Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σ’ έχω και είμαι στα καλύτερα μου Και ότι θέλω πάνω σου είναιΜην αλλάξεις όπως είσαι μείνε







Κάθε μέρα κάθε ώρα
Σ’ αγαπώ και πιο πολύ από τώρα
Γιατί ξέρω δε θα ήμουν
Αν δεν ήσουν μέρος της ζωής μου

Συμπληρώνεις τα κενά μου
Σ’ έχω και είμαι στα καλύτερα μου
Και ότι θέλω πάνω σου είναι
Μην αλλάξεις όπως είσαι μείνε

Τέλεια, χωρίς καμιά ατέλεια
Φτιαγμένη στην εντέλεια
Για μένα είσαι τέλεια

Κινδυνεύω και με σώνεις
Κάνω λάθος και το διορθώνεις
Πλάι μου είσαι και είμαι εντάξει
Τη ζωή μου έβαλες σε τάξη

Συμπληρώνεις τα κενά μου
Σ’ έχω και είμαι στα καλύτερα μου
Και ότι θέλω πάνω σου είναι
Μην αλλάξεις όπως είσαι μείνε

Τέλεια, χωρίς καμιά ατέλεια
Φτιαγμένη στην εντέλεια
Για μένα είσαι τέλεια

Γιατί Το χαμόγελο είναι η μόνη καμπύλη που μπορεί να ισιώσει τα πάντα

Γιά να μη βουλώνουν τα σιφόνια του νεροχύτη




Προληπτικά, γιά να μη βουλώνουν τα σιφόνια του νεροχύτη και γιά να μη μυρίζουν άσχημα, ρίχνουμε που και που κατακάθια του καφέ και μετά αφήνουμε να τρέξει ζεστό νερό.
Τα κατακάθια θα αφαιρέσουν τα λίπη και θα διώξουν και την άσχημη μυρωδιά

Οι κάτοικοι της «Φεϊσμπουκοχώρας»


Facebook:Βigger than Like
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα που τη λέγαν «Φεϊσμπουκοχώρα». Οι κάτοικοί της ήταν ίδιοι με τους κατοίκους κάθε άλλης χώρας, μόνο που δεν είχαν σώμα. Οι κάτοικοι της Φεϊσμπουκοχώρας ήταν οι λέξεις τους. Οι λέξεις αυτές μπορούσαν να κάνουν τα πάντα. Αλλες ήταν εύρωστες κι άλλες ασθενικές. Αλλες μπορούσαν να σε πλανέψουν, να σου κλείσουν το μάτι, να σου κάνουν τα γλυκά μάτια. Κι άλλες να σου ρίξουν μια μπουνιά στη μύτη. Οι πιο δύστροπες σε φτύναν κατάμουτρα. Κάποιοι θα πουν πως πίσω από τις λέξεις βρίσκονται τα αισθήματα. Θα συμφωνήσω μαζί τους. Τα αισθήματα κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα στους δρόμους της Φεϊσμπουκοχώρας, προκαλώντας 
κυκλοφοριακό χάος. Μολύναν τον ουρανό με το διοξείδιο της αγάπης και του μίσους. Αγάπη και μίσος: περιφέρονταν γυμνά σε λεωφόρους και σοκάκια· ξετσίπωτα.

Οι κάτοικοι της Φεϊσμπουκοχώρας δεν είχαν σπίτια. Είχαν μόνο τοίχους που τους στολίζανε νυχθημερόν με ό,τι βάζει ο νους σας. Φωτογραφίες χρωματιστές κι ασπρόμαυρες, τις λεγόμενες «καλλιτεχνικές». Πίνακες ζωγραφικής από μουσεία, ιδιωτικές συλλογές κι επαρχιακά κουρεία. Στίχους, αλλά κι ολόκληρα ποιήματα, σονέτα και σουρεαλιστικά αλεξικέραυνα. Φωτογραφίες με μωρά που περιστρέφονται σαν δερβίσηδες, κουτάβια με μπιμπερό, γατιά που χάθηκαν, παλαιούς εραστές που ξαναβρέθηκαν. Ολα τούτα συνοδεύονταν από αμέτρητα τραγούδια, όσα και οι στιγμές της ζωής, τα σκοτάδια της ψυχής, οι κόκκοι της άμμου. Αλλοι κρεμάγανε στους τοίχους τους απόψεις σοφών κι αποστάγματα εμπειριών: σφουγγάρια με τα οποία μαζεύανε την υγρασία του κόσμου. Κι άλλοι, οι πιο θαρραλέοι, κοτσάρανε τις ιδέες τους, γιατί κι από αυτές υπήρχαν άφθονες στη Φεϊσμπουκοχώρα: κυκλοφορούσαν με ορμή κι όχι με τη νωθρότητα των αισθημάτων, πέφτανε πάνω σε άλλες ιδέες και τότε γίνονταν δυστυχήματα, κάποια μάλιστα πολύνεκρα, και τα πτώματα των ιδεών στοιβάζονταν στα πεζοδρόμια και κανένα ασθενοφόρο δεν ερχόταν να τα μαζέψει.

Σ’ αυτή τη χώρα έφτασε ένα πρωί η Μπελαντόνα, άγνωστη μεταξύ αγνώστων, και γνώρισε τον Νεανία. Εκείνος εντυπωσιάστηκε από μια φωτογραφία όπου τα νύχια των ποδιών της ήταν βαμμένα το καθένα με άλλο χρώμα και είπε: «Εχει μια διαστροφή η γκόμενα, γουστάρω». Εκείνη απογοητεύτηκε ελαφρώς που ο Νεανίας δεν ήταν τόσο νέος, η φωτογραφία του με το μαγιό άφηνε να φανούν τα ψωμάκια της αγυμνασιάς, αλλά η Μπελαντόνα έψαχνε ένα στήριγμα και πίστεψε πως το βρήκε.


– Θέλεις να τα φτιάξουμε; τη ρώτησε εκείνος στο Inbox κι έβαλε αντί για ερωτηματικό ένα χαμογελάκι.


– Είσαι ελεύθερος; τον ρώτησε αυτή (χαμογελάκι).


– Και να μην ήμουνα, θα σ’ το ’λεγα; (χαμογελάκι κοροϊδευτικό με γλωσσίτσα).


– Τότε θέλω (καρδούλα).


– Ωραία (πάλι καρδούλα).


– Και τώρα τι κάνουμε;


– Πάμε μια βόλτα στον τοίχο της Γλυκερίας της Ποιήτριας. Εχει χάζι.


Ξεκίνησαν μαζί, αλλά δεν έφτασαν. Ούτε μαζί ούτε χώρια. Ο Νεανίας σταμάτησε να βοηθήσει το Παπί που είχε αρπάξει τον Φιλελέ απ’ το πέτο και του ’σερνε τα εξ αμάξης. Εκείνος είχε ξυπνήσει στα ντουζένια του και τα ’χε βάλει με όλους: τους απεργούς που απεργούνε, τους εργαζόμενους που δεν είναι παραγωγικοί, τους απολυμένους που έχουν το θράσος να παίρνουν επίδομα ανεργίας, τους άστεγους που δεν κοιμούνται στο σπίτι που δεν έχουν, τους συνταξιούχους που δεν πεθαίνουν, τους μαθητές που δεν τρέφονται σωστά και λιποθυμάνε, τους νεφροπαθείς που δεν πουλάνε το άλλο τους νεφρό για να ολοκληρώσουν τη θεραπεία. Το Παπί βγάζει μια παπίσια ιαχή και πιάνονται μαλλί με φτερό. Ο Νεανίας βρίσκει την ευκαιρία να το σκάσει για να συμπαρασταθεί σε δύο Συριζαίες που είχαν μπει με το «έτσι θέλω» στην αυλή μιας Δημαρίτισσας, απαγορεύοντάς της να χρησιμοποιεί τη λέξη «ευθύνη» σε κάθε πτώση και αριθμό. Εκείνη τους απάντησε με δώδεκα λεκάνες μπουγαδόνερα, μία για κάθε συνιστώσα, και η σύρραξη γενικεύτηκε με συντροφικά μαχαιρώματα, καρεκλοπόλεμο, κατηγορίες για εσχάτη προδοσία, προσωπικές επιθέσεις, χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη, πιστοποιητικά αριστεροσύνης, ειρωνείες, αμοιβαίες διαγραφές, μπλοκαρίσματα και στίχους του Αναγνωστάκη. Τους ίδιους κι απ’ τις δυο πλευρές.


