Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Το τέλειο ενυδατικό προϊόν για λιπαρές επιδερμίδες

Το τέλειο ενυδατικό προϊόν για λιπαρές επιδερμίδες

Με απλά και οικονομικά υλικά που μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με είδη περιποίησης της επιδερμίδας μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο ενυδατικό προϊόν. Ταιριάζει στις λιπαρές επιδερμίδες και γενικότερα σε δέρματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Υλικά
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους κερί μέλισσας
5 gr βούτυρο κακάο
3 κουταλάκια του γλυκού λάδι σταφυλιού
½ κουταλάκι του γλυκού βόρακα
2 κουταλάκια του γλυκού έγχυμα λεβάντας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

Διαδικασία

Σε μπεν μαρί ανακατέψτε το κερί μέλισσας, το βούτυρο κακάο και το λάδι σταφυλιού. Προσθέστε το βόρακα στο έγχυμα λεβάντας και με αργό ρυθμό προσθέστε το μείγμα στο μπεν μαρί σας. Αφού ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ανακατέψτε. Τοποθετήστε το μείγμα σας σε ένα βάζο με σκούρο χρώμα και διατηρήστε το στο ψυγείο σας. Θα σας κρατήσει πάνω από δύο μήνες.

Πηγή:jenny.gr

Γιατί δεν καταλαβαίνουν οι άντρες τις γυναίκες


Γιατί δεν καταλαβαίνουν οι άντρες τις γυναίκες
Οι περισσότεροι άντρες έχουν σκεφτεί πολλές φορές ότι δεν θα καταλάβουν ποτέ τους τις γυναίκες. Ως φαίνεται, έχουν δίκιο: μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το ένστικτό τους δεν τους βοηθάει καθόλου.
Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο LWL, στο Μπόχουμ της Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κοιτάζουν φωτογραφίες ανθρώπινων ματιών ενστικτωδώς μαντεύουν καλύτερα την ψυχική διάθεση του ατόμου που απεικονίζεται όταν αυτό είναι άντρας.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «PLoS One», στη μελέτη τους συμμετείχαν 22 άνδρες – όλοι ανύπαντροι και ηλικίας 21 έως 52 ετών.
Οι εθελοντές κοιτούσαν φωτογραφίες ματιών, εν όσω υποβάλλονταν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) εγκεφάλου.
Οι μισές από τις φωτογραφίες απεικόνιζαν γυναικεία μάτια και οι άλλες μισές ανδρικά, ενώ κάθε μία εξέφραζε συναισθήματα θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα.
Καθώς οι εθελοντές κοιτούσαν μία-μία τις φωτογραφίες, έπρεπε να διαλέγουν ανάμεσα σε δύο λέξεις που περιέγραφαν την ψυχική διάθεση των ματιών. Ωστόσο, δεν είχαν καμία πληροφορία εάν η φωτογραφία που έβλεπαν αφορούσε γυναίκα ή άντρα.
Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, οι εθελοντές κατόρθωναν με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια να διαισθάνονται την ψυχική διάθεση των ανδρικών ματιών παρά αυτή των γυναικών.
Επιπλέον, όταν κοιτούσαν τις φωτογραφίες των ανδρικών ματιών, η αμυγδαλή του εγκεφάλου τους (είναι μία δομή που συσχετίζεται με τα συναισθήματα) ενεργοποιόταν περισσότερο απ’ όσο όταν κοιτούσαν γυναικεία μάτια.
Το ίδιο συνέβαινε και με άλλες περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τα συναισθήματα.
Επειδή στην επιστημονική κοινότητα είναι διάχυτη η αντίληψη ότι η συναισθηματική «ανάγνωση» του απέναντί μας γίνεται κυρίως με τα μάτια, τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι άντρες εκ φύσεως «διαβάζουν» καλύτερα τα ανδρικά συναισθήματα παρά τα γυναικεία.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που εγγενώς δεν αντιλαμβάνονται τι αισθάνονται οι γυναίκες, είναι εξαιρετικά δύσκολο και να τις καταλάβουν, λένε οι ερευνητές.
Δεν είναι η πρώτη μελέτη που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα είχαν ανακαλύψει προ καιρού ότι οι άνδρες έχουν την τάση να παρερμηνεύουν τα θετικά μηνύματα από τις γυναίκες, εκλαμβάνοντας συχνά τη φιλικότητά τους ως ερωτικό κάλεσμα.


