Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΠΡΩΤΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΑΡΓΑ...

παίρνει το τηλέφωνο στα χέρια της...γράφει sms ....
22:30 Αυτή: "Γεια σου"
22:35 Αυτός "Γεια σου τι κανείς" ?
22:37 Αυτή: "Είσαι μαζί της" ?
22:50 Αυτός : "Ναι"
Αυτή εχει κάνει μια πολύ βαθιά πρώτη ταινία στον καρπό του χεριού της, αλλά χάνει τη φλέβα...
22:55 Αυτή: "Την αγαπάς" ?
22:57 Αυτός: "Ναι"
Αυτή κάνει την δευτερη βαθιά ταινία στο χέρι της ...Όμως πλέον βαθύτερη....
23:00 Αυτή: "Εσύ το ξέρεις όμως πως εγώ σαγαπω" ?
23:20 Αυτός: "ναι το ξέρω και τι μ αυτό? "
23:34 Αυτή: "ξέρεις εγώ σε μερικά λεπτά θα πεθάνω και απλά ήθελα να ξέρεις πως σαγαπαω σαν τρελή...αλλά εσύ εισαι μαζί της...ΜΑΖΙ ΤΗΣ...Για αυτό σου ευχομε να εισαι ευτυχισμένος...Αντίο...
Αυτή κάνει την τρίτη ταινία...την τελευταία και την βαθύτερη...μέσα σ αυτήν βάζει όλο το μίσος της..τον πόνο της...Τώρα το σώμα της είναι στο κόκκινο νερό...παιθανε...δεν θα ξανά γυρίσει πίσω...αυτή ποτέ ξανά δεν θα μάθει τι ειναι η αγάπη...το να εισαι αγαπητός...
23:37 Αυτός: "ΣΤΑΜΑΤΑ..ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΊΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΓΑΠΩ...μαζί της βγαινω μόνο και μόνο για να κάνω να ζηλεψεις εσύ...μην το κανείς σε παρακαλώ..."
23:40 Αυτός: "σαγαπω...ΣΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ.."
Μετά από μερικές ώρες την βρήκαν νεκρή με το χαμόγελο στα χείλη...χαμογελούσε στον κόσμο όταν την θάβανε...ήτανε στο άσπρο φόρεμα...σαν νυφούλα....ήταν πόλυ όμορφη...Αυτός στεκόταν δίπλα της και δάκρυα κυλούσαν στα μαγούλα του...τώρα πια αυτή δεν θα μαθει ποτέ πόσο πόλυ αυτός την αγαπούσε...Γιαυτό αν αγαπάτε κάποιον πες τε το πρώτου γίνει αργά...

ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ...

