι ΑΝΙΚΗΤΗ με τα δάκρυα...
Η λογική ΠΕΙΘΕΙ... Τα δάκρυα ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ...
Ο άνδρας είναι ικανός για όλους τους ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ... Η γυναίκα για όλα τα ΜΑΡΤΥΡΙΑ...
Ο ηρωισμός ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙ, το μαρτύριο ΑΝΥΨΩΝΕΙ...
Ο άνδρας έχει την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ... Η γυναίκα την ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ...
Η ανωτερότητα σημαίνει τη ΔΥΝΑΜΗ, η προτεραιότητα αντιπροσωπεύει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
Ο άνδρας είναι ένας ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ, η γυναίκα ένας ΑΓΓΕΛΟΣ...
Ο μεγαλοφυής είναι ΑΠΕΙΡΟΣ... Ο άγγελος είναι ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΣ...
Ο πόθος του άντρα είναι η ανωτάτη δόξα... Ο πόθος της γυναίκας είναι η άκρα αρετή...
Η δόξα κάνει όλο το ΜΕΓΑΛΟ... Η αρετή κάνει όλο το ΘΕΪΚΟ...
Ο άνδρας είναι ένας ΚΩΔΙΚΑΣ, η γυναίκα ένα ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ...
Ο κώδικας ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ... Το ευαγγέλιο ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙ...
Ο άνδρας ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ... Η γυναίκα ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ...
Το να σκέπτεται κανείς σημαίνει να έχει μια νύμφη στο κρανίο... Το να ονειρεύεσαι σημαίνει να έχεις ένα φωτοστέφανο στο μέτωπο...
Ο άνδρας είναι ένας ΩΚΕΑΝΟΣ... Η γυναίκα είναι μια ΛΙΜΝΗ...
Ο ωκεανός έχει το μαργαριτάρι που στολίζει, η λίμνη το ποίημα που θαμπώνει...
Ο άνδρας είναι ο ΑΕΤΟΣ που πετάει... Η γυναίκα είναι το ΑΗΔΟΝΙ που τραγουδάει...
Το να πετάς σημαίνει να κυριαρχείς στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ... Το να τραγουδάς σημαίνει να κατακτήσεις την ΨΥΧΗ...
Ο άνδρας είναι ενός ΝΑΟΣ, η γυναίκα είναι το ΙΕΡΟ...
Μπροστά στο ναό ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ... Μπροστά στο ιερό ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ...
Τελικά... Ο άνδρας είναι τοποθετημένος εκεί που τελειώνει η γη... Η γυναίκα εκεί που αρχίζει ο ουρανός...
Ευλογημένη ας είναι η αγάπη... Ευλογημένα Τα όντα που ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ... ''

ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ

Προνοητική γιαγιά στην Κύπρο

Προνοητική γιαγιά στην Κύπρο


Προνοητική γιαγιά στην Κύπρο
Εδώ και ένα μήνα μία συνταξιούχος Ρωσοπόντια γιαγιά πήγαινε κάθε Παρασκευή στο υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στην Πάφο και έκανε ανάληψη των δέκα χιλιάδων ευρώ που είχε στο λογαριασμό της και τα κατέθετε ξανά τη Δευτέρα.
Την υπόθεση της γιαγιάς, που φαίνεται ότι υποψιαζόταν το επερχόμενο «κούρεμα», δημοσιεύει η ιστοσελίδα «cyprusnews.eu».
Μάλιστα πριν από δύο βδομάδες, το προσωπικό του υποκαταστήματος δεν άντεξε και την ρώτησε γιατί το κάνει αυτό. Η απάντηση της τότε, που προκάλεσε σε όλους γέλιο, στα όρια της κοροϊδίας, ήταν: «ο γιος μου είναι οικονομολόγος στη Ρωσία και μου είπε πως αν γίνει κάτι με τις τράπεζες θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Έτσι μου είπε κάθε Παρασκευή να παίρνω τα χρήματα μου σπίτι».
Την περασμένη Παρασκευή η γιαγιά είχε τα χρήματα της στο σπίτι και ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές του γιου της, «γλίτωσε» το «κούρεμα».

Χαιρετίζει Την Απόφαση Της Κυπριακής Βουλής Ο ΣΥΡΙΖΑ
«Μετά το περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής, οι πιο πιστοί στη στρατηγική της κ. Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας», αναφέρει σε ανακοίνωση του μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η σημερινή απόφαση της κυπριακής βουλής «δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα μας».

ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΣΕΞ...


Το θέμα «πρωκτικό σεξ» είναι ένα θέμα που πάντα σηκώνει πολλή συζήτηση. Οι άνδρες το θεωρούν σαν απόλυτη κατάκτηση του κορμιού της συντρόφου τους, σαν το «τελευταίο άπαρτο κάστρο» που πέφτει στη μάχη του έρωτα.  Για τις γυναίκες θεωρείται το απόλυτο δόσιμο.
Για την ιστορία ίσως αξίζει να αναφέρουμε ότι στο εξωτερικό είναι γνωστό ως «ελληνικό» ενώ εμείς συνηθίζουμε να το αποκαλούμε «οθωμανικό».
Το πιο συνηθισμένο είναι ο άντρας να το ζητά και η γυναίκα να το αρνείται θεωρώντας το οδυνηρό, επικίνδυνο ή ανήθικο. Για πολλά ζευγάρια λοιπόν, το πρωκτικό σεξ αποτελεί εξεζητημένη πράξη, ταμπού ακόμα και λόγο τσακωμού.
Η ηθική διάσταση του θέματος είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι αυτή της υγείας και των ερωτημάτων που οι περισσότερο έχουν για το αν το πρωκτικό σεξ κρύβει κινδύνους για την υγεία.

Ας δούμε λοιπόν τι απαντούν οι ειδικοί σε μερικά από τα πιο κοινά ερωτήματα για το πρωκτικό σεξ.


Γιατί οι άνδρες το θέλουν τόσο πολύ;
Η πρακτική απάντηση έχει ως εξής: Ο πρωκτός είναι συνήθως πολύ στενότερος από τον κόλπο και αυτό προσφέρει στον άνδρα πολύ μεγαλύτερη αίσθηση ευχαρίστησης.
Από την άλλη, όπως είπαμε και στην αρχή, η συνήθης άρνηση των γυναικών τους κάνουν να την εξιδανικεύουν και να φαντασιώνονται ότι όταν θα τους δοθεί η ευκαιρία, θα ζήσουν την απόλυτη ηδονή.
Τι από τα δύο ισχύει; Προφανώς και τα δύο. Μην ξεχνάμε ότι ο οργασμός (ακόμα και ο ανδρικός) δεν είναι μόνο σωματική αλλά και εγκεφαλική λειτουργία.

Είναι διεστραμμένο και ανώμαλο το πρωκτικό σεξ;
Το τι είναι φυσιολογικό και τι ανώμαλο αποτελεί προσωπική άποψη του καθενός. Γενικότερα το γεγονός ότι στον έρωτα (και στον πόλεμο) όλα επιτρέπονται είναι η απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση.
Για την ιστορία ωστόσο ίσως αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρωκτική επαφή δεν είναι «νέα μόδα». Ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη, ειδικά σε παλαιότερες εποχές που η παρθενία ήταν, για πολλές γυναίκες, η μοναδική τους «προίκα». Πολλές γυναίκες λοιπόν απολάμβαναν τις χαρές του πρωκτικού σεξ με τον εραστή τους και φύλαγαν την παρθενία τους για τον σύζυγο.