Πηγή : ygeia.tanea.gr 


3 σημάδια που δείχνουν ότι είναι… γυναικάς

3 σημάδια που δείχνουν ότι είναι… γυναικάς


Έχετε κουραστεί πλέον με τα αποτυχημένα φλερτ; Προστατέψτε την καρδιά και τα συναισθήματά σας από τους γυναικάδες. Δείτε εδώ τα σημάδια τα οποία δείχνουν ότι είναι γυναικάς.
Σας φλερτάρει επίμονα: Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες κολακεύονται από το επίμονο φλερτ και από την αυτοπεποίθηση που έχει ο άντρας όταν σας φλερτάρει. Θα πρέπει όμως να καταλάβετε πως συνήθως αυτοί είναι οι γυναικάδες. Συνήθως οι άντρες που δεν είναι γυναικάδες ντρέπονται να φλερτάρουν έντονα μια κοπέλα. Καλό θα ήταν λοιπόν να στρέψετε τα βλέμματά σας σε πιο ντροπαλού άντρες.
Όταν τα λόγια του δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις του: Σας υπόσχετε πράγματα πριν καλά καλά γνωριστείτε και μετά εξαφανίζετε για μέρες με τη δικαιολογία ότι ήταν «απασχολημένος». Τότε μάλλον ακολουθεί αυτή την τακτική για να σας ρίξει στο κρεβάτι.
Σας βλέπει αργά τη νύχτα: Βγαίνετε καιρό με αυτόν που σας αρέσει αλλά ποτέ δεν έχετε πάει μια βόλτα ή για έναν καφέ τη μέρα; Τότε μάλλον τα πράγματα είναι δύσκολα για εσάς. Όταν ένας άντρας σας βλέπει μόνο αργά το βράδυ, δείχνει ακολουθεί την κλασσική τακτική ενός γυναικά.
 πηγή:myworld.gr 

Spiegel: Ετσι κρύβουν τον πλούτο οι χώρες της κρίσης

Spiegel: Ετσι κρύβουν τον πλούτο οι χώρες της κρίσης

«Πόσο δίκαιη είναι η διάσωση του ευρώ όταν οι παραλήπτες της βοήθειας είναι πλουσιότεροι αυτών που την δίνουν;» αναρωτιέται το Spiegel σε εκτενές αφιέρωμά του για τον πλούτο των πολιτών στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία. 

Αφορμή ήταν η πρόσφατη έκθεση της ΕΚΤ που παρουσιάζει τα γερμανικά νοικοκυριά φτωχότερα από αυτά των Ελλήνων και των Κυπρίων.

Όταν η Μέρκελ πήγε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012, στο Σύνταγμα μεταξύ άλλων την περίμενε ένας περιποιημένος ηλικιωμένος κύριος, με κουρεμένο μουστάκι και φρεσκοσιδερωμένο παντελόνι, αλλά και ένα πλακάτ σε ύφος που δεν ταίριαζε με την εικόνα του: «Φύγε από τη χώρα μας, σκύλα», γράφει το Spiegel περιγράφοντας το περιστατικό.

Υπάρχει όμως μία άλλη εικόνα της Γερμανίας, αντιτείνει το Spiegel, αυτή της έκθεσης της ΕΚΤ. Σε επίπεδο διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων, η Κύπρος είναι δεύτερη στην ΕΕ με 671.000 ευρώ ανά οικογένεια, ακολουθούν μεταξύ άλλων Ισπανία και Ιταλία και η Γερμανία έπεται, αρκετά χαμηλότερα, με μόλις 195.000 ευρώ. 

