Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

ΖΗΛΙΑ ΜΟΥ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ-ΣΚΛΑΒΟΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ... ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ..

ΚΑΝΕΝΑΣ...

ΡΕ ΣΕΙΣ...ΑΧ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ!!!!!! ;)

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...

Ο ΑΝΤΡΑΣ....

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ...

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΕΙΣ....

Επιστήμη: Τα πολλά λεφτά δεν μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους

Επιστήμη: Τα πολλά λεφτά δεν μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους

Στις εποχές που βιώνουμε εδώ στην Ελλάδα, είναι οξύμωρο να ισχυρίζεται κανείς ότι τα χρήματα, δεν μας κάνουν ευτυχισμένους.


Όλοι, μα όλοι, στενάζουμε κάτω από την βάσανο της ανεργίας, της ανασφάλειας και της αδυναμίας πληρωμής για να καλύψουμε βασικότατες ανάγκες, όπως το φαγητό, το ρεύμα, ή την υγεία μας. Πέρα από τη συζήτηση, όμως, για ποιο λόγο μας συμβαίνουν όλα αυτά και τι χρειάζεται επιτέλους να γίνει προκειμένου να αποκτήσουμε μία προοπτική, πολλοί ονειρεύονται: «Αχ και να κέρδιζα το Joker». Νομίζετε πως αυτό θα σας έκανε ευτυχισμένους;
Ε λοιπόν, όχι. Αυτό υποστηρίζει ο Tom Stafford, ψυχολόγος, στο BBC και εξηγεί.
Τα μετρητά που χρειαζόμαστε για να ανταπεξερχόμαστε στην καθημερινότητα, είναι αυτό που λέμε επίπεδο διαβίωσης. Κι αυτά αποζητούμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Σε αυτό το post, όμως, μιλάμε για τα «παραπάνω». Το να κερδίσει κάποιος το joker, δεν αποτελεί εισιτήριο για την αληθινή ευτυχία από μόνο του. Μία μελέτη απέδειξε ότι άνθρωποι που είχαν κερδίσει μεγάλα ποσά σε λαχείο ή λοταρία, κατέληξαν να μην είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από τους άλλους που απλά έπαιξαν και δεν κέρδισαν. Εφόσον κάποιος έχει αρκετά μετρητάγια να αποφύγει τη μιζέρια της καθημερινότητας χωρίς αυτά, τα πολύ περισσότερα χρήματα, δεν εξασφαλίζουν πολύ περισσότερη ευτυχία.
Ένας λόγος είναι γιατί αυτοί που κερδίζουν μεγάλα ποσά, συνηθίζουν εύκολα στη νέα τους, πλούσια ζωή και απλά προσαρμόζονται στο νέο επίπεδο πλούτου τους, χωρίς αυτό να τους κάνει ευτυχισμένους. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «γαϊτανάκι της ηδονής» εξηγώντας πως εξοικειωνόμαστε με νέα δεδομένα ευχαρίστησης και ζητάμε ακόμα περισσότερα. Μία άλλη εξήγηση θέλει να αισθανόμαστε καλά, ανάλογα με τους συνανθρώπους μας. Δηλαδή, αν κάποιος φτωχός άνθρωπος κερδίσει ένα μεγάλο ποσό, θα χαρεί αρχικά γιατί θα μπορέσει να αγοράσει μία έπαυλη, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι μέχρι τότε οικείοι του. Αν κοιτάξει όμως, έξω από το παράθυρο της νέας του έπαυλης, θα δει ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι με μεγαλύτερες επαύλεις από εκείνον.
Και, γιατί ο νέος πλούσιος δεν αγοράζει πράγματα που θα τον ικανοποιούν; Μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Ε λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε, η ευτυχία δεν είναι κάτι που αγοράζεται. Αλλά πέρα από τα γνωστές τσιτάτες ρήσεις, όντως, η ευτυχία δεν είναι ένα μετρήσιμο μέγεθος, αντίθετα με όσα λένε κατά καιρούς διάφοροι ψυχολόγοι. Η ευτυχία είναι μία σύνθετη κατάσταση από παροδικές, απλές ικανοποιήσεις, καθώς και πιο συγκεκριμένες ανταμοιβές για δραστηριότητες που κάνουμε που συνήθως αφορούν μακρόχρονες διαδικασίες. Οπότε, πολλές φορές, σκεφτόμενοι προσωρινά τι θα μας έκανε ευτυχισμένους, κάνουμε πολλές «χαζές» ή άτοπες επιλογές που μας προσφέρουν προσωρινή ικανοποίηση, αλλά όχι ευτυχία.
Φαίνεται δε, από μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που διεξήχθη στο Chicago School of Business και τον Christopher Hsee, ότι η ίδια η προσπάθειά μας να μετρήσουμε την ευτυχία μας, μπορεί να μας κάνει να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τι πραγματικά μας κάνει ευτυχισμένους.
Η έρευνα του Hsee βασίστηκε σε μία απλή επιλογή: οι συμμετέχοντες είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε μία διαδικασία που θα χρειαζόταν 6 λεπτά για να ολοκληρωθεί και θα ανταμείβονταν με 4 λίτρα παγωτό βανίλια και μία διαδικασία που χρειαζόταν 7 λεπτά να ολοκληρωθεί και θα ανταμείβονταν με 4 λίτρα παγωτό φιστίκι. Υπό κανονικές συνθήκες, μόλις το 30% επέλεξε την μεγαλύτερη διαδικασία, κυρίως γιατί τους άρεσε το παγωτό φιστίκι, ενώ οι υπόλοιποι προτίμησαν το παγωτό βανίλια και την μικρότερη δυνατή διαδικασία.
Όταν, όμως, μία άλλη ομάδα είχε την ίδια επιλογή, με τη διαφορά ότι άλλαζε το σύστημα αξιολόγησης, τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά. Η αξιολόγηση βασίστηκε σε πόντους. Όσοι θα δούλευαν για 6 λεπτά θα έπαιρναν 60 πόντους. Όσοι θα δούλευαν για 7 λεπτά, θα έπαιρναν 100 πόντους. Για όσους θα κέρδιζαν από 50 έως 99 πόντους, θα έπαιρναν 4 λίτρα παγωτό βανίλια. Όσοι θα κέρδιζαν 100 πόντους, θα έπαιρναν 4 λίτρα παγωτό φιστίκι. Αν και η «δουλειά», αλλά και η ανταμοιβή ήταν ίδια, η δεύτερη μέθοδος των «πόντων» άλλαξε δραματικά την συμπεριφορά των μελών. Σε αυτή την ομάδα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, επέλεξε το 7 λεπτο task για να κερδίσει 100 πόντους, άρα και τα 4 λίτρα παγωτό φιστίκι, αν και το 70% δήλωσε πως εξακολουθούσε να προτιμά το παγωτό βανίλια.
Έτσι, ο Hsee έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι συμμετέχοντες, προτίμησαν να αυξήσουν τους πόντους τους, αντί νααυξήσουν την «ευτυχία» τους απολαμβάνοντας το παγωτό που πραγματικά τους αρέσει. Απέδειξε, δηλαδή, ότι επειδή οι πόντοι είναι κάτι μετρήσιμο, αν και μέσο που θα επέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αυτό επισκιάζει τη γνώση που έχουμε για το είδος του παγωτού που θα απολαύσουμε περισσότερο.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα λαχείο ή θα παίξετε τζόκερ, ή θα δείτε την δουλειά που προσφέρει μεγαλύτερο μισθό, σκεφτείτε πόσο τα περισσότερα χρήματα θα σας προσφέρουν αυτό που πραγματικά θέλετε για να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Δεδομένου ότι έχετε μπει στη διαδικασία να το βρείτε δηλαδή, πράγμα που λέγεταιενδοσκόπηση.

