Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

ΠΛΑΤΩΝΑΣ!!!!!!!

ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ...

ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

ΛΕΦΤΑ...

Οι Έλληνες “Σπάνε” Τις Καταθέσεις Τους Ώστε Να Γλιτώσουν Από Πιθανό Κούρεμα Ανάλογο Της Κύπρου
Από τον φόβο ανάλογου κουρέματος στις καταθέσεις τους αλά κυπριακά, οι Έλληνες έχουν αρχίσει και μοιράζουν τις καταθέσεις τους σε λογαριασμούς κάτω των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το Έθνος, το τελευταίο 15νθήμερο οι ελληνικές τράπεζες δέχονται πλήθος αιτημάτων από πελάτες τους, οι οποίοι ζητούν να “σπάσουν” την κατάθεσή τους σε πολλά ονόματα. Μετατρέπουν δηλαδή τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή προθεσμίας σε κοινούς με συνδικαιούχους δύο ή περισσότερα άτομα
Στόχος τους είναι το ποσό κατάθεσης ανά φυσικό πρόσωπο να διατηρείται από τα 100.000 ευρώ.
Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι η λύση σωτηρίας που υιοθετήθηκε για την Κύπρο και κούρεψε μέχρι και κατά 60% τις καταθέσεις με υπόλοιπα πάνω από 100.000 ευρώ οδηγεί και στην Ελλάδα χιλιάδες καταθέτες στο “σπάσιμο” των λογαριασμών τους.
Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο κουρέματος στις καταθέσεις που τηρούνται στις ελληνικές τράπεζες και εξηγούν πως “η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έγινε μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με ποσό 50 δισ. ευρώ από τη δανειακή σύμβαση. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, η οποία βρίσκεται στην τελική φάση, αλλά και για την εξυγίανση των υπόλοιπων τραπεζών. Αντίθετα στην Κύπρο υιοθετήθηκε η λύση του κουρέματος προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθεί η Τράπεζα Κύπρου”.


Τα πιο σέξι νυφικά της σεζόν


Οι γυμνοί ώμοι είναι πάντα σέξι και οι τελευταίες προτάσεις των σχεδιαστών εμπλουτίζουν την σταθερή αξία των στράπλες με νέα θηλυκά κοψίματα.


Smartphone με 139 ευρώ φέρνει στην ελληνική αγορά η LGΗ LG Electronics παρουσιάζει το Optimus L3II, ένα smartphone με κόστος 139 ευρώ, στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο στην Ελλάδα από τη νέα σειρά Optimus L SeriesII της LG, συνέχεια της σειράς Optimus L. 

«Η σειρά Optimus L SeriesII συμπληρώνει την ήδη επιτυχημένη σειρά Optimus L Series που σημείωσε εκατομμύρια πωλήσεων. Το Optimus L3IIσυνεχίζει την παράδοση του καινοτόμου σχεδιασμού και της υψηλής αισθητικής της LG, περιλαμβάνοντας εύρος εύχρηστων λειτουργιών», δήλωσε ο κ. Ζαφείρης Ψαραδέλλης, Mobile Communications & ISP Director, LG Electronics Ελλάς.

Το Optimus L3II διαθέτει οθόνη IPS QVGA 3,2 ιντσών με ανάλυση 320 x 240 pixels και μπαταρία 1.540mAh. Αντλεί την επεξεργαστική του ισχύ από τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S1 1GHz και τρέχει την έκδοση 4.1 Jelly Bean του Android. Το L3" διαθέτει επίσης κάμερα 3Mpixel με δυνατότητα λήψης φωτογραφίας με φωνητική εντολή.

Tο Optimus L3II ενσωματώνει τις εφαρμογές QuickMemo και Safety Care, αποκλειστικότητα της LG. Mε το QuickMemo ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τις προσωπικές του σημειώσεις οπουδήποτε στην οθόνη του, όπως σε μία σελίδα στο Internet, σε μία φωτογραφία ή ακόμα και σε ένα χάρτη που προβάλλεται. Στη συνέχεια, μπορεί να τις αποθηκεύσει ή να τις μοιραστεί με τους φίλους του.

Το Safety Care προσφέρει τρεις επιλογές: Προώθηση  κλήσεων έκτακτης ανάγκης, ειδοποίηση μη χρήσης του τηλεφώνου και ειδοποίηση της τοποθεσίας του τηλεφώνου, λειτουργίες μέσω των οποίων μπορεί ο χρήστης να επικοινωνήσει με ένα κοντινό του πρόσωπο σε περίπτωση ανάγκης.

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr:

Στο δίκτυο της Vodafone το superphone της LG, Optimus G Η Vodafone ανακοίνωσε ότι διαθέτει αποκλειστικά το LG Optimus G στην ελληνική αγορά στην τιμή των 599€ ή με επιδότηση με σύνδεση στα προγράμματα συμβολαίου Vodafone. Με κάθε αγορά Optimus G η Vodafone δίνει χωρίς επιπλέον χρέωση τον οδηγό πλοήγησης MLS Destinator και μια βάση αυτοκινήτου συνολικής αξίας 50€.

«Αυτά τα κάνει και το Optimus G Pro», απαντά η LG στην Samsung για το S4 Η LG Electronics βγάζει ένα ακόμα βέλος από την φαρέτρα της και απαντά στον συμπατριώτη της πως πολλές από τις «καινοτομίες» που θα έχει το Galaxy S 4 τις έχει ήδη έτοιμες για το δικό της LG Optimus Pro.

Γίνετε γόνιμοι τρώγοντας καρύδια
Από: Ζαχαρία Πηνελόπη

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι 1-2 χούφτες σε καθημερινή βάση ενισχύουν την αντρική γονιμότητα.

Όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Biology of Reproduction», όσο πιο νέος ένας άντρας εντάξει στην ημερήσια διατροφήτου τα καρύδια, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ωφέλειά τους στην υγεία του σπέρματός του.

Στη μελέτη, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, συμμετείχαν120 περίπου άντρες, ηλικίας 21-35 ετών. Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Από αυτούς της πρώτης ομάδας ζητήθηκε να εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο τα καρύδια για 12 εβδομάδες, σε αντίθεση με εκείνους της δεύτερης ομάδας, που δεν τα περιελάμβαναν στο διαιτολόγιό τους.

Αυτό, λοιπόν, που παρατήρησαν οι ερευνητές είναι ότι οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί, πλούσια πηγή σε λιπαρά οξέα, όχι μόνο ενισχύουν την ποιότητα του σπέρματος, αλλά και την παραγωγή του, σε όσους τα καταναλώνουν καθημερινά. Υπήρχαν σαφείς διαφορές σε διάφορους τομείς, όπως τηνποσότητα, την κινητικότητα, τη συγκεντρωτικότητα και τη ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων τους. Ακόμη και οι χρωμοσωματικές ανωμαλίες ήταν περιορισμένες.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, δρ. Γουέντι Ρόμπινς: «Εντοπίσαμε σημαντική βελτίωση σε διάφορες παραμέτρους του σπέρματος σε όσους έτρωγαν καρύδια και καμία σε όσους δεν έτρωγαν. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω μελέτη για να διαπιστωθεί με ακρίβεια σε τι ποσοστό αυτή η βελτίωση είναι ικανή να βοηθήσει άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας».

Όπως και να ‘χει, οι ειδικοί τονίζουν ότι ευρήματα σαν κι αυτά δείχνουν πως τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζονται από τοδιαιτολόγιο του άντρα, γι’ αυτό καλό είναι να το επιλέγει με προσοχή, όχι μόνο όταν βρίσκεται σε αναπαραγωγική φάση, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του!

Η εξωσωματική «γεννά» αγόριαΑπό: Ελένη Χαδιαράκου

Οι γυναίκες που καταφεύγουν στην τεχνική της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με εξωσωματική γονιμοποίηση, έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι.

Αυτό έδειξε πρόσφατη επιστημονική έρευνα που έγινε στην Αυστραλία. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό British Journal of Obstetrics and Gynaecology διαπίστωσαν ότι στην εξωσωματική γονιμοποίηση αυξάνεται από 51% σε 56% η πιθανότητα γέννησης αγοριού.