Υπάρχει ευχαρίστηση; 
Στην περιοχή του πρωκτού υπάρχουν νευρικές απολήξεις, επομένως μπορεί να υπάρξει σεξουαλικός ερεθισμός. Αν και ο πρωκτός δεν είναι κατασκευασμένος για να υποδέχεται το πέος σε στύση, ο άντρας έχει την ίδια ή ίσως και εντονότερη αίσθηση όπως και στην κολπική επαφή, ενώ το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι ευχάριστο και για τη γυναίκα.
Πονάει; 
Εξαρτάται από μια σειρά παραμέτρους.
1. Το μέγεθος του πέους
2. Το πόσο η γυναίκα είναι χαλαρή με τον ερωτικό της σύντροφο.
3. Την ένταση των κινήσεων.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι πρώτες πρωκτικές επαφές συνοδεύονται από πόνο για την γυναίκα που όμως αμβλύνεται όσο το πέος παραμένει στον πρωκτό και ο σφιγκτήρας χαλαρώνει σιγά σιγά.
Μπορεί η γυναίκα να φτάσει σε οργασμό με πρωκτική επαφή; 
Παρόλο που πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι έχουν φτάσει σε οργασμό με πρωκτική επαφή, οφείλουμε να βάλουμε το θέμα στις σωστές τους διαστάσεις.
Ο πρωκτός από μόνος του δεν μπορεί να οδηγήσει την γυναίκα σε οργασμό. Θα πρέπει εκείνη, μετά από μεγάλη εμπειρία και εξάσκηση να καταφέρει να μεταφέρει τις αντανακλαστικές συσπάσεις από τον πρωκτό στον κόλπο της ή να ερεθίσει, με ερωτικά παιχνίδια, την κλειτορίδα της.
Η εκσπερμάτιση στον πρωκτό κρύβει κινδύνους για την υγεία; 
Αν το σπέρμα φιλοξενεί μικρόβια, τότε ναι, η εκσπερμάτιση μπορεί να τα μεταδώσει στην γυναίκα. Στα τοιχώματα του πρωκτικού δακτυλίου υπάρχουν πάντα μικρές ρωγμές από τις οποίες μπορούν να εισέλθουν τα μικρόβια στον οργανισμό.
Ας μην ξεχνάμε ότι το πρωκτικό σεξ μεταξύ ετεροφυλόφιλων ή ομοφυλόφιλων αποτελεί τον πιο διαδεδομένο τρόπο μετάδοσης του AIDS.
Πάντως οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι για την γυναίκα παρά για τον άνδρα καθώς το έντερο είναι πιο ευαίσθητο στην εισαγωγή μικροβίων απ’ ότι το πέος.
Υπάρχουν περιορισμοί στην συχνότητα;
Αν οι επαφές είναι ανώδυνες, τότε μπορούν να επαναληφθούν και μετά από μικρά χρονικά διαστήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, καλό είναι να περιμένουμε 9-10 ημέρες. Η λαϊκή παροιμία «του κ*^$λου τα εννιάμερα» μάλλον έχει βγει από αυτό.
Υπάρχουν περιπτώσεις που το πρωκτικό σεξ απαγορεύεται;
 Κατ’ αρχήν να επαναλάβουμε ότι το πρωκτικό σεξ απαγορεύεται όταν ένας από τους δύο συντρόφους δεν το θέλει.
Από ιατρικής άποψης, πρωκτικό σεξ θα πρέπει να αποφεύγεται όταν υπάρχουν ραγάδες, αιμορροΐδες, πρόπτωση του εντέρου και φυσικά έντονος πόνος ή ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος πέους.
Επιτρέπεται το πρωκτικό σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης; 
Ναι και δεν επηρεάζει το έμβρυο.

Μπορεί η γυναίκα να μείνει έγκυος από το πρωκτικό σεξ; 
Είναι τεχνικά αδύνατον να μείνει μια γυναίκα έγκυος από πρωκτική επαφή, αφού το σπέρμα δεν μπορεί να περάσει εσωτερικά από την περιοχή του πρωκτού, στην περιοχή του κόλπου. Παρόλα αυτά το πρωκτικό σεξ δεν είναι και πολύ καλή μέθοδος αντισύλληψης, καθώς το σπέρμα μετά την εκσπερμάτιση μπορεί να τρέξει, και περνώντας το περίνεο να κυλήσει μέσα στον κόλπο.
Ο πρωκτικός έρωτας προκαλεί ακράτεια;
Η ακράτεια είναι ενδεικτική ότι ασκήθηκε μεγάλη μηχανική ένταση στον πρωκτό με αποτέλεσμα να προκλήθηκε μερική ρήξη του σφιγκτήρα. Η μερική ρήξη του σφιγκτήρα είναι αναστρέψιμη. Ωστόσο αν η ακράτεια επιμένει θα πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή γαστρεντερολόγου καθώς και η πλήρης αποχή από το πρωκτικό σεξ μέχρι να επανέλθει ο μυς στου σφιγκτήρα στην φυσιολογική του κατάσταση.

Κι αν δεν θέλω;
Το πρωκτικό σεξ είναι κάτι που γίνεται μόνο αν και οι δύο το θέλουν. Δεν αρκεί να το θέλει ο ένας. Είναι κοινή απόφαση και δεν γίνεται με το ζόρι.

Πρακτικές συμβουλές
Για όσα ζευγάρια αποφασίζουν να εντάσσουν την πρωκτική επαφή στην σεξουαλική τους ζωή θα πρέπει να δώσουμε κάποιες πρακτικές οδηγίες.
Η πρωκτική επαφή απαιτεί:
-Λιπαντικό. Για ένα απολαυστικό πρωκτικό σεξ απαιτείται καλή λίπανση. Μπορείτε να προμηθευτείτε από sex shop και φαρμακεία. Επίσης, υπάρχουν και κατάλληλα προφυλακτικά τα οποία μπορείτε να βρείτε στην αγορά.
- Όχι βιασύνη και πίεση. Αν το πέος μπει βιαστικά στον πρωκτό, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει έντονο πόνο. Οι κινήσεις πρέπει να είναι υπομονετικές και απαλές και η εισχώρηση ήρεμη. Από την πλευρά της γυναίκας θα πρέπει να είναι ήρεμη και να προσπαθεί να χαλαρώσει τον σφιγκτήρα της όσο περισσότερο μπορεί. Ας μην ξεχνάμε ότι το σεξ γίνεται για να προσφέρει και στους δυο σας ευχαρίστηση.
- Προφυλακτικό. Ακόμα και αν πρόκειται για μόνιμη και μακροχρόνια σχέση, η χρήση προφυλακτικού κατά την πρωκτική επαφή είναι απαραίτητη για την αποφυγή μετάδοσης, όχι μόνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών, αλλά και κοινότερων μικροβίων.
- Καθαριότητα. Το πέος μετά την πρωκτική επαφή θα πρέπει να πλένεται πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπούνι. Είναι αυτονόητο ότι απαγορεύεται μετά από  πρωκτικό σεξ να ακολουθεί στοματικό ή κολπικό αν δεν έχει μεσολαβήσει καλό πλύσιμο και σαπούνισμα. 
 

Πρωκτικό σεξ


Είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απευθύνουν οι γυναίκες στον γιατρό τους. Άλλες πάλι δεν διανοούνται ούτε να το συζητήσουν. Ο γυναικολόγος Δρ. Ναούμ μας λύνει κάθε απορία σχετικά με το θέμα.
Η σχέση που χτίζει η γυναίκα με τον γυναικολόγο της είναι μία σχέση ζωής, οπότε κάθε απορία της, ακόμα και εάν πρόκειται για ένα τόσο λεπτό και προσωπικό θέμα δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.