Παρά ταύτα, η Κύπρος θα πάρει 10 δισ. ευρώ από τον Μηχανισμό Σταθερότητας. 

Η Γερμανία εγγυάται ήδη περίπου 100 δισ. ευρώ δανείων σε προβληματικές χώρες και εάν μπουν σε Μνημόνιο και άλλες μεγάλες χώρες, αντί να εισφέρουν, οι υποχρεώσεις της μπορεί να φτάσουν ως τα 509 δισ., όπως εκτιμά η Γερμανική Ένωση Φορολογούμενων.

Το Spiegel δεν παραλείπει να... απολογηθεί για την στάση των Γερμανών με «περίεργες»αναφορές στην πρόσφατη Ιστορία των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. 

Όπως λένε οι συντάκτες του, οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης είτε νίκησαν (όπως π.χ. η Γαλλία) είτε έμειναν ουδέτερες (όπως η Ισπανία). Κατά συνέπεια, οι πολίτες τους μπόρεσαν να συσσωρεύσουν πλούτο, όπως υποστηρίζουν. 

Το Spiegel δεν αναφέρεται στις κατεστραμμένες υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό σε όποια χώρα πέρασαν οι Ναζί, 
αλλά υποστηρίζει ότι με την ήττα χάθηκαν οι «αποταμιεύσεις ενός ολόκληρου Έθνους», χωρίς βέβαια να προσθέτει και τα αναγκαστικά δάνεια που χορήγησε η Ελλάδα και άλλες κατεχόμενες χώρες...

Αντίθετα, στοχοποιεί τον Ελληνα δημόσιο υπάλληλο που έχει περιουσία στον τόπο του: 

«Πάρτε για παράδειγμα τον Δημήτρη, κάτοικο Κρήτης», αναφέρει το κείμενο. Υπάλληλος στα ΕΛ.ΤΑ. με σύζυγο στο προσωπικό του Πανεπιστημίου, μετά από δεκαετίες στο Δημόσιο έχουν εξασφαλισμένο μισθό και μία μικρή σύνταξη να τους περιμένει. Οι δυο τους, μαζί με τους δύο έφηβους γιους τους, ζουν σε ένα άνετο σπίτι στο Ηράκλειο. Διαθέτουν επίσης ένα μικρό συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στα νότια του νησιού, με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, ενώ από τις ελιές και τα κτήματα που έχει η οικογένεια παράγουν λάδι και άλλα προϊόντα.

«Τώρα που πλησιάζει η σύνταξη, το ζευγάρι παραπονιέται ότι «τα πράγματα δεν πάνε καλά». Τα έξοδά μας είναι πολύ μεγάλα», λέει ο Δημήτρης ενώ μανουβράρει το ένα από τα τρία Ι.Χ. της οικογένειας στο χώρο στάθμευσης δίπλα στην παραλία. Πλέον πρέπει να πληρώνουμε φόρους και για τα τρία ακίνητα και για τα αυτοκίνητα. «25% των εσόδων μας.... Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω».

Στο παρελθόν, οι δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν άλλη ζωή, κατά το Spiegel
, καθώς η φορολογία εισοδήματος γινόταν ήδη στη μισθοδοσία ενώ παρέκαμπταν την Εφορία για άλλα έσοδα όπως η παραγωγή από κτήματα και η ενοικίαση τουριστικών καταλυμάτων. Πράγματι, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία είναι αρνητικοί πρωταθλητές στην παραοικονομία μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, με ποσοστά ως 25% στη χώρα μας, όταν στη Γερμανία είναι 13% και σημαντικά κάτω του 10% σε άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία.