Αντίθετα, στη μικρογονιμοποίηση (ή ενδοκυτταροπλασματική-ενδοωαριακή τοποθέτηση σπερματοζωαρίου) η πιθανότητα γέννησης αγοριού είναι 49%, έναντι 51% στις γέννες με φυσικό τρόπο.

Η μελέτη ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 14.000 μωρών που είχαν γεννηθεί με τεχνητή γονιμοποίηση μεταξύ των ετών 2002 - 2006. 

Νέοι κανόνες και χαράτσι στο επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly από το υπουργείο Οικονομικών


monopoly
Νέοι κανονισμοί έρχονται να προστεθούν στη Monopoly, σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Οικονομικών. Οι κανονισμοί αυτοί συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα και αφορούν μέτρα τα οποία θα φέρουν το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι πιό κοντά στις τρέχουσες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας.
Πιό συγκεκριμένα,  θα επιβληθεί ειδικό τέλος ακινήτων σε όλους τους παίκτες που έχουν υπό την κατοχή τους τόσο οικόπεδα, όσο και κτίσματα επί των οδών. Το τέλος αυτό θα ισούται με το 30% της αξίας του οικοπέδου για τις «ακριβές» κατηγορίες οδών (Σκουφά, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας κλπ), ενώ για τις υπόλοιπες ομάδες δρόμων το ποσοστό του τέλους θα ισούται με το 12% της αξίας τους. Για κάθε σπίτι, ο παίκτης θα πρέπει να καταβάλλει το 15% της αξίας αυτού, ενώ για τα ξενοδοχεία ο νόμος προβλέπει να δεσμεύεται το 23% της αξίας αυτών. Τα τέλη που αφορούν τα άκτιστα οικόπεδα θα καταβάλλονται όταν ο ιδιοκτήτης συμπληρώσει δύο πλήρεις γύρους στο ταμπλώ και θα τοποθετούνται στη μέση όπως και οι λοιποί φόροι. Αντιθέτως, τα τέλη που αφορούν σπίτια και ξενοδοχεία θα καταβάλλονται εφάπαξ κατά την αγορά τους από τον παίκτη και θα εισπράττονται από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της εταιρείας ηλεκτρικού.
Επιπλέον, θα εισαχθεί τροπολογία σχετικά με την είσοδο «επενδυτών περιορισμένης συμμετοχής» στο παιχνίδι. Το επενδυτικό νομοσχέδιο θα αφορά παίκτες που θα συμμετέχουν για 6 ή 9 γύρους στο παιχνίδι και διαθέτουν κεφάλαιο ίσο ή μεγαλύτερο από 10.000 ευρώ προς επένδυση στο παιχνίδι. Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιούνται θα έχουν ως στόχο την τόνωση της αγοράς, ενώ οι εν λόγω παίκτες θα έχουν το δικαίωμα δεύτερης εισόδου στο παιχνίδι, αφού καταβάλλουν το 40% των κερδών τους κατά την πρώτη αποχώρησή τους. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων στις περιπτώσεις αυτές δεν θα θίγεται και τα ακίνητα θα επιστρέφουν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους κατά την έξοδο του επενδυτή.
Πρόβλεψη αναμένεται να υπάρξει και για την καταπολέμηση της διαφθοράς εντός του παιχνιδιού με τη μορφή αναγκαστικής πώλησης των οικοπέδων και κτιρίων που παραμένουν στην κατοχή ενός παίκτη για διάρκεια μεγαλύτερη 15 γύρων, σε ποσοστό 130% της αρχικής τιμής αγοράς τους.
Τέλος, αλλαγές θα υπάρξουν και στις κάρτες εντολών και αποφάσεων του γνωστού παιχνιδιού. Μεταξύ άλλων, τα τέλη της εταιρείας ύδρευσης αναμένεται να μειωθούν, ενώ θα καταργηθούν τα επιπλέον έσοδα υπό μορφή μερισμάτων, βραβείων ομορφιάς κ.ά. προς τους παίκτες, αφού κρίθηκαν ως «πολυτέλειες» για την παρούσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι αποφάσεις θα εμπλουτιστούν και με κάρτες που θα υποχρεώνουν τους παίκτες να τακτοποιούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς συμπαίκτες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου του 2013 και σαν βασικό στόχο θα έχουν να φέρουν τις συνθήκες του παιχνιδιού πιό κοντά στην πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η ελληνική οικονομία.

Έρευνα αποκαλύπτει γιατί οι γυναίκες κάνουν τόση ώρα να ετοιμαστούν


Την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «Γιατί οι γυναίκες κάνουν τόση ώρα να ετοιμαστούν;» έρχεται να δώσει νέα έρευνα του Ελληνικού  Ινστιτούτου Ψυχολογικής και Σεξουαλικής Υγείας, για τους σκοπούς της οποίας επιστρατεύτηκε αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού, γένους θηλυκού, στην περιοχή της Αττικής.
Οι συμμετέχουσες στην έρευνα όφειλαν να συμπληρώσουν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο το οποίο περιελάμβανε τις περισσότερες αντρικές απορίες επί του θέματος όπως «γιατί δε βάζεις απλά αυτό;» «τι είναι η μάσκαρα;» «που βρήκες τόσα ρούχα;» «γιατί μου φαίνονται όλα ίδια;» και «πριν μισή ώρα δεν είχαμε ραντεβού;» Έπειτα, με τη βοήθεια του νυχτερινού κέντρου W, μελετήθηκε η συμπεριφορά του δείγματος μερικές ώρες πριν από βραδινή έξοδο καθώς και οι αντιδράσεις των άτυχων ανδρών οι οποίοι συνήθως είχαν ξεχάσει πού είχαν κανονίσει να πάνε, γιατί βρίσκονταν εκεί καθώς και το όνομα της κοπέλας τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας επαληθεύουν τις υποψίες πως όλες οι γυναίκες έχουν αχρωματοψία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιληφθούν εύκολα τις διαφορές των περισσοτέρων ρούχων της γκαρνταρόμπας τους, σπαταλώντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Επίσης, σημαντικό ποσοστό διαθέτει περιορισμένη μνήμη, με αποτέλεσμα να ξεχνάει ότι έχει ήδη δοκιμάσει τα περισσότερα ρούχα και  όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τους.   Περαιτέρω ευρήματα έδειξαν πως η τεχνολογία είναι ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια προετοιμασίας των γυναικών, με το δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook να είναι ο νούμερο 1 αντιπερισπασμός τους, ενώ η ανάλυση διαφόρων σεναρίων σχετικά με το που οδηγείται η σχέση τους αποτελεί ακόμη έναν ανασταλτικό παράγοντα, μιας και τις κάνει να αφαιρούνται από τον αρχικό τους στόχο.  Τέλος, ένα πολύ μικρό ποσοστό των γυναικών που ερωτήθηκαν παραδέχτηκαν πως απλά ψάχνουν τον ιδανικό συνδυασμό ρούχων έτσι ώστε να κάνουν θετική εντύπωση στους άνδρες.
Ο Dr. Θάνος Ε. Ασκητής, ιδρυτής του Ινστιτούτου, παραδέχτηκε πως το 89% των ανδρών δεν δίνει καμμία σημασία στα ρούχα που φοράνε οι γυναίκες ενώ οι μόνες τους γνώσεις σχετικά με τα καλλυντικά είναι  πως «η μάσκαρα είναι αυτό που μπαίνει στις βλεφαρίδες» και «το eye liner είναι το άλλο που κάνουν τη γραμμή». Τέλος, ο διακεκριμένος σεξολόγος δήλωσε  ότι, αναπόφευκτα, το φαινόμενο της κωλυσιεργίας των γυναικών συνδέεται με την ανδρική ανικανότητα, καθώς η ατελείωτη αναμονή προκαλεί βαθύτατη ψυχολογική πίεση και στρες, οδηγώντας στην αδυναμία εκτέλεσης της σεξουαλικής πράξης.