Το πρωκτικό σεξ, δεν ξεφεύγει κατά πολύ από τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης που ισχύουν και για το κολπικό σεξ. Μπορεί λοιπόν να μην κινδυνεύετε από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά δεν παύει να ελλοχεύει ο κίνδυνος των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Το πλέον σύνηθες πρόβλημα, που προκύπτει κυρίως από λάθος χειρισμό της σεξουαλικής διάθεσης εκείνη τη στιγμή, είναι οι βαριές ουρολοιμώξεις. Ο βασικότερος κανόνας του πρωκτικού σεξ είναι ότι όταν ξεκινήσει, θα πρέπει να τελειώσει εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί η επαφή με κολπικό σεξ, αφού έτσι μεταφέρονται τα μικρόβια του πρωκτού, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται μολύνσεις της ουρήθρας και του κόλπου.

Επίσης, το πρωκτικό σεξ χωρίς προφύλαξη επιφυλάσσει προβλήματα και για τον άνδρα καθώς τα μικρόβια του πρωκτού της γυναίκας μπορεί να του δημιουργήσουν ουρηθρίτιδα ή προστατίτιδα. Επιπλέον, η διείσδυση θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτική, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού εάν γίνονται απότομες κινήσεις. Από τη στιγμή που το πρωκτικό σεξ είναι επιλογή και των δύο συντρόφων, τότε ο πόνος δεν έχει θέση στη σεξουαλική επαφή.

Άρα, εφόσον τηρούνται ευλαβικά οι συνθήκες υγιεινής και η χρήση του προφυλακτικού είναι προϋπόθεση για κάθε ανεξαιρέτως επαφή, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή φόβος κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Σε κάθε περίπτωση, στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η ικανοποίηση της στιγμής, αλλά η συνετή αντιμετώπιση του σεξ γενικότερα, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα που θα σας ταλαιπωρήσουν στο μέλλον.
Πρωκτικό σεξ
Το πρωκτικό σεξ όταν γίνεται χωρίς προφυλακτικό είναι από τις πιο επικίνδυνες επαφές για την μετάδοση του hiv αλλά και των άλλωνσεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων. Ο βλεννογόνος του πρωκτού είναι αρκετά λεπτός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύκολα αμυχές που μπορεί να γίνου είσοδοι κάποιου ιού στο σώμα μας. Εξάλλου ο βλεννογόνος του εντέρου είναι φτιαγμένος να έχει πολύ μεγάλη απορροφητικότητα για να απορροφά τις θρεπτικές ουσίες των τροφών, αλλά με τον ίδιο τρόπο μπορεί να απορροφήσει αίμα ή σπέρμα και τους ιούς που αυτά μπορεί να περιέχουν. Επειδή η βλέννα που εκκρίνει ο βλεννογόνος δεν είναι αρκετή για να βοηθήσει τη διείσδυση του πέους στον πρωκτό, μπορεί να δημιουργηθούν μικροτραυματισμοί και στο πέος. Για αυτό το λόγο ακόμα και αυτός που διεισδύει μπορεί να κινδυνεύσει από κάποια μόλυνση. 
Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς το πρωκτικό σεξ είναι τό προφυλακτικό και το υδατοδιαλυτό λιπαντικό.
Μερικοί άνθρωποι έχουν το αίσθημα ότι θέλουν να αφοδεύσουν όταν το πέος διεισδύει στον πρωκτό τους. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα γιατί ο σφικτήρας ανοίγει όπως στην  περίπτωση που αφοδεύουμε, με αποτέλεσμα να στέλνει το ανάλογο μήνυμα στονεγκέφαλο. Μην φοβάσαι δεν θα συμβεί τίποτα. Μετά από λίγο το συναίσθημα αυτό φεύγει και με τον καιρό θα μάθεις να το αγνοείς.
 
Άνθρωποι που δεν κάνουν συχνά πρωκτικό σεξ συνήθως πονάνε λίγο στην αρχή. Αν δώσεις λίγο χρόνο στον σφικτήρα σου να χαλαρώσει και να συνηθίσει την ύπαρξη του πέους, ο πόνος θα φύγει και θα δώσει σιγά-σιγά θέση στην ηδονή. Με το συχνό πρωκτικό σεξ ο έξω σφικτήρας χαλαρώνει ως ένα βαθμό, με αποτέλεσμα να οι διεισδύσεις να γίνονται πιο εύκολες. Πάντως σε καμία περίπτωση το πρωκτικό σεξ δεν προκαλεί ακράτεια.

Αν κατά τη διείσδυση υπάρξει τραυματισμός ή πόνος, ο σφικτήρας θα συσπαστεί αυτόματα και θα πρέπει να ξαναχαλαρώσει για να συνεχίσεις, αλλιώς το σεξ θα γίνει μια πολύ οδυνηρή υπόθεση. Αν γίνει διείσδυση χωρίς να έχει χαλαρώσει ο σφικτήρας, θα πονέσεις πολύ και  μπορεί να προκληθούν προβλήματα όπως ραγάδες κ.α.

Όταν εκσπερματώνεις ο σφικτήρας σου συσπάται. Ο σύντροφός σου θα πρέπει να τραβηχτεί από μέσα σου απαλά και όχι βίαια διαφορετικά θα πονέσεις ή μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί.

Καμιά φορά κατά τη διείσδυση μπορεί να δεις αίμα. Αυτό σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί κάποιος τραυματισμός. Αν το αίμα συνεχίζει και συνδέεται με πόνο, είναι καλύτερα να σταματήσεις αμέσως και να αναζητήσεις την βοήθεια κάποιου γιατρού. 
  • Καλό είναι να έχεις πλυθεί πριν το σεξ. Θα είσαι πιο άνετος, ενώ μειώνεις τον κίνδυνο να μεταδώσεις στο σύντροφο σου κάποιο μικρόβιο.
  • Μερικοί προτιμούν να κάνουν πρωκτικό ντους πριν το σεξ. 
  • Το προφυλακτικό μας προφυλάσσει και σε αυτή την περίπτωση.


Πηγή: http://www.queen.gr

Τι πιθανότητες έχω να κερδίσω το τζόκερ;

Ισχύει ότι κάθε κλήρωση είναι ανεξάρτητη από την προηγούμενη και οι αριθμοί της προηγούμενης κλήρωσης έχουν ακριβώς την ίδια πιθανότητα να ξανακληρωθούν. 
Επίσης,δεν υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα όπως το βάρος του κάθε σφαιριδίου έτσι όλες οι στήλες είναι ισοπίθανες. Οπότε ξεσκονίζοντας τα βιβλία μου και ακολουθώντας τον κλασσικό ορισμό των πιθανοτήτων (κατά Laplace).


Άρα Έχουμε : 

Για το 5άρι 

Οι πιθανότητες να πιάσουμε τον πρώτο αριθμό είναι 5 προς 45, δηλαδή 11%. 

Οι πιθανότητες να πιάσουμε τον δεύτερο αριθμό είναι 4 προς 44, δηλαδή 9% 
(βάζουμε 4 στον αριθμητή γιατί πιάσαμε ήδη τον πρώτο αριθμό, οπότε έφυγε ο ένας αριθμός από τους πέντε που έχουμε ποντάρει.Επίσης, αφού δεν γίνεται επανατοποθέτηση των σφαιριδίων στην κληρωτίδα, βάζουμε παρανομαστή 44 γιατί ήδη κληρώθηκε ένας αριθμός οπότε τώρα παίζουν 44 νούμερα). 