Την ίδια ώρα, η φορολόγηση των πλουσίων μοιάζει αδύνατο να επιβληθεί, ενώ από την αρχή της κρίσης τα φορολογικά έσοδα σε περιπτώσεις όπως της Ελλάδας έχουν συρρικνωθεί. Για να εισπραχθεί ο φόρος επί της ακίνητης περιουσίας έχει συνδεθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και πάλι το 80% των λογαριασμών είτε πληρώνεται με καθυστέρηση είτε καθόλου, ενώ 30.000 πελάτες κλείνουν τις παροχές τους κάθε μήνα.

Με το παράδειγμα της Κύπρου και του τέλους επί των καταθέσεων νωπό στις μνήμες όλων, το Spiegel παραθέτει την άποψη του Πέτερ Μπόφινγκερ, που θεωρεί τον φόρο επί του πλούτου πολύ πιο κατάλληλο. «Οι πλούσιοι του Νότου θα μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους σε βόρειες τράπεζες για να αποφύγουν το τέλος», όπως λέει.

Και ο Γκούντραμ Βολφ του Bruegell από τις Βρυξέλλες προσθέτει ότι η έκθεση που δείχνει πόσο πλούσιοι είναι οι Κύπριοι έναντι των φτωχών Γερμανών, «καταδεικνύει την άνιση κατανομή του πλούτου στη Γερμανία και αλλού», εννοώντας ότι και οι πλούσιοι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για τη διάσωση του ευρώ. 

«Θα ήταν τελείως γελοίο εάν το σχετικά φτωχό μέσο γερμανικό νοικοκυριό βοηθούσε τους μεγιστάνες στην Ελλάδα να αποφύγουν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους», λέει ο Βολφ και καταλήγει το αφιέρωμα του περιοδικού.

Πηγή: Έθνος
Πηγή φώτο: Spiegel

Πώς βλέπουν οι γονείς τα παιδιά τους από χώρα σε χώρα;

Πώς βλέπουν οι γονείς τα παιδιά τους από χώρα σε χώρα;


Η κόρη μου; Είναι πανέξυπνη, φιλομαθής και ανεξάρτητη, δηλώνει μητέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γιος μου είναι ήρεμος και γελαστός, ένα ευτυχισμένο παιδί, λέει Ιταλίδα μαμά. Η διαφορετική ιεράρχηση -η ευφυΐα προηγείται στις ΗΠΑ, η ψυχολογία στην Ιταλία- σημαίνει ότι οι γονείς βλέπουν διαφορετικά τα παιδιά τους από χώρα σε χώρα; Ναι, απαντά μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες.

Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί γονείς, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν τον όρο «θετικός -ή» στην πλειονότητά τους για να περιγράψουν τα παιδιά τους, ενώ οι Ολλανδοί και οι Σουηδοί τα βλέπουν «ευτυχισμένα», σε αντίθεση με τους Αμερικανούς και τους Αυστραλούς που πιστεύουν ότι μεγαλώνουν μικρούς Αϊνστάιν γεμάτους δίψα για τη γνώση.

Η έρευνα που επιχειρεί να διερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στην εθνο-πολιτισμική ταυτότητα και την εικόνα που έχουν οι γονείς για τα παιδιά τους πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Οι ερευνητές του αμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος διαπίστωσαν διαφορές αλλά και ομοιότητες στην οπτική των ενηλίκων.

«Η εμμονή των Αμερικανών για τις γνωστικές δεξιότητες των παιδιών τους από τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας η οποία μεταφράζεται σε έναν αγώνα εξεύρεσης του καλύτερου σχολείου, τούς κάνει να εστιάζουν περισσότερο στον δείκτη ευφυΐας και λιγότερο στον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών» επισημαίνει στο αμερικανικό περιοδικό Ατλάντικ η επικεφαλής της έρευνας Σάρα Χάρκνες.

