Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

ΕΤΣΙ ΡΕ!!!!!

Κουνιέται καντήλι στο Άγιο Όρος-Ανάστατοι οι μοναχοί

monaxos agiou orous 03 Κουνιέται καντήλι στο Άγιο Όρος Ανάστατοι οι μοναχοί


Σε αναστάτωση το Άγιο Όρος και οι Άγιοι Πατέρες. Το καντήλι που βρίσκεται εμπρός από την εικόνα του Αγίου Μανδήλιου του Καθολικού στον Ι.Ν. Αγίας Άννης κουνιέται μόνο του από προχθες στις 9.00 το πρωί.
Σύμφωνα με την παράδοση, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, ότι όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ενώ αντιθέτως…
στην περίπτωση που κινείται στις καθημερινές ημέρες , θεωρείται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα..

Η καταπληκτική κοιλάδα των κρίνων

valley1 Η καταπληκτική κοιλάδα των κρίνων

Στην κεντρική ακτή της Καλιφόρνιας η οροσειρά Santa Lucia δημιουργεί ένα μεγάλο φαράγγι ανάμεσα στα βουνά, δύσκολο στην πρόσβαση αλλά παρόλα αυτά εκπληκτικό στη θέα. Ειδικά την άνοιξη! Όταν οι λευκοί κρίνοι κάνουν την εμφάνισή τους και πλημμυρίζουν την κοιλάδα. Η ονομαστή Calla Lily Valley στο Big Sur προσφέρει μοναδικό θέαμα μετατρέποντας ολόκληρη την περιοχή σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Καλιφόρνιας.


valley1 Η καταπληκτική κοιλάδα των κρίνων
Η καλύτερη ώρα για να θαυμάσει κάποιος το τοπίο είναι με τη δύση του ήλιου, όταν τα πορτοκαλί χρώματα του ουρανού χρωματίζουν με τον τρόπο τους το έδαφος και το λευκό των κρίνων δημιουργεί μια εξαιρετική αντίθεση. Οι τυχεροί δεν έχουν παρά να απολαύσουν το ανθισμένο τοπίο και να γεμίσουν το δίχως άλλο τη φωτογραφική μηχανή τους…
valley2 Η καταπληκτική κοιλάδα των κρίνων
valley3 Η καταπληκτική κοιλάδα των κρίνων
valley4 Η καταπληκτική κοιλάδα των κρίνων
valley5 Η καταπληκτική κοιλάδα των κρίνων
valley6 Η καταπληκτική κοιλάδα των κρίνων
valley7 Η καταπληκτική κοιλάδα των κρίνων
perierga.gr

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ...

Το SMS όταν φασώνεσαι : Κούκλα μου, Πότε θα σε ξανά δω;

Το SMS όταν είσαι σε σχέση : Μωρό μου! Σ’αγαπάω ! Μου λείπεις!

Το SMS όταν είσαι παντρεμένος : Μωρό μου ! Βγάλε το κοτόπουλο απ’τη κατάψυξη

Το SMS που λαμβάνω εγω : Μοναδική προσφορά What’s Up Μονο με 5 ευρώ έχεις 600 λεπτά και SMS...!!!

Τέμπη 10 χρόνια μετά: Δεν σας ξεχνάμε!

tempi 880341038 Τέμπη 10 χρόνια μετά: Δεν σας ξεχνάμε!


13 Απριλίου 2003. Μια ημερομηνία που η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει. Μια ημερομηνία που έκανε το ποτήρι στην ατέλειωτη αλυσίδα των χιλιάδων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα να ξεχειλίσει.
13 Απριλίου 2003, η ημέρα που έκανε μια ολόκληρη Ελλάδα να παγώσει όταν με δέος πληροφορήθηκε για το τραγικότερο δυστύχημα των ελληνικών δρόμων που καταγράφηκε ποτέ.
Εικοσιένα νεαρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι πάνω στον ανθό της νιότης τους πλήρωσαν με την ζωή τους σφάλματα και παραλείψεις κάποιων!
Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής όταν όλη η χώρα πάγωσε στο άγγελμα του δυστυχήματος. Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό, Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη. Η νταλίκα καρμανιόλα μετέφερε φορτίο με νοβοπάν που εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές. Αποτέλεσμα, 21 ανυποψίαστοι μαθητές να βρουν τραγικό θάνατο λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους.
 Τέμπη 10 χρόνια μετά: Δεν σας ξεχνάμε!
 Τέμπη 10 χρόνια μετά: Δεν σας ξεχνάμε!
Zougla.gr

ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ...

ΕΤΣΙ ΛΕΜΕ....

η αλήθεια να λέγεται..!!

ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ....Η ΖΩΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙ ΟΥΣΙΑ!!!!!!

ΕΜΕΙΝΑ...

Η ΑΜΗΧΑΝΗ ΣΤΙΓΜΗ...

ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ;;;;;;;;;

Πτώση στη χρήση νέων τεχνολογιών στην οικονομία της Ελλάδας

Πτώση στη χρήση νέων τεχνολογιών στην οικονομία της Ελλάδας


Περιορίστηκε στην 64η θέση από την 59η το 2012

Στην 64η θέση, μεταξύ 144 χωρών, βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη της ετήσιας μελέτης «The Global Information Technology Report 2013» του World Economic Forum, που αναφέρεται στη χρήση των νέων τεχνολογιών στην οικονομία της κάθε χώρας. Η βαθμολογία, που απέσπασε η χώρα μας, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, ήταν 3,9 και η πτώση στις ετήσιες επιδόσεις της στην ψηφιακή οικονομία αντιστοιχεί σε 5 θέσεις, μιας και το 2012 κατείχε την 59η θέση μεταξύ 142 χωρών.

Διαχρονικά, από το 2006- 2007, οπότε η Ελλάδα είχε βρεθεί στην 48η θέση μεταξύ 122 χωρών, η πορεία τής ελληνικής ψηφιακής οικονομίας είναι πτωτική. Το 2010- 2011, η Ελλάδα βρέθηκε στην 64η θέση, ανέβηκε το 2012 στην 59η και για το 2013 κατατάσσεται ξανά στην 64η θέση, αδυνατώντας να διατηρήσει το πλεονέκτημα της ανόδου τής προηγούμενης χρονιάς.

Αυτές οι αυξομειώσεις της κατάταξης της Ελλάδας, όσον αφορά τις επιδόσεις της στην ψηφιακή οικονομία, δείχνουν αρρυθμία στην υιοθέτηση καινοτομιών και μεταρρυθμίσεων με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Ωστόσο, οι αναλυτές του World Economic Forum δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες, σε σύγκριση με την προηγούμενη οικονομική χρήση, όπου το κύμα της κρίσης ήταν σφοδρό, σαρώνοντας στο πέρασμά του θέσεις εργασίας, χρηματοοικονομική σταθερότητα και προοπτική, ειδικά για τη νέα γενιά. Σε αυτό το πλαίσιο, οι χώρες κάνουν ό,τι μπορούν, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ενσωματώνοντας τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις δομές τους και τις οικονομίες τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, για το 2013, χώρες με υψηλές επιδόσεις στην ψηφιακή οικονομία μετρούν απώλειες, δείγμα της ύφεσης, που πλήττει μέρος των οικονομιών, διεθνώς. Η Κίνα έχασε 7 θέσεις, η Ρουμανία 8, η Σουηδία 2, η Δανία 4, ο Καναδάς 3, η Νέα Ζηλανδία 6 και η Αργεντινή 7. Από την άλλη πλευρά, το Μεξικό ανέβηκε κατά 13 θέσεις, η Γεωργία κατά 23 θέσεις, η Χιλή κατά 5 θέσεις, το Ισραήλ και το Λουξεμβούργο, ανέβηκαν επίσης κατά 5 θέσεις, το Καζακστάν κατά 12 θέσεις.

Οι αναλυτές του World Economic Forum επισημαίνουν πως πλέον η αναγνώριση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ως μοχλού ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, είναι διάχυτη παντού, διεθνώς. Το ρίσκο των επενδύσεων σε ΤΠΕ καθίσταται αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε και αναγνωρίζεται η αξία της επίδρασής τους στην παραγωγή και την αξιοποίηση των πόρων της κάθε χώρας.

«Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελούν βασικό παράγοντα για ένα πιο οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμο κόσμο, στον απόηχο μιας από τις σοβαρότερες οικονομικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Το Global Information Technology Report 2013» τονίζει τον βασικό ρόλο της τεχνολογίας ως καταλύτη για το μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας στην επόμενη δεκαετία, μέσω εκσυγχρονισμού και καινοτομίας.

Την πρώτη δεκάδα των πιο τεχνολογικά προηγμένων και ψηφιακά διασυνδεδεμένων χωρών συμπληρώνουν, κατά σειρά, οι εξής: Φινλανδία, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, ΗΠΑ, Ταϊβάν και Κίνα.

Στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας- Networked Readiness Index (NRI), πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται χώρες, όπως το Καζακστάν (43η θέση), ο Μαυρίκιος (55η θέση), το Μαυροβούνιο (48η θέση), η Κροατία (51η θέση), η Μάλτα (28η θέση), η Τσεχία (42η θέση), η Λιθουανία (32η θέση), τα Μπαρμπάντος (39η θέση), η Χιλή (34η θέση) και η Λετονία (41η θέση).