Οι πιθανότητες για τον τρίτο είναι 3 προς 43, δηλαδή 7%. 

Για τον τέταρτο 2 προς 42, δηλαδή 4,7% 

Για τον πέμπτο 1 προς 41, δηλαδή 2,4%. 

Η πιθανότητα για να πιάσουμε το 5άρι (δεσμευμένες πιθανότητες) υπολογίζετε αφού πολλαπλασιάσουμε τις παραπάνω πιθανότητες και βγαίνει 0,000000818492, δηλαδή 0,000081% ή 0,81 πιθανότητες στο 1.000.000. 

Για τον αριθμό τζόκερ

Έχουμε πιθανότητα 1 προς 20 

Οπότε οι πιθανότητες να πιάσεις 5+1 παίζοντας ένα απλό δελτίο είναι 0,000004090755%, δηλαδή περίπου 4 πιθανότητες στα 100.000.000! 

Για να έχουμε 1% πιθανότητα να κερδίσουμε το5άρι, πρέπει να παίξουμε 12.222 δελτία διαφορετικών συνδυασμών δλδ.6.111€ αφού κάθε στήλη χωρίς σύστημα κοστίζει 0,50€ 

Για να έχουμε 1% πιθανότητα να κερδίσουμε το 5+1,πρέπει να παίξουμε 244.351 δελτία διαφορετικών συνδυασμών δλδ.122.175,5€. 

Αν θέλεις να έχεις 100% πιθανότητα ?? 

Για 5άρι παίζοντας 1.221.759 απλά δελτία διαφορετικών συνδυασμών πρέπει να δώσεις 610.880€. 

Αν θέλεις το 5+1 πρέπει να δώσεις 12.217.590€ παίζοντας 24.435.180 διαφορετικά δελτία. 

Αν το σκέφτεσαι το τελευταίο έχω ένα φίλο με ΠΡΟΠΟ να σε συστήσω να πάρω μισή μισή την προμήθεια! :p ! 
Ξέρουν τι κάνουν εκεί στο ΟΠΑΠ!

5 Λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα κερατώνει!


5. Προσοχή

Όσο ένας άνδρας ψάχνει το σ ε ξ, έτσι και μια γυναίκα ψάχνει την προσοχή. Είναι σαν τα μικρά παιδιά σε αυτό. Θέλουν όλος ο κόσμος να περιστρέφεται γύρω τους. Θέλει ο σύντροφός της να της λέει πως είναι πανέμορφη, να ρωτάει πως πήγε η μέρα της και, κυρίως, να την ακούει προσεκτικά! Και η αλήθεια είναι πως όταν εκείνη περιποιηθεί τον εαυτό της και βγει έξω, κάποιος θα υπάρχει εκεί έξω που έστω και για μία φορά θα της κάνει κοπλιμέντα.

4. Ενθουσιασμός

Όταν η ζωή έχει φτάσει να είναι μια προβλέψιμη ρουτίνα, κάπως θα πρέπει να ταραχτούν τα νερά. Και αν αφήσεις μία γυναίκα να το κάνει αυτό, μην είσαι και τόσο σίγουρος πως θα σε χαροποιήσει το αποτέλεσμα. Εσύ είσαι αυτός που με το ταπεραμέντο σου θα πρέπει να την ξεσηκώνεις και να της χαρίζεις αξέχαστες στιγμές. Να θυμάσαι πάντα τον πρώτο μήνα του δεσμού. Μπορεί να μην καταφέρεις την ίδια ένταση και πάθος, αλλά είναι πάντα ένας καλός οδηγός!

3. Σ ε ξ

Ok οι γυναίκες κερατώνουν για συναισθηματικούς λόγους και οι άνδρες απλά για το σ ε ξ. Στον άνδρα δεν είναι ανάγκη να κάνει σ ε ξ με μια άλλη λόγω… έλλειψης! Ακόμη και αν του προσφέρεται σε αφθονία από τη μόνιμη σύντροφό του, εκείνος μπορεί να κερατώνει. Από την άλλη, όταν μια γυναίκα έχει καιρό να κάνει σ ε ξ, θα το ψάξει αλλού. Θυμήσου το «όταν δεν ποτίζεις τον κήπο σου, κάποιος άλλος θα το κάνει»!

2. Θέλει κάτι που δεν έχεις

Κάποια στιγμή μπορεί να γοητευτεί από άλλα πράγματα, που εσύ δεν διαθέτεις. Μπορεί να είναι η δύναμη κάποιου (άκρως αφροδισιακή για μια γυναίκα), η ωριμότητα, τα χρήματα… Θα πρέπει να την κάνεις να εστιάζει σε αυτά που διαθέτεις εσύ, αν δεν θέλεις να την ακούσεις να σου περιγράφει την κρεβατοκάμαρα του αφεντικού της!

1. Απογοήτευση

Όχι απλά σ ε ξουαλική, αλλά απογοήτευση στο σύνολο από αυτό που της προσφέρει η σχέση. Μία γυναίκα, έχοντας στο πλάι της έναν άνδρα αδιάφορο, ειδικά όταν δεν υπάρχουν παιδιά, θα δώσει ευκαιρίες, θα κάνει υπομονή… Όμως από τη στιγμή που δεν βλέπει να αλλάζει τίποτε, ένα απλό φλερτ είναι αρκετό για να την κάνει να πάρει την απόφασή της! Θα δώσει η ίδια ενδιαφέρον στη μίζερη ζωή που ζει δίπλα σου.

12 πράγματα που θέλουν στ' αλήθεια οι άντρες από μια γυναίκα

 

Ένα ερώτημα, δώδεκα άντρες, δώδεκα απαντήσεις. Για δες:
1. Να με αφήνει να την εντυπωσιάσω
Οι άντρες θέλουν να τους θαυμάζεις για τα πάντα: από τις μαγειρικές τους ικανότητες μέχρι τις μικροεπιδιορθώσεις που κάνουν στο σπίτι σου.
2. Να είναι ανεξάρτητη
Κανένας άντρας δεν θέλει μια γυναίκα που κρέμεται από πάνω του.
3. Να πηγαίνει με τη ροή
Εδώ ζητήσαμε επεξήγηση: Να μην κάνει δηλαδή σαν κακομαθημένο παιδί που θέλει σώνει και καλά να κάνει πάντα το δικό της.
4. Να με κινητοποιεί
Κάποιοι άντρες θέλουν μια γυναίκα-coach που θα τους σπρώχνει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη δουλειά, στα σπορ, παντού.
5. Να θέλει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα
Όσο ωραία κι αν είναι μια ρουτίνα, θα έρθει η ώρα που θέλεις την αλλαγή σου. Εκεί είναι χρήσιμη μια γυναίκα με περιπετειώδη φύση, που της αρέσει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα είτε αυτό είναι νέες στάσεις στο σεξ είτε skydiving.


6. Να μου αφήνει χώρο για τους φίλους μου
Ωραία είναι μια σχέση. Και σημαντική. Όσο όμορφα και να περνάς όμως χρειάζεσαι και χρόνο για τους φίλους σου.
7. Να με εμπιστεύεται
Μια γυναίκα δηλαδή που νιώθει αρκετά ασφαλής με τον εαυτό της, ώστε να μην ζηλεύει με το παραμικρό και να μην ψαχουλεύει τα πράγματά του άλλου με την κάθε ευκαιρία.
8. Να είναι δυνατή
Να έχει αποδείξει ότι μπορεί να σηκωθεί όσες φορές κι αν έχει πέσει.
9. Να αρέσει στους φίλους μου
Είναι σημαντικό. Για φαντάσου να βγαίνετε όλοι μαζί και να μην αντέχετε ο ένας τον άλλο.
10. Να με αγαπάει γι' αυτό που είμαι
Αυτό σημαίνει να δέχεται τον άλλο όπως είναι., με τα καλά και τα άσχημά του, ακόμα και τις χειρότερες μέρες του.
11. Να είναι έξυπνη
Η εξυπνάδα είναι σέξι. Όσο όμορφη κι αν είναι μια γυναίκα, κάποια στιγή θα θέλεις να πεις και κάτι παραπάνω.
12. Να με στηρίζει
Δεν χρειάζεται να τρελαίνεται και αυτή για τις μηχανές ή οτιδήποτε άλλο του αρέσει. Αρκεί να τον στηρίζει χωρίς να τον σιχτιρίζει.