Στο πεδίο της ευφυΐας οι Ευρωπαίοι γονείς εμφανίζονται αρκετά πιο χαλαροί. Αυτό που φαίνεται να τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι η συναισθηματική ισορροπία των παιδιών.
Ο λόγος, πάντως, δεν είναι μόνο πολιτισμικής φύσης. Όπως υπενθυμίζουν οι ειδικοί, η νομοθεσία για τις γονικές άδειες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στις σκανδιναβικές, δίνει περισσότερο χρόνο στους γονείς να αφιερωθούν στα παιδιά τους και να δημιουργήσουν γι αυτά ένα περιβάλλον ηρεμίας και αγάπης.

Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες η μητρότητα δεν απολαμβάνει ανάλογα προνόμια και οι εργαζόμενες μητέρες επιστρέφουν συνήθως στη δουλειά τους μόλις λίγες βδομάδες μετά τον τοκετό. Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τους γονείς στις ΗΠΑ να βιάζονται να κάνουν τα παιδιά τους ανεξάρτητα και προσαρμοστικά, ώστε να μπορούν να τα εμπιστευτούν στους παιδικούς σταθμούς όσο πιο νωρίς γίνεται.

Το γενικό συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι, πέρα από την απόσταση, το πολιτισμικό υπόβαθρο και τις συνθήκες, ο τρόπος που βλέπουν οι γονείς τα παιδιά τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης είναι περισσότερο ένα μίγμα φιλοδοξιών, ονείρων, προβολών του γονέα στο παιδί και λιγότερο μιας καθαρής ματιάς και αντικειμενικής αξιολόγησης.

Real.gr

Οι λόγοι που συντηρούν τις υψηλές τιμές στα ράφια


Οι λόγοι που συντηρούν τις υψηλές τιμές στα ράφια
Εάν αναρωτιέστε γιατί παρά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση οι τιμές των τροφίμων εξακολουθούν να είναι υψηλές, το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου εντόπισε όχι έναν και δύο, αλλά δεκατρείς λόγους! Οι σημαντικότεροι είναι οι εξής:

- Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ, που διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 13% και του 23%.

- Οι ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών που φουσκώνουν τις τιμές για να καλύψουν την υψηλή φορολόγησή τους.

- Οι ρήτρες εξαναγκασμού των λιανεμπόρων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες, όπου ενδεχομένως πουλούν φτηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά.

- Οι στρεβλώσεις σε τομείς όπως των μεταφορών, που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό.

- Οι πολεοδομικοί περιορισμοί στις προδιαγραφές κτιρίων, που εμποδίζουν την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων τροφίμων.

- Η μεγάλη εξάρτηση από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου.

- Οι αναδρομικοί φόροι, οι έκτακτες εισφορές και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

- Η παύση των πιστώσεων που επιβλήθηκε στις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις από τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό.

- Τα «παζάρια» για πληρωμή προϊόντων χωρίς ΦΠΑ, γεγονός που οδηγεί σε διαμόρφωση λανθασμένων στοιχείων για την εικόνα που επικρατεί στην αγορά.

Espressonews.gr

Οι «παγίδες» στον φόρο ακινήτων


Οι «παγίδες» στον φόρο ακινήτων
Με ελλείψεις, κενά και παγίδες προωθούνται οι ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των νοικοκυριών αναφορικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη, το χαράτσι στη ΔΕΗ αλλά και για τα δάνεια των νοικοκυριών. Παρά τις «καλές» προθέσεις της κυβέρνησης, υπό την πίεση της τρόικας πλήθος κόσμου παραμένει εκτός των 48 δόσεων που προβλέπει η τελική συμφωνία με την τρόικα.