«Mαμά, να πάρουμε σκυλάκι;»


Σίγουρα θα έχετε ακούσει φίλους σας να προβληματίζονται για το αν θα είναι καλό ή όχι να μεγαλώσει το παιδί τους με ένα σκυλί. Mπορεί, επίσης, εσείς οι ίδιοι να αντιμετωπίζετε το δίλημμα. Διεθνείς επιστημονικές έρευνες συμφωνούν ότι η συνύπαρξη των ζώων, και ειδικά του σκύλου, με το παιδί αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Tο σκυλί γεννά θετικά συναισθήματα στην ψυχή του παιδιού, που το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή.


● Mαθαίνει τι σημαίνει φιλία. Όταν το παιδί μεγαλώνει μαζί με ένα σκύλο, μαθαίνει να εκφράζει την αγάπη του, δένεται συναισθηματικά, γίνεται συμπονετικό, αφοσιώνεται, μοιράζεται. Δηλαδή, ουσιαστικά ενισχύονται στο χαρακτήρα του τα συστατικά της αληθινής σχέσης και φιλίας, γίνεται πιο δοτικό και γενικότερα μαθαίνει να βοηθά τους αδύναμους. 
● Aναπτύσσεται κοινωνικά. Mαθαίνει να αναγνωρίζει και να σέβεται τις ανάγκες του ζώου, γεγονός που ενισχύει τις σχέσεις του με την ομάδα των συνομηλίκων του και ευνοεί την επικοινωνία του με τους ανθρώπους γενικότερα. 
● Γίνεται υπεύθυνο. Aναλαμβάνει ευθύνες και τονώνεται η αυτοπεποίθησή του, καθώς το σκυλί χρειάζεται ανάλογη φροντίδα. Kατ’ αυτό τον τρόπο, το παιδί μπορεί πιο εύκολα να αναλάβει προσωπική ευθύνη για τη δική του ζωή, συμφιλιώνεται με την πραγματικότητα και τις αληθινές ευθύνες της ζωής και αναγνωρίζει πως κάθε επιλογή του έχει τις συνέπειές της. 
● Διαχειρίζεται καλύτερα τα «θέλω» του. Eλέγχει τις επιθυμίες και τα συναισθήματά του, ώστε να μην τα εκτονώνει εις βάρος του ζώου. Aπαραίτητη εδώ είναι η διακριτική επίβλεψη του γονιού και η κατάλληλη παρέμβασή του, καθώς το παιδί ενδέχεται να δυσκολευτεί στην αρχή να αναγνωρίσει πότε το σκυλί θέλει να παίξει, να ξεκουραστεί ή να κοιμηθεί. O γονιός μπορεί, συζητώντας με το παιδί, να το βοηθήσει να αναγνωρίσει την επιθυμία του, αλλά και να την οριοθετήσει, εφόσον αυτή είναι αντίθετη προς τις ανάγκες του ζώου. Eάν είναι μοναχοπαίδι, μπορεί να επωφεληθεί ακόμα περισσότερο από τη σχέση αυτή. Θα το βοηθήσει να περιορίσει τον εγωισμό και την επιθετικότητα που μπορεί να έχει ή ακόμα και να μειώσει την εγωκεντρικότητά του.
● Mαθαίνει τι σημαίνει αρρώστια & απώλεια. Aρχίζει να εξοικειώνεται σιγά-σιγά με το φυσικό κύκλο της ζωής, την ιδέα της ασθένειας, της απώλειας και του θανάτου, καθώς το ζώο είναι πιθανό να αρρωστήσει ή να πεθάνει όσο το παιδί διανύει την παιδική ηλικία. H απώλεια αυτή θα είναι μάθημα ζωής για το παιδί και θα το προετοιμάσει ψυχολογικά και για τις απώλειες αγαπημένων ανθρώπων. H φροντίδα, μάλιστα, ενός άρρωστου ή γέρικου ζώου τού μαθαίνει ότι το ίδιο δεν θα είναι μόνο ο αποδέκτης της φροντίδας στη ζωή του (π.χ. από τους γονείς του), αλλά ότι μπορεί να αναλάβει και το ρόλο του ανθρώπου που προσφέρει φροντίδα.Προκειμένου να αποφασίσετε εάν θα πάρετε στο παιδί σας σκύλο, θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα βασικά πράγματα. Tο Vita συμβουλεύτηκε τους ειδικούς και απαντά στις απορίες σας.
● Σε ποια ηλικία να πάρω στο παιδί μου σκυλάκι;
Aπό την ηλικία των 6 μηνών και μετά, το παιδί μπορεί να συμβιώσει με ένα σκυλάκι, καθώς εκείνη την περίοδο το ανοσοποιητικό του σύστημα αρχίζει να ισχυροποιείται. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να έχει φτάσει κοντά στα 4 χρόνια του, όταν αρχίζει δηλαδή να κοινωνικοποιείται και να γίνεται πιο υπεύθυνο. Tότε, συνήθως πηγαίνει και στο νηπιαγωγείο, όπου έρχεται σε επαφή και με άλλον κόσμο. Έτσι, μπορεί πιο εύκολα να δημιουργήσει σχέσεις και να δεχθεί πιο άνετα ένα ζώο στο σπίτι. Tο σκυλάκι είναι καλό να έρχεται στο σπίτι από μικρή ηλικία, ώστε να μεγαλώνει μαζί με την οικογένεια, να δένεται με αυτήν και να έχουν κοινές εμπειρίες. Έτσι, εξοικειώνονται καλύτερα και οι δύο πλευρές. Oι γονείς μαθαίνουν το χαρακτήρα του ζώου και τον διαμορφώνουν στο βαθμό που μπορούν, για να διευκολύνουν και τη σχέση του με το παιδί. 
● 
Tο ποια ράτσα θα επιλέξετε εξαρτάται κυρίως από το χαρακτήρα του σκυλιού, ανεξάρτητα από το μέγεθός του. Eκ των πραγμάτων, δεν θα προτιμήσετε ένα σκυλί επιθετικό. O χώρος στον οποίο ζείτε και ο τρόπος ζωής σας παίζουν καθοριστικό ρόλο για το μέγεθος του ζώου που θα επιλέξετε. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τη φροντίδα που θα χρειαστεί. Mη διαλέξετε ένα μεγάλο σκυλί εάν ζείτε σε διαμέρισμα. Tα μεγάλα σκυλιά χρειάζονται χώρο και συχνές βόλτες. Σκυλιά κατάλληλα για παιδιά είναι μεταξύ άλλων: το γκόλντεν ριτρίβερ, τα κυνηγόσκυλα (π.χ. πόιντερ, σέτερ), αλλά και ορισμένα ημίαιμα. 

H σωστή φροντίδα του ζώου, όταν ζει μέσα στο σπίτι, είναι αυτονόητη. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει παιδί στην οικογένεια. Tο σκυλάκι θα πρέπει να παρακολουθείται τακτικά από τον κτηνίατρο. Eίναι απαραίτητα όλα τα εμβόλια και οι αποπαρασιτώσεις, καθώς και η σχολαστική καθαριότητά του. 

H ποιότητα της σχέσης των γονιών με το παιδί τους καθορίζει και το δέσιμο που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο παιδί και το σκυλάκι. Eάν το παιδί μαθαίνει από μικρό να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, εισπράττει αγάπη και εκφράζει τα συναισθήματά του, τότε σίγουρα θα νιώσει όμορφα με το μικρό ζώο. Aντίθετα, εάν είναι συναισθηματικά ανασφαλές, ζει μέσα σε εχθρικό περιβάλλον, έχει συνηθίσει να του κάνουν όλα τα χατίρια ή είναι επιθετικό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να «βγάλει» άσχημη συμπεριφορά και στο ζώο. Eκτός όμως από τη φροντίδα της σχέσης με το παιδί σας, για να βοηθήσετε τη σχέση του με το ζώο, θα πρέπει να του δείξετε και κάποια πράγματα για το σκυλάκι του. Θα πρέπει να το μάθετε:
● Nα σέβεται το σκύλο
● Nα αναλάβει ένα μέρος των ευθυνών, π.χ. να του βάζει φαγητό
● Nα παίζει μαζί του, αποφεύγοντας τα βίαια παιχνίδια
● Nα καταλαβαίνει τον τρόπο που επικοινωνεί 
το σκυλί.
 Mπορεί να κολλήσει κάτι το παιδί μου από το σκύλο;H παρουσία σκύλου στο σπίτι δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του παιδιού. Yπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο το παιδί να παρουσιάσει κάποια αλλεργία από το τρίχωμα του ζώου ή να κολλήσει μύκητες. Aντιμετωπίζονται και τα δύο με φαρμακευτική αγωγή. Για να καταλάβετε εάν ένα σκυλί μπορεί να συμβιώσει με ένα παιδί, πειράξτε το, π.χ. σπρώξτε το λίγο. Aν αγριέψει και επιχειρήσει να σας δαγκώσει, δεν είναι το κατάλληλο.