Ο καφές συνεισφέρει στην ενυδάτωση

Ο καφές συνεισφέρει στην ενυδάτωση


Επιστημονικά δεδομένα ανατρέπουν τους μύθους του παρελθόντος

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση καφέ προκαλεί διούρηση και μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση του οργανισμού… Καιρός όμως να επαναπροσδιορίσετε, καθώς τα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων ετών έρχονται να ανατρέψουν τους μύθους του παρελθόντος και να αναδείξουν το ακριβώς αντίθετο.

Με άλλα λόγια ο καφές, όχι μόνο δεν μας αφυδατώνει, αλλά μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενυδάτωσή μας. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ενυδάτωσης, τα οποία αναφέρουν στην επίσημη θέση τους ότι όλα τα ροφήματα και ποτά που δεν περιέχουν αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων και των καφεϊνούχων όπως ο στιγμιαίος ή ο ελληνικός καφές, συνεισφέρουν στην καθημερινή μας ενυδάτωση.

Αντίστοιχα, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλείας Τρoφίμων (EFSA), στις συστάσεις που αφορούν την επαρκή ημερήσια πρόσληψη νερού αναφέρει πως τα στερεά τρόφιμα συμμετέχουν στην πρόσληψη υγρών σε ένα ποσοστό που φτάνει μόλις το 20%, ενώ το πόσιμο νερό και όλα τα μη αλκοολούχα ροφήματα, καφεϊνούχα και μη, είναι αυτά που κυρίως συνεισφέρουν (κατά 80%) στην ενυδάτωση του οργανισμού, όπως το γάλα, οι χυμοί, ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά.

Παρότι πράγματι η καφεΐνη μπορεί να εκδηλώσει ήπια διουρητική δράση βραχυπρόθεσμα, ο οργανισμός λειτουργεί αντιρροπιστικά και εξισορροπεί τις απώλειες υγρών, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με έρευνες, η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης να μην επηρεάζει αρνητικά την ενυδάτωση του οργανισμού μας συνολικά. Εξάλλου, η δόση καφεΐνης που περιέχεται σε ένα φλιτζάνι καφέ είναι μικρή για να εμφανίσει τέτοιου είδους επίδραση στον οργανισμό. Αντιθέτως, επειδή ο καφές αποτελείται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από νερό, προσμετρά στην καθημερινή μας πρόσληψη υγρών.

Πηγή: nutrimed.gr

Ποιά είναι τα απαραίτητα λιπαρά για την υγεία μας

Ποιά είναι τα απαραίτητα λιπαρά για την υγεία μας


Τα οφέλη από την κατανάλωση των ω3 λιπαρών οξέων

Τα ω3 λιπαρά οξέα, μαζί με τα ω6 και τα ω9, αποτελούν τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFA), τα οποία είναι υπεύθυνα για τις λειτουργίες των βιολογικών μεμβρανών και συγχρόνως, αποτελούν πρόδρομες ουσίες των ρυθμιστικών λιπιδίων του κυτταρικού μεταβολισμού.

Το α-λινολενικό οξύ (ALA), το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκο οξύ (DHA) αποτελούν, λοιπόν, τα ω3 λιπαρά οξέα της διατροφής μας, άκρως απαραίτητα για τον οργανισμό μας, καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει το σώμα μας, οπότε χρειάζεται να καταναλώσουμε τροφές που τα περιέχουν.

Ποια, όμως, είναι τα οφέλη για την υγεία μας από την κατανάλωση των ω3 λιπαρών οξέων; Έρευνες αποδεικνύουν πως τα ω3 λιπαρά οξέα μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα, ενώ αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη, προστατεύοντας από καρδιαγγειακές παθήσεις. Ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου Ι σε παιδιά με οικογενειακό ιστορικό.

Επίσης, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καθυστερούν την εκδήλωση της νόσου Alzheimer και αυξάνουν την ικανότητα μάθησης και συγκέντρωσης στην παιδική ηλικία. Ακόμα, μια διατροφή πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα φαίνεται να προστατεύει από παθήσεις των ματιών που εμφανίζονται στην τρίτη ηλικία, δρα ενάντια στο άσθμα, τη ψωρίαση, τα εγκαύματα, την ελκώδη κολίτιδα και άλλα φλεγμονώδη- αυτοάνοσα νοσήματα, συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεων και μειώνει τον πόνο σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επιπλέον, τα ω3 συμβάλλουν στην αύξηση του ασβεστίου στο αίμα, προλαμβάνοντας την εμφάνιση της οστεοπόρωσης και προστατεύουν από πολλά είδη καρκίνου.

Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και ίσως, να δρουν θετικά σε περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από σχιζοφρένεια και διπολική κατάθλιψη. Τέλος, η κατανάλωση των ω3 λιπαρών οξέων επιδρά κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους, θετικά ευτυχώς, καθώς μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε ω3, αυξάνεται η αίσθηση της πληρότητας.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, όλα τα καλά που μας χαρίζουν τα ω3 λιπαρά οξέα, ας μάθουμε και σε ποιες τροφές βρίσκονται! Τα ω3 θα τα βρούμε στα ψάρια, κυρίως στην αντσούγια, το γαύρο, τη σαρδέλλα, το σκουμπρί, τη ρέγκα, τον τόνο, το σολομό, τον κολιό και την πέστροφα. Επίσης, τα λάδια και κυρίως το λινέλαιο και το σογιέλαιο είναι πλούσια σε ω3. Ακόμη, καταναλώνοντας καρύδια, φουντούκια, βρώμη, σιτάρι, λιναρόσπορο, φασόλια, ρεβίθια, σόγια, γλιστρίδα, σπανάκι, μπρόκολο, κάστανα και εμπλουτισμένα με ω3 λιπαρά μαργαρίνες, γαλακτοκομικά και αυγά, μπορούμε να προσλάβουμε τα απαραίτητα αυτά λιπαρά καθημερινά.

Πόσα ω3 λιπαρά οξέα χρειαζόμαστε καθημερινά; Είναι, λοιπόν, απαραίτητη η πρόσληψη 250 mg την ημέρα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να καταναλώνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα ψάρι, αρκετά συχνά όσπρια, καθημερινά σαλάτες και ξηρούς καρπούς με μέτρο. Όσον αφορά τα ψάρια, καλό θα ήταν να επιλέγουμε ψάρια «ανοιχτής» θαλάσσης (διότι αυτά τρέφονται με φυτοπλαγκτόν, οπότε θα μας παρέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ω3 λιπαρών), να μην τα τηγανίζουμε, αλλά να τα ψήνουμε ή να τα βράζουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες και για λίγη ώρα, αλλιώς καταστρέφεται το μεγαλύτερο μέρος των ω3.