Πηγή: digitallife.gr

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! :)

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ COSMOU MAS!!!!!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ!!!ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΖΟΓΟΩΝΟΥΝΤΑΙ!!!!! ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΧ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ..ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ Η ΦΥΣΗ ΟΛΗ!!!!!! Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.. ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΑΥΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!!!
ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ..ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΜΕ!!! ΑΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ.. ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ !!! ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ...ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ..ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟ..ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ..ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΠΕΤΑΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ ΜΑΣ..ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ,ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΜΟΝΟ..Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ!!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!! ;)

Μια μοναδική εμπειρία!
Ένα μοναδικό περιβάλλον bar δημιούργησε το Johnnie Walker στη Σαγκάη για μεγαλύτερη απόλαυση του διάσημου ουίσκι!


Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένας διαδραστικός, σοφιστικέ χώρος με το όνομα Johnnie Walker House. Το concept είχε τίτλο Whisky Conversations και κατόρθωσε να συνδυάσει την ιστορία του διάσημου ουίσκι με το design. 


Ένας χώρος δημιουργήθηκε ειδικά και αποκλειστικά με διαφορετικά μπουκάλια Johnnie Walker τα οποία μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης!


Εντυπωσιακή είναι η σύνθεση του ταβανιού από ποτήρια του ουίσκι σε έναν από τους χώρους του τριώροφου bar!


Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκαν στη διακόσμηση υλικά από τα οποία παράγεται το ουίσκι όπως η βύνη και συνδυάστηκαν με χάλκινες λεπτομέρειες όπως τα φωτιστικά και οι νιπτήρες. 

DECO...

Ομορφιά - Το Tip της ημέρας
ο νύχι σου μεγαλώνει μπαίνοντας στο δέρμα; Σου έχω το απόλυτο tip!

To 90% των γυναικών εκεί έξω (και εδώ μέσα!) υποφέρει από αυτό! Το 10% δεν το έχω γνωρίσει ακόμη! Και ποιο είναι το "αυτό"; Ένα νύχι που μεγαλώνει μπαίνοντας στο δέρμα μας και μας κάνει να υποφέρουμε τόσο που μετά βίας μπορούμε να φορέσουμε παπούτσια, πόσω μάλλον τα αγαπημένα μας high heels. Το tip που σου έχω θα σε σώσει και το καλύτερο, πιάνει! 

Κόψε στην άκρη το νύχι που σε ταλαιπωρεί. Πάρε ένα κομμάτι τεφλόν (μονωτική ταινία που μπορείς να βρεις στα καταστήματα με εργαλεία) καν'το μπιλάκι και τοποθέτησέ το στο σημείο ανάμεσα στο νύχι που μόλις έκοψες και το δέρμα σου. Το νύχι θα μεγαλώνει πάνω από το τεφλόν, θα ανασηκωθεί κι έτσι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! 

Bonus info: το tip αυτό παλιότερα το εφάρμοζαν με βαμβάκι αλλά δεν μπορούσαν να αποφύγουν τις μυκητιάσεις. Το τεφλόν είναι μονωτικό υλικό και δεν δημιουργεί τέτοια προβλήματα. 

Μ. Σολωμού: “Ο έρωτας σου αλλάζει το σύμπαν, αναθεωρείς τα πάντα και δεν είσαι πια εσύ!”


Για τη νέα θεατρική συνεργασία της με τον Αλέξη Γεωργούλη, την εικόνα που βγάζει εκείνη ως άνθρωπος προς τα έξω και την επιθυμία της να είναι παρορμητική, χωρίς να κρύβεται από κανέναν μίλησε η Μαρία Σολωμού.
 
Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε σε συνέντευξή της στη “Real Life” πως της αρέσει να είναι ο εαυτό της, ακόμη κι αν αυτό δεν την βοηθά να έχει πολλούς θαυμαστές στο δημοσιογραφικό χώρο. “Υποδύομαι στη δουλειά μου και αυτό είναι κουραστικό. Στη ζωή μου θέλω να είμαι ανοιχτή. Έχω ανάγκη το ανέκδοτο, το σπάσιμο της εικόνας, το ανθρώπινο”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Δεν χρειάζεται να αρέσουμε σε όλους”.

 
Με το ίδιο αυθόρμητο στυλ απαντά και στο θέμα του έρωτα: “Ο έρωτας μπορεί να είναι απόλυτος για μια “στιγμή” μόνο. Στη διάρκειά της, σου αλλάζει το σύμπαν, αναθεωρείς τα πάντα και δεν είσαι πια εσύ, γίνεσαι μια άλλη – μόνο ο έρωτας μπορεί να σου το κάνει αυτό.”
 
Για τους φίλους της αποκάλυψε: “Οι φίλοι μου δεν έχουν καμιά σχέση με το χώρο μου. Όμως στις σχέσεις είναι πιο δύσκολο. Πώς να καταλάβει ο άλλος τις επτάωρες πρόβες;”

 
Τέλος, η ίδια αποκάλυψε τι συμβουλή έχει δώσει στον γιο της...
 
“Το μόνο που του έχω μάθει είναι να μην είναι τόσο παρορμητικός. Να κάνει πίσω και να παρατηρεί. “Οι άλλοι ξέρουν λιγότερα από εσένα”, του λέω πάντα. “Σκέψου πριν δράσεις”. Είναι μόλις 7,5 χρόνων. Θέλω μόνο να προσέχει τον εαυτό του. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό”, δήλωσε.

Ριγέ παντελόνι: 10+1 τρόποι για να το φορέσετε

stripes
Το απόλυτο trend της άνοιξης!
 Η άνοιξη αγαπάει τη μαρινιέρα, το απόλυτο navy ρούχο, αλλά φέτος δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στο ριγέ παντελόνι. Οι κάθετες ρίγες δείχνουν το πόδι μακρύτερο και πιο λιγνό ενώ δίνουν μία αίσθηση κομψότητας και φινέτσας στο στυλ σας.
Το ριγέ παντελόνι αποτελεί το μεγαλύτερο trend της άνοιξης και ειδικά αυτό, με τη χοντρή, ασπρόμαυρη ρίγα.
Styling tips:
  • Φορέστε με ένα μονόχρωμο τοπ. Λευκό για ένα πιο ανάλαφρο look, μαύρο για ένα πιο αυστηρό.
  • Προτιμήστε σακάκι σε neon χρώμα για να πετύχετε ένα ενημερωμένο σύνολο.
  • Φορέστε από πάνω μακριές ζακέτες για cozy σύνολα.
  • Αν θέλετε να κάνετε το look σας sexy, προτιμήστε μυτερές, μαύρες ή nude γόβες. Αν αγαπάτε το girly ύφος προτιμήστε εσπαντρίγιες και αν πάλι θέλετε να δώσετε ένα ανδρόγυνο ύφος στο στυλ σας, φορέστε σκαλιστά brogues.
 Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα:

Τα οφέλη από την κατανάλωση των ω3 λιπαρών οξέων

Τα οφέλη από την κατανάλωση των ω3 λιπαρών οξέων


Τα απαραίτητα λιπαρά για την υγεία μας

Τα ω3 λιπαρά οξέα, μαζί με τα ω6 και τα ω9, αποτελούν τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFA), τα οποία είναι υπεύθυνα για τις λειτουργίες των βιολογικών μεμβρανών και συγχρόνως, αποτελούν πρόδρομες ουσίες των ρυθμιστικών λιπιδίων του κυτταρικού μεταβολισμού.