Η κατάταξη των χωρών στον Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας γίνεται με βάση τέσσερις άξονες: Περιβάλλον (πολιτικό, κανονιστικό, επιχειρηματικό, καινοτομικό), Ετοιμότητα (υποδομές και ψηφιακό περιεχόμενο, οικονομική προσιτότητα, δεξιότητες), Χρήση (προσωπική, επαγγελματική, κυβερνητική) και Επιπτώσεις (οικονομικές, κοινωνικές).

Η Ελλάδα, για το 2013, αναφορικά με τον άξονα Περιβάλλον, κατατάσσεται στην 87η θέση και, ως προς τον άξονα Ετοιμότητα, στην 47η θέση, ως προς τη Χρήση, καταλαμβάνει την 68η θέση και, ως προς τις Επιπτώσεις, την 82η θέση.

Νομικό σύστημα, προβλήματα στην επιχειρηματικότητα και την έναρξη επιχειρήσεων, υψηλό κόστος των παρεχόμενων τεχνολογικών υπηρεσιών, η μη σύγχρονη ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, ο χαμηλός δείκτης καινοτομίας και η χαμηλή επίδραση των τεχνολογιών στην πραγματική οικονομία, την κοινωνία και την κυβέρνηση, είναι τα μειονεκτήματα της Ελλάδας, που ρίχνουν τις επιδόσεις της στην ψηφιακή οικονομία.

Κάντε την διαθήκη σας οn line από την Google

Κάντε την διαθήκη σας οn line από την Google


Τι θα γίνουν μετά τον θάνατο κάποιου όλα αυτά τα ψηφιακά δεδομένα που έχει δημιουργήσει, αναρτήσει και αποθηκεύσει στους διάφορους λογαριασμούς του;

Η Google έρχεται πλέον να διευκολύνει την απάντηση, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ένα είδος «ψηφιακής διαθήκης», αποφασίζοντας εκ των προτέρων για την τύχη των δεδομένων τους (εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο κ.α.), είτε όταν πεθάνουν πραγματικά, είτε όταν πεθάνουν ψηφιακά (δηλαδή για οποιοδήποτε λόγο επιλέξουν να διακόψουν την online «ζωή» τους).

Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας Inactive Account Manager («Διαχείριση Αδρανούς Λογαριασμού»), οι χρήστες θα μπορούν να διαλέξουν αν θα διαγραφούν οριστικά τα δεδομένα τους, αφού περάσει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά το θάνατό τους, ή αν θα τα «κληροδοτήσουν» σε συγκεκριμένους ανθρώπους, στην κατοχή των οποίων πλέον αυτά θα περάσουν.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, μπορούν να αφορούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λογαριασμούς της Google (Gmail), είτε άλλες υπηρεσίες της εταιρείας όπως το κοινωνικό δίκτυο Google Plus, η υπηρεσία ιστολογίων Blogger, αποθήκευσης δεδομένων Google Drive και άλλες (Picassa, Google Voice, YouTube).

Όλο και περισσότεροι χρήστες αναρτούν ή αποθηκεύουν περιεχόμενο που τους αφορά, στα κοινωνικά δίκτυα ή στο υπολογιστικό «νέφος».

Η πρωτοβουλία της Google έρχεται μετά από ανησυχίες, που όλο και συχνότερα εκφράζουν πλέον διάφοροι χρήστες και οργανώσεις χρηστών γι' αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε την ψηφιακή μεταθανάτια ζωή σας με τρόπο που θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλειά τους - και θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των αγαπημένων σας, αφού εσείς θα έχετε πια φύγει», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιό της.

Η διαγραφή των δεδομένων μπορεί να γίνει τρεις, έξι, εννέα ή 12 μήνες μετά το θάνατο κάποιου (ή απλώς μετά την εθελούσια εγκατάλειψη της online ζωής του και την απόσυρσή του από τα ψηφιακά εγκόσμια πράγματα, ενόσω ο ίδιος θα συνεχίσει να ζει).

Εναλλακτικά, η εταιρεία θα στείλει σε όσους έχουν οριστεί ρητά ως «κληρονόμοι», ένα μέρος ή το σύνολο των δεδομένων του θανόντος.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να ενημερωθεί η Google για τον θάνατο κάποιου χρήστη.