Επωφεληθείτε, λοιπόν, από μια διατροφή, που έχει βάση τη Μεσογειακή Πυραμίδα και την συχνή κατανάλωση ψαριών και όχι μόνο, και αφήστε τα ω3 λιπαρά οξέα να κάνουν το θαύμα τους!

Πηγή: iator.gr

Βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες για τη γυναίκα


Βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες για τη γυναίκα


Χαρίζουν υγεία και ευεξία

Παρακάτω θα βρείτε μερικά συμπληρώματα διατροφής τα οποία ευνοούν ιδιαίτερα το γυναικείο σώμα και οργανισμό...

Μαγνήσιο: Ευνοεί διάφορες λειτουργίες, βοηθά τη σωστή λειτουργία των μυών και των νεύρων, διατηρεί τους παλμούς της καρδιάς σε σταθερό επίπεδο, τονώνει το ανοσοποιητικό, βοηθά στην καλή λειτουργία του αίματος και αποτρέπει τις κράμπες, τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.

Φολικό οξύ: Βοηθά στην αναπαραγωγή καινούργιων κυττάρων στον οργανισμό, αποτρέπει τις επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και εμποδίζει την εξέλιξη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Βιταμίνη D: Μια πολύ σημαντική ορμόνη (ναι είναι ορμόνη, και όχι βιταμίνη), η οποία δυναμώνει τα οστά, βοηθά στη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και διατηρεί το θυρεοειδή σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ωμεγα-3 λιπαρά: Περιορίζει τα συμπτώματα κατάθλιψης, μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων και είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Πηγή: myworld.gr

Οι διαφορές του μητρικού γάλακτος με τα γάλατα εμπορίου


Τι δείχνουν οι μελέτες

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το μοναδικό φυσιολογικό και φυσικό τρόπο σίτισης των βρεφών. Το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή για τα βρέφη με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία. Τα πλεονεκτήματα για την υγεία των παιδιών είναι πολλά και αναντικατάστατα. 

Το μητρικό γάλα αποτελεί το μοναδικό γάλα που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον άνθρωπο, αποτελεί την πιο πλήρη διατροφή, είναι εύπεπτο και πλούσιο σε αντισώματα και άλλους παράγοντες(όπως ζωντανά κύτταρα του ανοσοποιητικού, ορμόνες, αυξητικούς παράγοντες, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες) που προστατεύουν από σοβαρές λοιμώξεις (ωτίτιδες, λοιμώξεις αναπνευστικού, γαστρεντερίτιδες, μηνιγγίτιδες κ.λ.π.).

Επιπλέον η μητέρα μπορεί να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης πιο εύκολα, καθώς το μέγεθος της μήτρας συρρικνώνεται γρηγορότερα και καταναλώνει επιπλέον περίπου 600 θερμίδες ημερησίως, έχει μικρότερη απώλεια αίματος και ταχύτερη ανάρρωση από τον τοκετό, μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης, καρκίνου μαστού και ωοθηκών.

Ο μητρικός θηλασμός, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η φυσική συνέχεια της εγκυμοσύνης.

Πολλοί είναι εκείνοι όμως, που ισχυρίζονται ότι τα ειδικά βρεφικά γάλατα εμπορίου έχουν την ίδια αξία με το μητρικό γάλα. Ας δούμε αρχικά, τι είναι τα ειδικά βρεφικά γάλατα του εμπορίου και εν συνεχεία να κάνουμε τη σύγκριση τους.

Τα βρεφικά γάλατα παρασκευάζονται σύμφωνα με ορισμένες προδιαγραφές και διακρίνονται σε πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας. Η σύνθεση τους πρέπει να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το μητρικό γάλα. Οι εταιρίες χρησιμοποιούν ως βάση αποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα ή ένα μείγμα αποβουτυρωμένου αγελαδινού γάλακτος με πρόσθετη πρωτεΐνη ορού. Το λίπος του αγελαδινού γάλακτος αντικαθίσταται από φυτικά έλαια. Προστίθενται λακτόζη, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία σε αναλογίες τέτοιες που κάνουν τη σύσταση τους να μοιάζει με το μητρικό γάλα.

Οι πρωτεΐνες του μητρικού γάλακτος είναι η πρωτεΐνη ορού (γαλακτολευκωματίνες και γαλακτοσφαιρίνες) και η καζεΐνη σε αναλογία 80 προς 20. Στο αγελαδινό η αναλογία αντιστρέφεται σε 20 προς 80. Μερικά βρεφικά γάλατα διατηρούν την αναλογία πρωτεΐνης ορού προς καζεΐνη σε 20 προς 80. Ενώ σε άλλα προστίθενται πρωτεΐνη ορού ώστε η αναλογία να τροποποιηθεί και να γίνει 60 προς 40. 

Και οι δυο τρόποι θεωρούνται κατάλληλοι για τελειόμηνα βρέφη, ενώ για πρόωρα προτιμάται η σύνθεση με τη μεγαλύτερη αναλογία πρωτεΐνης ορού. Επίσης, επειδή το μητρικό γάλα είναι καλή πηγή του αμινοξέος ταυρίνη, σε πολλά βρεφικά γάλατα του εμπορίου προστίθεται ταυρίνη σε τέτοια ποσότητα ώστε να μοιάζει με το μητρικό γάλα. Γενικά, στα ειδικά βρεφικά γάλατα εμπορίου θα λέγαμε ότι η εικόνα των αμινοξέων προσομοιάζει με αυτή του μητρικού γάλακτος.

Όσον αφορά τις βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία, η απορρόφηση τους είναι καλύτερη όταν προέρχονται από το μητρικό γάλα. Για να ξεπεραστεί αυτό το μειονέκτημα χαμηλής βιοδιαθεσιμότητας, προστίθενται ποσότητες ανόργανων στοιχείων μεγαλύτερες από αυτές του μητρικού γάλακτος, προκειμένου να αυξηθούν τα επίπεδα απορρόφησης. Συνήθως γίνεται εμπλουτισμός με σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνης D. Η μείωση της συχνότητας εμφάνισης αναιμίας στα βρέφη, θεωρείται ότι σχετίζεται με τον εμπλουτισμό των παρασκευασμάτων για βρέφη, σε σίδηρο. Στα περισσότερα γάλατα εμπορίου χρησιμοποιούνται ως βάση οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος, ενώ σε ορισμένα τη πρωτεΐνη σόγιας. 

Οι δυο αυτοί τύποι υποκατάστατου γάλακτος θεωρούνται ισοδύναμοι από διατροφική άποψη, αλλά διαφέρουν όσο αφορά το είδος της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων που περιέχουν. Επίσης κυκλοφορούν στο εμπόριο γάλατα εμπλουτισμένα με νουκλεοτίδια. Πρόσφατα διερευνάται η επίδραση παρασκευασμάτων που στηρίζονται στη σόγια στη υγεία των βρεφών , ο προβληματισμός για τα γάλατα αυτά, οφείλεται στη έκθεση των βρεφών σε φυτοοιστρογόνα ή ισοφλαβόνες, η οποία είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη από αυτή των βρεφών που θηλάζουν ή τρέφονται με ειδικό παρασκεύασμα που έχει βάση το αγελαδινό γάλα. Σε μελέτες που έγιναν σε βρέφη που τρέφονταν με γάλατα σόγιας, οι συγκεντρώσεις αυτών των ουσιών στο πλάσμα τους ήταν υψηλότερες από αυτές των βρεφών που θήλαζαν ή σιτίζονταν με παρασκεύασμα από αγελαδινό γάλα.