Το α-λινολενικό οξύ (ALA), το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκο οξύ (DHA) αποτελούν, λοιπόν, τα ω3 λιπαρά οξέα της διατροφής μας, άκρως απαραίτητα για τον οργανισμό μας, καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει το σώμα μας, οπότε χρειάζεται να καταναλώσουμε τροφές που τα περιέχουν.

Ποια, όμως, είναι τα οφέλη για την υγεία μας από την κατανάλωση των ω3 λιπαρών οξέων; Έρευνες αποδεικνύουν πως τα ω3 λιπαρά οξέα μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα, ενώ αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη, προστατεύοντας από καρδιαγγειακές παθήσεις. Ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου Ι σε παιδιά με οικογενειακό ιστορικό.

Επίσης, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καθυστερούν την εκδήλωση της νόσου Alzheimer και αυξάνουν την ικανότητα μάθησης και συγκέντρωσης στην παιδική ηλικία. Ακόμα, μια διατροφή πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα φαίνεται να προστατεύει από παθήσεις των ματιών που εμφανίζονται στην τρίτη ηλικία, δρα ενάντια στο άσθμα, τη ψωρίαση, τα εγκαύματα, την ελκώδη κολίτιδα και άλλα φλεγμονώδη- αυτοάνοσα νοσήματα, συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεων και μειώνει τον πόνο σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επιπλέον, τα ω3 συμβάλλουν στην αύξηση του ασβεστίου στο αίμα, προλαμβάνοντας την εμφάνιση της οστεοπόρωσης και προστατεύουν από πολλά είδη καρκίνου.

Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και ίσως, να δρουν θετικά σε περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από σχιζοφρένεια και διπολική κατάθλιψη. Τέλος, η κατανάλωση των ω3 λιπαρών οξέων επιδρά κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους, θετικά ευτυχώς, καθώς μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε ω3, αυξάνεται η αίσθηση της πληρότητας.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, όλα τα καλά που μας χαρίζουν τα ω3 λιπαρά οξέα, ας μάθουμε και σε ποιες τροφές βρίσκονται! Τα ω3 θα τα βρούμε στα ψάρια, κυρίως στην αντσούγια, το γαύρο, τη σαρδέλλα, το σκουμπρί, τη ρέγκα, τον τόνο, το σολομό, τον κολιό και την πέστροφα. Επίσης, τα λάδια και κυρίως το λινέλαιο και το σογιέλαιο είναι πλούσια σε ω3. Ακόμη, καταναλώνοντας καρύδια, φουντούκια, βρώμη, σιτάρι, λιναρόσπορο, φασόλια, ρεβίθια, σόγια, γλιστρίδα, σπανάκι, μπρόκολο, κάστανα και εμπλουτισμένα με ω3 λιπαρά μαργαρίνες, γαλακτοκομικά και αυγά, μπορούμε να προσλάβουμε τα απαραίτητα αυτά λιπαρά καθημερινά.

Πόσα ω3 λιπαρά οξέα χρειαζόμαστε καθημερινά; Είναι, λοιπόν, απαραίτητη η πρόσληψη 250 mg την ημέρα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να καταναλώνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα ψάρι, αρκετά συχνά όσπρια, καθημερινά σαλάτες και ξηρούς καρπούς με μέτρο. Όσον αφορά τα ψάρια, καλό θα ήταν να επιλέγουμε ψάρια «ανοιχτής» θαλάσσης (διότι αυτά τρέφονται με φυτοπλαγκτόν, οπότε θα μας παρέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ω3 λιπαρών), να μην τα τηγανίζουμε, αλλά να τα ψήνουμε ή να τα βράζουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες και για λίγη ώρα, αλλιώς καταστρέφεται το μεγαλύτερο μέρος των ω3.

Επωφεληθείτε, λοιπόν, από μια διατροφή, που έχει βάση τη Μεσογειακή Πυραμίδα και την συχνή κατανάλωση ψαριών και όχι μόνο, και αφήστε τα ω3 λιπαρά οξέα να κάνουν το θαύμα τους!

Πηγή: iator.gr

Και γονιδιακό το «κόλλημα» των εφήβων με το τσιγάρο

Και γονιδιακό το «κόλλημα» των εφήβων με το τσιγάρο


Ένοχα τα γονίδια που επηρεάζουν την αντίδραση του εγκεφάλου στη νικοτίνη

Μια σειρά από γενετικούς παράγοντες μπορεί να επιταχύνουν τη μετατροπή ενός εφήβου από περιστασιακό σε μανιώδη καπνιστή στην υπόλοιπη ζωή του, όπως ανακάλυψε μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα.

Οι αμερικανοί, βρετανοί και νεοζηλανδοί ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής «JAMA Psychiatry», ερεύνησαν τις έως τώρα μελέτες πάνω στο ζήτημα, ώστε να συνθέσουν ένα προφίλ γενετικού κινδύνου, που προδιαθέτει κάποιον να γίνει κανείς βαρύς καπνιστής. Στη συνέχεια, έλεγξαν την αξιοπιστία αυτού του προφίλ σε μια ομάδα 1.000 ατόμων για μια περίοδο που ξεκινούσε από τη γέννηση και έφθανε έως την ηλικία των 38 ετών.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι ανήκαν στην ομάδα υψηλού γενετικού κινδύνου, ήταν πιθανότερο ως έφηβοι να καπνίζουν καθημερινά και, στη συνέχεια, ως ενήλικοι να καπνίζουν πολύ (πάνω από ένα πακέτο τη μέρα). Στην ηλικία των 38 ετών, οι άνθρωποι με τους περισσότερους γενετικούς παράγοντες κινδύνου είχαν ήδη υπάρξει μανιώδεις καπνιστές για περισσότερα χρόνια, είχαν αναπτύξει μεγαλύτερη εξάρτηση από τη νικοτίνη και είχαν αποτύχει περισσότερες φορές να κόψουν το κάπνισμα, σε σχέση με όσους δεν είχαν ανάλογα γονίδια, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αναλυτικότερα, οι έφηβοι με προφίλ μεγάλου γενετικού κινδύνου, που δοκιμάζουν το τσιγάρο, έχουν αυξημένη πιθανότητα κατά 24% να γίνουν καθημερινοί καπνιστές έως την ηλικία των 15 ετών και 43% μεγαλύτερη πιθανότητα να καπνίζουν ένα πακέτο τη μέρα έως την ηλικία των 18 ετών.

Ως ενήλικοι πια, τα άτομα με γενετικό προφίλ υψηλού κινδύνου έχουν 27% μεγαλύτερη πιθανότητα να εξαρτηθούν από τη νικοτίνη και 22% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποτύχουν στις προσπάθειές τους να κόψουν το κάπνισμα. Έως την ηλικία των 38 ετών, ο άνθρωπος με γενετικούς παράγοντες κινδύνου έχει καπνίσει περίπου 7.300 περισσότερα τσιγάρα σε σχέση με τον μέσο καπνιστή.