Με λιγότερες ιώσεις όσα παιδιά συγκατοικούν με σκυλάκια!


Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο όμως όσοι από εσάς μεγαλώνετε μωράκια και έχετε στο σπίτι σκυλάκι θα διαπιστώσετε ότι αυτό έχει βάση!
Τα μωράκια που συμβιώνουν στο σπίτι με ένα σκυλάκι παθαίνουν σπανιότερα ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού σε σύγκριση με εκείνα που δεν έχουν σκύλο. Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη φιλανδική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Pediatrics και φιλοξενείται στο περιοδικό «Παιδί και νέοι γονείς». Αν και οι επιστήμονες δεν εξηγούν το λόγο αυτού του φαινομένου, πιστεύουν πώς η επαφή με ένα σκύλο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Και οι γάτες παρέχουν ανάλογη προστασία στα βρέφη, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους σκύλους. Επιπλέον, τα βρέφη που κατοικούσαν με σκύλους χρειάζονταν λιγότερα αντιβιοτικά.

Πηγή: http://www.mothersblog.gr

Τα παιχνίδια των παιδιών με σκυλάκια κάνουν καλό στην υγεία


Τα σκυλάκια, και δη τα κουταβάκια, είναι από τα ζωάκια που μονοπωλούν την προτίμηση των παιδιών. Σύμφωνα με νέα έρευνα, η σχέση των παιδιών με τα σκυλιά μπορεί να προσφέρει μια σειρά από «καλά» στην ψυχοσωματική υγεία των μικρών μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα κουτάβια εγείρουν ορμόνες από το σώμα μας που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Τα γλυκά τους μάτια, η υγρή μύτη τους και η ακούραστη ουρά τους που πάει πέρα-δώθε μας προσφέρουν χαρά μόνο που υπάρχουν!
Λίγα λεπτά με ένα σκυλί αρκούν ώστε να απελευθερωθούν ορμόνες που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ευφορία, όπως η σεροτονίνη, η προλακτίνη και η οξυτοκίνη.
Επίσης, τα χάδια στο ζώο μας μειώνουν την ορμόνη του άγχους, την κορτιζόλη.
Ας πάρουμε λοιπόν με τη σειρά τα οφέλη που έχει ένα παιδί μεγαλώνοντας μαζί με ένα κατοικίδιο:
1. Το παιδί παίρνει ένα μεγάλο μάθημα αγάπης, αλληλοβοήθειας, συμπαράστασης, φιλίας που δεν ζητά ανταλλάγματα.
2. Αποκτά κοινωνικότητα, αυτοπεποίθηση, γίνεται δημοφιλές.
3. Μαθαίνει να είναι υπεύθυνο.
4. Παίρνει το πρώτο μάθημα επιβίωσης.
5. Μοιράζεται.
6. Γίνεται λιγότερο επιθετικό και εγωκεντρικό.
7. Αντιλαμβάνεται καλύτερα τη γλώσσα του σώματος.
8. Η επαφή που αναπτύσσει με το κατοικίδιό του έχει και θεραπευτική αξία, π.χ. σε διάφορες ασθένειες δέχεται συμπαράσταση που λειτουργεί θετικά για την υγεία του.
9. Προσφέρει στο παιδί άσκηση και παιχνίδι.
10. Μαθαίνει να έχει σεβασμό σε όλα τα πλάσματα.
Και καλά, όλα τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί από την επαφή του με τα ζώα είναι μεγάλα και σημαντικά, από την άλλη, όμως, ας δούμε ποια είναι η φροντίδα που πρέπει να έχει και το κατοικίδιο για να μη δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του παιδιού.
1. Να εμβολιάζετε το κατοικίδιό σας μία φορά το χρόνο.
2. Να γίνεται αποπαρασίτωση εξωτερική (τσιμπούρια-ψύλλους) με σπρέι.
2. Επίσης αποπαρασίτωση εσωτερική -με χάπι -2 φορές το χρόνο.
4. Διδάξτε στα παιδιά μετά το παιχνίδι με το ζωάκι τους να πλένουν τα χέρια απαραιτήτως.
5. Αν έχετε το ζώο σε διαμέρισμα, να καθαρίζετε την άμμο καθημερινά και να μάθετε στο παιδί να μην την πιάνει.

Απομεινάρια των Νεάντερταλ βρέθηκαν σε σπήλαιο της Μάνης

Απομεινάρια των Νεάντερταλ βρέθηκαν σε σπήλαιο της Μάνης


Οι επιστήμονες εντόπισαν οστά και εργαλεία

Απομεινάρια των Νεάντερταλ έφεραν στο φως επιστήμονες. Τα ευρήματα προέρχονται από το σπήλαιο Καλαμάκια στη δυτική ακτή της Μάνης και περιλαμβάνουν οστά αλλά και εργαλεία του είδους.

Δεδομένου ότι σε γειτονικό σπήλαιο είχε ήδη ανακαλυφθεί δόντι ενός Νεάντερταλ, τα νέα ευρήματα έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση των επιστημόνων για ισχυρή παρουσία των Νεάντερταλ στη Μάνη κατά την Ύστερη Πλειστόκαινο εποχή.

Στο σπήλαιο Καλαμάκια που φθάνει σε βάθος 20 μέτρων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, δέκα δόντια κι ένα τμήμα κρανίου που προέρχονται από τουλάχιστον οκτώ ενήλικα άτομα και παιδιά. Με βάση τη μορφολογία των οστών και τα ίχνη της τροφής πάνω σε αυτά, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουμε να κάνουμε με Νεάντερταλ.Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως στη Μάνη οι Νεάντερταλ και οι Homo sapiens είχαν την ευκαιρία να διασταυρώσουν τους δρόμους τους και πιθανώς να αλληλεπιδράσουν. 

«Η Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πιο πιθανή διαδρομή εξάπλωσης στην Ευρώπη των πρώτων συγχρόνων ανθρώπων και των πιο πρώιμων ανθρωπιδών από την Αφρική μέσω της εγγύς Ανατολής», δήλωσε η παλαιοανθρωπολόγος Κατερίνα Χαρβάτη, επικεφαλής της έρευνας.

«Επίσης βρίσκεται στην καρδιά μιας από τις τρεις μεσογειακές χερσονήσους της Ευρώπης, που λειτούργησαν ως καταφύγια για ζωικά και φυτικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων πληθυσμών, στη διάρκεια της εποχής των παγετώνων, δηλαδή υπήρξαν περιοχές όπου τα είδη και οι πληθυσμοί κατάφεραν να επιβιώσουν στη διάρκεια των χειρότερων περιόδων επιδείνωσης του κλίματος», πρόσθεσε.

«Μέχρι πρόσφατα, πολύ λίγα πράγματα ήσαν γνωστά για την απώτερη προϊστορία στην Ελλάδα, κυρίως επειδή η αρχαιολογική έρευνα στη χώρα έχει εστιαστεί στην κλασική και σε άλλες πιο πρόσφατες περιόδους».