Παρόλο που οι εταιρίες θεωρούν ότι τα ειδικά βρεφικά γάλατα εμπορίου είναι ισάξια με το μητρικό, αν τα συγκρίνουμε θα δούμε τα αναρίθμητα πλεονεκτήματα του μητρικού γάλακτος.

Τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος σε σκόνη δεν είναι αποστειρωμένα προϊόντα, αλλά μπορούν να κουβαλούν παθογόνα μικρόβια από το εργοστάσιο παρασκευής τους. Έρευνες δείχνουν ότι το 15 % των δειγμάτων φέρουν το δυνητικά επικίνδυνο μικρόβιο enterobacter sackasackie, ενώ σε άλλα δείγματα ανευρίσκονται συχνά άλλα δυνητικά βλαπτικά μικρόβια όπως το κλωστηριδίων και σαλμονέλα.

Οι γυναίκες που τρέφονταν με παρασκευάσματα γάλακτος στη βρεφική τους ηλικία, αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο για καρκίνο του μαστού ως ενήλικες. Και για τις δυο περιπτώσεις προ και μετά εμμηνόπαυσης καρκίνου του μαστού, οι γυναίκες που θήλασαν ως βρέφη, ακόμη και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζουν 25% μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με τις γυναίκες που τρέφονταν με υποκατάστατες τροφές.

Η σίτιση με υποκατάστατα είναι συνδεδεμένη με χαμηλό IQ. Το ανθρώπινο μητρικό γάλα συμβάλει στη ανάπτυξη του εγκεφάλου και βελτιώνει την γνωστική ανάπτυξη με τρόπους που τα παρασκευάσματα δεν μπορούν. 

Μια μελέτη έχει βρει ότι το μέσο IQ για 7 με 8 χρονών παιδιά που έχουν θηλάσει όταν ήταν βρέφη είναι δέκα βαθμούς υψηλότερο σε σχέση με τους συνομήλικούς τους που έχουν τραφεί με υποκατάστατα. Όλα τα παιδιά που έχουν συμπεριληφθεί στην έρευνα είχαν γεννηθεί πρόωρα και έχουν τραφεί με μπιμπερό το μητρικό γάλα, δείχνοντας ότι το μητρικό γάλα από μόνο του, και όχι η διαδικασία του θηλασμού, προκαλεί τη διαφορά στα επίπεδα του IQ.

Η σίτιση με παρασκευάσματα, αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξει το μωρό αλλεργίες. Τα θηλάζοντα βρέφη έχουν λιγότερες αλλεργίες από ότι τα μωρά που τρέφονται με υποκατάστατα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η οικογένεια έχει ιστορικό αλλεργιών. Πολλά βρέφη είναι αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα. Μερικά μωρά είναι αλλεργικά ακόμα και στο γάλα σόγιας. Ο θηλασμός προστατεύει ενάντια σε άλλες αλλεργίες, όπως το έκζεμα, τις τροφικές αλλεργίες, και τις αναπνευστικές αλλεργίες.

Το μητρικό γάλα έχει πάντα τη σωστή αναλογία σε λιπαρά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι εταιρείες που παράγουν τα υποκατάστατα βρεφικών τροφών συνεχώς προσαρμόζουν αυτή την αναλογία ψάχνοντας για την καλύτερη σύνθεση. Η πραγματικότητα είναι ότι η σύνθεση του μητρικού γάλακτος αλλάζει από γεύμα σε γεύμα εξαρτώμενη από τις ανάγκες του μωρού. Κανένα υποκατάστατο δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικο σύνδεσμο διαιτολογίας «το ανθρώπινο γάλα εφοδιάζει με τις ιδανικότερες ουσίες ένα παιδί με τη δυναμική του σύνθεση και την απαραίτητη ισορροπία από συστατικά που χορηγούνται σε εύκολα εύπεπτη μορφή».

Τα μωρά που τρέφονται με παρασκευάσματα, είναι εκτεθειμένα σε υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Μια μελέτη 32,200, 3χρονων Σκοτσέζων έδειξε ότι η πιθανότητα παχυσαρκίας ήταν σημαντικά χαμηλότερη για αυτά που είχαν θηλάσει, αφού ταξινομηθήκαν με βάση τη κοινωνική τους τάξη, το βάρος γέννησης τους, και το φύλο τους. Μια άλλη μελέτη, που έγινε σε παιδιά από την Τσεχία, έδειξε ότι ακόμα και μεγαλύτερα παιδιά τα οποία είχαν θηλάσει αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Το παρασκεύασμα τροφών είναι ακριβό. Το κόστος για να τραφεί ένα μωρό στην Αμερική με παρασκευάσματα τροφών για ένα χρόνο ανέρχεται στα 1200 δολ. Αν το μωρό σας τύχει να χρειάζεται ένα αντιαλλεργικό παρασκεύασμα το συνολικό κόστος θα είναι ακόμα υψηλότερο.

Δεν αναφέρονται ποτέ προβλήματα παρασκευής για το μητρικό γάλα. Τα παρασκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα παραγωγής, τα οποία έχουν αναφερθεί ύστερα από προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην υγεία ή ακόμα και θανάτους. Υπήρχαν 22 σημαντικές αναφορές για παρασκευάσματα τα οποία περιείχαν 7 σημαντικά στοιχεία που μπορούν να απειλήσουν τη ζωή ενός βρέφους.

Το μητρικό γάλα βοηθάει στο να ξεπεραστεί το μηκώνιο. Τα μωρά γέννιουνται με κολλώδες ουσία που μοιάζει με πίσσα, στο έντερο τους. Το πυάρ ή πρώτο γάλα είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να βοηθάει στο να αποβληθεί η ουσία αυτή από το σώμα του μωρού.

Το μητρικό γάλα προσφέρει ανοσία στις ασθένειες και συμβάλλει στην ανάπτυξη του βρεφικού ανοσοποιητικού συστήματος. Η υποκατάστατη τροφή δεν προσφέρει κανένα από αυτά τα οφέλη. Τα θηλάζοντα βρέφη, αρρωσταίνουν λιγότερο επειδή το μητρικό γάλα μεταφέρει στο βρέφος μητρικά αντισώματα στις ασθένειες

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς ακόμα, θα λέγαμε ότι, το μητρικό γάλα, αποτελεί τη τέλεια παιδική τροφή. Το ανθρώπινο γάλα είναι μοναδικά ανώτερο για την σίτιση του βρέφους και είναι ιδανικό για το ανθρώπινο είδος. Όλες οι υποκατάστατες τροφές, διαφέρουν σημαντικά από το μητρικό γάλα. Ο θηλασμός του μωρού είναι το ιδανικό μοντέλο με οποίο όλες οι εναλλακτικές μέθοδοι σίτισης πρέπει να συγκρίνονται, με σκοπό την ανάπτυξη, την υγεία, την ανατροφή και όλα τα υπόλοιπα μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα οφέλη.

Πηγή: diatrofi.gr

Οι εξετάσεις σε κάθε περίοδο της εγκυμοσύνης


Οι αλλαγές που παρατηρούνται κάθε τρίμηνο

Η εγκυμοσύνη είναι η πιο όμορφη και μαγική περίοδος στη ζωή της γυναίκας. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία ακόμα και αν τη «γεύεσαι» για δεύτερη και τρίτη φορά. Κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή, ιδιαίτερη και μοναδική.

Φυσιολογικά η εγκυμοσύνη διαρκεί 9 μήνες από τη στιγμή της σύλληψης. Μια εγκυμοσύνη διαρκεί 40 εβδομάδες, επειδή υπολογίζεται από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου της γυναίκας. Για πολλές γυναίκες το πρώτο σημάδι της εγκυμοσύνης είναι η καθυστερημένη περίοδος.