«Οι έφηβοι που έχουν υψηλό γενετικό κίνδυνο, γρήγορα προχώρησαν από το να δοκιμάσουν απλώς μερικά τσιγάρα, στο να γίνουν τακτικοί βαρείς καπνιστές», δήλωσε ο ερευνητής Ντάνιελ Μπέλσκι του πανεπιστημίου Ντιουκ. Όπως είπε, το προφίλ γενετικού κινδύνου ενός νέου δεν μπορεί μεν να προβλέψει κατά πόσο αυτός θα δοκιμάσει να καπνίσει στην εφηβεία του, αν όμως όντως δοκιμάσει, τότε έχει αυξημένες πιθανότητες να «κολλήσει» στο τσιγάρο.

Οι «ένοχοι» γενετικοί παράγοντες αφορούν κυρίως γονίδια που επηρεάζουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος αντιδρά στη νικοτίνη (γίνεται λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητος, άρα και εξαρτημένος) και πώς στη συνέχεια ο οργανισμός μεταβολίζει τη συγκεκριμένη ουσία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όσοι καπνίζουν απλώς ένα ή δύο τσιγάρα μέσα στην ημέρα ή μόνο τα σαββατοκύριακα, έχουν μικρότερο γενετικό κίνδυνο ακόμα και από όσους δεν καπνίζουν καθόλου (πράγμα που σημαίνει ότι γενετικά ο οργανισμός τους «αντέχει» τη δοκιμή του τσιγάρου και έτσι δεν «κυλάνε» εύκολα σε συχνό κάπνισμα).

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ιδιαίτερα η εφηβεία αποτελεί περίοδο μεγάλου κινδύνου για εξάρτηση του νεανικού εγκεφάλου από τη νικοτίνη, κάτι που εντείνεται όταν συνυπάρχουν οι σχετικοί παράγοντες γενετικού κινδύνου.

Η διατροφή παίζει ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας

Η διατροφή παίζει ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας


Το γάλα και η ζάχαρη σχετίζονται με εμφάνιση ακμής

Ήταν θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια, όμως τελικά φαίνεται ότι η διατροφή έχει όντως αντίκτυπο στην υγεία της επιδερμίδας του ατόμου.

Σύμφωνα με μια επισκόπηση-ορόσημο των ερευνών που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 50 χρόνια, η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και το γάλα όχι μόνο επιδεινώνουν την ακμή, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις την προκαλούν.

Εκατομμύρια έφηβοι –και σημαντικός αριθμός ενηλίκων- επηρεάζονται από την επίπονη πολλές φορές δερματική ασθένεια, εξαιτίας της οποίας εμφανίζονται αντιαισθητικά σπυράκια στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και την πλάτη.

Η ακμή εμφανίζεται όταν το δέρμα παράγει παραπάνω σμήγμα και εξαιτίας της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα, φράσσονται οι πόροι με αποτέλεσμα να προκαλείται τοπικά μια μικρή λοίμωξη, το γνωστό σε όλους «σπυράκι».

Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος προκαλείται από ορμονικές διακυμάνσεις, κάτι που εξηγεί γιατί το 80% περίπου των εφήβων εμφανίζουν ακμή κατά την εφηβεία τους.

Η ακμή σε σοβαρή μορφή μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες, κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση στο άτομο.

Από τα τέλη του 19ου αιώνα, οι ερευνητές συνέδεαν τη διατροφή με την εμφάνιση ακμής, με τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το λίπος να θεωρούνται οι κύριοι «ένοχοι».

Ωστόσο, οι έρευνες που διεξήχθησαν μετά τη δεκαετία του ’60, γράφει η Daily Mail, αποσυνέδεαν το διατροφολόγιο του ατόμου με την εμφάνιση ακμής ή όχι.

Το 2007 μελέτη αυστραλών επιστημόνων έδειξε ότι όταν τα νεαρά αγόρια ακολουθούν αυστηρά διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη σοβαρότητα της ακμής τους.

Το γάλα θεωρείται ότι σχετίζεται με την εμφάνιση ακμής, λόγω των ορμονών που περιέχει.

Έρευνα του τμήματος Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ από το 2007 ανέφερε ότι υπάρχει «καθαρή συσχέτιση» ανάμεσα στην εμφάνιση ακμής και της καθημερινής κατανάλωσης γάλακτος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίαζε το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έπιναν άπαχο γάλα παρουσίαζαν τα χειρότερα συμπτώματα, με το 44% αυτών να έχει σοβαρές πιθανότητες να αποκτήσει σημάδια από την ακμή.

Θεωρείται ότι η επεξεργασία του γάλακτος αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που περιέχει.

Φυτικές ίνες κατά του εγκεφαλικού

Φυτικές ίνες κατά του εγκεφαλικού


Ποιες είναι οι καλές πηγές φυτικών ινών

Όσοι καταναλώνουν συστηματικά φυτικές ίνες έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Leeds. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα στοιχεία οκτώ προηγούμενων ερευνών που διεξήχθησαν μεταξύ του 1990 και του 2012.

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς των ερευνητών για κάθε επτά γραμμάρια φυτικών ινών που καταναλώνονται, παρατηρείται μια μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού κατά 7%. Καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και οι ανάλατοι ξηροί καρποί.

Εάν θέλουμε να προσλάβουμε επτά γραμμάρια φυτικών ινών μπορούμε να καταναλώσουμε μια μερίδα ζυμαρικών ολικής άλεσης, ένα φρούτο, καθώς και μια ατομική σαλάτα, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Πηγή: vita.gr

Προάγγελος μελλοντικής άνοιας η υπνοβασία

Προάγγελος μελλοντικής άνοιας η υπνοβασία


Πού βασίζουν τα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες

Πενταπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια διατρέχουν οι μεσήλικες άνδρες που υπνοβατούν. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, το να προβαίνει κανείς σε διάφορες δραστηριότητες ενώ κοιμάται αποτελεί τον ισχυρότερο προγνωστικό δείκτη εκδήλωσης άνοιας με σωμάτια Lewy.

Η άνοια με σωμάτια Lewy αποτελεί την δεύτερη πιο συχνή μορφή άνοιας έπειτα από τη νόσο Αλτσχάιμερ και προκαλεί προβλήματα εγρήγορσης, αποπροσανατολισμό, δυσκολίες στον προγραμματισμό και διαταραχή της μνήμης.

Οι επιστήμονες από την κλινική Μάγιο στις ΗΠΑ βασίζουν τα συμπεράσματά τους σε μελέτη στην οποία συμμετείχαν 75 πάσχοντες από άνοια με σωμάτια Levy.

Οι γιατροί εξέτασαν τις μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου των ασθενών και ήλεγξαν το ιστορικό τους για να διαπιστώσουν εάν κάποια στιγμή κατά το παρελθόν είχαν διαγνωσθεί με διαταραχή της συμπεριφοράς στον ύπνο REM (η φάση κατά την οποία βλέπουμε όνειρα) που σημαίνει απώλεια της παράλυσης των μυών.

«Αν και προφανώς δεν θα παρουσιάσει άνοια όποιος έχει εκδηλώσει διαταραχή συμπεριφοράς στον ύπνο REM, το 75-80% των ασθενών μας με αυτή την μορφή άνοιας είχαν ιστορικό διαταραχής συμπεριφοράς στον ύπνο REM», διευκρίνισε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μελίσα Μάρεϊ, νευροεπιστήμονας στην Κλινική Μάγιο.

«Συνεπώς, αποτελεί πανίσχυρο δείκτη της νόσου και ενδεχομένως θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση της διάγνωσης και ενδεχομένως της θεραπείας αυτής της μορφής άνοιας», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να διαχωριστεί η άνοια με σωμάτια Lewy από τη νόσο Αλτσχάιμερ, ιδίως όταν οι δύο ασθένειες βρίσκονται στα αρχικά τους στάδια.