Όπως έδειξε η έρευνα, ακόμα και στο απόγειο των παγετώνων, στο σπήλαιο Καλαμάκια στη Μάνη επικρατούσε ένα ήπιο κλίμα, που επέτρεπε τη διαβίωση πολλών ζώων (ελάφια, αγριόχοιροι, λαγοί, ελέφαντες, νυφίτσες, αλεπούδες, λύκοι, λεοπαρδάλεις, αρκούδες, γεράκια, οχιές, χελώνες, βάτραχοι κ.α.). Τα εργαλεία που βρέθηκαν, περιλαμβάνουν ξέστρα από πυρόλιθο, χαλαζία και κοχύλια, ενώ τα λίθινα εργαλεία έχουν σχήμα τυπικό των τεχνουργημάτων των Νεάντερταλ.

Τα 14 οστά που ανακαλύφθηκαν, περιλαμβάνουν τμήματα ποδιών με ίχνη από δαγκώματα πάνω τους, ενώ τα δόντια, που μοιάζουν έντονα να προέρχονται από Νεάντερταλ, φέρουν πάνω τους σημάδια, τα οποία δείχνουν ότι οι παλαιολιθικοί εκείνοι κάτοικοι του σπηλαίου ήσαν τόσο κρεατοφάγοι όσο και φυτοφάγοι.

Η Κατερίνα Χαρβάτη και οι συνεργάτες της σχεδιάζουν νέες έρευνες σε άλλα μέρη της Ελλάδας για να ρίξουν περισσότερο φως στη συνύπαρξη Νεάντερταλ και συγχρόνων ανθρώπων. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία της ότι «θα υπάρξουν συναρπαστικές ανακαλύψεις στα επόμενα χρόνια».

Οι πωλήσεις του LG Optimus G Pro ξεπέρασαν ήδη τις 500.000

Οι πωλήσεις του LG Optimus G Pro ξεπέρασαν ήδη τις 500.000


Αισιόδοξες οι πρώτες ενδείξεις για τη νέα ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρίας

Με δεδομένες τις πολύ καλές κριτικές που έχει λάβει το Optimus G Pro της LG, από τον τύπο αλλά και τους καταναλωτές, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η νέα συσκευή της εταιρίας κατάφερε να ξεπεράσει ήδη τον πρώτο στόχο της στον τομέα των πωλήσεων.

Η κορεατική εταιρία ανακοίνωσε πως η ναυαρχίδα της ξεπέρασε τις 10.000 πωλήσεις την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της, στις 21 Φεβρουαρίου, στην αγορά της Κορέας, ενώ μέχρι στιγμής έχει καταγράψει πωλήσεις που ξεπερνούν τις 500.000 συσκευές.

Είναι φανερό πως το καταναλωτικό κοινό στην Κορέα, δείχνει ενθουσιασμένο με τα χαρακτηριστικά της συσκευής, που περιλαμβάνουν μία οθόνη 5,5 ιντσών τεχνολογίας True HD IPS+, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm Snapdragon 600 με χρονισμό στα 1,7GHz για πολύ υψηλές επιδόσεις, στις οποίες συμβάλλουν και τα 2Gb μνήμης RAM.

Αν τα συνδυάζουμε όλα αυτά με την υποστήριξη δικτύων LTE για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και Internet, αλλά και την κάμερα των 13 megapixel, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε το λόγο που το Optimus G Pro είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη απειλή του Galaxy Note II στην αγορά των «phablets».

Η κυκλοφορία του για τις υπόλοιπες αγορές δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως είναι δεδομένο, πως το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό κοινό θα του επιφυλάσσει αντίστοιχη υποδοχή.

Οι πωλήσεις των smartphones συμβαδίζουν με την αντικοινωνική συμπεριφορά

Οι πωλήσεις των smartphones συμβαδίζουν με την αντικοινωνική συμπεριφορά


Σημαντικές οι επιδράσεις των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας

Τα smartphones, και γενικότερα οι φορητές συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο Internet, έχουν κατακλύσει την αγορά τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας αναπόφευκτα την καθημερινότητά μας.

Φυσικά, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα, στη βελτίωση και τη διευκόλυνση των εργασιών μας, των επικοινωνιών αλλά και της διασκέδασης μας, όμως φαίνεται πως έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική μας συμπεριφορά.

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που, οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε απορροφηθεί στο κινητό μας τηλέφωνο ενώ είμαστε στο αεροδρόμιο, το τρένο, σε εστιατόρια ή ακόμα και με την παρέα μας, αποκόπτοντας κάθε επαφή με την πραγματικότητα που μας περιτριγυρίζει.

Μάλιστα, οι πωλήσεις των smartphones φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται και μέσα στο 2013, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερες από 918 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε πρόσφατη έρευνα της IDC (International Data Corporation), φαίνεται πως οι χρήστες φορητών συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS, ελέγχουν κατά μέσο όρο το λογαριασμό τους στο Facebook, 14 φορές την ημέρα.

Αν σε αυτό το νούμερο προσθέσουμε και όλες τις άλλες δραστηριότητες μας, μεσώ των smartphones (SMS, emails, παιχνίδια, instant messages κτλ), γίνεται εύκολα κατανοητό πως, οι νέες τεχνολογίες όχι απλά αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά πλέον διαδραματίζουν ίσως τον πιο βασικό ρόλο σε αυτήν.

Το Diablo III έχει 1 εκατ. ενεργούς παίκτες κάθε μέρα

Το Diablo III έχει 1 εκατ. ενεργούς παίκτες κάθε μέρα


Παρά τα προβλήματα συνεχίζει με εντυπωσιακά νούμερα

Στο συνέδριο Game Developers Conference, ο πρώην διευθυντής παιχνιδιού Jay Wilson, μίλησε σε ένα θέμα με τίτλο «Shout of the Devil: Η δημιουργία του Diablo III». Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο τρέχουσα κατάσταση του παιχνιδιού αλλά και το μέλλον του.

Δήλωσε πως περισσότεροι από 1 εκατομμύριο παίκτες παίζουν Diablo III σε καθημερινή βάση, ενώ 3 εκατομμύρια διαφορετικοί παίκτες συνδέονται στο παιχνίδι κάθε μήνα. Πρόκειται για πολύ ικανοποιητικά νούμερα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που αντιμετώπισε το παιχνίδι στο παρελθόν.

Το Diablo III έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι στιγμής, που σημαίνει πως έχει καταφέρει να διατηρήσει το 25% του κοινού του, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν και πολλά να κάνει κανείς στο παιχνίδι αφού το τερματίσει. Μάλιστα, η Blizzard ελπίζει να φέρει πολλούς από τους χρήστες της πίσω, με την εισαγωγή της επιλογής Team Deathmatch.

Όπως υποστηρίζει ο Wilson, ο υπεύθυνος για το παιχνίδι τα τελευταία 7 χρόνια, θα γίνουν πολλές αλλαγές που θα στρέψουν και πάλι το ενδιαφέρουν του κοινού στην ιστορία του παιχνιδιού και όχι στα ενσωματωμένα μαγαζιά ανταλλαγής εξοπλισμού, που είναι σήμερα.

Ήδη η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού έχει προβεί σε πολλές αλλαγές από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε ο τίτλος, αλλαγές που φαίνεται πως κατάφεραν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον μίας μεγάλης ομάδας παικτών.

Δημοφιλέστερη σελίδα διαμοιρασμού αρχείων το Pirate Bay

Δημοφιλέστερη σελίδα διαμοιρασμού αρχείων το Pirate Bay


Σημείωσε μεγάλη άνοδο μετά το κλείσιμο του Megaupload

Η γνωστή ιστοσελίδα διαμοιρασμού υλικού, Pirate Bay είναι πλέον η δημοφιλέστερη File Sharing ιστοσελίδα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως δείχνει νέα έρευνα της TorrentFreak. 

Η μεγάλη άνοδος της ιστοσελίδας ήρθε μετά το κλείσιμο του Megaupload και γενικά τη μείωση της δημοτικότητας των ιστοσελίδων τύπου one-click hosting.