Η Μπελαντόνα είχε ξεκινήσει να φύγει, αλλά μια βροχή από αιτήματα φιλίας την κράτησε στον τοίχο της. Ετσι βρήκε την ευκαιρία να αναρτήσει δυο τραγούδια της Αρβανιτάκη, τρεις στίχους της Δημουλά και το «So Sad» της Μάριαν Φέιθφουλ που δίνει μια υποψία βάθους και στην πιο ρηχή ψυχή. Είδε τα πρώτα like να τρέχουν κι άρχισε να μυείται στις τελετές της δημοφιλίας. Σήκωσε την μπλούζα της και κοίταξε τις μελανιές που άφησαν στα πλευρά της τα poke των ερωτιδέων. Ανάμεσά τους τρεις έφηβοι, ένας ψαροντουφεκάς και δυο βερολινέζες λεσβίες. Κολακεύτηκε κι ανταπέδωσε το σκούντημα σε όλους. Κι ύστερα αποφάσισε να εξερευνήσει τον βάλτο των like, βαδίζοντας προσεχτικά ανάμεσα στους τοίχους. Μέθυσε γρήγορα από τις αναθυμιάσεις των σχολίων και των αναρτήσεων. Το χέρι της αυτονομήθηκε κι άρχισε να πατάει like όπου έβρισκε: σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, φιλοτροϊκανούς και Μοϊκανούς, επαναστάτες και πασιφιστές. Like στους αψίκορους και στους σκεπτικιστές, στους θρήσκους και στους αγνωστικιστές, στους φιλόξενους και στους άξενους, στους οπαδούς και στους αρνητές. Like στον ευφυή που επιδείκνυε την ανοησία του και στην ανάλγητη που καμάρωνε για τις φιλανθρωπίες της. Like σε τοπία και πόλεις, φύλλα και δάση, θηρία και πουλιά, like στις παντρειές και στους χωρισμούς, στις ξυραφιές και στα μέλια. Like στους φίλους που τσακώθηκαν και σ’ αυτούς που ξανασμίξανε. Like στα ποιήματα που βγήκαν άψητα απ’ τον φούρνο και στ’ άλλα που είχαν μπαγιατέψει στα συρτάρια. Like στους καβγάδες των ποιητών, στην ανασφάλεια των ηθοποιών και στα φάλτσα των τραγουδοποιών.

Like σε πρωτοποριακούς και κλασικιστές, μοντέρνους και μεταμοντέρνους, συστημικούς και περιθωριακούς, κρίνοντες και κρινόμενους, πτωχούς τω πνεύματι και φτωχοαλαζόνες. Like στους ομοφυλόφιλους ακτιβιστές, αλλά και στ’ ανέκδοτα για τις αδελφές. Like στον νεκροθάφτη, στο πτώμα και στο φτυάρι. Like και στα μικρά διαμάντια που γυαλίζανε εκεί που η απελπισία αποδεχόταν τον εαυτό της. Like στο άγνωστο που ανοιγόταν μπροστά. Και like στην περιπέτεια.

Ο Νεανίας έχασε την Μπελαντόνα μέσα στον λαβύρινθο των like. Επέστρεψε στον τοίχο του και προσυπέγραψε το αίτημα για να σωθούν τρεις λευκές φάλαινες που βολοδέρναν άσκοπα στον Ατλαντικό. Κι ενώ ετοιμαζόταν να απαιτήσει την επιστροφή μιας επιτύμβιας στήλης από το Βρετανικό Μουσείο Κλεπταποδοχών, είδε το πρώτο like της Μπελαντόνας στη Φίρμα.


Μάλλον η τύπισσα είναι μπάζο, συμπέρανε και ποστάρισε το τραγούδι του Διονυσίου: «Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος».


Εκείνη την ώρα η Μπελαντόνα έγραφε ένα μακροσκελές μήνυμα στο Inbox της Φίρμας, όπου απαριθμούσε τις φορές που η συγγραφέας τη συνεπήρε με το ταλέντο της. Δεν τσιγκουνεύτηκε τα επίθετα, τα θαυμαστικά, τις κολακείες κι ούτε παρέλειψε να τονίσει την εμμονή της πως η Φίρμα έγραφε αποκλειστικά γι’ αυτήν. Το είδωλό της απάντησε με μια χαμογελαστή φατσούλα που φορούσε μάλιστα και μαύρα γυαλιά.


Δεν ήταν οποιοδήποτε εμότικον: ήταν το ιερό Γκράαλ. Η Μπελαντόνα το κράτησε ευλαβικά και ξεκίνησε την πορεία της στη λεωφόρο της Φίρμας: κάθε post και σταθμός, κάθε σταθμός και like. Η Φίρμα ήταν ένας ακάματος δημιουργός. Τα εξώφυλλα των βιβλίων της τα είχε καταχωρίσει με χρονολογική ακρίβεια σε ειδικό άλμπουμ. Οι κριτικές των έργων της, όμως, εμφανίζονταν σκόρπιες εδώ κι εκεί, γιατί η Φίρμα αδιαφορούσε γι’ αυτές. Τρεφόταν πια με τα δικά της κείμενα, τις συνεντεύξεις, τις ραδιοφωνικές συνομιλίες, τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τα εγκώμια στους φίλους και την πολεμική στους αντιπάλους. Η Φίρμα ήταν γενναία: ήξερε να κλείνει λογαριασμούς, ν’ ανοίγει καινούργιους, να ρίχνεται στη μάχη, να προκαλεί, να φωτίζει με τα βεγγαλικά της το στερέωμα της αμάθειας και του σκοταδισμού. Τι κι αν τα βεγγαλικά σβήναν γρήγορα; Εκείνη είχε αμέτρητα στο αμπάρι της. Η θητεία της στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας την είχε μυήσει στις τεχνικές της πρόκλησης, που τις έβαζε σ’ εφαρμογή ενθουσιάζοντας το κοινό της, ένα κοινό χορτασμένο κι απαιτητικό. Αν και ήταν γνωστή η ένταξή της σ’ έναν εποχικό πολιτικό συνδυασμό, εκείνη είχε το προϊόν της να φροντίζει. Και προϊόν της Φίρμας ήταν ο ίδιος ο εαυτός της: το όνομά της και η φήμη της. Επρεπε να τα γυαλίζει, να τα ανανεώνει, να τα τοποθετεί εκεί που θα τα βλέπουν όλοι: πρώτη σειρά στο ράφι της διασημότητας, πρώτο τραπέζι στην πίστα της επικαιρότητας. Αλλά η συγκίνηση της Μπελαντόνας κορυφώθηκε με τη διαπίστωση πως, κατά βάθος, η Φίρμα ήταν απλός άνθρωπος. Περιέφερε τον πάγκο με την πραμάτεια της από πανηγύρι σε πανηγύρι. Ηταν ο πιο βροντερός τελάλης, ο ασύγκριτος πωλητής. Εσφιγγε χέρια, μοίραζε χαμόγελα. Εκανε τον εαυτό της πρωταγωνιστή στο δικό της «Μπιγκ Μπράδερ».