Από τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα δεν θα ωφεληθούν πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι. Ο αριθμός δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς θολό παραμένει το τοπίο για το τι ακριβώς θα γίνει και με όσους φορολογούμενους έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις παλαιοτέρων ετών και είναι συνεπείς, αλλά πέρυσι, για παράδειγμα, δημιούργησαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Θα υπαχθούν στη νέα ρύθμιση για τα χρέη της περυσινής χρονιάς ή όχι;

Μετά και τις χθεσινές διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ τα δεδομένα ως προς τη ρύθμιση είναι τα εξής:

Ποια φυσικά πρόσωπα δικαιούνται ως… 21 χρόνια ρύθμιση: 

- Εάν δεν υπερβαίνουν τα χρέη τις 5.000 ευρώ
- Εάν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες οι οφειλές μέχρι την 31η/12/2012

Σε αυτές τις περιπτώσεις το ελάχιστο όριο κάθε μηνιαίας δόσης θα καθοριστεί στα 25€. Ο οφειλέτης, πάντως, θα επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο 8,75%. Τα κριτήρια ένταξης θα είναι πολύ αυστηρά και προϋποθέτουν αποδεδειγμένη οικονομική δυσχέρεια του οφειλέτη-φυσικού προσώπου.

Δυνατότητα ένταξης θα παρέχεται και σε φυσικά πρόσωπα τα οποία οφείλουν φόρους επιχειρήσεών τους, οι οποίες έχουν κλείσει,

Οι 48 δόσεις για επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα (οφειλές άνω των 5.000 ευρώ ως 75.000 ευρώ) 

Εντάσσονται χρέη φυσικών προσώπων άνω των 5.000 ευρώ τα οποία έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31/12/2012 αλλά και οφειλές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Για τα συγκεκριμένα χρέη οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονται με τόκους που θα υπολογίζονται με ετήσιο επιτόκιο 8,75%. 

Υποθήκες και προσημειώσεις για χρέη από 75.000 ευρώ

Οφειλέτες με χρέη έως 75.000 ευρώ θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση μόνο με υπογραφή λογιστή και συνεγγυητές. Θα υποχρεώνονται να παράσχουν επαρκή στοιχεία από τα οποία θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη ρύθμιση και να πληρώνουν τις δόσεις.

Για ακόμα μεγαλύτερα ποσά (άνω των 300.000 ευρώ) θα πρέπει να προσκομίσουν και διασφαλίσεις, (ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία), ώστε να καλύπτεται το σύνολο της οφειλής τους, σε περίπτωση αθέτησης των όρων της ρύθμισης. Γι’ αυτούς πάντως παρέχεται δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης οφειλής με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Ποιοι μένουν εκτός και περιορίζονται στις… 12 δόσεις 


Των παραπάνω ρυθμίσεων εξαιρούνται χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν καταστεί ή πρόκειται να καταστούν ληξιπρόθεσμα από την 1η/1/2013. Αυτά εντάσσονται στη λεγόμενη «πάγια ρύθμιση», η οποία προβλέπει τη δυνατότητα εξόφλησης μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις. Τα χρέη που θα υπάγονται στην πάγια ρύθμιση θα επιβαρύνονται επίσης με ετήσιο επιτόκιο ποινής 8,75%.

Όσοι έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31/12/2012 και πληρώνουν κανονικά τη δόση τους επίσης δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα έκτακτη ρύθμιση.

Αντίθετα, όσοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε παλαιότερες ρυθμίσεις και έχασαν τα ευεργετήματα των ρυθμίσεων αυτών μέχρι τις 31/3/2013 θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ρύθμιση με την οποία ποινικά θα διώκονται όσοι έχουν χρέη άνω των 10.000 ευρώ κι όχι 5.000 ευρώ, όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα.

Σενάριο για Ενιαίο Φόρο Ακινήτων χωρίς… αφορολόγητο 

Εν τω μεταξύ, στον αέρα βρίσκεται το αφορολόγητο όριο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΦΑ), που θα ισχύσει από το 2014, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εισπράξεων του Δημοσίου και γενικότερα την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού.