Μέχρι και δύο χρόνια πριν, ιστοσελίδες όπως το 4Share ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλείς, με το κοινό να στρέφεται σε sites BitTorrent μετά την κατάρρευση του Megaupload. Πλέον, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα Pirate Bay, Mediafire, Kickass Torrents, 4Shared και Uploaded.

Συνολικά τις μισές θέσεις στη λίστα της TorrentFreak έχουν καταλάβει ιστοσελίδες BitTorrent, δείχνοντας μία συνεχή άνοδο στις προτιμήσεις των χρηστών, αν αναλογιστεί κανείς πως το 2011, μόλις δύο τέτοιες σελίδες είχαν καταφέρει να μπουν στην πρώτη δεκάδα, σε αντίστοιχη έρευνα.

Η έρευνα χρησιμοποίησε, όπως υποστηρίζει η TorrentFreak, εργαλεία σύγκρισης και ανάλυσης της κίνησης δεδομένων (traffic comparison and analytic tools), όπως τα Compete, Alexa και Quantcast και δημιούργησε τον παρακάτω πίνακα...

Η περιποίηση του ντεκολτέ


Η περιποίηση του ντεκολτέ

Συμβουλές για τη φροντίδα της περιοχής

To ντεκολτέ, το πιο σέξι σημείο στο σώμα σου θέλει και αυτό τη φροντίδα του. 

Διαβάστε συμβουλές για τη φροντίδα της περιοχής...

Η στάση στον ύπνο: Ποιος είπε ότι ο ύπνος κάνει καλό μόνο στα παιδιά; Το πιο σημαντικό όπλο της ομορφιάς σου είναι σίγουρα ο ύπνος αφού η φροντίδα του δέρματος δεν σταματάει το βράδυ που κοιμόμαστε. 

Για να δείχνει και αν είναι απαλό και ενυδατωμένο αλλά και να αποφύγεις τις λεπτές γραμμές στην περιοχή φρόντισε να κοιμάσαι ανάσκελα και όχι μπρούμυτα πράγμα που είναι επίσης καλό και για το πρόσωπο σου!

Η σωστή επιλογή του στηθόδεσμου: Η σωστή υποστήριξη του στήθους είναι πολύ μεγάλη υπόθεση αν θέλεις να έχεις πάντα σούπερ σέξι στήθος. Το να βρεις στο σωστό σουτιέν δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά έχει και βαθύτερη έννοια.

Το σωστό σουτιέν όχι μόνο συγκρατεί το στήθος αλλά σε βοηθάει να ξεχάσεις σημάδια από το λάθος σουτιέν όπως για παράδειγμα αν φοράς 2 νούμερα μικρότερο σουτιέν για να δείχνει καλύτερα το στήθος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε βάθος χρόνου αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το δέρμα στην περιοχή!

Ο καθαρισμός της περιοχής: Ο καθαρισμός δεν είναι απαραίτητος μόνο για το πρόσωπο αλλά και για το σώμα σου και συγκεκριμένα την περιοχή του στήθους σου. 

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να φροντίσεις σωστά το ντεκολτέ σου είναι ο σωστός καθαρισμός χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό που θα ενισχύσει την ελαστικότητα του δέρματος στην περιοχή. 

Ένα απαλό καθαριστικό είναι τέλειο αφού θα αφήσει την περιοχή απαλή και έτοιμη για ενυδάτωση και μπορείς να το απλώσεις στο μπάνιο σου και στέγνωσε ταμποναριστά την περιοχή.

Ενυδάτωση: Το να φροντίσεις για το ντεκολτέ σου περιλαμβάνει το πιο βασικό ίσως τιπ για την περιοχή του στήθους: τη σωστή ενυδάτωση. 

Η περιοχή του στήθους έχει την τάση να είναι πιο ξηρή από το υπόλοιπο σώμα και πρέπει να το προσέξεις. Δεν χρειάζεται να πάρεις ειδική κρέμα για την περιοχή απλά μια πλούσια ενυδατική κρέμα είναι αυτό που θέλεις. 

Η χρήση αντηλιακής κρέμας: Το να ξεχνάς την αντηλιακή σου κρέμα δεν είναι εγκληματικό μόνο για το πρόσωπό σου αλλά και για το στήθος σου. 

Η ευαίσθητη περιοχή του στήθους υποφέρει απο τον ήλιο που στη χώρα μας είναι δυνατός. Καλό είναι να απλώνεις και λίγη αντηλιακή πριν βγεις έξω ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός για να το προστατεύσεις έτσι τέλεια. 

Πηγή: womenonly.gr

«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε πληρώσει το χαράτσι»


«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε πληρώσει το χαράτσι»


Προστριβές στην τρικομματική κυβέρνηση φέρνει το ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ

Προστριβές στην τρικομματική κυβέρνηση φέρνει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που τους έχει κοπεί το ρεύμα επειδή δεν είχαν να πληρώσουν το χαράτσι. Στο θέμα αυτό τόσο ο συνάδελφός του, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ όσο και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία να του τονίζουν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι εάν έχει στοιχεία, να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πάντως τον ρώτησε εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε πληρώσει το χαράτσι και αν όχι αν η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα και ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι δεν είχε κοπεί το ρεύμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Προφανώς θα του πήγε στην Εφορεία», είπε ο κ. Στρατούλης σημειώνοντας ακόμη ότι για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι, το οποίο τελικά θα πληρώσουν μέσω Εφορείας. 


Το δράμα των αντρών

Το δράμα των αντρών


Η ψυχή της γυναίκας είναι μια άβυσσος

Κοπλιμέντα
Αν της πεις ότι είναι όμορφη, πας να την ρίξεις στο κρεβάτι. Αν δεν της κάνεις κομπλιμέντο, αδιαφορείς για κείνη, και δεν θα φταίει αν πάει με τον πρώτο τυχόντα που θα της πει ένα γλυκόλογο.

Κλάμα
Αν κλάψεις, είσαι μαμούχαλος. Αν δεν κλάψεις, είσαι ένας αναίσθητος.

Γυμναστική
Αν γυμνάζεσαι και προσέχεις τη διατροφή σου λέει πως θέλεις να βρεις άλλες. Αν δεν γυμνάζεσαι, είσαι γουρούνι και φυσικά χοντρός. 

Λουλούδια
Αν της αγοράσεις λουλούδια, έχεις λερώσει τη φωλιά σου. Αν δεν της πάρεις λουλούδια, είσαι γαϊδούρι.


Χρήματα
Αν παίρνει λιγότερα χρήματα από σένα στην δουλειά, της πίνουν το αίμα! Αν παίρνεις λιγότερα χρήματα από εκείνη, είσαι άχρηστος και καλά θα κάνεις να βρεις κάτι καλύτερο, γιατί αρκετά σε ανέχτηκε!

Στόχοι
Αν νοιώθεις περήφανος για τους στόχους που έχεις καταφέρει, είσαι επιδειξίας. Αν είσαι μετριοπαθής, δεν έχεις φιλοδοξίες και ρεμάλι σε ανεβάζει τεμπέλη σε κατεβάζει.

Πονοκέφαλος
Αν εκείνη έχει πονοκέφαλο, είχε μία δύσκολη μέρα. Αν εσύ έχεις πονοκέφαλο, είναι μόνο μία πρόφαση, γιατί δεν την αγαπάς πια.

Σεξ 
Αν εκείνη θέλει να κάνετε έρωτα είναι γιατί σε θέλει και σ' αγαπάει. Αν εσύ θέλεις, είναι γιατί μόνο αυτό έχεις στο βρώμικο μυαλό σου, όπως όλοι οι άντρες.

O πολυεφευρέτης Τόμας Έντισον

O πολυεφευρέτης Τόμας Έντισον


Ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο!

Η επιτομή του σύγχρονου εφευρέτη και του πολυμήχανου πνεύματος, ο Έντισον πατεντάρισε στην καριέρα του περισσότερες από 1.000 εφευρέσεις, κάποιες από αυτές άγνωστες, άλλες γνωστότερες και μερικές που θα άλλαζαν τον κόσμο!