Ωστόσο, «έχουμε διαπιστώσει πως μόνον το 2-3% των ασθενών μας με Αλτσχάιμερ έχουν ιστορικό της ίδιας διαταραχής στη συμπεριφορά του ύπνου», επισήμανε η δρ Μάρεϊ.

Επιπτώσεις στη λειτουργία της μνήμης έχει ο επιχείλιος έρπης

Επιπτώσεις στη λειτουργία της μνήμης έχει ο επιχείλιος έρπης


Η χρόνια λοίμωξη από ερπητοϊό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στον εγκέφαλο

Τον κίνδυνο έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών μπορεί να αυξάνει, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, ο ιός που προκαλεί επιχείλιο έρπη.

Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο Κολούμπια κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό πραγματοποιώντας πειράματα σε συνολικά 1.625 εθελοντές μέσης ηλικίας 69 ετών και τα οποία έδειξαν πως όσοι είχαν ενδείξεις χρόνιας λοίμωξης με τον ιό αυτό ή με ορισμένους άλλους, επιτύγχαναν χαμηλότερες βαθμολογίες σε τεστ αξιολόγησης των νοητικών δεξιοτήτων τους.

Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κέιταν και οι συνεργάτες της υπέβαλλαν τους εθελοντέςσε αναλύσεις αίματος, για να αναζητήσουν ενδείξεις χρόνιας μόλυνσης από συνηθισμένους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι μικροοργανισμοί αυτοί ήταν ο HSV1, ο HSV2, ένας άλλος ιός που λέγεται κυτταρομεγαλοϊός και συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα, το βακτήριο c.pneumoniae που προκαλεί πνευμονία, και το ελικοβακτήριο του πυλωρού που προκαλεί το πεπτικό έλκος.

Επιπλέον, τους υπέβαλλαν σε τεστ αξιολόγησης των νοητικών λειτουργιών και της μνήμης τους και διαπίστωσαν πως όσο μεγαλύτερο ήταν το «φορτίο λοιμώξεων» των εθελοντών, τόσο χειρότερες ήταν οι επιδόσεις τους στα τεστ.

Όπως εξήγησε η δρ. Κέιταν, η μόλυνση από τους τρεις ιούς φάνηκε να παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στην έκπτωση των νοητικών δεξιοτήτων.

Συνολικά, το 23% των εθελοντών είχαν ενδείξεις έκπτωσης των νοητικών δεξιοτήτων κατά την έναρξη της μελέτης. Οι πιθανότητες να παρουσιάζουν τέτοιες ενδείξεις ήταν 2,5 φορές περισσότερες σε όσους ήταν φορείς και των τριών ιών, έναντι όσων δεν έφεραν κανέναν.

Η μελέτη έδειξε ακόμα πως η γυμναστική μπορεί να ασκεί προστατευτική δράση, καθώς η συσχέτιση των ιών με τις νοητικές δεξιότητες παρατηρήθηκε μόνο σε εθελοντές οι οποίοι έκαναν καθιστική ζωή.

Πολλοί άνθρωποι είναι φορείς του ιού του απλού έρπη ή HSV. Μία μορφή του, ο HSV-1, συνήθως προκαλεί τον επιχείλιο έρπη, ενώ μία άλλη, ο HSV-2, συνήθως προκαλεί τον έρπη των γεννητικών οργάνων.

Όταν ένας άνθρωπος μολυνθεί με τον HSV, αυτός «κρύβεται» σε λανθάνουσα κατάσταση στα νευρικά κύτταρα, για να αναζωπυρωθεί με το κατάλληλο ερέθισμα.

Ο HSV μπορεί να μετακινηθεί σε οποιοδήποτε τμήμα του σώματος, ακόμα και στον εγκέφαλο και για αυτό αρκετοί επιστήμονες εικάζουν ότι η χρόνια λοίμωξη από ερπητοϊό μπορεί να συμβάλλει στην άνοια, πιθανώς προκαλώντας εμμένουσα φλεγμονή στον εγκέφαλο.

Το σεξ ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο

Το σεξ ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο


Νέα αποκαλυπτική έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Να χάσει την αξιοπιστία της κινδυνεύει η χιλιοειπωμένη δικαιολογία: «Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» ύστερα από μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν νευρολόγοι του πανεπιστημίου του Μίνστερ στη δυτική Γερμανία.

Γράφοντας στην επιστημονική επιθεώρηση «Cephalalgia» (Κεφαλαλγία) -την επίσημη της Διεθνούς Εταιρείας για τους Πονοκεφάλους, η οποία εδρεύει στη Βρετανία- οι επιστήμονες με επικεφαλής την Άνκε Χάμπακ, ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με την έρευνά τους η σεξουαλική δραστηριότητα (με ή χωρίς σύντροφο...) μπορεί να ανακουφίσει αρκετούς ασθενείς από τον πονοκέφαλο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που υποφέρουν από ημικρανίες ή αθροιστική κεφαλαλγία και συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι δεν είχαν σεξουαλική επαφή όταν πάθαιναν κρίση ημικρανίας. Μεταξύ εκείνων που απάντησαν ότι έκαναν σεξ στη διάρκεια κρίσης ημικρανίας, το 60% ανέφερε βελτίωση μετά την ολοκλήρωση της πράξης και το 33% επιδείνωση.

Μεταξύ των πασχόντων από αθροιστική κεφαλαλγία -μία σπάνια και εξαιρετικά επώδυνη μορφή πονοκεφάλου- μόλις το 37% ανέφερε ότι μειώθηκαν τα συμπτώματα μετά το σεξ, ενώ οι μισοί αισθάνονταν χειρότερα. Οι άνδρες πάσχοντες παρατήρησαν μεγαλύτερη ανακούφιση των συμπτωμάτων μετά το σεξ σε σχέση με τις γυναίκες.

Καθοριστικός ο χρόνος που τρώμε για μια αποτελεσματική δίαιτα

Καθοριστικός ο χρόνος που τρώμε για μια αποτελεσματική δίαιτα


Η σωστή ώρα του φαγητού οδηγεί σε απώλεια βάρους

Όχι μόνο πόσο τρώμε αλλά και πότε μετράει στην αποτελεσματική απώλεια κιλών. Ο χρόνος που καταναλώνουμε τα γεύματα μας κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, παίζει σχεδόν τον ίδιο καθοριστικό ρόλο με το πόσο τρώμε υποστηρίζουν ερευνητές από δύο πανεπιστήμια και ένα νοσοκομείο που διεξήγαγαν σχετική έρευνα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 420 υπέρβαρους στην Ισπανία κατά τη διάρκεια ενός διαιτητικού προγράμματος 20 εβδομάδων. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, αυτούς που έτρωγαν το βασικό τους γεύμα πριν τις 3 το μεσημέρι κι εκείνους που το έτρωγαν μετά τις 3.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι έτρωγαν το βασικό τους γεύμα αργά έχαναν κιλά με πιο αργό ρυθμό και επιπλέον έχασαν λιγότερα κιλά από τα άτομα της άλλης ομάδας που έτρωγε γεύμα πριν τις 3 το μεσημέρι.