Παρά την προεργασία που έχει γίνει σε επίπεδο διακομματικής επιτροπής και τις συγκεκριμένες προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, για αφορολόγητο όριο σε κάθε περίπτωση, ο κίνδυνος να συνεχιστεί η βαριά φορολογία του «χαρατσιού» με τον μανδύα του Ε.Φ.Α. είναι ορατός.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, άφησε χθες να εννοηθεί ότι ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει το ΕΕΤΗΔΕ ενδέχεται να μην έχει καθόλου αφορολόγητο όριο, εξέλιξη που θα σημάνει υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις σε 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων από το 2013 με αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ ατομικό για κάθε ιδιοκτήτη και συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως και 2%-3%. Τώρα πλέον που ο Ενιαίος Φόρος στη νέα του μορφή αναβλήθηκε για το 2014, το σχέδιο θα επανεξεταστεί με γνώμονα τη διασφάλιση της είσπραξης εσόδων ύψους 3,2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε επίσης ότι το χαράτσι του έτους 2013 στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα θα εξακολουθήσει να επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο όριο μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αλλά θα είναι μειωμένο κατά 15%. Οι απαλλαγές για τους πολύτεκνους, τους ανάπηρους και τους απόρους θα διατηρηθούν και δεν αποκλείεται να διευρυνθούν.

Τα έσοδα που θα χαθούν εξαιτίας της οριζόντιας μείωσης του «χαρατσιού» 15% εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 280 εκατ. ευρώ.

Η απώλεια αυτή πρόκειται να καλυφθεί:

*Από την αύξηση του ΕΕΤΗΔΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, και τα οποία θα υποστούν πρόσθετες επιβαρύνσεις. Ο συντελεστής φόρου για τις κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές θα αυξηθεί ακόμα και κατά 100%, στα 6 ευρώ το τ.μ από 3 ευρώ το τ.μ που ήταν σταθερά μέχρι σήμερα. Κι αυτό διότι ο φόρος θα υπολογίζεται πλέον με βάση τη μέση τιμή ζώνης του Δήμου στο οποίο είναι ενταγμένη κάθε περιοχή εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών.

* Από την επέκταση του ειδικού τέλους και σε όσους εκμισθώνουν τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου καθώς επίσης και σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Οι κατηγορίες αυτές φυσικών και νομικών προσώπων απαλλάχθηκαν τα έτη 2011 και 2012 από το ΕΕΤΗΔΕ αλλά τώρα θα κληθούν να πληρώσουν το νέο φόρο, καθώς θα ενταχθούν στους υπόχρεους καταβολής του.

Ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος και η απειλή των μέτρων 

Η κυβέρνηση προχωρά διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα για τη διετία 2015-2016 ύψους έως 4 δισ. ευρώ, αλλά παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην υπάρξει εκτροχιασμός. Και όταν μιλάμε για μέτρα σε περίπτωση εκτροχιασμού, εννοούμε από τον σκληρό πυρήνα που δεν είναι άλλα από νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων.

Ως "κορωνίδα" για την μείωση του χρέους το υπουργείο Οικονομικών θέτει την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων από φέτος και σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day αναμένουν πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 0,1%, όμως ο στόχος αυτός κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τα νέα μέτρα, παρά το ότι διαψεύδεται ρητώς ακόμη και το 2013 ή το 2014.

Αναφορικά πάντως με το δημόσιο η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι οι 15 απολύσεις θα φέρουν «ποιοτική αναβάθμιση», αφού όπως επεσήμανε και ο Γ. Στουρνάρας θα προσληφθεί νέος κόσμος με προσόντα, χωρίς να είναι απόλυτα ξεκάθαρος για τη διαδικασία.