Οδηγίες για σωστό μπάνιο


Για τις γυναίκες:
1. Γδύνεστε τοποθετώντας τα ρούχα σε διαφορετικά καλάθια
(ασπρόρουχα, χρωματιστά).
2. Φορώντας μπουρνούζι κατευθύνεστε στο μπάνιο. Εάν καθοδόν συναντήσετε τον φίλο σας καλύπτετε βιαστικά τα ελάχιστα γυμνά χιλιοστά δέρματος με νευρικές κινήσεις και τρέχετε με μικρά-σπαστικά βηματάκια στο μπάνιο κλειδώνοντας την πόρτα πίσω σας.
3. Παρατηρείτε το είδωλο σας στον καθρέφτη και αυτοπαραπονιόσαστε για το στομαχάκι που αποκτήσατε.
4. Μπαίνετε στο ντους.
5. Πλύσιμο σώματος διαλέγοντας με τη σειρά το πανάκι για το πρόσωπο,τα χεριά, τα πόδια, το φυσικό σπόγγο Καλύμνου και την ελαφρόπετρα Σαντορίνης.
6. Λούσιμο μαλλιών πρώτο, με σαμπουάν 5 σε 1 και 63 βιταμίνες.
7. Λούσιμο μαλλιών δεύτερο, με σαμπουάν 5 σε 1 και 63 βιταμίνες.
8. Μαλακτικό μαλλιών με βάση έλαια τζιοτζιόμπα και αποξεραμένα κάκαλα νορβηγικού κάστορα. Το αφήνετε δεκαπέντε λεπτά να δράσει.
9. Στο διάστημα αυτό απλώνετε στο πρόσωπο μάσκα από χτυπητά αβγά και μούσμουλα. Το αφήνετε δέκα λεπτά να δράσει.
10. Κατόπιν και αφού εν τω μεταξύ έχουν περάσει και τα δεκαπέντε λεπτά του μαλακτικού ξεπλένετε το κεφάλι. Αυτό διαρκεί για άλλα δεκαπέντε λεπτά ώστε η επίδραση του μαλακτικού να είναι τελεία.
11. Ξύρισμα στα πόδια και στις μασχάλες. Μην ξεχνάτε την περιοχή γύρω από το μπικίνι. Αποφασίζετε όμως να την αποτριχώσετε με κερί.
12. Κατά την αφαίρεση του κεριού αμολάτε τσιρίδα η οποία αργότερα θα δικαιολογηθεί ως κραυγή αγανάκτησης για τις πιτσιλιές που εντοπίσατε και πάλι στη λεκάνη της τουαλέτας.
13. Βγαίνετε και αφού σφίξετε καλά τις βρύσες στεγνώνετε όλες τις υγρές επιφάνειες . Ακολουθεί ψεκασμός με ειδικά αντί-μυκητιακά και αντί-μουχλιακά σπρέι.
14. Στεγνώνετε το σώμα με πετσέτα η οποία έχει έκταση όσο ο Κάμπος της Λάρισας x2.
15. Τυλίγετε το κεφάλι με δεύτερη πετσέτα σε στιλ Σεβάχ ο θαλασσινός.
16. Ψάχνετε με επιμονή κάθε σημείο του σώματος σας για σπυράκια τα οποία εξολοθρεύονται πάραυτα με ειδικό τσιμπιδάκι για το σκοπό αυτό.
17. Φορώντας μπουρνούζι κατευθύνεστε στο δωμάτιο. Εάν καθοδόν συναντήσετε τον φίλο σας καλύπτετε βιαστικά τα ελάχιστα γυμνά χιλιοστά δέρματος με νευρικές κινήσεις και τρέχετε με μικρά-σπαστικά βηματάκια στο δωμάτιο κλειδώνοντας την πόρτα πίσω σας και ξοδεύοντας τις επόμενες δυο ώρες διαλέγοντας ποιο από τα φρεσκοπλυμενοσιδερωμένα ρούχα θα φορέσετε!
Για τους άντρες:
1. Αράζετε στο κρεβάτι και γδύνεστε πετώντας τα ρούχα στο σωρό με τα υπόλοιπα.
2. Προχωράτε όπως σας γέννησε η μάνα σας προς το μπάνιο. Εάν καθοδόν συναντήσετε τη φίλη σας κορδώνεστε επιδεικνύοντας περήφανα τον Xoσέ.
3. Στο μπάνιο τώρα. Καμαρώνετε στον καθρέφτη την άπαιχτη κορμάρα και ρουφάτε το σκεμπέ σας προσπαθώντας να διακρίνετε τους κοιλιακούς σας μύες. Δε διέκρινετε κανέναν, μην πτοείστε κάπου εκεί (στο βάθος) κρυμμένοι είναι.
4. Μπαίνετε στο ντους.
5. Δεν ψάχνετε για πανάκι (γιατί απλούστατα δεν έχετε και αυτό που σας κάνανε κάποτε δώρο το χρησιμοποιείτε για να βγάζετε το ταψί από το φούρνο ή για να καθαρίζετε τα παπούτσια σας)
6. Πλένετε μούρη και μασχάλες.
7. Αερίζεστε δυνατά και χαίρεστε με τα ηχητικά εφέ που δημιουργούνται μες στο μπάνιο.
8. Ακολουθεί πλύσιμο του Xoσέ ,της γύρω και όπισθεν  περιοχής. Μην παραλείψετε να αφήσετε για σουβενίρ μερικές τρίχες πάνω στο σαπούνι.
9. Συνεχίζετε με λούσιμο του κεφαλιού με ένα οποιοδήποτε σαμπουάν.
10. Παραμερίζετε την κουρτίνα και κοιτιέστε με τους αφρούς στο κεφάλι τον καθρέφτη.
11. Ξεπλένεστε.
12. Βγαίνετε αγνοώντας την Μικρή Πρέσπα που έχει δημιουργηθεί επειδή δεν είχατε τραβήξει εντελώς την κουρτίνα.
13. Καμαρώνετε στον καθρέφτη την άπαιχτη κορμάρα και ρουφάτε το σκεμπέ σαςπροσπαθώντας να διακρίνετε τους κοιλιακούς σου μυς. Όπως και νωρίτερα δε διακρίνετε κανένα. Μην πτοείστε κάπου εκεί (στο βάθος) κρυμμένοι είναι.
14. Γρήγορο στέγνωμα και βγαίνετε αφήνοντας τα φώτα ανοιχτά και την κουρτίνα να στραγγίζει στο πάτωμα αντί στην ντουζιέρα.
15. Με μια πετσέτα τυλιγμένη στη μέση προχωράτε προς το δωμάτιο με αέρα αρχαίου ολυμπιονίκη. Εάν καθοδόν συναντήσετε τη φίλη σας ακολουθούν αποκαλυπτήρια σε συνδυασμό με διάφορες ατάκες π.χ. Πες μου μωρό μου τη γνώμη σου για το εκκρεμές του Φουκώ... λάμπει το θηρίο... κ.τ.λ.
16. Στο δωμάτιο πετάτε την πετσέτα στο κρεβάτι ή σε καρέκλα και ντύνεστε σε διάστημα δυο λεπτών φορώντας τα ρούχα που φορούσατε και πριν συμπεριλαμβανόμενου και του μπόξερ αφού ελέγξετε πρώτα εάν έχει εσωτερικά ίχνος από φρενάρισμα. Δεν είστε δα και τίποτα βρομιάρηδες.