Ο σωστός χρόνος υποστηρίζουν λοιπόν οι επιστήμονες δείχνει να είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας στην αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Στην έρευνα συνυπολόγισαν και τους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν μια δίαιτα όπως η συνολική πρόσληψη θερμίδων, η ενέργεια που «ξοδεύεται», οι ορμόνες, ο ύπνος κτλ αλλά όπως λένε, ήταν παρόμοια τα στοιχεία και στις δύο ομάδες (χωρίς αξιόλογες διακυμάνσεις).

Ο χρόνος λοιπόν που τρώτε το βασικό σας γεύμα, δηλαδή και τις περισσότερες θερμίδες της ημέρας, δείχνει αν αυτές οι θερμίδες θα «καούν» ή θα μείνουν ως κιλά.

Πηγή: healthpress.gr

Το πρωτοποριακό LG Optimus G στην Ελλάδα

Το πρωτοποριακό LG Optimus G στην Ελλάδα


Μοναδική εμπειρία χρήσης που επιτρέπει την πολλαπλή δραστηριότητα

Το LG Optimus G, το δημοφιλές smartphone της LG, φέρνει πρώτη η Vodafone στα καταστήματα της και αλλάζει τα δεδομένα στη αγορά των smartphones. Το Optimus G είναι μία κορυφαία συσκευή, συμβατή με την τεχνολογία LTE (4G ready), που προσφέρει μοναδική εμπειρία χρήσης και επιτρέπει την πολλαπλή δραστηριότητα, για όσους θέλουν να συνδυάζουν εργασία με ψυχαγωγία και να χρησιμοποιούν περισσότερες από μία εφαρμογές, ταυτόχρονα. 

Μέσα από τη λειτουργία QSlide επιτρέπεται στους χρήστες να εκτελούν παράλληλα τις εφαρμογές που επιθυμούν σε διαφορετικά layers της οθόνης και να συνδυάζουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες ή ακόμα και τα εργαλεία της δουλειάς τους. 

Χάρη στον ισχυρό επεξεργαστή quad-core Snapdragon™ S4 Pro, το Optimus G παρέχει εξαιρετική απόδοση και προσφέρει μοναδική εμπειρία χρήσης με λειτουργικό Android, Jelly Bean 4.1.2. Διαθέτει επίσης την εκπληκτική οθόνη True HD IPS Plus της LG με τεχνολογία Zerogap Touch για εξαιρετική ευκρίνεια και ζωντάνια. 

Στο LG Optimus G έχει τοποθετηθεί υψηλής ανάλυσης compact camera 13MP, για φωτογραφίες εξαιρετικής ποιότητας, 4.7 ιντσών οθόνη με ανάλυση 1280 x 768 και τεχνολογία IPS για εντυπωσιακά φυσικά χρώματα, και κρύσταλλο Gorilla® Glass 2 για προστασία από φθορές. 

Η Vodafone διαθέτει αποκλειστικά το LG Optimus G και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να το αποκτήσουν στην τιμή των 599 ευρώ ή ακόμη φθηνότερα με σύνδεση στα προγράμματα συμβολαίου Vodafone. 

Επιπλέον, με κάθε αγορά Optimus G, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της Vodafone ή online στοvodafone.gr, όλοι αποκτούν εντελώς δωρεάν τον οδηγό πλοήγησης MLS Destinator και μια βάση αυτοκινήτου συνολικής αξίας 50 ευρώ.Η φτηνή κονσόλα που έρχεται να ταράξει τα νερά

Η φτηνή κονσόλα που έρχεται να ταράξει τα νερά


Το Ouya θα κοστίζει μόλις 77 ευρώ και θα τρέχει Android

Ενώ η κοινότητα των videogamer ανυπομονεί για την παρουσίαση του νέου Xbox και του Playstation 4, μια νέα συσκευή έρχεται να ταράξει τα νερά.

Ο λόγος για την Ouya που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια οικονομική πρόταση για βιντεοπαιχνίδια. Κοστίζει μόλις 99 δολάρια, ήτοι 77 ευρώ και βασίζεται σε Android chipset, επιτρέποντας σε προγραμματιστές να αναπτύξουν φτηνά παιχνίδια.

Η εταιρεία ανάπτυξης της κονσόλας χρησιμοποίησε το Kickstarter για τη συγκέντρωση κονδυλίων, στοχεύοντας σε 950.000 δολάρια και τελικά κατάφερε να μαζέψει 8 εκατ. δολάρια! Έτσι, οι πρώτες αποστολές προς τους επενδυτές ξεκίνησαν, ενώ ανακοινώθηκε πως η κονσόλα θα ξεκινήσει να πωλείται στις 4 Ιουνίου.

Η κονσόλα έχει εξαιρετικά μικρό μέγεθος και δεν διαθέτει ικανοποιητική ισχύ για ιδιαίτερα εντυπωσιακά γραφικά. Αντίθετα, στόχο έχει να ωθήσει τη δημιουργία όμορφων δισδιάστατων παιχνιδιών που θα βασίζονται σε άλλα χαρακτηριστικά και όχι τόσο τα γραφικά για να κερδίσουν τους χρήστες. 

Βέβαια ο άσσος στο μανίκι του Ouya δεν είναι άλλος από το κόστος των παιχνιδιών που θα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Κατασκευάζεται συσκευή για έλεγχο των υπολογιστών με τον εγκέφαλό μας

Κατασκευάζεται συσκευή για έλεγχο των υπολογιστών με τον εγκέφαλό μας


Δεν είναι ακόμα έτοιμη για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους

Ερευνητές από το πανεπιστήμιου Brown στο Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών, κατασκευάζουν την πρώτη συσκευή στην ιστορία για ασύρματη επικοινωνία του ανθρώπινου εγκεφάλου με τους υπολογιστές.

Η νέα αυτή συσκευή διεπαφής έχει το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου και τοποθετείται στο επάνω μέρος του κρανίου του χρήστη. Ένα λεπτό καλώδιο που συνδέεται σε ένα chip 100 ηλεκτροδίων εκτείνεται από τη συσκευή και εμφυτεύεται μέσα στο κρανίο και τον κινητικό φλοιό.

Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ασύρματα τα δεδομένα που συλλέγει, σε έναν υπολογιστή σε απόσταση έως και ένα μέτρο από τον χρήστη μέσω του πομπού που διαθέτει. Η συσκευή διαθέτει μπαταρία Li-ion 200mAh, η οποία της προσφέρει αυτονομία έως και 7 ώρες (με μία φόρτιση) και μπορεί να επαναφορτιστεί ασύρματα.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα έτοιμη για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, καθώς πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα που προκαλούν υψηλές θερμοκρασίες.

Ίσως δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή που θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα του εγκεφάλου μας σε έναν σκληρό δίσκο για παράδειγμα, όμως η στιγμή που θα μπορούμε να ελέγξουμε ένα ρομπότ καθαρά με το μυαλό μας ίσως να πλησιάζει.«Είμαι 31 χρόνων με όρεξη για ζωή, εργασία, οικογένεια αλλά... πολύ άδειος»

«Είμαι 31 χρόνων με όρεξη για ζωή, εργασία, οικογένεια αλλά... πολύ άδειος»


Ζευγάρι διακόπτει την κύηση για οικονομικούς λόγους - Τι αναφέρει η επιστολή που έστειλε στο newsbeast.gr

Τα οικονομικά προβλήματα αναγκάζουν οικογένεια που περιμένει δίδυμα να προχωρήσει σε διακοπή της κύησής της. 

Στο σχόλιό του στο newsbeast.gr ο Μ.Μ., αναφέρει ότι λόγω της κρίσης αναγκάζεται να αποφασίσει με τη σύζυγό του ότι θα φτάσουν στο σημείο να κάνουν έκτρωση αφού δεν θα έχουν χρήματα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. 