«Κοιτάξτε με», έλεγε, «είμαι σαν κι εσάς. Αυτά είναι τα αποφάγια της τούρτας μου (614 like), σ’ αυτό το φλιτζάνι πίνω καφέ (597 like), αυτή τη συναγρίδα ξεκοκάλισα (779 like).


Ναι, η Φίρμα ήταν άςνθρωπος απλός. Και η απλότητά της επιβραβευόταν καθημερινά στη Φεϊσμπουκοχώρα. Η «καλημέρα» της ξεσήκωνε 500 like, μια φωτογραφία του εσωρούχου της 2.029 like και η λυπητερή ιστορία της μητέρας της 1.800 like, χώρια οι κοινοποιήσεις.


Την υπόλοιπη μέρα ο Νεανίας κυνηγούσε την Μπελαντόνα από το ένα σχόλιο στο άλλο, κι όλο την έχανε την τελευταία στιγμή. Δεν ήταν εύκολο. Τρεις φορές πάτησε τις φλούδες των LOL και σωριάστηκε καταγής. Εσκυβε κάθε λίγο και λιγάκι για ν’ αποφύγει τα RIP που ρίχνονταν για τον θάνατο του εθνικού μας τραγουδιστή. Αργά το απόγευμα άνοιξε την ομπρέλα για να προστατευτεί από τις κουτσουλιές εκείνων που μονολογούσαν. Αλλαξε πεζοδρόμιο για να γλιτώσει από μια παρέα τρολ που γλείφανε τα κοκαλάκια ενός ανύποπτου περαστικού. Εστριψε αριστερά και μπήκε στον Πύργο της Μουσικής. Μια φασαρία με νότες από όλα τα είδη, τους ρυθμούς και τα όργανα τον ρούφηξε και τον έστειλε σε διαδρόμους που βυθίζονταν και σκάλες που ανέβαιναν χωρίς να κατεβαίνουν. Ανοιξε μια πόρτα και είδε τον Τσιτσάνη, καθισμένο στο πάτωμα, ν’ ακούει τον Σοπέν που έπαιζε στο πιάνο μια μαζούρκα. «Πώς θα φύγω από ’δώ μέσα;» τον ρώτησε ο Νεανίας. «Απ’ το παράθυρο» του είπε ο Τρικαλινός, ενοχλημένος που διέκοψαν τον ρεμβασμό του.


Επεσε πάνω στην Μπελαντόνα την ώρα που έβγαινε απ’ το δισκάδικο της Χίλντας να πάει στο μπαρ του Στεφανάκου. Εκείνη τον είδε χλωμό κι ανησύχησε.


«Πάμε μια βόλτα απ’ τον τοίχο της Ολιας», της πρότεινε, «εκεί φυσάει πάντα αεράκι. Θα με χτυπήσει και θα συνέλθω».


Η Ολια έλειπε. Στη θέση της βρήκαν τον Παραμυθά.


«Η Ολια λείπει ακόμα κι όταν είναι εδώ» τους πληροφόρησε.


«Κι εσύ τι θες στον τοίχο της;» τον ρώτησε ο Νεανίας, που άρχισε να βράζει απ’ τον θυμό του.


«Παίρνω μαθήματα» του απάντησε ο Παραμυθάς. «Η Ολια μιλάει μόνο για ό,τι έζησε και λέει λιγότερα απ’ όσα ξέρει. Το αντίθετο από μένα, δηλαδή».


«Ασ’ τα αυτά» τον έκοψε ο Νεανίας, που είχε βαρεθεί τις σοφιστείες του. «Εμάς τι θα μας κάνεις;».


«Εσείς θα ζήσετε τη ζωή που φαντάστηκα. Θα σας κληροδοτήσω τα λάθη μου. Θα υποστείτε τις δουλείες που υφίσταμαι. Θα γίνετε ματαιόδοξοι και υποκριτές όσο κι εγώ. Ειλικρινείς με τους εχθρούς σας και δειλοί με τους φίλους σας. Θα φοβάστε διαρκώς μην τους χάσετε. Θα τρομάζετε με το κτήνος μέσα σας. Θ’ αφήνετε τις λέξεις σας να ερωτεύονται αντί για σας. Να μάχονται αντί για σας. Κι ύστερα οι λέξεις σας θα λιγοστεύουν σιγά σιγά. Θα πατάτε τα like σας βαριεστημένα. Χωρίς να ξέρετε αν αυτά που βλέπετε σας αρέσουν ή όχι. Τα τραγούδια δεν θα τ’ ακούτε πια. Τα ποιήματα θα σας περιγελούν. Οι φωτογραφίες θα σας γυρίζουν την πλάτη. Γιατί δεν θα ’χετε ζήσει τίποτα. Θα βλέπετε την πραγματικότητα να γεννιέται το πρωί και να πεθαίνει το βράδυ. Θα είναι ψεύτικη, αλλά εσείς θα την περνάτε γι’ αληθινή. Ετσι θα φεύγουν οι μέρες, μέχρι να μείνετε μόνοι με τις λέξεις σας. Μέχρι να σβήσουν κι αυτές, κι εσείς να γίνετε αναμνήσεις χωρίς σώμα. Κανείς δεν θα σας θυμάται πια. Κανένας δεν θα μπορεί να πει αν ζήσατε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα» είπε ο Παραμυθάς και σηκώθηκε μ’ ένα σκέρτσο που έκανε τα μανίκια του να γελάσουν.

«Πού πάτε τώρα;» τον ρώτησε η Μπελαντόνα τρομαγμένη.

«Στη φίλη μου, τη Μoment in the Wind. Εχουμε κανονίσει μια ποκίτσα».

Του Χρήστου Αγγελάκου

Aπο το βημα

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2013/03/blog-post_28.html#ixzz2OpCujCug

Ερωτικές ανασφάλειες των γυναικών


Οι περισσότερες γυναίκες -δεν έχει σημασία πώς παρουσιάζονται στον έξω κόσμο- βασανίζονται από ανασφάλειες, ειδικά στον ερωτικό τομέα. Παρά το γεγονός ότι και οι άνδρες έχουν το δικό τους μερίδιο στην ανασφάλεια οι γυναίκες έχουν την τάση να αγχώνονται με πολλά και διαφορετικά πράγματα. 



Ας δούμε ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες που μπορεί να έχει μια γυναίκα όταν απλώς βγαίνει και όταν έχει σχέση με έναν άνδρα. 



Να θυμάστε: Η κάθε σας κίνηση μπορεί να έχει διαφορετικό αντίκτυπο ανάλογα με το πόση ασφάλεια και αυτοπεποίθηση αισθάνεται η σύντροφός σας όταν είναι μαζί σας. 



Για αυτόν ακριβώς το λόγο το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διαβάσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να τονώσετε την αυτοπεποίθησή της. 



Οι ανασφάλειες των γυναικών στην αρχή μιας σχέσης



1. Μπορεί μην να της τηλεφωνήσετε μετά το ραντεβού 



Το να τηρήσετε την υπόσχεση που της δώσατε στο πρώτο ραντεβού – ότι δηλαδή θα την πάρετε τηλέφωνο- είναι το πρώτο βήμα για να κερδίσετε την εμπιστοσύνης της. Έτσι αν της πείτε ότι πρόκειται να της τηλεφωνήσετε την Πέμπτη, πάρτε τη την Πέμπτη. Αν της πείτε την Παρασκευή, κάντε το. Αν αυτό δεν είναι το στυλ σας, όμως, ή θα θέλατε να έχετε ελευθερία κινήσεων, απλά μην της διευκρινίσετε πότε ακριβώς θα της τηλεφωνήσετε. Το τελευταίο είναι καλύτερο από το να μην τηρήσετε την υπόσχεσή σας και τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι αναγκασμένη να περιμένει η κοπέλα πάνω από το τηλέφωνο όλη την ημέρα. 