Ο δεκάλογος του επιτυχημένου γάμου για τους άντρεςΟ δεκάλογος του επιτυχημένου γάμου για τους άντρες
1. Μην το σκέφτεσαι…παντρέψου!!! Αν βρεις μια καλή σύζυγο θα γίνεις ευτυχισμένος. Αν βρεις μια κακή σύζυγο, θα γίνεις φιλόσοφος!
2. Υπάρχει τρόπος για να θυμάσαι πάντα τα γενέθλια της: να τα ξεχάσεις μια φορά!
3. Όταν ένας άλλος άντρας σου παίρνει τη γυναίκα, η καλύτερη εκδίκηση είναι να τον αφήσεις να την κρατήσει!
4. Επιτέλους, βρέθηκε συντομότερος και ασφαλέστερος από το e-banking τρόπος μεταφοράς χρημάτων: ο γάμος!
5. Όποτε κάνεις λάθος ομολόγησέ το! Όποτε έχεις δίκιο, βγάλε το σκασμό!
6. Βρείτε χρόνο για ένα ρομαντικό δείπνο σε ακριβό εστιατόριο, χαμηλά φώτα, απαλή μουσική, κεριά... Εσείς θα πηγαίνετε κάθε Τρίτη και η σύζυγός σας κάθε Πέμπτη.
7. Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να σε εγκαταλείψει η γυναίκα σου: να μην σε εγκαταλείψει!
8. Το καλό σεξ θα τονώσει την ψυχολογία σας και θα ανανεώσει τη σχέση σας αρκεί να μην το μάθει η γυναίκα σας!
9. Πρέπει να ζητάτε πάντα συγγνώμη όταν έχετε δίκιο!
10. Το μυστικό ενός κάλου γάμου παραμένει μυστικό!

Το άρωμα του ζευγαριού


Το άρωμα που θα φοράτε εκείνη την ξεχωριστή ημέρα, πρέπει να είναι σίγουρα κι αυτό ξεχωριστό. Στα μαγαζιά καλλυντικών υπάρχουν αρώματα, σε όλες τις τιμές. Χρήσιμο θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα καλλυντικών να δοκιμάσετε κάποια αρώματα, ώστε να βρείτε αυτό που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει, να θυμάστε όμως να μην δοκιμάσετε πάνω από 2-3 την κάθε φορά γιατί το μόνο το σίγουρο είναι ότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπερδευτείτε. Αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε κάποια δείγματά από τα αρώματα που σας έκαναν εντύπωση ώστε να το φορέσετε πάλι και να σιγουρευτείτε ότι είναι αυτό που σας ταιριάζει απόλυτα, γιατί το κάθε άρωμα μυρίζει διαφορετικά σε κάθε γυναίκα και αντίστοιχα σε κάθε άντρα.