«Είμαι 31 χρόνων με όρεξη για ζωή, εργασία, οικογένεια. Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι ο γιος μας θα αποκτούσε αδελφάκι. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι μέχρι που είδαμε ότι είχαμε την τύχη να έχουμε δίδυμα», αναφέρει και τονίζει με λύπη ότι από εκείνο το σημείο άρχισαν οι-βασανιστικές συζητήσεις. «Ποιος έχει το δικαίωμα να σου στερεί αυτό το αγαθό που απλόχερα έδωσε η φύση.

Έχω πολλά να πω αλλά δεν έχω κουράγιο, νιώθω πολύ άδειος, δεν ξέρω αν θα το ξεχάσω ποτέ, το ίδιο και η γυναίκα μου», αναφέρει ακόμη.

Ακολουθεί η επιστολή του:

«Με αυτό μου το μήνυμα ήθελα να δημοσιοποιήσω και εγώ μια άλλη πτυχή του μεγέθους του προβλήματος που δημιουργήσανε αυτοί που ορίζουν αυθαίρετα την τύχη των πολλών και του τόπου.

Είμαι 31 χρόνων με όρεξη για ζωή, εργασία, οικογένεια. 

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι ο γιος μας θα αποκτούσε αδελφάκι. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι μέχρι που είδαμε ότι είχαμε την τύχη να έχουμε δίδυμα.

Από αυτό το σημείο και έπειτα ξεκίνησαν οι πολύωρες και βασανιστικές (ψυχολογικά) συζητήσεις για την πορεία τους.

Το αποτέλεσμα είναι να πάρουμε την μεγάλη και δύσκολη για εμάς απόφαση την Τέταρτη, 3 Απριλίου, να προχωρήσουμε σε διακοπή της κύησης.

Ποιος έχει το δικαίωμα να σου στερεί αυτό το αγαθό που απλόχερα έδωσε η φύση.

Έχω πολλά να πω αλλά δεν έχω κουράγιο, νιώθω πολύ άδειος, δεν ξέρω αν θα το ξεχάσω ποτέ, το ίδιο και η γυναίκα μου. Ελπίζω να είμαι ο τελευταίος που το βιώνω αυτό για οικονομικούς λόγους».

Γιατί δεν ξέρουμε τίποτα

Γιατί δεν ξέρουμε τίποτα


Κι όμως, εκεί που νομίζουμε ότι ξέρουμε τα πάντα!

Η διαφορά μεταξύ του εξυπνάκια και του επιστήμονα είναι μία και απλή: ο εξυπνάκιας νομίζει ότι τα ξέρει όλα, την ίδια στιγμή που ο επιστημονικός νους παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Ρωτήστε όποιον ειδικό σε κάποιο πεδίο θέλετε: θα παραδεχτεί ότι τα πράγματα που αγνοεί υπερτερούν καθοριστικά των γνώσεων που έχει, παρά το γεγονός ότι έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του επιστημονικού αντικειμένου του.

Και γι' αυτό άλλωστε έχουμε την επιστήμη και τα λοιπά συστήματα γνώσης, στην προσπάθειά μας να αποκαλύψουμε τα μυστήρια που περιβάλλουν τον κόσμο μας και να δώσουμε επιτέλους μια πειστική απάντηση! 

Μόνο που κάποια από τα μυστήρια αυτά παραείναι κοινότοπα για να εξηγηθούν, σε μια συμπαντική συνωμοσία λες που είμαστε ακόμα σε εμβρυακό επίπεδο. 

Γιατί σε τελική ανάλυση, ακόμα δεν κατανοούμε:

Τα όνειραΑπό τη στιγμή που ο πρώτος πρωτόγονος συγγενής μας ονειρεύτηκε το κορίτσι των σπηλαίων των ονείρων του, τα όνειρα είναι μια καθημερινή πρακτική. Κι ενώ έχουμε αποκωδικοποιήσει τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς του ονείρου, με τη φυσιολογία και τη νευροψυχολογία να παρέχουν πλέον πειστικές εξηγήσεις για την ονειρική μηχανική, ακόμα δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό! Και δεν μας λείπουν βέβαια οι θεωρίες (αλίμονο!), με μια σειρά επιστημονικών κλάδων να προσπαθούν να ρίξουν φως στο κατά τα άλλα ακατανόητο φαινόμενο. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε φτάσει καν κοντά στο να καταλάβουμε τη βαθύτερη ονειρική φύση, με το πελώριο αυτό «γιατί» να πλανάται σαν φάντασμα πάνω από κάθε προσπάθεια αποκάλυψης...

Τον θάνατοΟ θάνατος παραμένει ένα από τα τελευταία μεγάλα μυστήρια που ανθίστανται σθεναρά στην όποια προσπάθεια αποκωδικοποίησής τους, με τις ερευνητικές υποθέσεις να γεννούν τελικά περισσότερα ερωτήματα από αυτά που καλούνται να απαντήσουν. Μια σειρά από μεταφυσικά και φιλοσοφικά θέματα εμπλέκονται στην επιστημική πραγμάτευση του θέματος (όπως τι γίνεται με τη συνείδηση π.χ.), με τη θρησκεία και τη ζωή μετά θάνατον να συσκοτίζει ακόμα περισσότερο το τοπίο. Δεν είναι τόσο το «γιατί πεθαίνουμε;» όσο το «τι γίνεται τελικά»; Κι αν πρόκειται για εμπειρία που πρέπει μάλλον να τη ζήσεις για να την καταλάβεις, η περιχαράκωση του θέματος στο προσωπικό επίπεδο κάνει την εξήγηση του θανάτου θέμα γούστου και ερμηνείας...

Τη ζωήΈνα από τα διαπρεπέστερα μυστήρια της ανθρωπότητας παραμένει στο σκοτάδι, παρά το γεγονός ότι όλοι... ζούμε! Την ώρα που η ανθρωπότητα παράγει πλέον τεχνητή ζωή, δεν μπορεί να κατανοήσει το φυσικό αντίστοιχό της. Τι ξέρουμε για τη ζωή; Ιστορικού τύπου γνώσεις: κάποια στιγμή στην ιστορία της Γης, κάπου 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, τα μόρια άρχισαν να εμπλέκονται σε ολοένα και περισσότερο περίπλοκες χημικές ενώσεις, γεγονός που κατέληξε προοδευτικά στο RNA και, τελικά, στη ζωή, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Υπάρχει βέβαια και ο ευφυής σχεδιασμός, με τη ζωή να αποτελεί τερτίπι της θεϊκής βούλησης, η απόδειξη ωστόσο εδώ αναμένεται ακόμη. Και δεν είναι ότι δεν προσπαθούμε: επιστήμονες στα πέρατα του κόσμου προσπαθούν να αναδημιουργήσουν στο εργαστήριο τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Γη και οδήγησαν στην εμφάνιση της ζωής, χωρίς καρπούς ακόμα...