Αρχικά, θα αποχωρήσουν οι υπάλληλοι από οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν μετά από αξιολόγηση της σκοπιμότητας ύπαρξης τους. Επίσης θα αποχωρήσουν υπάλληλοι από οργανισμούς που θα συγχωνευτούν, ενώ βασικό ρόλο θα παίξουν και τα πειθαρχικά συμβούλια που θα κρίνουν ποιοι από τους υπόλογους είναι προς απόλυση.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Αξιολόγηση εξπρές για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους


Αξιολόγηση εξπρές για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους
Με το κλείσιμο δέκα οργανισμών και την απόλυση όσων απασχολούν αρχίζει αμέσως η υλοποίηση του σχεδίου για την απομάκρυνση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013. Με ταχύτατους ρυθμούς θα προχωρήσει η γενικότερη διαδικασία της αξιολόγησης.

Με διαδικασίες-εξπρές θα αξιολογηθούν οι 50.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού, όπως ανακοίνωσε χθες ο Α. Μανιτάκης στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ με τους οποίους συναντήθηκε, οι οργανισμοί του Δημοσίου θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 15.000 απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περιλαμβάνει αρχικά το κλείσιμο 10 φορέων ιδιωτικού δικαίου και την απόλυση των εργαζομένων που απασχολούν μέχρι τα τέλη Μαΐου ως δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Το πρώτο κύμα των απολύσεων αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του έτους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων για το 2013.

Στο μικροσκόπιο των διευθύνσεων προσωπικού των οργανισμών του Δημοσίου θα μπουν όλοι οι προσωπικοί φάκελοι για την αποτίμηση των προσόντων τους όπου θα πιστοποιηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αφορούν πτυχία, σεμινάρια και τίτλους ξένων γλωσσών.

Πηγή: Έθνος

Ολοένα περισσότερα πεινασμένα Ελληνόπουλα

Ολοένα περισσότερα πεινασμένα Ελληνόπουλα

Παιδιά ψάχνουν για φαγητό στους σκουπιδοτενεκέδες, ζητούν τα αποφάγια των συμμαθητών τους και κάποια από αυτά «διπλώνουν» από την πείνα. Με αυτόν τον τρόπο οι New York Times περιγράφουν εικόνες από τα ελληνικά σχολεία μέσα στη δίνη της κρίσης.

Το δημοσίευμα επικαλείται διευθυντή δημοτικού σχολείου στον Πειραιά. «Δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα στο σπίτι», λέει χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Νίκας για 11χρονο μαθητή ο οποίος πονούσε από την πείνα.

Οι γονείς του αισθάνονταν ντροπή. Δουλειά δεν υπάρχει και η οικογένεια ζει επί μήνες τρώγοντας μακαρόνια και κέτσαπ.

«Ούτε στα χειρότερα όνειρά μου δεν περίμενα να αντιμετωπίσω τη σημερινή κατάσταση. Παιδιά έρχονται στο σχολείο πεινασμένα», τονίζει ο διευθυντής του σχολείου.

Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μέχρι πρότινος η οικογένεια του 11χρονου μπορούσε να συντηρεί ένα ευρύχωρο διαμέρισμα με επίπεδη οθόνη και PlayStation.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής δρ Αθηνά Λινού, πέρυσι υπέφερε από «διατροφική ανασφάλεια» το 10% των μαθητών στα ελληνικά σχολεία. 

Πηγή: enet.gr

ΑΓΑΠΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΡΕ!!!!

Έρωτας

Αδέσποτος, Επικηρυγμένος Έρωτας
που περιφέρεται στα νήματα του κορμιού
στις χορδές των κυττάρων
στην απόλαυση της αγκαλιάς
στα αρώματα των φιλιών
στις πτυχές των ενοχών
στις διαδρομές του μύθου
στις μελωδίες των λόγων
στις ρωγμές της απουσίας
στις στιγμές της λάμψης
στο μεγαλείο του ονείρου
στις μορφές της έντασης
στα αποτυπώματα της ανάσας
στους καλπασμούς των αγγιγμάτων
στον κυματισμό των ματιών
στα αινίγματα του πόθου
Αναβλύζουν οι εικόνες του πάθους μας
σαν Έρωτας Δραπέτης ή Θρίαμβος......♥.

...

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ....

ΕΤΣΙ ΡΕ...