Ημέρα γάμου

Για την ημέρα του γάμου σας προτιμήστε να φορέσετε διαφορετικό άρωμα από αυτό που σας έχουν συνηθίσει, κάποιο με μεγάλη διάρκεια σε συνδυασμό με ένα καλό αποσμητικό ώστε να αποφύγετε την κακοσμία του ιδρώτα. Είναι σίγουρο πως με τα φώτα, το αάγχος που μπορεί να έχετε, το χαιρέτισμα των καλεσμένων σας, το χορό στη δεξίωση, θα ιδρώσετε. Τι πιο ωραίο από μία υπέροχη μυρωδιά που θα σας χαρίσει το αποσμητικό σε συνδυασμό με το άρωμά σας.
Προσοχή μην ψεκάσετε απευθείας πάνω στο νυφικό σας οι νύφες και στο γαμπριατικο πουκάμισο οι γαμπροί γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το λεκιάσετε!

Το ντύσιμο των κουμπάρων


Το ντύσιμο των κουμπάρων

Ενδυματολογικές συμβουλές για την ημέρα του γάμου

Όπως και το νυφικό ζευγάρι έτσι και ο κουμπάρος ή η κουμπάρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Μυστηρίου εκείνη τη μέρα. 

Είναι δεδομένο ότι θα βρεθούν και αυτοί στο επίκεντρο. Θα ήταν απαραίτητο να έχουν προσεγμένη εμφάνιση γιατί θα είναι ιδιαίτερα πρόσωπα.

Αν λοιπόν έχετε την τιμή να γίνεται κουμπάρος πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο ύφος και το στυλ του γάμου που έχουν αποφασίσει οι μελλόνυμφοι ώστε να μην ξεφύγετε στιλιστικά απ' αυτό. 

Απαραίτητο είναι αν ο κουμπάρος είναι άνδρας, να λάβει υπόψη την εμφάνιση του γαμπρού για εκείνη την ημέρα, ώστε αν ο γαμπρός έχει αποφασίσει να φορέσει κάτι απλό να ακολουθήσει το ίδιο στυλ και ο κουμπάρος.

Το ίδιο πρέπει να ακολουθήσει και η κουμπάρα ώστε να μην κάνει υπερβολική εμφάνιση σε σύγκριση με την εμφάνιση της νύφης. 

Σημαντικό είναι να λάβει υπόψιν της το χτένισμα και το μακιγιάζ της νύφης ώστε να προτιμήσει κάτι πιο ανάλαφρο απ' αυτό.

Πηγή: gamosinfo.gr

Ιστορικό ρεκόρ ελληνικών εξαγωγών το 2012

Ιστορικό ρεκόρ ελληνικών εξαγωγών το 2012


Παρά τις δυσκολίες, η αξία τους έφτασε στα 26,5 δισ. ευρώ

Νέο ιστορικό ρεκόρ αξίας 26,5 δισ. ευρώ πέτυχαν το 2012 οι ελληνικές εξαγωγές, κυρίως λόγο της απορρόφησης από τρίτες χώρες, με «πρωταγωνιστές» τις πρώτες ύλες και τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), η επίδοση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης της υποχώρησης των ελληνικών εξαγωγών προς τις χώρες της ΕΕ (-1,7%), που εξακολουθούν, πάντως, να απορροφούν τη μερίδα του λέοντος (60,9%, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, σε σχέση με το 65,4% του 2011), αλλά και της μείωσης των βιομηχανικών προϊόντων, της μεγαλύτερης κατηγορίας εξαγώγιμων προϊόντων της Ελλάδας (-1,4%), εξαιτίας και των μεγαλύτερων πιέσεων που δέχθηκαν από την αύξηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη «οι Έλληνες Εξαγωγείς έχουν επιτύχει ένα θαύμα, που διαρκεί επί μία τριετία. Οι προοπτικές συνεχίζουν να εμφανίζονται θετικές και για το 2013, αλλά οι πρόσφατες στην Ευρώπη και την Κύπρο, περιορίζουν σημαντικά τις δυνατότητες, αλλά και τις προοπτικές για τις περισσότερες από τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο, αλλά και διαπεριφερειακό, σε Μέση Ανατολή και πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Ήδη μόνο από τις εξαγωγές προς την Κύπρο έλειψαν πέρυσι 380 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2011 και ενδεχομένως οι απώλειες να αυξηθούν περίπου στο μισό δισ. ευρώ για φέτος».

Οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και συνολικά στην περιφέρεια και τον Νότο της Ευρώπης αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσχέρειες και απειλές για τη βιωσιμότητά τους.

«Πέρα όμως από την ανάγκη για μία συνολική λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να αφορά και την πορεία του κοινού νομίσματος, θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις και σε Εθνικό επίπεδο, με προεξάρχον το ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά. Τώρα που ξεκίνησε η μετάβαση προς ένα πιο εξωστρεφές πρότυπο για την ελληνική οικονομία και οι εξωστρεφείς δραστηριότητες -εξαγωγές, τουρισμός, ναυτιλία, μεταφορές- συνθέτουν το 25% του ΑΕΠ, τώρα είναι η στιγμή για γενναίες πολιτικές αποφάσεις», τόνισε η κ. Σακελλαρίδη.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΣΕ, για το 2013 αναμένεται περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών στα επίπεδα του 2-3%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προβλέψει αύξηση της τάξης του 2,7%.

Με βάση την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών επί των προσωρινών στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα πετρελαιοειδή, στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012, η αξία των εξαγωγών, ανήλθε στα 17.004,4 εκατ. ευρώ (21.922,5 εκατ. δολάρια) έναντι 16.182,9 εκατ. ευρώ (22.577,7 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2011, σημειώνοντας αύξηση 5,1%.

Εν αναμονή των οριστικών στοιχείων για τις εξαγωγές πετρελαιοειδών, που αποτελούν και την κυριότερη κατηγορία εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας, με αναγωγή στοιχείων θα προκύψει αύξηση σε επίπεδα των 26,5 δισ. ευρώ, συνολικά, ήτοι στο 13,3% του ΑΕΠ της χώρας (με ΑΕΠ στα επίπεδα των 199,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Για το σύνολο του 2012 προκύπτει μείωση των εξαγωγών προς τις χώρες της ΕΕ (-1,7%), ενώ αντίθετα σημαντική είναι η αύξηση των εξαγωγών προς τις τρίτες χώρες (+17,8%). Τ

ο αποτέλεσμα αυτών των δύο αντίρροπων κινήσεων ήταν το ποσοστό των εξαγωγών που απορροφήθηκαν από τις ευρωπαϊκές αγορές να διαμορφώνεται πλέον στο 60,85%, έναντι 39,15% των εξαγωγών προς Τρίτες Χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, μειωμένες εμφανίζονται οι εξαγωγές κατά -2,3% για τις χώρες της ευρωζώνης, και κατά -1,7% για το σύνολο της Ε.Ε.

Από την άλλη πλευρά, σε επίπεδο έτους, παρατηρείται σημαντική ανοδική πορεία των εξαγωγών προς γεωγραφικές περιοχές που απορροφούν αξιοσημείωτο μερίδιο των ελληνικών εξαγωγών, όπως η Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) (21,8%), οι υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ (Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Τουρκία, 15,6%), οι χώρες της Β. Αμερικής (11,4%), η Μ. Ανατολή & Β. Αφρική (8,4%) και τα Βαλκάνια (6,6%).

Συνέχιση της αυξητικής τάσης καταγράφεται και προς γεωγραφικές περιοχές με χαμηλότερο όγκο εξαγωγών, όπως οι Άλλες Αναπτυγμένες Χώρες (Ιαπωνία, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία) κατά 25%, η ΝΑ Ασία κατά 28,4%, η Λατινική Αμερική κατά 47,4%, η Ινδία (10,3%) και η Κίνα κατά 7,5%. 

Αντίθετα, οριακή μείωση εμφανίζουν οι χαμηλές σε όγκο εξαγωγές των Χωρών Αφρικής (εκτός Β. Αφρικής) κατά -0,9%.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Ζητούν να κριθεί παράνομη η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν 2.087 μέτοχοι τού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος (Τ.Τ.Ε.) ζητώντας να κριθεί παράνομη η ανάκληση άδειας λειτουργίας τού Τ.Τ.Ε. και να ακυρωθούν ως παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση μεταβατικού πιστωτικού Ιδρύματος, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ», τη χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας και τη μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού τού πιστωτικού ιδρύματος.