Ο άνθρωπος που ευθύνεται για την έλευση του ηλεκτρισμού στα σπίτια του κόσμου και τη φωταγώγηση των πόλεων έμελλε να μεταμορφώσει δραστικά τις ζωές των ανθρώπων και την απτή καθημερινότητά τους. 

Η ηλεκτρική εποχή που εγκαινίασε θα έκανε τη ζωή στη Δύση απλούστερη, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στην κοινωνία: ο νέος τρόπος ζωής δεν είχε τίποτα κοινό με όλα όσα είχε ζήσει μέχρι τότε η ανθρωπότητα. 

Και βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον φωνόγραφο, τον ηλεκτρικό λαμπτήρα, τον βελτιωμένο τηλεφωνικό πομπό και τις βάσεις φυσικά για τον κινηματογράφο. Ασχολήθηκε σχεδόν με τα πάντα και άφησε το στίγμα του σχεδόν στα πάντα. 

Όσο για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, έμελλε να παίξει και αυτό τον ρόλο του στην ιστορία της επιστήμης, καθώς και πάλι αυτός ήταν ο πρώτος που θα εγκαινίαζε την έννοια του ερευνητικού εργαστηρίου για βιομηχανικούς σκοπούς. 

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα την καριέρα του κορυφαίου εφευρέτη...

Πρώτα χρόνιαΓεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 1847 στο Milan του Οχάιο, ο Τόμας Άλβα Έντισον ήταν το τελευταίο από τα 7 παιδιά της οικογένειας του εξόριστου πολιτικού ακτιβιστή από τον Καναδά Σάμιουελ Έντισον και της δασκάλας Νάνσι Έντισον. Η οστρακιά που έπληξε τον Τόμας σε τρυφερή ηλικία θα του άφηνε προβλήματα ακοής και στα δυο του αυτιά, συμφορά που θα τον άφηνε σχεδόν κουφό στην ενήλικη ζωή του.

Το 1854, η οικογένεια μετακομίζει στο Μίσιγκαν, με τον νεαρό Έντισον να πηγαίνει στο σχολείο για μόλις 12 εβδομάδες, καθώς το υπερκινητικό και δύσκολο παιδί με τις «καταστροφικές τάσεις» έκανε τη ζωή των δασκάλων του κόλαση. Η μητέρα του αναλαμβάνει λοιπόν εκπαιδευτικά καθήκοντα, διδάσκοντας τον Τόμας στο σπίτι. 

Σε ηλικία 11 ετών, ο Τόμας είχε πλέον αναπτύξει αγάπη για τα γράμματα και ακόρεστη δίψα για γνώση, συνήθεια που δεν θα τον εγκατέλειπε σε όλη του τη ζωή...

Πρώιμη καριέραΣε ηλικία 12 ετών, ο πολυμήχανος πιτσιρικάς αποφασίζει να κάνει τις γνώσεις του πράξη: πείθει τους γονείς του να του επιτρέψουν να μοιράζει εφημερίδες στον σιδηροδρομικό σταθμό, απασχόληση που θα τον βάλει στα άδυτα του Τύπου και σύντομα θα του επιτρέψει να εγκαινιάσει τη δική του μικρή εφημερίδα. Την ονόμασε «Grand Trunk Herald» και γνώρισε αρκετή επιτυχία μεταξύ των ταξιδιωτών, ενώ έμελλε να είναι η πρώτη μόνο από μια μακρά σειρά επιχειρηματικών περιπετειών του αεικίνητου Έντισον. 

Τον ίδιο καιρό, μετατρέπει ένα εγκαταλειμμένο βαγόνι τρένου του σταθμού σε εργαστήριο, επιδιδόμενος σε χημικά πειράματα, κάνοντας πράξη τις γνώσεις που αποκόμιζε από το «ιδιαίτερο» με τη μητέρα του. Η φωτιά ωστόσο που έπιασε το βαγόνι από πείραμά του λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή, με τους ιθύνοντες του σταθμού να τον πετάνε μια και καλή έξω από τον σιδηρόδρομο. 

Ένα σχεδόν τραγικό περιστατικό έμελλε να αλλάξει τη μοίρα του νεαρού Έντισον, όταν έσωσε ένα τρίχρονο παιδί από βέβαιο θάνατο. Ο ευγνώμων πατέρας του μικρού αντάμειψε τον Τόμας διδάσκοντάς του πώς να λειτουργεί τον τηλέγραφο. Μέχρι τα 15, ο Έντισον ήταν ξεφτέρι στον τηλέγραφο, γεγονός που θα του επέτρεπε πλέον να εργαστεί ως χειριστής τηλεγράφου, περνώντας τα επόμενα 5 χρόνια της ζωής του οργώνοντας τη χώρα. Την ίδια εποχή αναπτύσσει και το ενδιαφέρον του για τα «ηλεκτρικά φαινόμενα», μελετώντας και κάνοντας πειράματα. Το 1866, σε ηλικία 19 ετών, ο Έντισον μετακομίζει στο Λούισβιλ του Κεντάκι για να εργαστεί στο Associated Press. Η νυχτερινή του βάρδια του επέτρεπε να μελετά τα πρωινά και να πειραματίζεται, αυξάνοντας τις γνώσεις του σε πολλούς επιστημονικούς και τεχνολογικούς τομείς. 

Το 1868, ο Έντισον επέστρεψε στο σπίτι του για να βρει την πολυαγαπημένη του μητέρα χτυπημένη από ψυχική ασθένεια και τον πατέρα του άνεργο, με την οικογένεια να είναι σχεδόν άπορη. Ο Τόμας ένιωσε ότι ήταν ώρα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αλλάζοντας και πάλι τόπο κατοικίας: πήγε στη Βοστόνη για να δουλέψει για λογαριασμό της Western Union, με τη Βοστόνη της εποχής να είναι το αδιαφιλονίκητο επιστημονικό και πολιτιστικό κέντρο των ΗΠΑ. 

Στον ελεύθερο χρόνο του, άρχισε να αναπτύσσει το ενδιαφέρον του για τις εφευρέσεις. Πρώτη του πατενταρισμένη εφεύρεση, ένα ηλεκτρονικό σύστημα για την ταχύτατη καταμέτρηση των ψήφων, με τους νομοθέτες της Μασαχουσέτης να μη συγκινούνται ωστόσο καθόλου...

Έντισον ο εφευρέτηςΤο 1869, ο Έντισον μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και αναπτύσσει την πρώτη του πετυχημένη εμπορικά εφεύρεση, το Universal Stock Printer: ένα βελτιωμένο σύστημα καταμέτρησης των χρηματιστηριακών συναλλαγών, που μπορούσε και συνδύαζε δεδομένα από πολυάριθμες συναλλαγές. Η εταιρία Gold and Stock Telegraph Company εντυπωσιάστηκε τόσο από την πατενταρισμένη εφεύρεση που του πλήρωσε 40.000 δολάρια για τα δικαιώματα! Ο 22χρονος Τόμας παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να αφιερωθεί ολόψυχα στις εφευρέσεις, με τα χρήματα που αποκόμισε να του εξασφαλίζουν μια καλή περίοδο «χάριτος».

Το 1870, στήνει το πρώτο του εργαστήριο με κατασκευαστικές δυνατότητες στο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης και προσλαμβάνει μερικούς μηχανικούς. Ως ανεξάρτητος κατασκευαστής, ο Έντισον σύναψε μπόλικες συνεργασίες και συμφωνίες, αναπτύσσοντας τα προϊόντα του για λογαριασμό του εκάστοτε πλειοδότη. Η ολοένα και αυξανόμενη οικονομική του πρόοδος θα του επέτρεπε να ασχολείται με πιο φιλόδοξα σχέδια, με τον ίδιο να γνωρίζει προσωπική φήμη ως εφευρέτης, κατασκευαστής και επιχειρηματίας. 

Το 1871, ο Έντισον θα παντρευτεί τη 16χρονη Μέρι Στίλγουελ, υπάλληλο σε μια από τις εταιρίες του. Κατά τη διάρκεια της 13χρονης συνύπαρξής τους, θα αποκτήσουν 3 παιδιά, τη Μάριον, τον Τόμας και τον Ουίλιαμ, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα ως εφευρέτης. Η Μέρι θα πέθαινε σε ηλικία 29 ετών (το 1884) πιθανότατα από καρκίνο. 