Το Σύμπαν 


Την ώρα που δεν έχουμε ακόμα εξηγήσει τα της Γης, στρέφουμε τα μάτια μας στον ουρανό και το μοναδικής αισθητικής τοπίο του και αναρωτιόμαστε: τι υπάρχει εκεί έξω και -κυρίως- τι είναι αυτό; Οι γνώσεις μας για το Σύμπαν είναι σήμερα στο καλύτερο δυνατό σημείο, έχουμε κάνει και τις τσάρκες μας στο Φεγγάρι, μέχρι και να ερίζουμε φτάσαμε αν το Σύμπαν επεκτείνεται, ποια είναι τα όριά του κ.λπ. Κι όμως, για κάτι σαν το Διάστημα που είναι μέρος των πάντων οι γνώσεις μας είναι κλεισμένες στο επίπεδο της υπόθεσης εργασίας, με τις τελεσίδικες απαντήσεις να μην έχουν καν αρχίσει να διαφαίνονται...

Την ΙστορίαΈχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Ιστορία ως ένα είδος μεγάλης -και γραμμικής- αφήγησης που καταλήγει στο σήμερα. Μόνο που το καλοβαλμένο σχήμα αποτελείται από... τεράστιες εννοιολογικές τρύπες και ιστορικά κενά, με τη σύγχρονη ιστοριογραφία να τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα! Ολόκληροι αιώνες ιστορικής καταγραφής συνοψίζονται σε μία και μόνο ιστορική πηγή, με τη γνώση μας να είναι εν πολλοίς αποτέλεσμα ερευνητικής ανασυγκρότησης ή απλής εικασίας. Ακόμα και για «δημοφιλείς» ιστορικές περιόδους με πλήθος πηγών και αρχαιολογικών ευρημάτων, όπως η ρωμαϊκή αυτοκρατορία και η αρχαία Ελλάδα, μας λείπουν ζωτικές πληροφορίες για να συμπληρωθεί το παζλ. Κι αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας τους ιστορικούς που παραδέχονται με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι για «πασίγνωστα» γεγονότα οι έγκυρες αναφορές είναι λιγοστές ή απουσιάζουν εντελώς, τότε καθίσταται πράγματι ενοχλητικό το πόσο λίγα ξέρουμε για το παρελθόν...

Την τέχνηΑκόμα κι αν είχαμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε κάθε καλλιτέχνη που πέρασε από τη Γη, είναι πιθανότατο να παίρναμε μια ασαφή απάντηση. Γιατί φτιάχνουμε τέχνη λοιπόν δεν ξέρουμε, αν και το κάνουμε με μεγάλη μαεστρία εδώ και χιλιάδες χρόνια! Κανείς εξελικτικός λόγος δεν υπαγόρευσε στον πρωτόγονο να ζωγραφίζει στα σπήλαια, καθώς κανένα πλεονέκτημα δεν αποκομίζουμε ως είδος από την αισθητική. Γιατί το κάνουμε τότε; Θεωρίες σαφώς και υπάρχουν, αποτυγχάνουν ωστόσο να περικλείσουν τη «μεγάλη εικόνα». Αν λοιπόν και η καλλιτεχνική έκφραση λογίζεται πλέον ως ανάγκη, παραμένει μυστήριο η ίδια η ύπαρξή της...

Τη λογοτεχνίαΤι είναι αυτό που μας συγκινεί (και τι είναι η ίδια η συγκίνηση δηλαδή;) στο αγαπημένο μας βιβλίο; Μπορούμε να συζητάμε για ώρες για υφολογικά χαρακτηριστικά και βαθύτερα νοήματα, ο συναισθηματικός αντίκτυπος που επιφέρει ωστόσο στον ψυχισμό μας μια σειρά προτάσεων σε σωστή σειρά δεν μπορεί να κατανοηθεί! Κι επειδή το θέμα από δω και πέρα εμπίπτει στα της τέχνης, ας πάμε στο επόμενο...

Τη φωτιάΕδώ τα πράγματα είναι απλούστερα απ' όσο νομίζουμε: την ώρα που ξέρουμε με τη βοήθεια της επιστήμης τι είναι και πώς φτιάχνεται η φλόγα, δεν μπορούμε να την προσλάβουμε! Ύλη δεν είναι κι όμως τη βλέπουμε, αν αυτό δεν είναι περίεργο, τι είναι τότε; Κι ενώ η φωτιά άλλαξε τις ζωές μας καθοριστικά, συνεχίζουμε να μην καταλαβαίνουμε τι στο καλό είναι αυτό το κόκκινο «πράμα» που τσουρουφλίζει...

Τη βαρύτηταΤο γιατί πέφτει το μήλο από το δέντρο ο Νεύτωνας το κατάλαβε καλά, μόνο που τα χρόνια από τότε έχουν περάσει και η σύγχρονη φυσική καταλήγει μάλλον στο προφανές: η βαρύτητα αψηφά τους νόμους της βαρύτητας! Χωρίς να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, θα περιοριστούμε να αναφέρουμε ότι η βαρύτητα είναι η μόνη από τις 4 βασικές δυνάμεις που καταφέρνει να αντιφάσκει με τον εαυτό της, την ίδια στιγμή που μπορεί και να εκμηδενιστεί αν γίνουμε αρκετά μικροί. Είναι στην πραγματικότητα τέτοια σπαζοκεφαλιά για τη σύγχρονη επιστήμη που μερικοί διαπρεπείς φυσικοί διακήρυξαν πρόσφατα ότι η βαρύτητα δεν υπάρχει! Κι αυτό το ακατανόητο γεγονός περιβάλλει πλέον τις περισσότερες από τις νέες γνώσεις μας στον τομέα της σύγχρονης φυσικής: κάθε φορά που κάνουμε μια επαναστατική τομή στη γνώση, πείτε το και ανακάλυψη, αποδεικνύεται ότι ξέρουμε τελικά πολύ λιγότερα για τον κόσμο απ' όσο είχαμε πιστέψει...

Τα πάνταΕκεί στα τέλη του 19ου αιώνα είχαμε πιστέψει ειλικρινά ως ανθρωπότητα ότι είχαμε αγγίξει σχεδόν τα όρια της γνώσης. Εντάξει, κάποια μικροπράγματα παρέμεναν ακόμα στο σκοτάδι, μερικές ανωμαλίες συνέχιζαν να διαπιστώνονται, το μεγαλύτερο μέρος πάντως του γνωστού κόσμου είχε εξηγηθεί και οι φυσικοί της εποχής καλούσαν τα παιδιά να μην ασχοληθούν με το επιστημονικό πεδίο, μιας και η φυσική είχε κλείσει ως επιστήμη! Μετά βέβαια ήρθε ο Αϊνστάιν και η θεωρία της Σχετικότητας, ο Σρέντιγκερ και η κβαντομηχανική του και τα πράγματα έγιναν κουλουβάχατα. Κι ενώ μαζέψαμε άρον-άρον τα κομμάτια μας και καταλήξαμε ότι αυτοί τελικά είχαν δίκιο, τα κατοπινά χρόνια έμελλε να αποδειχθούν ακόμα πιο απαιτητικά στη στήριξη των μεγάλων εξηγητικών του κόσμου θεωριών. Αφήσαμε λοιπόν τα «μεγάλα» και ασχοληθήκαμε με τα «μικρά» και «τετριμμένα», εκεί που οι γνώσεις μας είναι μετρήσιμες και... ασφαλέστερες. Όσο για τα μεγάλα ερωτήματα, τα αφήσαμε στη μεταφυσική, τη θρησκεία και το βουντού, μιας και αυτό τελικά το «γιατί» αποδεικνύεται δυσκολότερος αντίπαλος απ' όσο είχαμε αρχικά πιστέψει. Τελικά, εκεί που καταλήξαμε είναι ότι τίποτα δεν βγάζει νόημα, με την ίδια την ύπαρξη που το συλλαμβάνει αυτό να είναι επίσης ένα τίποτα...