Οι μέτοχοι που έχουν στην κατοχή τους 15.908.279 μετοχές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αναλυτικότερα, οι 2.087 μέτοχοι στρέφονται κατά των πράξεων με τις οποίες συστήθηκε μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο μεταβιβάστηκαν στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού του πιστωτικού ιδρύματος, που είναι μέτοχοι και στη συνέχεια ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του ιδρύματος και τέθηκε αυτό σε εκκαθάριση, με αποτέλεσμα την απώλεια του μετοχικού τους δικαιώματος και της περιουσίας τους, όπως, επίσης, και «της δυνατότητάς τους να διατηρήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις μετοχές τους, μέσω των νόμιμων διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης». 

Στην προσφυγή τους οι μέτοχοι επισημαίνουν ότι η υπουργική απόφαση, που προβλέπει την ίδρυση του νέου πιστωτικού Ιδρύματος, πάσχει από παντελή έλλειψη αιτιολογίας των λόγων ίδρυσης μεταβατικού νέου πιστωτικού Ιδρύματος, ενώ με την υπουργική απόφαση για τη σύσταση νέου Τ.Τ.Ε. παραβιάστηκε ο Ν. 3864/2010 λόγω παράνομης έκδοσης της εισήγησης (18.1.2013) τής επιτροπής μέτρων εξυγίανσης (έκθεση βιωσιμότητας).

Ακόμη, υποστηρίζουν οι μέτοχοι ότι σύμφωνα με το Ν. 3864/2010 η Τράπεζα της Ελλάδος είχε την υποχρέωση να αναμένει το αποτέλεσμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων πριν προβεί στην έκδοση της από 18.1.2013 εισήγησης της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον υπουργό Οικονομικών. Έτσι, όμως, παραβιάστηκε ο επίμαχος Ν. 3864/2010, λόγω μη προηγούμενης σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων τού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος ΑΤΕ.

Τα email δείχνουν εμπλοκή της ΕΥΠ στη λίστα Λαγκάρντ Τα email δείχνουν εμπλοκή της ΕΥΠ στη λίστα Λαγκάρντ


Αποκαλυπτική η ηλεκτρονική αλληλογραφία Παπακωνσταντίνου-Διώτη

Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

Πρόκειται για email που φέρονται να ανταλλάσσονται στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλαδή μία ημέρα πριν – κατά τη δική του δήλωση – ο κ. Διώτης αντιγράψει το usb και περίπου ένα μήνα από τότε που ο κ. Παπακωνσταντίνου έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά η ηλεκτρονική τους αλληλογραφία: 

Παπακωνσταντίνου : «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;»

Διώτης : «Ναι το έλαβα, αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σε αυτό. Ήδη έχουμε συζητήσεις με τον Κώστα για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία.»

Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα;»

Διώτης: «Τον Κώστα Μπίκα. Ξέρω ότι μιλήσατε και ότι μίλησε και με τον πρωθυπουργό. Αύριο θα δω τον Κώστα».

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, ο οποίος φαίνεται να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Το Windows Store ξεπερνά τις 50.000 εφαρμογές

Το Windows Store ξεπερνά τις 50.000 εφαρμογές


Διαθέσιμες για τα Windows 8 και Windows RT

Μπορεί τα Windows 8 μέχρι στιγμής να μην έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού, όμως η ιστοσελίδα MetroStoreScanner σε έρευνα της, δίνει ένα λόγο ώστε οι άνθρωποι της Microsoft να παραμείνουν αισιόδοξοι για το λειτουργικό τους σύστημα.

Οι εφαρμογές που είναι διαθέσιμες πλέον στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows 8 αλλά και των Windows RT ξεπερνούν τις 50.000, νούμερο που είναι σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο του περασμένου Νοεμβρίου. 

Βέβαια, ο ρυθμός με τον οποίο προστίθενται οι νέες εφαρμογές στο σύστημα της Microsoft έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αντίστοιχο κατάστημα Mac App Store της Apple , διαθέτει μόλις 14.000 εφαρμογές, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στο λειτουργικό της Microsoft. Από την άλλη μεριά όμως, στον τομέα των εφαρμογών για smartphones και tablets, έχει πολύ δρόμο ακόμα να καλύψει.