2. Τη θέλετε μόνο για το κρεβάτι 



Είναι λίγο λεπτό το θέμα: Αν κάνετε την κίνηση πάρα πολύ σύντομα, θα νομίζει ότι είναι το μόνο πράγμα που θέλετε. Αν περιμένετε πάρα πολύ καιρό, θα νομίζει ότι τη βλέπετε μόνο φιλικά. Η καλύτερη στάση είναι να είστε απλά ειλικρινής. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει μια σχέση μαζί της, αφήστε την να το ξέρει. Από εκεί και πέρα εκείνη θα σας δώσει το σήμα για να σας αφήσει να καταλάβετε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει ερωτικά μαζί σας. 



3. Βγαίνετε και με άλλες γυναίκες 



Είναι απολύτως αποδεκτό στις μέρες μας να βγαίνετε περιστασιακά με περισσότερες από μία γυναίκες την ίδια στιγμή – για όσο χρονικό διάστημα είστε ειλικρινής σχετικά με αυτό. Έτσι αν βγαίνετε ταυτόχρονα με πολλές γυναίκες, μην πείτε ψέματα. Δεν χρειάζεται να φέρετε το θέμα για συζήτηση, αλλά αν προκύψει, να είστε ειλικρινής. Μόλις κοιμηθείτε μαζί της ή τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να σοβαρεύουν, η κοπέλα μπορεί να πιστέψει ότι έχει την αποκλειστικότητα, οπότε είναι δίκαιο να της επιτρέψετε να ξέρει ότι κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 



4. Δε σας ενδιαφέρει και πολύ 



Ακόμα και οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη σιγουριά χρειάζονται μερικές φορές μια μικρή επιβεβαίωση για να σιγουρευτούν για το ενδιαφέρον σας. Θα μπορούσατε να της δείξετε το ενδιαφέρον σας ευθέως ή μέσω μιας χειρονομίας, όπως στέλνοντάς της λουλούδια ή τηλεφωνώντας της στη μέση της ημέρας - μικρές κινήσεις που θα την πείσουν ότι είναι ξεχωριστή για σας. 



Οι ανασφάλειες των γυναικών μέσα στη σχέση



5. Την απατάτε 



Θέστε στον εαυτό σας το εξής ερώτημα: Τι φταίει για την αβεβαιότητά της; Μήπως την απατήσατε στο παρελθόν; Αν στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση είναι θετική, παράλογη δε θα τη λέγαμε. Αν πάλι η απάντηση είναι αρνητική, θα πρέπει να συζητήσετε μαζί της για να δείτε γιατί έχει φάει ‘’κόλλημα’’ και να προσπαθήσετε να την πείσετε ότι της είστε αφοσιωμένος και δεν έχετε καμία πρόθεση να την απατήσετε. 



6. Δε σας ικανοποιεί στο κρεβάτι 



Ακριβώς όπως και οι άνδρες, οι γυναίκες έχουν πολύ άγχος για τις επιδόσεις τους στην κρεβατοκάμαρα. Αν τα πράγματα πάνε καλά σε αυτό το κομμάτι, φροντίστε να της δώσετε να το καταλάβει. Αν, όμως, δεν είστε και τόσο σίγουρος, αντιμετωπίστε το θέμα με τον πιο ευαίσθητο τρόπο που μπορείτε. Για παράδειγμα σε καμία περίπτωση μην της πείτε «δεν μου αρέσει ο τρόπος που ...» Αντ’ αυτού πείτε της «Ας προσπαθήσουμε με αυτό τον τρόπο ...». 



7. Δεν είστε πια ερωτευμένος μαζί της 



Ακριβώς επειδή έχετε κάποια χρόνια σχέση μαζί της, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη από επιβεβαίωση πια. Στην πραγματικότητα, ακριβώς επειδή είστε μαζί κάποια χρόνια, θα πρέπει να εργαστείτε ακόμη πιο σκληρά για να της δώσετε να καταλάβει ότι τη βρίσκετε ακόμα ελκυστική. Μην ξεχνάτε να της κάνετε κανένα κομπλιμέντο πού και πού, για να νιώθει ότι παραμένει για σας ξεχωριστή. Αυτό θα αποφέρει καρπούς και για σας, αφού θα βοηθήσει να διατηρηθεί ο ρομαντισμός στη σχέση σας. 



8. Μια άλλη γυναίκα κλέβει την προσοχή σας 



Έχετε φλερτάρει με άλλες γυναίκες μπροστά της; Αν το κάνετε συστηματικά, δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε για το αίσθημα ανασφάλειας, που τη διακατέχει. Το ακίνδυνο φλερτ δεν είναι κακό αλλά όταν είστε μαζί της, φροντίστε να δίνετε όλη την προσοχή σας σε αυτήν. Μπορείτε να ερωτοτροπείτε όταν είστε μόνοι ή με τους φίλους σας. 



Ε, ναι λοιπόν, ο έρωτας είναι δύσκολη υπόθεση. Αλλά με λίγη προνοητικότητα και ειλικρίνεια, μπορείτε να την κάνετε να αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής - τόσο για τη σχέση σας όσο και για τον εαυτό της. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, έχετε πάρει μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε για να της τονώσετε τον εγωισμό. Εξάλλου αν πραγματικά νοιάζεστε για αυτήν, δεν αξίζει λίγη παραπάνω προσπάθεια;

Μάθε πώς να κάνεις τον υπολογιστή σου να... τρέχει!


Μάθε πώς να κάνεις τον υπολογιστή σου να... τρέχει!
Πολλές φορές θεωρούμε, πως χρειαζόμαστε έναν ειδικό, για να βελτιώσει τις επιδόσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Υπάρχουν όμως μερικά τρικ, με τα οποία μπορούμε...
να εργαζόμαστε γρήγορα με αυτόν!
Δες τί μπορείς να κάνεις, για να κάνεις τον υπολογιστή σου να "τρέχει":
•    Κατάργησε "βαριά" προγράμματα, όπως διάφορα παιχνίδια, που τον καθυστερούν.
•    Μην ανοίγεις πολλές σελίδες με την ευκαιρία να διαβάσεις οτιδήποτε εμφανίζεται μπροστά σου ως προτεινόμενη σελίδα.
•    Καθόρισε τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους θυμάσαι όλους.
•    Μην πανικοβάλλεσαι, όταν εμφανίζεται ένα σφάλμα λειτουργίας. Δε χρειάζεσαι ειδικό για να το αποκρυπτογραφήσεις. Απλά αντέγραψε το σφάλμα στη μηχανή αναζήτησης και δοκίμασε να το αντιμετωπίσεις.
•    Χρησιμοποίησε συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο, όπως για παράδειγμα το Ctrl+V.
•    Καθάρισε την προσωρινή μνήμη, τους κωδικούς και τα δεδομένα μέσω του ιστορικού.
•    Αποθήκευσε τις φωτογραφίες σου στον υπολογιστή, αφού πρώτα επεξεργαστείς το μέγεθός τους. Οι φωτογραφίες σε σμίκρυνση δεν πιάνουν πολύ αποθηκευτικό χώρο.

Σαντορίνη, ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός


Σαντορίνη, ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός

Το ευρωπαϊκό νησί με την υψηλότερη βαθμολογία, σύμφωνα με τη λίστα του TripAdvisor,  είναι η Σαντορίνη. Οι παραλίες της με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, τα βαμμένα με λευκό ασβεστόχρωμα σπίτια της...

και την εκπληκτική της θέα στην θάλασσα και το ηφαίστειο κέρδισαν τους πολίτες του κόσμου. Η Σαντορίνη είναι πρώτη σε μια ξεχωριστή λίστα με τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά όπου και άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Κεφαλλονιά, η Νάξος, και η Ζάκυνθος, κατέλαβαν σημαντικές θέσεις.