Απλώς αυτός έχει εκ των προτέρων επιλέξει μέσω του Inactive Account Manager το χρονικό διάστημα αδράνειας των λογαριασμών του (3, 6, 9, 12 μήνες), μετά το οποίο η εταιρία, όπως θα έχει ήδη ενημερωθεί, είτε θα διαγράψει τα ψηφιακά δεδομένα του θανόντος, είτε θα τα μεταβιβάσει στους προεπιλεγμένους οικείους του (έως δέκα).

Το ζήτημα της μεταθανάτιας χρήστης των ψηφιακών δεδομένων απασχολεί και άλλες εταιρίες. Ήδη, για παράδειγμα, το Facebook παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να «απαθανατίσουν» κάποιον λογαριασμό τους, αφού θα έχουν πεθάνει.

Επίσης υπάρχουν εφαρμογές, όπως η Ifidie, που επιτρέπουν σε κάποιον να έχει λάβει τα μέτρα του, ώστε όταν πια θα έχει πεθάνει, ειδικά μηνύματα να σταλούν στους φίλους του στο Facebook.

Μια άλλα εφαρμογή στο Twitter, η LivesOn, επιτρέπει στον χρήστη να στέλνει μηνύματα (tweets) και μετά το θάνατό του.

Το ζήτημα της «ψηφιακής» κληρονομιάς των περιεχομένων των online λογαριασμών είναι ένα νέο νομικό ζήτημα και δεν υπάρχουν σχετικές ή σαφείς νομοθεσίες στις περισσότερες χώρες, με συνέπεια να παρατηρούνται επιπλοκές και νομικές διαμάχες μεταξύ συγγενών ή άλλων οικείων που επιδιώκουν πρόσβαση στα δεδομένα του θανόντος.

Προσοχή στα κινητά όταν σερφάρετε στο ίντερνετ

Προσοχή στα κινητά όταν σερφάρετε στο ίντερνετ


Η πρόσβαση στα e-mail και τις ιστοσελίδες μέσω των smartphones αυξάνουν τον κίνδυνο του hacking, καθώς τα κινητά τηλέφωνα έχουν εφαρμογές που ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να παρέχουν αρκετά υψηλά μέτρα ασφάλειας.
Οι ειδικοί στην ασφάλεια αναφέρουν ότι, κάθε μέρα βλέπουμε να ξεπροβάλουν νέες εφαρμογές και προγράμματα για τα smartphones, αλλά δεν βλέπουμε προηγμένα προγράμματα για την ασφάλεια αυτών των εφαρμογών.

Επίσης, η ανίχνευση των hackers είναι πιο δύσκολη, γιατί μέσω smartphones καθίσταται σχεδόν αδύνατο ο εντοπισμός της θέσης του. Γι' αυτό και οι επιχειρήσεις, τα υπουργεία και οι τράπεζες θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στην ασφάλεια του εικονικού τους περιβάλλοντο

Νέος επικίνδυνος ιός για τα pc

Νέος επικίνδυνος ιός για τα pc


Θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.

Μην ανοίξετε κανένα μήνυμα με τον τίτλο συνημμένη κάρτα από Hallmark, ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε.

ΤΙ ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙ;

Είναι ένας ιός που ανοίγει μια εικόνα καρτ-ποστάλ, που «καίει» ολόκληρο το σκληρό δίσκο C του υπολογιστή σας. Εάν λάβετε ένα μήνυμα που ονομάζεται «καρτ-ποστάλ», ακόμα κι αν σας σταλεί από φίλο, μην το ανοίξετε!

Αυτός είναι ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε από το CNN. Αποκαλύφθηκε αυτές τις ημέρες από τη McAfee, και δεν υπάρχει ακόμη τρόπος αντιμετώπισης για αυτό το είδος του ιού.

«Μόνη διέξοδος, η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες»

«Μόνη διέξοδος, η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες»


Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας ένα βήμα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο για να πάρουμε 10 δισ

 Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο για να πάρουμε 10 δισ.


Συμφωνία  υπήρξε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας,κυρίως όσον αφορά στις απολύσεις από το Δημόσιο.

Έτσι, στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που έληξε νωρίτερα,  «ανοίγει» ο δρόμος για την εκταμίευση, σε πρώτη φάση, της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος,  δήλωσε πως  «σήμερα κάναμε μια συντονισμένη και επίπονη προσπάθεια να κλείσουμε όλα τα εκκρεμή θέματα με κορυφαίο ζήτημα, εκ των πραγμάτων, το ζήτημα της δημόσιας διοίκησης».