Αυτό που με σιγουριά μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως η Microsoft έχει καταφέρει να προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό δημιουργών στην πλατφόρμα της, που υποστηρίζουν και θα υποστηρίξουν το μέλλον “αφής” που έχει οραματιστεί για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αρκεί βέβαια, το ίδιο μέλλον να υποστηριχθεί και από το καταναλωτικό κοινό.

Η Huawei ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Galaxy S IV

Η Huawei ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Galaxy S IV


Με οθόνη 1080p και πάχος μόλις 6,3 χιλιοστά

Η Huawei φαίνεται πως είναι έτοιμη να δημιουργήσει μία συσκευή που θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη νέα ναυαρχίδα της Samsung. Οι τελευταίες πληροφορίες υποστηρίζουν πως η κινεζική εταιρία σκοπεύει να ανακοινώσει μέσα στον Απρίλιο τη δική της πρόταση για τη μεγάλη κατηγορία των smartphones.

Η νέα συσκευή, που ακόμα δεν έχει διαρρεύσει το όνομά της, θα διαθέτει οθόνη 4,9 ιντσών με ανάλυση 1080p, τετραπύρηνο επεξεργαστή K3V3 με χρονισμό στα 1,8GHz, επεξεργαστή γραφικών Mali T604 GPU, 2GΒ μνήμης RAM, κάμερα 13 megapixel, μπαταρία 2.600mAh, ενώ πρόκειται να είναι εξαιρετικά λεπτό για τα δεδομένα της κατηγορίας με το πάχος να αγγίζει τα 6,3 χιλιοστά!

Φυσικά, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση της εταιρίας, όμως αν οι παραπάνω φήμες επαληθευτούν και αν φυσικά η συγκεκριμένη συσκευή κυκλοφορήσει και εκτός της κινεζικής αγοράς, θα αποτελέσει σίγουρα έναν πολύ ισχυρό ανταγωνιστή του Galaxy S IV, που μάλιστα θα είναι πιο προσιτός οικονομικά, για το καταναλωτικό κοινό.

Στο «μικροσκόπιο» των Ευρωπαϊκών Αρχών η Apple

Στο «μικροσκόπιο» των Ευρωπαϊκών Αρχών η Apple


Εξετάζεται η πιθανότητα εφαρμογής μονοπωλιακής πολιτικής

Οι Ευρωπαϊκές Αρχές εξετάζουν τις σχέσεις της Apple με εταιρίες παροχής κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Οι πληροφορίες, που προέρχονται από ανώνυμες πηγές, αναφέρουν πως κάποιες εταιρίες έχουν ήδη δώσει τα στοιχεία της συνεργασίας τους με την Apple στις αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο κάτι από όλα αυτά να έχει επισημοποιηθεί. Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για γαλλικές εταιρίες παροχής τηλεπικοινωνιών, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και εταιρίες από άλλες χώρες.

Το θέμα έχει να κάνει με την υποψία πως η Apple ζητάει από τις εταιρίες να υπογράψουν συμβάσεις για παραγγελίες μεγάλου αριθμού συσκευών που στη συνέχεια παραμένουν απούλητες , επηρεάζοντας αρνητικά τους παρόχους και όχι την εταιρία.

Ταυτόχρονα με τη δεδομένα υψηλή ζήτηση των συσκευών της Apple, ο εταιρίες «αναγκάζονται» να δεχτούν αυτές τις συμβάσεις και να ασκήσουν την εμπορική πολιτική τους μόνο στα συγκεκριμένα προϊόντα, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Φυσικά, όλα αυτά είναι ακόμα εικασίες, καθώς όπως τόνισε και αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, το θέμα ναι μεν εξετάζεται από τις αρμόδιες Αρχές, όμως δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό ακόμη. Από τη μεριά της η Apple υποστηρίζει πως δεν έχει εφαρμόσει καμία τακτική που να παραβαίνει τους νόμους.

Η Yahoo εξαγοράζει εφαρμογή 17χρονου για 21 εκατ. ευρώ!

Η Yahoo εξαγοράζει εφαρμογή 17χρονου για 21 εκατ. ευρώ!