Όσο για το ποιοι προορισμοί είναι στην κορυφή, το μεγαλύτερο νησί του Μπελίζ, το Αμπέργκρις Κέι, ένας δημοφιλής προορισμός για τους αυτοδύτες, βρίσκεται στην πρώτη θέση λίστας των 10 καλύτερων νησιών του κόσμου στην έρευνα για τους ταξιδιώτες η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η δυτική χώρα της Καραϊβικής, η οποία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο μετά το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ της Αυστραλίας, "νίκησε" έναν άλλο προορισμό της Καραϊβικής, το Σεν Τζον στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, και βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου που καταρτίζει ο όμιλος TripAdvisor.

Την τρίτη θέση εξασφάλισε το νησί Μπόρα-Μπόρα της Γαλλικής Πολυνησίας στον Ειρηνικό Ωκεανό που περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και έναν ύφαλο και είναι δημοφιλές για τα ξενοδοχεία του με τα μπανγκαλόου που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από τη θάλασσα.

"Το Αμπέργκρις Κέι διαθέτει εκατοντάδες εντυπωσιακά σπήλαια από ασβεστόλιθο, ελισσόμενους καταρράκτες, και τροπικά δάση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της TripAdvisor Έμμα Σο.

Η λίστα του TripAdvisor για τα καλύτερα νησιά του κόσμου βασίστηκε σε εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες από διεθνείς τουρίστες στην ιστοσελίδα του για τα ταξίδια το περασμένο έτος.

Ακολουθούν οι κατάλογοι του TripAdvisor με τα κορυφαία νησιά:

Στον κόσμο

1. Αμπεργκρις Κέι-Μπελίζ

2. Σεντ Τζον-Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι-Καραϊβική

3. Μπόρα Μπόρα-Γαλλική Πολυνησία

4. Νησί Σαν Χουάν-Ηνωμένες Πολιτείες

5. Σαντορίνη-Ελλάδα

6. Ίλα Μουχέρες-Μεξικό

7. Μοορέα-Γαλλική Πολυνησία

8. Κο Τάο-Ταϊλάνδη

9. Νήσος του Πάσχα-Χιλή

10. Nόζι Μπε-Μαδαγασκάρη

Στην Ευρώπη

1. Σαντορίνη-Ελλάδα

2. Κεφαλονιά-Ελλάδα

3. Νήσος Κάπρι-Ιταλία

4. Νάξος-Ελλάδα

5 Μεϊνλαντ, Νησιά Όρκνεϊ-Σκωτία

6. Νήσος Γκόζο-Μάλτα

7. Ζάκυνθος-Ελλάδα

8. Τζέρσεϊ, Τσάνελ Αιλαντς-Βρετανία

9. Άιλ οφ Σκάι-Σκωτία

10. Φουερτεβεντούρα-Κανάρια Νησιά.

Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που "μπλοκάρουν" τον μεταβολισμό σας!


Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που "μπλοκάρουν" τον μεταβολισμό σας!

Συνήθως, ο ρυθμός που μεταβολίζει ο οργανισμός μας τις τροφές επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και οι ορμόνες. Ωστόσο, μπορείτε με μερικά εύκολα τρικ να ξυπνήσετε...

το μεταβολισμό σας. Μάθετε λοιπόν ποια είναι τα τρία συνηθέστερα λάθη που κάνουμε το πρωί, ώστε να τα αποφεύγετε.
- Παραλείπουμε το πρωινό: Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι τρώνε το πρωί ένα πλούσιο γεύμα σε ενέργεια και βιταμίνες, έχουν καλύτερη αποδοτικότητα μέσα στη μέρα και διατηρούν σε φόρμα τη σιλουέτα τους, μετριάζοντας τις λιγούρες. 
- Δεν καταναλώνουμε πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για να γεμίσουμε ενέργεια τον οργανισμό μας. Εντάξτε λοιπόν πρωτεϊνικές τροφές στο πρωινό σας γεύμα, όπως είναι τα αβγά και το γιαούρτι.
- Δεν γυμναζόμαστε: Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ευεξία είναι η γυμναστική. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως η πρωινή άσκηση είναι και η πιο αποδοτική όσον αφορά το κάψιμο των θερμίδων και την απώλεια βάρους.
Πηγή: faysbook

12 παράξενα -αλλά επιτυχημένα- «γιατροσόφια»!