Τα τεστ κύησης του φαρμακείου είναι αρκετά αξιόπιστα και θα σας δείξουν εάν είστε έγκυος όμως στη συνέχεια πρέπει να γίνει και εξέταση αίματος (β-χοριακή) για επιβεβαίωση.

Η πιο ακριβής εξέταση είναι το διακολπικό υπερηχογράφημα που γίνεται για να ελεγχθεί ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι εκτός της μήτρας (εξωμήτριος κύηση) και για να βεβαιωθούμε ότι η καρδιά του μωρού άρχισε να χτυπά (κύηση 6 εβδομάδων).

Τι συμπτώματα δημιουργεί η εγκυμοσύνη;

Το κυριότερο σύμπτωμα είναι η καθυστέρηση της περιόδου. Μπορεί να υπάρχουν και καφέ κηλίδες αίματος ενώ είστε έγκυος, αλλά όχι κανονική περίοδος. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα που συνήθως προκύπτουν αφού έχετε μάθει ότι είστε έγκυος. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι:

1) Πρωινή αδιαθεσία και τάση για ναυτία και εμετό.

2) Συχνοουρία.

3) Πίεση στους μαστούς και πόνο στις θηλές.

4) Αλλαγή στο χρώμα των θηλών.

5) Αιμορραγία ή κράμπες περιόδου.

6) Ευαισθησία στην όσφρηση ή αλλαγή στην αίσθηση της γεύσης.

7) Εξάντληση.

8) Πόνος στη μέση ή πόνοι παρόμοιοι με αυτούς της περιόδου.

9) Δυσκοιλιότητα.

10) Εναλλαγές συναισθημάτων.

11) Υπνηλία.

Τι εργαστηριακές εξετάσεις πρέπει να κάνω στην αρχή της εγκυμοσύνης;

Οι εργαστηριακές εξετάσεις που συνίσταται να γίνονται στην αρχή της κύησης είναι οι εξής:

- Γενική αίματος
- Γενική ούρων
- Κ/Α ούρων
- TSH
- T3,T4
- Σάκχαρο
- Ουρία
- FE ορού
- Φερριτίνη
- Toxo (IgG –IgM)
- CMV (IgG – IgM)
- Ερυθρά (IgG – IgM)
- HCV
- HSbAg
- HIV
- Ομάδα αίματος – RH
- Ηλεκτροφόρηση Hb
- Test Δρεπάνωσης
- Ηλεκτροκαρδιογράφημα
- Καρδιολογική εξέταση

Ανάλογα με το ιστορικό της κάθε γυναίκας μπορεί να ζητηθεί από τον γιατρό να γίνουν και κάποιες επιπλέον εξετάσεις.

Πρώτο τρίμηνο


Το πρώτο τρίμηνο είναι η πιο ευαίσθητη περίοδος ανάπτυξης του εμβρύου. Τώρα δημιουργούνται όλα τα συστήματα και τα όργανα του μωρού και σχηματίζεται ο πλακούντας.

Σε αυτό το τρίμηνο εκτός από τις εργαστηριακές εξετάσεις που πρέπει να κάνετε πρέπει να γίνουν και κάποιες άλλες εξετάσεις οι οποίες είναι οι εξής:

- Υπερηχογράφημα κύησης και μέτρηση αυχενικής διαφάνειας: Αποτελεί μια σημαντική εξέταση για το έμβρυο. Γίνεται από την 11η-14η εβδομάδα κύησης.

Είναι ένα υπερηχογράφημα στο οποίο προσδιορίζονται σοβαρές ανατομικές ανωμαλίες και μετριέται και η αυχενική διαφάνεια (το πάχος του ιστού πάνω από τον αυχένα του εμβρύου). Η μέτρηση δείχνει κάποια πιθανότητα Down.

- PAPP-A: Είναι εξέταση αίματος και σε συνδυασμό με την αυχενική διαφάνεια μας δείχνει τη συνδυασμένη πιθανότητα εμφάνισης χρωμοσωμικών ανωμαλιών (όπως το σύνδρομο Down) στο έμβρυο.

Δεύτερο τρίμηνο

Η εγκυμοσύνη είναι πλέον εμφανής αφού η κοιλιά σας έχει αρχίσει να φαίνεται. Το κέντρο βάρους του σώματος σας μετατοπίζεται και η σπονδυλική στήλη παρουσιάζει ελαφρά λόρδωση. Η κοιλία μεγαλώνει σιγά σιγά και το βάρος σας αυξάνεται.

Η μήτρα προβάλει πάνω από τη λεκάνη και η γραμμή της μέσης αρχίζει να χάνεται καθώς το μωρό μεγαλώνει μπορεί να προκαλέσει πόνους στη μέση και τα πλευρά. Το στομάχι πιέζεται και αρχίζουν οι καούρες. Οι εξετάσεις που γίνονται σε αυτό το τρίμηνο είναι οι εξής:

- Υπερηχογράφημα Β-επιπέδου: Γίνεται περίπου στην 22η εβδομάδα κύησης. Είναι ένας υπέρηχος που εξετάζει την ανατομία του εμβρύου.

Εδώ θα φανεί με ευκρίνεια τυχόν «κατασκευαστική» ανωμαλία στο σχηματισμό των συστημάτων και των οργάνων του εμβρύου και θα διελεγχθεί εκ νέου με στατιστική πιθανότητα ο κίνδυνος χρωμοσωμικών ανωμαλιών.

- Καμπύλη σακχάρου: Γίνεται την 26η – 27η εβδομάδας κυήσεως εφόσον κρίνει ο γυναικολόγος σας ό,τι χρειάζεται.

Τρίτο τρίμηνο

Είναι το τελευταίο τρίμηνο της κύησης και το μωρό ολοκληρώνει την ανάπτυξή του. Η μήτρα καταβάλει όλη την κοιλότητα της λεκάνης και πιέζει τα γύρω όργανα. Το μωρό είναι πλήρως σχηματισμένο και τα όργανά του είναι ώριμα και συνεχίζουν να ωριμάζουν έως το τέλος.

Μπορεί να νιώθετε την κοιλιά να γίνεται σκληρή και να πονάει. Η μήτρα και το σώμα αρχίζουν να προετοιμάζονται για τον τοκετό. Το μωρό είναι πολύ κινητικό και αλλάζει θέσεις. Σταδιακά όμως ο χώρος που έχει για να κινείται μειώνεται. Περίπου τρεις εβδομάδες πριν τον τοκετό παίρνει θέση για να γεννηθεί, στις πρωτοτόκες γυναίκες.

Οι εξετάσεις που μπορεί να γίνουν σε αυτό το τρίμηνο είναι οι εξής:

- Καρδιοτοκογράφημα: Είναι μια εξέταση που βλέπουμε τη δραστηριότητα της μήτρας, εάν κάνει συσπάσεις ή όχι, και την κινητικότητα του μωρού.

- Βιοφυσικό προφίλ: είναι η εξέταση με την οποία ελέγχονται οι κινήσεις των μελών και του θώρακα του εμβρύου μέσα στη μήτρα.

- Doppler αγγείων μήτρας και εμβρύου: Είναι ένα υπερηχογράφημα Doppler αγγείων που μετράει τη ροή αίματος στον ομφάλιο λώρο και στις δυο μητριαίες αρτηρίες για να διαπιστωθεί εάν ο πλακούντας τροφοδοτείται επαρκώς ή αν υπάρχουν σημάδια πλακουντιακής ανεπάρκειας.

Πηγή: iator.gr