Το Summly μπορεί να συνοψίσει ολόκληρα άρθρα σε λίγες μόλις παραγράφους

Η Yahoo ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρίας Summly, που δημιούργησε την ομώνυμη εφαρμογή για το ηλεκτρονικό κατάστημα iOS της Apple και είναι συμβατή με το iPhone.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εφαρμογή που συνοψίζει μεγάλα άρθρα σε λίγες μόλις παραγράφους, ώστε να γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη η ανάγνωσή τους από το χρήστη. Την πετυχημένη αυτή εφαρμογή δημιούργησε ο 17χρονος πλέον, Nick D' Aloisio που εκτός από το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ που θα του αποφέρει η συμφωνία θα συνεχίσει να εργάζεται για χάρη της Yahoo.

Ο D' Αloisio δημιούργησε την πρώτη έκδοση της εφαρμογής πριν δύο περίπου χρόνια, όταν ήταν ακόμη 15 χρονών, με το Summly να κερδίζει μία θέση στις αγαπημένες εφαρμογές του iOS για το 2012.

«Ειλικρινά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Ξεκίνησε σαν χόμπι και δεν είχα ιδέα ότι θα μπορούσα να κερδίσω λεφτά από αυτό. Η ιδέα μου ήρθε ενώ διάβαζα για τις εξετάσεις μου. Παρατήρησα πως υπάρχει ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών στο Internet όμως έλειπε ένας αλγόριθμος που θα μπορούσε να συνοψίζει αυτόματα τα αποτελέσματα των αναζητήσεων», δήλωσε ο 17χρονος.

Τέλος, αναφερόμενος στα χρήματα που κατάφερε να κερδίσει από αυτή τη συμφωνία, τόνισε πως το μόνο που έχει στα άμεσα σχέδια του είναι να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια Nike και έναν καινούριο υπολογιστή, ενώ τα υπόλοιπα έχει σκοπό να τα αποταμιεύσει.

Ραγδαία αύξηση για το Bitcoin στην Ισπανία

Ραγδαία αύξηση για το Bitcoin στην Ισπανία


Τι έγινε αμέσως μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο

Οι εφαρμογές Bitcoin Gold, Bitcoin Ticker και Bitcoin App στην πλατφόρμα του iOS, παρουσίασαν σημαντική άνοδο για την αγορά της Ισπανίας. Όλες την ίδια ημέρα και μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, όπως υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος του Wired, Ian Steadman.

Το Bitcoin είναι ένα ηλεκτρονικό νόμισμα που βασίζεται σε μία τεχνική που ονομάζεται public-key cryptography (κρυπτογράφηση δημοσίου κλειδιού) με την τεχνική αυτή να χρησιμοποιεί πολύ μεγάλους πρώτους αριθμούς για τη δημιουργία ενός είδους κωδικοποίησης που διαχωρίζει το κλειδί που απαιτείται για την “κλείδωμα” των δεδομένων, από αυτό που χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα τους.

Οι Ισπανοί δείχνουν πανικοβλημένοι από τις πρόσφατες εξελίξεις και γνωρίζοντας πως η χώρα τους διατρέχει επίσης μεγάλο οικονομικό κίνδυνο, σπεύδουν να μετατρέψουν τα χρήματά τους σε Bitcoin, σύμφωνα με τον Steadman. Το ερώτημα φυσικά είναι αν κάνουν τη σωστή κίνηση.

Υπό τον φόβο της επιβολής φόρου στις καταθέσεις τους, ίσως να παίρνουν ένα ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο, τοποθετώντας τα χρήματα τους σε ένα νόμισμα που εκ φύσεως δεν υπάγεται σε καμία νομισματική πολιτική. Το Bitcoin δεν έχει ακόμα αποκτήσει αξιοπιστία και σταθερότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσει πλήρως την αξία του.

Από την άλλη πλευρά, αν η άνοδος του ηλεκτρονικού νομίσματος συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, τότε όσοι έχουν επενδύσει σε αυτό, όχι μόνο θα καταφέρουν να διαφυλάξουν τις καταθέσεις τους αλλά θα βγάλουν και σημαντικό κέρδος.

Ο PETWAY ΣΤΟΝ ΚΙΑΜΟ!!!


ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ!!!!!!!!!!