Τα κλασικά γιατροσόφια των παλιών μπορεί να φαντάζουν ανίσχυρα μπροστά στα επιτεύγματα της ιατρικής, αλλά η αλήθεια είναι, ότι πολλές φορές έχουν αποδειχτεί σωτήρια για διάφορες παθήσεις.
Ο καθένας στο σπίτι του έχει μία πληθώρα από υλικά, που αρκετές φορές αν γνωρίζει πώς και πότε να τα χρησιμοποιήσει, μπορεί να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες. Βέβαια, σε καμία περίπτωση, οι «θεραπείες» που ακολουθούν δε μπορούν να αντικαταστήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές και τις συμβουλές του γιατρού σας.
Γαρίφαλο για τα κοψίματα
perierga.gr - Τα 12 πιο παράξενα -και πιο επιτυχημένα- "γιατροσόφια"!
Ψεκάστε με σκόνη από γαρύφαλλο (το μπαχαρικό) στην περιοχή που κοπήκατε για να περιορίσετε τη μόλυνση. Το λάδι από το γαρύφαλλο είναι πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό που είναι αντισηπτικό και έχει καταπραϋντική δράση.
Γλυκόριζα για την καούρα
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, η γλυκόριζα μπορεί όχι μόνο να «διώξει» την καούρα αλλά να επιλύσει το πρόβλημα. Έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το στομάχι, καθώς είναι ουσιαστικά ένα φυτικό αντιόξινο, αν και η κατάχρηση βέβαια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις, ανεβάζοντας την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ.
Γιαούρτι για την κακή αναπνοή
Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα ζωντανά βακτήρια στο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορούν να καταστείλουν τα επίπεδα της κακής αναπνοής, που προκαλούν τα βακτηρίδια. Εναλλακτικά, για την κακή αναπνοή μπορείτε να μασήσετε και ένα κλωναράκι μαϊντανό.
Ελαιόλαδο για το έκζεμα
perierga.gr - Τα 12 πιο παράξενα -και πιο επιτυχημένα- "γιατροσόφια"!
Το ελαιόλαδο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης E, γεγονός που το καθιστά φυσικό ενυδατικό για το δέρμα. Τοποθετήστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο σώμα σας μετά από το ντους, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό. Το ελαιόλαδο έχει την ικανότητα να «σφραγίζει» την υγρασία και να απαλύνει τον πόνο από τα επώδυνα εκζέματα.
Στοματικό διάλυμα για τους μύκητες των ποδιών
Ένα ποδόλουτρο με …στοματικό διάλυμα για περίπου 15 με 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα, μπορεί να σας απαλλάξει από τους μύκητες των ποδιών. Τα αντισηπτικά και απολυμαντικά του συστατικά είναι αρκετά ισχυρά, για να «επιτεθούν» στους μύκητες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, ότι τα στοματικά διαλύματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες καταστάσεις, από τη θεραπεία της γονόρροιας μέχρι και τον …καθαρισμό δαπέδων. Το στοματικό διάλυμα είναι ιδανικό και για τις «φουσκάλες». Απλά, τοποθετήστε λίγη ποσότητα πάνω στη φουσκάλα 2 με 3 φορές την ημέρα και αφήστε το να στεγνώσει.
Ζάχαρη για το λόξυγκα
perierga.gr - Τα 12 πιο παράξενα -και πιο επιτυχημένα- "γιατροσόφια"!
Ο λόξυγκας μπορεί να μην είναι …πάθηση, είναι όμως αρκετά ενοχλητικός. Για να τον σταματήσετε αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι η ξαφνική γλυκύτητα στη γλώσσα, «παραφορτώνει» τις νευρικές απολήξεις στο στόμα και σταματά το σπασμό του λόξυγκα.
Δαγκώστε ένα μολύβι για τον…πονοκέφαλο
Όσο παράδοξο και αν ακούγεται ένα απλό μολύβι μπορεί να σας θεραπεύσει από τον πονοκέφαλο. Αρκετές περιπτώσεις πονοκεφάλων οφείλονται στην ένταση που προκαλείται, όταν σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια σας. Όταν όμως δαγκώσετε ένα μολύβι, στην ουσία, αναγκάζετε τους μυς των σαγονιών να χαλαρώσουν, απομακρύνοντας την ένταση από το κεφάλι.
Τσίχλα για την κούραση
perierga.gr - Τα 12 πιο παράξενα -και πιο επιτυχημένα- "γιατροσόφια"!
Μελέτες, που έχουν γίνει, έχουν δείξει, ότι αν μασάτε τσίχλα μέντας ή κανέλας αυξάνετε την εγρήγορση του εγκεφάλου σας και μειώνετε την κούραση μέχρι και 20%. Μάλιστα, σε ειδικά τεστ που έγιναν, αναφέρθηκε, ότι όσοι συνήθιζαν να μασούν τσίχλα μέντας ή κανέλας παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα απογοήτευσης κατά 20% και αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης κατά 30% .
Ελιές και λεμόνι για τη ναυτία
Η ναυτία συνήθως προκαλεί υπερβολική έκκριση σιέλου, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί ζάλη. Τρώγοντας ελιές ή πιπιλίζοντας ένα λεμόνι, όταν ακόμα η ναυτία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αίσθηση (της ναυτίας), λόγω των τανινών που περιέχουν τόσο οι ελιές όσο και τα λεμόνια.
Βότκα για τη μυρωδιά των ποδιών
perierga.gr - Τα 12 πιο παράξενα -και πιο επιτυχημένα- "γιατροσόφια"!
Λίγα πράγματα υπάρχουν, τα οποία μάλλον …δε μπορεί να θεραπεύσει η βότκα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, αυτή της δυσοσμίας των ποδιών, η βότκα είναι ιδανική λύση. Σκουπίστε τα πόδια σας με ένα πανί, το οποίο προηγουμένως έχετε υγράνει με βότκα. Η βότκα έχει αντισηπτική δράση και μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο καταστρέφει την οσμή, που προκαλούν τα βακτηρίδια και οι μύκητες και παράλληλα, στεγνώνει την υγρασία, που αφήνουν αυτοί οι οργανισμοί μεγαλώνοντας.
Παγωτό για το κάψιμο
Ο ιστός στον ουρανίσκο της στοματικής κοιλότητας έχει μόλις μερικά χιλιοστά πάχος, γι ‘αυτό είναι πολύ ευαίσθητος στα ζεστά τρόφιμα. Στην περίπτωση, που καείτε από κάποιο ζεστό τρόφιμο, φάτε μία κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Η δροσιά αυτή μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση. Ένα κρύο ποτό ή ένα παγάκι στο στόμα θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά προσοχή: αφαιρέστε το παγάκι γρήγορα, πριν επιδεινώσει την κατάσταση.
Ντομάτες για την ακμή
perierga.gr - Τα 12 πιο παράξενα -και πιο επιτυχημένα- "γιατροσόφια"!
Οι ντομάτες είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α και C, αντιοξειδωτικών και όξινων στοιχείων, που συμβάλουν στην καταπολέμηση δερματολογικών παθήσεων ελαφριάς μορφής. Η θεραπεία της ντομάτας είναι μάλιστα ιδανική για λιπαρά δέρματα. Λιώστε μία μικρή ντομάτα σε πολτό και στη συνέχεια απλώστε τον στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη για περίπου μία ώρα και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε (το πρόσωπό σας). Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα για μία εβδομάδα.
Μαγειρική σόδα για την ουρολοίμωξη
Στα πρώτα σημάδια των συμπτωμάτων, πιείτε ένα διάλυμα το οποίο θα περιέχει ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 8 κουταλιές νερό. Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα. Η μαγειρική σόδα καθιστά το περιβάλλον της ουροδόχου κύστης πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητα των βακτηρίων να πολλαπλασιάζονται.


Οι παγίδες στις φορολογικές δηλώσεις

590_ec8ba1421ccffa10f09d9c648a1a6a15.jpg

«Παγίδες» έξτρα φόρων κρύβει και φέτος η δήλωση φορολογίας εισοδήματος για περίπου 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες...
 
Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, τα «ακριβά» τεκμήρια δαπανών διαβίωσης αλλά και η υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, κέρδη από μετοχές, μερίσματα οδηγούν σε μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας.



Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρων για τα εισοδήματα (τεκμαρτά ή δηλωθέντα) που απέκτησαν το 2012 ενώ μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν θα καταβάλλουν και: 
1. Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές:

1% για εισοδήματα από 12.000 – 20.000 ευρώ.
2% για εισοδήματα από 20.000 - 50.000 ευρώ
3% για εισοδήματα από 50.000 - 100.000 ευρώ.
4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
 
Με την υποχρεωτική δήλωση όλων των εισοδημάτων (τόκοι από καταθέσεις, κέρδη από μετοχές ή μερίσματα, κέρδη από ρευστοποιήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ακόμη και επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων) οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012.
 
2. Το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε:

-800 ευρώ από 400 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
-650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
-600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.
 
Τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ θα εξακολουθούν να καταβάλλουν οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι 3 φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από 1 φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο. 

Σημειώστε ότι από το τέλος εξαιρούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.
Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει 5 έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται 3 έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας. 
Πηγή: Ημερησία

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 10.000 νέους άνεργους

anergiaoaed43.jpg


Πεντάμηνη επιδοτούμενη κατάρτιση σε 10.000 νέους ηλικίας έως 29 ετών θα προσφέρει το υπουργείο Εργασίας στον κλάδο του τουρισμού με ειδικό πρόγραμμα που θα προκηρύξει στο πλαίσιο του σχεδίου για το «άνοιγμα» συνολικά 45.000 θέσεων για νέους σε ηλικία άνεργους....

Το ειδικό - για τον κλάδο του τουρισμού - πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας» , θα προβλέπει ασφαλιστικές δικλίδες έτσι ώστε να μην λειτουργήσει σε βάρος άλλων «εν δυνάμει» εργαζομένων που αναμένουν να απασχοληθούν εποχιακά τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την imerisia.gr, το πρόγραμμα θα προβλέπει θεωρητική κατάρτιση μέσω ΚΕΚ, 80 – 100 ωρών έναντι αμοιβής 5 ευρώ την ώρα και 5μηνη πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις με 460 ευρώ για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και 400 ευρώ το μήνα για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ ενώ προβλέπεται η επιδότηση για 1 χρόνο του 100% των ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν ασκούμενους με τη λήξη της πρακτικής.