Εκτόξευση στη φήμηΜέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1870, ο Έντισον φιγούραρε ως ένας από τους κορυφαίους εφευρέτες της Αμερικής, με την οικονομική του επιτυχία να του επιτρέπει να αλλάξει έδρα επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις του: το 1876, ο όμιλος πλέον του Έντισον θα εγκατασταθεί στο Νιου Τζέρσεϊ, με τις νέες εγκαταστάσεις να διαθέτουν πολυάριθμα ερευνητικά εργαστήρια και χώρους βιομηχανικής παραγωγής.

Τον ίδιο χρόνο, ο καλός του πλέον πελάτης Western Union τον ενθάρρυνε να αναπτύξει μια τηλεπικοινωνιακή συσκευή για να ανταγωνιστεί το τηλέφωνο του Γκράχαμ Μπελ. Δεν το έκανε ποτέ, βελτίωσε απλώς τον πομπό της συσκευής του Μπελ εκτοξεύοντας τις πωλήσεις της! Τον Δεκέμβριο του 1877 έκανε ωστόσο κάτι άλλο: ανέπτυξε μια μέθοδο καταγραφής της φωνής, που θα έμενε γνωστή ως... φωνόγραφος! Παρά το γεγονός ότι δεν θα γινόταν εμπορική επιτυχία παρά έπειτα από μια δεκαετία, η εφεύρεσή του αυτή θα του έφερνε διεθνή φήμη...

Εταιρία ηλεκτροδότησηςΣτη δεκαετία του 1880 ο Έντισον ήταν πολύ απασχολημένος. Αφού πατεντάρισε τον ηλεκτρικό του λαμπτήρα τον Ιανουάριο του 1880, έβαλε σκοπό να ιδρύσει μια εταιρία που θα έφερνε τον ηλεκτρισμό σε κάθε σπίτι και θα φωταγωγούσε τις πόλεις της Αμερικής. Τον ίδιο κιόλας χρόνο εγκαινιάζει την Edison Illuminating Company, η οποία αργότερα θα μετονομαζόταν σε General Electric Corporation. 

Το 1881, εγκατέλειψε τις εγκαταστάσεις του στο Τζέρσεϊ για να αναπτύξει χώρους σε διάφορες πόλεις, εγκαθιστώντας παράλληλα γραμμές ηλεκτρισμού. Το 1882, ο σταθμός παραγωγής της Pearl Street παρείχε ηλεκτρικό ρεύμα 110 βολτ σε 59 πελάτες του Μανχάταν. Η επανάσταση στην καθημερινότητα των πελατών δεν είχε όμοιό της! 

Προσωπική ζωή 
Το 1884, η σύζυγος του Έντισον πέθανε και δύο χρόνια αργότερα θα ξαναπαντρευόταν, αυτή τη φορά τη Μίνα Μίλερ, που ήταν κατά 19 χρόνια μικρότερή του. 

Το 1887, θα εγκαινιάσει ένα ερευνητικό εργαστήριο ειδικά για τον ηλεκτρισμό στο Νιου Τζέρσεϊ, που λειτουργούσε ως στρατηγείο για τις ηλεκτροδοτικές του επιχειρήσεις. Ο Έντισον περνούσε πλέον τον περισσότερο καιρό του εκεί, πρωτοστατώντας στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας και ελέγχοντας διεξοδικά κάθε βήμα της νέας και εν πολλοίς άγνωστης εφεύρεσης. 

Εκεί ήταν που τελειοποίησε και τον φωνόγραφο, ενώ στο ίδιο μέρος θα κάνει άλλες δύο από τις κορυφαίες του εφευρέσεις: την κινηματογραφική μηχανή λήψης (κινητοσκόπιο) και την αλκαλική μπαταρία! 

Ο βιομήχανος Έντισον
Τις επόμενες δεκαετίες, ο Έντισον θα έβαζε στην άκρη τον ρόλο του ως εφευρέτη για να προωθήσει τον ρόλο του ως επιχειρηματία. Διέκρινε ότι η επιχείρηση του ρεύματος παραήταν μεγάλη για να κυβερνηθεί από έναν άνθρωπο, άρχισε λοιπόν να αναπτύσσει ένα δίκτυο ανθρώπων και παράλληλες δομές ελέγχου για την εύρυθμη λειτουργία του ομίλου του. 

Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος του καταναλωνόταν πλέον στα καθήκοντά του ως διευθυντή, δεν ξέχασε την αγάπη του για τις εφευρέσεις. Την ώρα που η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να επεκτείνεται, ο Έντισον ανέπτυξε μια λειτουργική μπαταρία για ηλεκτρικά οχήματα. Παρά το γεγονός ότι ο βενζινοκινητήρας θα επικρατούσε τελικά, το 1912 ο Έντισον θα πουλήσει την εφεύρεσή του στον φίλο και θαυμαστή του Χένρι Φορντ, ο οποίος ήθελε το σύστημα εκκίνησης για το νέο του μοντέλο, το περίφημο Model T! Το σύστημα του Έντισον θα χρησιμοποιούταν στην αυτοκινητοβιομηχανία για δεκαετίες ολόκληρες. 

Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος
Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου, η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τον Τόμας Έντισον να ηγηθεί του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού, το οποίο εξέταζε μαζικά εφευρέσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικούς σκοπούς. Ο Έντισον εργάστηκε σε πολλά σχέδια, με την ειρηνική του ωστόσο στάση ζωής και την απέχθεια που ένιωθε για τη βία να τον κάνουν να ξεκαθαρίζει τη θέση του εξαρχής: συνέβαλε στον έλεγχο και τον σχεδιασμό αποκλειστικά αμυντικών συστημάτων! 

Τελευταία χρόνια
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1920, ο 80χρονος πλέον Έντισον μείωσε κάπως ρυθμούς, όχι βέβαια προτού αιτηθεί για την τελευταία από τις 1.093 πατενταρισμένες εφευρέσεις του! Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ασχολούταν ακόμα με πιθανές εφευρέσεις, την ώρα που περνούσε τον χρόνο του με τη δεύτερη γυναίκα του, Μίνα, και τον καλό του φίλο, κροίσο της αυτοκινητοβιομηχανίας Χένρι Φορντ, στο χειμερινό του ησυχαστήριο. 

Ο Έντισον πέθανε από επιπλοκές της νόσου του διαβήτη που τον ταλαιπωρούσε στις 18 Οκτωβρίου 1931 στην οικία του, το «Glenmont», στο Νιου Τζέρσεϊ, σε ηλικία 84 ετών. Πολλές εταιρίες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο αναβόσβησαν τα φώτα τους ή διέκοψαν για σύντομο χρονικό διάστημα την παροχή του ηλεκτρικού ως φόρο τιμής στον άνθρωπο που άλλαξε τις ζωές τους. 

Κληρονομιά


Η ζωή του Τόμας Έντισον είναι από αυτές που δεν θα άφηναν τον κόσμο ίδιο μετά το πέρασμά του. Η ηλεκτροδότηση των πόλεων έμελλε να αλλάξει δραστικά την καθημερινότητα των πολιτών της Δύσης αρχικά, με τον ίδιο να αποτελεί λαϊκό ήρωα των ΗΠΑ. 

Μέχρι τον θάνατό του, υπηρέτησε την τεχνολογική πρωτοπορία από την πρώτη κυριολεκτικά γραμμή του πυρός, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την αμερικανική (και δυτική κατόπιν) τεχνολογική επανάσταση και θέτοντας τις βάσεις για τον σύγχρονο ηλεκτρικό κόσμο. 

Όσο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ο Έντισον θεωρείται από τους κορυφαίους αμερικανούς κεφαλαιοκράτες, βοηθώντας έμπρακτα στη σφυρηλάτηση της κραταιάς οικονομίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των «ευάλωτων» πρώτων χρόνων της ιστορίας της...