Επ' αυτού, τόνισε ότι «διαμορφώσαμε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο που ελπίζω ότι θα γίνει αποδεκτό και από την τρόικα, μέχρι την Κυριακή το βράδυ, γιατί πρέπει η νέα εβδομάδα να μας βρει με τελειωμένη τη διαπραγμάτευση». Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για ένα «πλαίσιο» σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση, «πολύ καλό, λογικό, δίκαιο», που «σέβεται απολύτως το Σύνταγμα, τις θεσμικές εγγυήσεις», συμπληρώνοντας: «αλλά βεβαίως πρέπει να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση».

«Όταν έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους πρέπει να ασχοληθούμε με αυτούς, βεβαίως θα ασχοληθούμε και με τους 15.000 εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα -αριθμό κατά τον οποίο πρέπει να μειώσουμε το συνολικό προσωπικό, για να δώσω ένα παράδειγμα- και αυτό μπορεί να γίνει εμπροθέσμως, νομίμως, αποτελεσματικά, με διάφορες πηγές που έχουμε στα χέρια μας από τις οποίες θα προέλθει αυτή η μείωση του προσωπικού», είπε.

Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι το σχέδιο της κινητικότητας αποτελεί  το βασικό χαρακτηριστικό της διοικητικής μεταρρύθμισης και ότι μέχρι το 2015 θα υπάρξει μείωση των δημοσίων υπαλλήλλων κατά 180.000 περίπου, συμπεριλαμβανομένων και όσων θα συνταξιοδοτηθούν.

Σχετικά με τους επίορκους ανέφερε ότι θα αποχωρήσουν με βάση τις αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων που θα ενεργοποιηθούν περισσότερο και θα επιταχύνουν τις εργασίες τους και οι μη επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα κριθούν με την αξιολόγηση και την κινητικότητα.

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι θα αξιολογηθούν οι οργανισμοί όπου χρειάζεται και αν δεν έχουν λόγο ύπαρξης θα κλείσουν και το προσωπικό τους, αφού αξιολογηθεί και δεν ανταποκρίνεται θα βγαίνει εκτός.

Όσο για τον αριθμό των επιόρκων, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός γιατί θα ήταν αυθαίρετο, αφού δεν θα έχουν κριθεί τουλάχιστον από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά και υπογράμμισε ότι δεν υπερασπίζεται αορίστως κανέναν, αλλά υπερασπίζεται τους νόμους της χώρας γιατί δεν είμαστε μια χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, που ζητάμε να κοπούν κεφάλια χωρίς νομική διαδικασία. Και η τρόικα κατέληξε, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να ζητάει την ικανοποίηση των απαιτήσεών της, χωρίς νόμιμες διαδικασίες.


Κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ήταν οι απολύσεις στο Δημόσιο

Όπως διαρρέεται στη συμφωνία περιγράφεται ρητά η απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων στη διετία 2013 - 2014. Η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει πλήρης συμφωνία έως και την προσεχή Τρίτη, ειδάλλως η δόση των 2,8 δις. ευρώ (που αποτελεί «υπόλοιπο» από τον περασμένο Δεκέμβριο), δεν μπορεί να εκταμιευθεί εντός του Απριλίου.

''Η Ελλάδα έδωσε τα χέρια με την τρόικα'' ήταν ουσιαστικά ο τίτλος που μπαίνει στο κατεπείγον τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που έφτασε το μεσημέρι στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο θεωρείται τελειωμένη υπόθεση η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Πάντα κατά το τηλεγράφημα η συμφωνία έκλεισε αργά χθες το βράδυ και το μόνο που μένει είναι πλέον και η επίσημη ανακοίνωση.

Μάλιστα υψηλόβαθμος αξιωματούχος φέρεται να έχει διαρρεύσει στο Reuters πως, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, και ιδίως των μεταρρυθμίσεων, είναι πλέον ορθάνοιχτος ο δρόμος για την εκταμίευση από την χώρα μας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ με την επόμενη δόση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ''τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο, κάτι που είναι προϋπόθεση για να γίνει τελικά η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα''.

Απόδειξη της συμφωνίας είναι πως ήδη δύο εκπρόσωποι της τρόικας, οι Μορς και Μαζούχ, έφυγαν από την Ελλάδα, ενώ παραμένει στην Αθήνα μόνο ο Π. Τόμσεν, γιατί έχει προγραμματισμένη συνάντηση την Δευτέρα με τον Γ. Στουρνάρα, αλλά και ομιλία σε συνέδριο.

Ο Σόιμπλε ξαναχτυπά

Αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί πως ταυτόχρονα με το τηλεγράφημα του Reuters, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως ''η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση''.

Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης δηλώνει ο Σόιμπλε προσθέτοντας πως στο Eurogroup δεν ελήφθη καμία απόφαση!