20+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζατε για το νερό


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 22 Δεκεμβρίου του 1992 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ότι η 22α Μαρτίου ανακηρύσσεται ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Τι δε γνωρίζουμε για τον επονομαζόμενο «λευκό χρυσό»;


Το νερό, η πιο σημαντική πηγή ζωής για τον άνθρωπο, είναι δυστυχώς άνισα κατανεμημένη. Για τις ανεπτυγμένες χώρες αποτελεί δεδομένο αγαθό, ενώ για αρκετούς λαούς ακόμα είναι «αιτία» πολέμου.
1. Το 1/6 του πληθυσμού της γης, δηλαδή πάνω από 1 δισεκατομμύριο άτομα, δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές.
2. Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες σχετιζόμενες με μολυσμένα ύδατα, 10 φορές περισσότεροι από αυτούς που σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πολέμους.
3. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 300 σημεία σ' όλο τον πλανήτη είναι δυνητικά πεδία συγκρούσεων σχετικά με το νερό.
4. Περισσότεροι από 3.4 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από έλλειψη νερού, αποχέτευσης και σωστές συνθήκες υγιεινής.
5. Η έλλειψη πρόσβασης σε καθαρό νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής σκοτώνει παιδιά σε ένα ποσοστό ισοδύναμο με τη συντριβή ενός τζάμπο τζετ κάθε τέσσερις ώρες.
6. Ένας πολίτης του δυτικού κόσμου καταναλώνει για ένα πεντάλεπτο ντους περισσότερο νερό από ό,τι ένας πολίτης των χωρών του Τρίτου Κόσμου στη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας.
7. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν κινητό τηλέφωνο είναι μεγαλύτερος από εκείνων που διαθέτουν τουαλέτα.
8. Το 70% του σώματος ενός ενήλικα αποτελείται από νερό. Ωστόσο, κατά τη γέννηση, το βάρος ενός μωρού αποτελείται κατά 80% από νερό.
9. Ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να πιεί μέχρι 48 ποτήρια νερό την ημέρα. Οι γιατροί θεωρούν τα 8 ποτήρια ιδανική ποσότητα, χωρίς βέβαια να υπάρχουν επαρκή ιατρικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν για ποιο λόγο τα 8 ποτήρια είναι ιδανικά.
10. Πίνοντας πολύ νερό πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγηθούμε σε δηλητηρίαση (από νερό). Η δηλητηρίαση του νερού συμβαίνει, όταν το νερό αραιώνει το επίπεδο του νατρίου στο αίμα και προκαλεί μια ανισορροπία του νερού στον εγκέφαλο.
11. Τα αναψυκτικά, ο καφές και το τσάι αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό, αν και περιέχουν και καφεΐνη. Η καφεΐνη μπορεί να δράσει σαν ένα ήπιο διουρητικό, εμποδίζοντας το νερό να «ταξιδέψει» στα μέρη του σώματος, που πρέπει.
12. Το συνολικό ποσό νερού, που υπάρχει στη Γη είναι περίπου 326 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα νερού. Μάλιστα, η Γη έχει την ίδια ποσότητα νερού, με εκείνη που είχε όταν…σχηματίστηκε.
13. Το νερό κινείται στη Γη «μέσα» από πέντε διαδικασίες: εξάτμιση, συμπύκνωση, καθίζηση, διήθηση και επιφανειακή απορροή.
14. Σε ένα χρονικό διάστημα 100 χρόνων, ένα μόριο νερού ξοδεύει 98 χρόνια στον ωκεανό, 20 μήνες με τη μορφή πάγου, περίπου 2 εβδομάδες σε λίμνες και ποτάμια και λιγότερο από μία εβδομάδα στην ατμόσφαιρα.
15. Ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει περίπου ένα μήνα χωρίς φαγητό, αλλά μόνο μια εβδομάδα χωρίς νερό.
16. Οι αμερικανοί χρησιμοποιούν 5 φορές περισσότερο νερό από τους Ευρωπαίους.
17. Τέσσερα λίτρα πετρελαίου είναι ικανά να μολύνουν σχεδόν 2.8 εκατομμύρια λίτρα νερού.
18. Χρειάζονται 5.680 λίτρα νερού για να κατασκευαστεί ένα βαρέλι μπύρας, ενώ καταναλώνονται 148.000 λίτρα νερού για κάθε νέο αυτοκίνητο, που κατασκευάζεται.
19. Ένα μέτριο σύννεφο ζυγίζει περίπου 300.000 τόνους.
20. Οι επιστήμονες στο Oregon State University έχουν εντοπίσει τεράστια αποθέματα νερού κάτω από τον πυθμένα των ωκεανών. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχει περισσότερο νερό κάτω από τους ωκεανούς από ό, τι μέσα σε αυτούς.
21. Αν όλες οι νέες πηγές μόλυνσης μπορούσαν να εξαλειφθούν, σε 10 χρόνια, το 98% όλων των διαθέσιμων υπόγειων υδάτων θα ήταν απαλλαγμένο από ρύπανση.
Σόφη Ζιώγου

Πώς εξοικονομούμε χρήματα στην εποχή της κρίσης;


Για αύξηση ούτε λόγος αυτή την εποχή. Το αντίθετο μάλιστα. Οι καιροί επιβάλλουν φαντασία, εφευρετικότητα και οικονομία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.


Πώς τα βγάζουμε όμως «πέρα» με τον βασικό μισθό, που όσο πάει και συρρικνώνεται; Αυτό περισσότερο σαν…ανέκδοτο ακούγεται παρά σαν τη δεινή πραγματικότητα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ίσως, όμως οι προτάσεις...οικονομίας που ακολουθούν να προσφέρουν κάποιες ιδέες.
1.Τσιγάρα, ο μεγάλος νταλκάς
Αν είστε από τους «άτυχους» που καπνίζουν και δεν μπορούν να το κόψουν χρειάζεται να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για οικονομία. Μια εναλλακτική (πριν το κόψετε, γιατί θα αναγκαστείτε σύντομα) είναι να επιλέξετε βιολογικό καπνό, ο οποίος είναι πιο φτηνός και δεν έχει τόσα χημικά όσα ο καπνός του εμπορίου.
Σκεφτείτε μόνο, ότι με τον συμβατικό καπνό του εμπορίου ξοδεύετε περίπου 12 ευρώ την εβδομάδα (3 καπνοί τώρα που έγιναν 18 γραμμάρια χρειάζονται) άρα σε μηνιαία βάση, είναι περίπου 50 ευρώ, αν υπολογίσει κανείς τα φιλτράκια και τα χαρτάκια. Αν πάλι είστε από εκείνους που επιμένουν στα βιομηχανικά τσιγάρα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε.
2. Η αμαρτωλή συντροφιά του καφέ
Ο καφές είναι χαρακτηριστική συνήθεια, που δεν κόβει ο νεοέλληνας. Από την άλλη όμως και τα 1,5 ευρώ (κατά μέσο όρο) τη μέρα για έναν καφέ στο γραφείο «βγαίνουν» αρκετά για μία μόνο εβδομάδα (απλός πολλαπλασιασμός μας φέρει αποτέλεσμα 7,5 ευρώ για πενθήμερη εργασία), άρα έχει έρθει η ώρα να τον φτιάχνουμε μόνοι μας.
Εξάλλου ένα πακέτο στιγμιαίου καφέ για παράδειγμα, κυμαίνεται γύρω στα 5-6 ευρώ (τα 200 γραμμάρια) κάτι που σημαίνει ότι, αν προνοούμε να παίρνουμε τον καφέ μας στο γραφείο, θα πίνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα για…αρκετές εργασιακές εβδομάδες, χωρίς να ξοδεύουμε επιπλέον χρήματα. Στα plus: 7,5 ευρώ την εβδομάδα δεν είναι και λίγα.
Εάν πάλι τα οικονομικά σας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, μην αγχώνεστε, υπάρχει πάντα και το τσάι. Αντικαταστήστε τον καφέ του γραφείου με ένα θερμός με τσάι και θα δείτε θαυματουργά αποτελέσματα στην τσέπη σας.
3. Διαδικτυακή ενημέρωση στο full
Ένα από τα μεγαλύτερα ατού της τεχνολογίας είναι η διαδικτυακή ενημέρωση. Με ένα …click μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα γεγονότα και τις ειδήσεις που συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αν θελήσετε προτάσεις για μουσική, σινεμά, υγεία κλπ μπορείτε πάντα να πληκτρολογήστε www.clickatlife.gr . Πάντα ενημερωμένο, πάντα φρέσκο και κυρίως εντελώς...δωρεάν!
4. Τρόφιμα: η πληγή της τσέπης
Μεγάλη πληγή για τον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό είναι το σούπερ μάρκετ. Η λύση είναι απλή όμως αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα: 1ον) ποτέ μην πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ ενώ είστε νηστικοί. Θα αποβεί καταστροφικό, αφού σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια θα χαλάσετε το λιγότερο 30 ευρώ σε «αχρείαστα» τρόφιμα- σνακ (τύπου αλλαντικά, σοκολάτες κλπ).
2ον) Ποτέ μην παίρνετε τα παιδιά μαζί σας. Είναι δυνατόν να μη θέλουν τα πάντα; Και επειδή δε θα μπορέσετε να τους αντισταθείτε, τουλάχιστον 5 ευρώ θα τους τα «χαρίσετε» σε ανθυγιεινές ανοησίες. 3ον) Ακολουθείτε πάντα, μα πάντα, τη λίστα αγορών που έχετε γράψει πριν στο σπίτι. Έτσι θα αποφύγετε να αγοράσετε πράγματα που στην ουσία απλά…τα λιγουρευτήκατε όταν τα είδατε. Και 4ον) αγοράστε φρούτα και λαχανικά εποχής. Είναι πολύ πιο φτηνά, φρέσκα και οικονομικά.
Το delivery δε ούτε που το συζητάμε. Και για να είστε σίγουροι, ότι δε θα τηλεφωνήσετε για να παραγγείλετε μόλις μπείτε κατάκοποι και κουρασμένοι σπίτι, απλά θυμηθείτε να πετάξετε όλα τα «επίμονα» μενού που περνούν καθημερινά κάτω από την πόρτα σας.
5. Πού το θυμηθήκατε το κρέας;
Αντί να γεμίζετε την κατάψυξή σας με κρέατα, προτιμήστε κάποιες φορές την πιο υγιεινή και οικονομική εναλλακτική τους, τα όσπρια, τα οποία αν τα συνδυάσετε με δημητριακά μπορείτε να λάβετε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη.
Τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες προσφέροντας έντονο το αίσθημα κορεσμού και ο συνδυασμός τους με ρύζι θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε να ξεφύγετε λίγο από το κρέας και να μειώσετε τα έξοδα του σούπερ-μάρκετ κατά περίπου 5 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα και με την κατανάλωση.
6. Πιστωτικές; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Αν θυμάστε τις χρυσές εποχές που όλοι κυκλοφορούσαν με 5-6 πιστωτικές κάρτες (έτσι για να κάνουν το κέφι τους), έφτασε η ώρα να επιστρέψετε στο …σήμερα. Η καλύτερη κίνηση που έχετε να κάνετε είναι να τις τοποθετήσετε στο…χρονοντούλαπο της ιστορίας, δίπλα στις Bibi-bo και τους δίσκους βινυλίου.
Εάν ανήκετε σε όσους ακόμα πληρώνουν «τα σπασμένα» παλαιότερων σπαταλών, αφήστε τις πιστωτικές σπίτι για να μη μπαίνετε στον πειρασμό να τις χρησιμοποιήσετε ξανά. Προσπαθήστε (όσο είναι δυνατόν) να τις αποπληρώσετε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της Ιώβειας υπομονής (μόνο έτσι θα βγείτε αλώβητοι ψυχικά τουλάχιστον).
Εάν πάλι ανήκετε στους τυχερούς που ξεμπέρδεψαν με τον μπελά του πλαστικού χρήματος, ακυρώστε τες αμέσως, όσο είναι καιρός.
7. Προσφορές στα κινητά…τρέξτε
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποσκοπούν στο να σας «καταφέρουν» να γίνετε ο επόμενος πελάτης τους. Καλή η προσπάθεια αλλά επειδή (ευτυχώς, για τη συγκεκριμένη περίπτωση) ζούμε στην εποχή της ελεύθερης αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, εκμεταλλευτείτε όσο μπορείτε τις προσφορές που σας κάνει η κάθε μία.
8. Μάρκες, μάρκες, μάρκες
Όσοι θυμούνται τη δεκαετία του 90 δύσκολα θα μπορέσουν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους εικόνες με άτομα να ΜΗ φορούν τις χίλιες δυο μάρκες που είχαν κατακλύσει την ελληνική αγορά. Η τότε μόδα έγινε καθεστώς και οι νεότερες γενιές έμαθαν να είναι ντυμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια με την τελευταία επώνυμη λέξη της μόδας. Εντάξει, φτάνει ως εδώ. Τα ακριβά ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ είναι ωραία μεν, αλλά σε εποχή κρίσης, ας μην είμαστε και πλεονέκτες.
9. Κουπόνια και προσφορές, best friends for ever
Ήρθε η ώρα να «αγκαλιάσουμε» τη μόδα των προσφορών και των κουπονιών. Κάποτε θεωρούνταν υποτιμητικό να τα χρησιμοποιήσουμε, σήμερα πάντως θεωρείτε …τέχνη. Εκμεταλλευτείτε όλες τις οικονομικές προσφορές που σας παρέχουν τα καταστήματα, ειδικά τα μεγάλα σουπερ μάρκετ και ίσως γίνεται ο επόμενος «οικονόμος του μήνα».
10. Αυτοκίνητο, ε όχι κάθε μέρα
Το 2004 ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού (1.100 κυβικά) χρειαζόταν 32 ευρώ για να φουλάρει. Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου χρειάστηκε 50 ευρώ και δεν φούλαρε. Δε χρειάζεται να είστε Αϊνστάιν για να αντιληφθείτε ότι το αυτοκίνητο, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, είναι πλέον είδος πολυτελείας. Και χωρίς να υπολογίσουμε τα πάγια έξοδα, ασφάλειες, συνεργεία και…κλήσεις.
Άρα τι εναλλακτικές έχουμε; ΜΜΜ. Ένα εισιτήριο λεωφορείου κοστίζει 1.40 ευρώ. Διπλασιάστε το αυτό, γιατί κάποια στιγμή θα επιστρέψετε σπίτι και αμέσως έχουμε 2.80 ευρώ τη μέρα μόνο για να πάτε και να έρθετε από τη δουλειά σας. Αλλά και κάρτα απεριόριστων διαδρομών να έχετε, πάλι 45 ευρώ το μήνα τα χρειάζεστε (ευτυχώς τον Απρίλιο θα είναι μειωμένες σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου, εξαιτίας των απεργιών του Ιανουαρίου).
Εάν όμως μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ποδήλατό σας ή ακόμα και τα πόδια σας, τότε τα πράγματα αλλάζουν, αφού τα χρήματα αυτά μένουν στην τσέπη σας. Για ταξί βέβαια, ούτε λόγος…
11. Διασκέδαση, χρειάζεται και αυτή
Επειδή έχουμε κρίση, δεν πάει να πει βέβαια, ότι θα χάσουμε την αισιοδοξία μας και τη διάθεση για διασκέδαση. Απλά θα την προσαρμόσουμε. Εξάλλου, υπάρχουν πλέον τόσες πολλές εναλλακτικές δωρεάν διασκέδασης, που θα απορήσετε γιατί ξοδεύατε τόσο καιρό αλόγιστα τα χρήματά σας. Μάλιστα, τώρα που ο καιρός βελτιώνεται, όλο και περισσότερες προτάσεις εναλλακτικής «ευτυχίας» θα υπάρξουν.
Μια βόλτα σε πλατείες θα σας πείσουν. Και για ποτό, προτιμήστε να είστε πάντα εφοδιασμένοι με μπύρες ή παραδοσιακό τσίπουρο (φτηνή και γευστικότατη λύση) από τη συνοικιακή σας κάβα ή από προσφορές φίλων (ακόμα καλύτερα).
Bonus: Ευτυχώς που έφτασε η άνοιξη και δε χρειάζεται να μιλήσουμε για οικονομία στη θέρμανση. Όσο για το καλοκαίρι και τον κλιματισμό, έχουμε καιρό ακόμα.
Σόφη Ζιώγου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...